mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 11.09.2024 : 01:23:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 43   Dol
Natisni
Avtor Tema: Gonitev psičke  (Prebrano 139380 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
sallys
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 422


« Odgovor #150 : četrtek, 19.08.2004 : 08:24:55 »

Kar zdelo se mi je, da me bo še skrbelo... Huh

Povejte mi prosim ali je vse o.k., če ima psička pred in po krvavitvi " smrklasti" izcedek. Kako in kdaj veš, da gre za kakšno "vražje" vnetje?
Že en teden ne krvavi, pa za seboj še vedno vleče " mokro" frčafelo!
Izcedek je belkasto- rumenkasto sluzast. Tongue

hvala, hvala, hvala...
Logiran
Jenny Tiffany
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 82


« Odgovor #151 : četrtek, 19.08.2004 : 08:47:17 »

Jaz ti priporočam, da pokličeš svojega veterinarja in ga vprašaš za nasvet, veterinar ti bo dal najboljši odgovor. Poleg znanja imajo veterinarji tudi najbolj raznolike in pestre izkušnje s psmi (v kolikor ni to kaki veterinarski začetnik  Grin).
Obstajajo pa tudi veterinarji, ki ne dajo nič od sebe, dokler ne pomahaš s parimi jurčki (računajo za nasvet). Če imaš takšnega veterinarja, ga zamenjaj. Nekje na tem forumu pa je tudi tema s seznamom in naslovi veterinarskih ambulant v SLO.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #152 : sreda, 22.09.2004 : 14:29:42 »

Mi lahko prosim napišete, kdaj se je vaša psička prvič gonila, ker jaz sem že od njenega 6 meseca pripravljena Grin , ona pa nič... Pa bo vsak čas stara že 9 mesecev. Je to ok? Je možno, da gonitve ne bi opazila? Vsak dan jo celo pregledam, pa ne opazim nič. Njena mama se je prvič gonila pri 6 mesecih.
Bonie je moja prva psička, vsi moji psi doslej so bili moškega spola, kakor tudi vse ostale živali, pa sem že malo živčna..., kako bo to zgledalo...

LP
Logiran
Jenny Tiffany
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 82


« Odgovor #153 : sreda, 22.09.2004 : 14:42:20 »

To je podobno kot pri ljudeh. Pomisli, ali vse ženske dobite perilo pri isti starosti!? Pa tudi ni odvisno od tega, kdaj ga je vaša mama prvič dobila.  Grin
Pri psičkah se tolerira vse od 5. meseca, pa krepko čez eno leto od starosti. Res pa je nekoliko odvisno (vsaj statistično gledano) od velikosti in pasme psa, mogoče včasih tudi od podedovanja od matere, itd. Jaz sem prepričan, da te za enkrat še ne rabi nič skrbeti.
So pa gonitve lahko tudi takšne, da jih je težko opaziti neposredno. Trajajo lahko samo nekaj dni, psica pa se lahko dovolj sama čisti, da ni opaziti nobenih madežev. Če sumiš, da je psica v fazi gonitve, je najbolje to preizkusiti tako, da se z belim robčkom, gazo ali papirnato brisačo dotakneš njenega spolovila in preveriš, ali je kakšen rdečkast madež ostal na beli podlagi. Verjetno pa bo psička ZELO, ZELO zanimiva tudi bližnjim psom. Vonja se skoraj ne da zakriti ali prikriti. Značilna za gonitev je tudi nabreklost spolovila. Ta je bila pri naši psički očitna. Kot eno malo jabolko.  Grin
Skratka, lahko si še brez skrbi, vsaj nekaj mesecev. Se pa gonitev lahko pojavi precej iznenada. Mi zvečer nismo še niti pomislili, da se psica morda že goni, zjutraj pa je za sabo že puščala madeže. Vse skupaj pa se je počasi končalo 14. dan. Hja, se kar vleče, sploh če se moraš otepati in izogibati potepuških psov.
LP!
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #154 : sreda, 22.09.2004 : 14:44:05 »

