mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 13.10.2024 : 07:22:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 43   Dol
Natisni
Avtor Tema: Gonitev psičke  (Prebrano 140656 krat)
0 članov in 27 gostov pregleduje to temo.
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #465 : torek, 22.08.2006 : 18:34:29 »

Pri vaginoskopiji pogleda v notranjost.
Hm...
zgleda tak: instrument je neke vrste tulec v tulcu. Ta tulec vstavi v vagino in potem zunanji tulec(ogrodje) potegne ven in notri ostane tisti ozji tulec. Potem pa z "povecevalnim steklom" pogleda not. Nic strasnega-moji psicka je menda celo pasalo Smiley
Mislim da v maternico ne pride, vidi se pa maternicni vrat - vsaj tako mi je povedal pri pregledo. Ko sem napisal da vidi ce je maternicna stena ranjena sem se menda "zlagal". Sem zdaj razmiljal da mi je takrat v moji situaciji razlagal, medtem ko je delal vaginoskopijo, da je mozno da je to narobe, in ni razlagal kaj vidi. Se ne spomnim prav dobro. Najboljse da vprasas veterinarja. Ko bos na pregledu se norega naredis in vprasas kak je s tem in ce se splaca naredit.
Kast nevem katero pasme imas, jaz imam labradorka in nisem imel podobnega problema.

Lp, marko
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #466 : sreda, 23.08.2006 : 08:33:02 »

Popo, hvala za razlago. Imam novofundlandko, preiskava pa ni bila ista, pri moji psici je hotel veterinar priti do maternice (imela je zaostalo posteljico), da bi skozi tulec sčistil maternico. A ker ni poznal pasme, ni niti vedel točno kje je maternica, dolgo se je matral  in ni mu uspelo. Ampak je bil problem v veterinarju in ne toliko v psički.
Zanjo pa ni bilo niti malo prijetno.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


WWW
« Odgovor #467 : petek, 25.08.2006 : 13:07:31 »

Ne, ne, sem kar prepričana, da se goni, saj ima..... 3 x večjo, nabreklo...., skratka tako kot je bilo prvič, ko še ni bila sterilizirana. Razlika je le v tem, da psi ne bivakirajo pri nas (vsaj za enkrat) ampak sta dva prišla mal pogledat, pa sta kmalu odnehala
Logiran
Mano
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #468 : sobota, 26.08.2006 : 20:58:07 »

Pomoč, pomoč!

Joj,. me je kr groza!!! pri nas mamo prvič v življenju (po 3 samcih) psičko, in to šele dobra 2 tedna. Stara je 2 leti in se je začela gonit par dni potem, ko je bila pri nas. Imamo še bernca, ki pa jo je do danes samo tu in tam povohal pa ni. Mala je brabantka in ima 3 kile, on pa 63. To je opis stvari.

Zdaj pa problem in vprašanja (lahk, da so glupa, a moram se pomirit, ker mam prvič psičko):

Kaj je kaka fizična možnost, da se ona dva oplodita, če sta kje sama?In lče je, kako je pol z madiči, kam pa rastejo, je to življensko nevarno zanjo?
Včeraj, je moj oče naredil neumnost in odprl vrata moje sobe, kamor je zdaj zaprta, ko mene ni bilo doma, kar je povzročilo, da je pobegnila...joj...jaz sem nemudoma prišla domov, hvala bogu sem bila blizu, tako, da smo jo pogrešali 15 - 20 minut...A je mogoče, da se je v tem času že kje kaj zgodilo???
Kaj zdaj, če se je kaj zgodilo??
A pol, ko se kaj zgodi, se pisca še vedno nastavlja ali se ne več?Ker moja se še vedno
Se nastavlja že okoli 6 dni, kol bo še trajalo, ker v pon bo 2 tedna od totalnega začetka gonitve, vsaj kolikor sem jaz sklepala, kot neizkušena.
Joj..kr pop...bom, ker me na sprehodu zasledujejo psi, in osvajajo ter vadijo prijeme na mojih nogah, če se ustavim in jih probam odbrcnit stran, ampak me samo komaj 2 dni, zakaj pa niso že prej?
Kaj psi, ko je kaka goneča psica v naročju in so oni v rožicah so lahko tudi napadalni? Ker me je strah na kake osamljene kraje it, ki jih vsi tako priporočate. Kaj pa če pride ak velikan agresivni? Kaj naj pol...
Kolk časa po gonitvi, jo lahko steriliziraš? Če ma slučajno mlade, a se vedno tako pozna že po enem legu, da ma pol seske vedno velike itd, skratka bolj "deformirano" telo?( kar se pri kratkodlakih vidi fesjt, zato sprašuje, sej ne da bi bilo to kaj zelo narobe, samo zanima me)

Res lepo prosim, da si nekdo z izkušnjami vzame čas zame in mi odgovori na vprašanja, ker sem čist adijo...

HVALA ŽE V NAPREJ

Helena
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #469 : sobota, 26.08.2006 : 21:11:23 »

Za mojo psico so najbolj nevarni dnevi (da postane breja) med 11. do 15. dneva. Med tem casom jo je domaci samec naskakoval (prej in potem samo vohal in cahnal in ji sledil). In med tem casom sta locena, ampak res locena-nobenega vohanja, nobenih srecanj (razen kadar pripeljam psico iz sprehoda z avtom in je samec pred vrati. takrat se samo zmuznem v hiso in to je to). Prej in potem sta pa lahko skupaj, ampak pod mojim (vidnim) nadzorom.

Ja, 15-20 min je dovolj, da bi se psica sparila. Preberi si malo to temo, kjer je Popo (to je nick) opisal, kako se je njegova psica (nepricakovano) sparila... In kako sta s samcem prisla skupaj.

Ja, ko je psica enkrat sparjena, se se nastavlja. Ker so se vedno njeni dnevi. Vsaj moje izkusnje so take. Ker moja psica se itak nastavlja od prvega dneva gonitve do skoraj konca Roll Eyes.

Za naslednjo gonitev, si lahko priskrbite kaksne tablete, ki preprecujejo VONJ gonece psice, ni so pa to kontracepcijske tabletke!!! Obstaja tudi sprej, s katerim psicko pospricate pred sprehod. Malo pomaga. In v casu gonitve je bolje, da se malo izogibate sprehodov. Jaz grem v najbolj kriznih dneh samo lulat in kakat. In to je vse. Ravno zaradi spuscenih psov.

Koliko casa po gon. se jo lahko sterilizira, bo najbolje vedel kaksen dober vet. Lahko jo tudi ze med predvideno brejostjo, ce ne zelite imeti mladickov. Se pravi, da jo prvi mesec po predvideni oploditvi. Prej ko jo, bolje bo. In manj komplikacij je.

Seski so odvisni od psice, od tega, koliko mladicev ima, koliko casa so sesali pri nje. Moja jih je imela 8 (mladicev), pa hitro sem jih zacela dohranjevat (pri 17. dnevu), pa se ji kar zelo poznajo (sploh po gonitvi, ko ima navidezno brejost in se ji pojavi mleko).
Logiran
Mano
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #470 