Živjo!
Kakšno pasmo pa imaš? Mislim, da se prva gonitev (časovno) razlikuje pri velikih in manjših pasmah (lahko pa da se motim). Moja Buba (francoski buldog) se je prvič gonila pri 10.5 mesecih. Opazila sva prvi dan, tako da naj te ne skrbi, da krvavitve ne bi opazila. Že kakšne dva meseca prej ji je "ta mala" ful otekla (razlika je bila tako očitna, da ne moreš mimo tega- eni so naju celo spraševali, če nimava slučajno samčka  Grin ). Krvavitev je bila rahla, par kapljic, tako da hlačk ni nosila. Vse skupaj je trajalo 14 dni- mogoče, ker je bilo prvič, da ni bilo dlje. Psi so jo sicer vohali, ampak zgleda vonj ni bil tako močen, ker se noben ni parkiral pred blok in stražil  Wink Pa tudi na sprehodu so nas relativno mirno prenašali.
Se je pa po gonitvi malo spremenila- je dosti bolj mirna, lenari, pa tudi malo bolj ostra je postala, kar se tiče čuvanja naju ali njenih igračk.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
Lp,
tina
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #155 : sreda, 22.09.2004 : 14:55:15 »

Hej, hvala vama za odgovore. Sem se kar malo pomirila. Ceprav bi rada, da se to cimprej konca, ker ima psicka ze od 6 meseca verjetno probleme z imunskim sistemom (vnetja ock, uses, problemi s kožo... preobcutljivost...) in bi menda lahko bil temu vzrok hormonsko neravnovesje oz. priprave na prvo gonitev, ki je menda kar stresna za mladičke in njihov še nestabilen imunski sistem.

LP
Logiran
Jenny Tiffany
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 82


« Odgovor #156 : sreda, 22.09.2004 : 15:01:41 »

Če ima tvoja psička težave, priporočam, da obiščeš veterinarja. V najslabšem primeru bo ta vzel vaginalni bris in ga dal na testiranje. Sicer se obrni nanj vsaj za nasvet. V pasji zgodnji mladosti je priporočljivo večkrat obiskati veterinarja in ne čakati "kaj bo".

Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #157 : četrtek, 23.09.2004 : 09:32:38 »

Jenny Tiffany
Moja psička ima že skoraj abonma pri veterinarjih, saj verjetno še malo preveč vedno paničarim. Dejstvo pa je, da se ji stalno ponavljajo vnetja očk in ušes. Grema k veterinarju, dobi zdravilo, je boljše, čez nekaj časa pa spet itd. Vmes smo imeli še neke težave s kožo, za kar še zdaj ne vem, če je bila alergija ali kaj drugega. Na žalost pa niti veterinarji ne vedo. Pa nisem bila le pri enem.
V glavnem rečeno mi je bilo, da se takšne stvari pač ponavljajo pri mladičih, ki imajo nestabilen imunski sistem, kar očitno moja psička ima. Na nestabilen imunski sistem pa naj bi vplival stres (hrano in vse ostalo smo že izločili), gonitev psičke, sploh prva, pa naj bi bila zelo stresna. In ker so se težave začele pri šestih mesecih je veterinarjeva razlaga, da je najbrž vzrok za vse to hormonsko neravnovesje, ki pa je za mladiča normalno. Moja psička pa naj bi bila pač bolj občutljiva.
In kaj si torej naj s takšnimi razlagami veterinarjev? Zato sem se nekaj časa nazaj odločila, da tako več ne gre dalje in da moja psička ne bo postala odvisna od vseh tistih antibiotikov in drugih kemičnih stvari, ki so ji jih veterinarji predpisovali kot po tekočem traku. Zdaj se trudim vse stvari reševati čimbolj naravno, s pomočjo domačih pripravkov (kamilični čaj za oči, propolis...) in homeopata. In se mi zdi, da napredujemo. Kožne težave smo že rešili, zdaj pa delamo še na očkah in ušesih. Ironija pa je to, da sem celo sama kriva za zrušen imunski sistem psičke, saj sem jo (sicer v dobri veri) tolikokrat vozila k veterinarjem, ki so ji predpisovali vse mogoče.
Pa naj mi samo še nekdo reče, da je boljše prevečkrat iti k veterinarju...
Sicer pa sem v tej temi samo želela vedeti, kdaj je normalno, da se psička prvič goni.

LP
Logiran
Jenny Tiffany
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 82


« Odgovor #158 : četrtek, 23.09.2004 : 09:41:26 »

Imaš več vrst veterinarjev, nekateri so malo bolj zainteresirani v svoje delo in bodo pripravljeni negotovosti raziskati. Nekateri pa ti bodo zaračunali samo za nasvet, ki jih dobiš drugje tudi veliko. Moj praktični pogled na veterinarje je: imajo izkušnje z raličnimi obolenji, znajo prepoznavati simptome, od njih dobiš zdravila, ki jih ne moreš dobiti v prosti prodaji ali pripraviti sam. Veterinarji lahko operirajo, ti ne moreš. Sicer dobiš veliko potrebnih informacij in nasvetov prav na forumih kot je ta.
Če sumiš, da ima psička hormonske težave, se pozanimaj, kako se to da ugotoviti. Hormoni so v krvi, zato je njihovo koncentracijo in prisotnost mogoče ugotoviti, posledice neravnovesja hormonov tudi pri ljudeh so pa itak znane. Vsekakor pa se strinjam, da skušaš psa spraviti v ravnovesje brez pretiranega zdravljenja z zdravili.
Pa veliko sreče in vse najboljše ti želim!
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #159 : ponedeljek, 04.10.2004 : 11:39:58 »

Spet odpiram to temo  Undecided Undecided Trenutno poteka pri nas že II. Binina gonitev (danes je 8. dan  Grin) Še dobro, da sem pri njeni prvi gonitvi pisala potek gonitve na forum, da sem sedaj samo prebrala in sem vedela, kako je potekala  Grin Grin Grin

Imam pa eno vprašanje. Vsi so me strašili, da bo pri II. gonitvi bolj krvavela (pri prvi je zelo zelo malo). In sedaj pri drugi je isto: v hiši je brez hlačk, ker včasih spusti malo kapljic. In to je to. A to pomeni, da bo celo življenje malo krvavela? Ali lahko pričakujem tretjo, četrto gonitev več krvi?

Je pa Bina drugače zelo natančna: gonit se je začela 6 mesecev po prvi gonitvi  Grin Grin Grin

Pa sept veselo papca klorofilove tablete (Femme tabs). Bom videla, koliko časa naju bodo še hoteli v pasji šoli  Tongue Grin Grin Grin

LP Jana
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #160 : ponedeljek, 04.10.2004 : 11:44:29 »

Bina;

tudi pri Gali ni bila v drugo nič več krvi, mogoče malenkost, ampak nič strašnega, kot so me razni "strokovnjaki" strašili. Res pa je, da je malo prehitevala-5 mesecev po prvi.
Kako pa kaj ženini?  Grin
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #161 : ponedeljek, 04.10.2004 : 11:50:32 »

Kako pa kaj ženini?  Grin
Ženin je kar OK  Undecided Razen tega, da jo je začel naskakovat 14 dni pred gonitvijo  Roll Eyes Pa sedaj se zelo slini, ko jo voha, pa malo cvili, če zjutraj ne pride takoj do nje  Grin Ampak drugače je pri nas še mirno  Undecided Poudarek je na ŠE  Tongue Najhujše dneve še pričakujem. Ampak sedaj jo bom prej odpeljala v vikend. Mogoče bo potem Berotu kaj lažje  Wink

Lp jana
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #162 : torek, 05.10.2004 : 10:41:16 »

Včeraj mi je instruktorica v pasji šoli dala eno idejo. Ali je možno, da ima Bina manj izcedka zaradi klorofilovih tablet Huh Sicer mene ta njena majhna količina krvi nič ne moti.... Tongue Me pa samo firbec daje Wink

Lp Jana
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #163 : torek, 05.10.2004 : 10:55:12 »

Jana,

Gali nisem dajala nobenih tablet, uporabljala sem samo sprej. Res pa je, da je nekaj dni pred opaženo gonitvijo imela kar močno drisko (samo to menda ne vpliva)
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #164 : torek, 05.10.2004 : 11:58:11 »

Včeraj mi je instruktorica v pasji šoli dala eno idejo. Ali je možno, da ima Bina manj izcedka zaradi klorofilovih tablet Huh Sicer mene ta njena majhna količina krvi nič ne moti.... Tongue Me pa samo firbec daje Wink

Lp Jana

Klorofil ne vpliva na količino krvavitve. Klorofil le veže nase vonj in zato psica "manj smrdi". Na začetku so krvavitve manjše, potem pa se pojačajo, počakaj še par dni in boš videla kako in kaj je s krvavitvijo.
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 43   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines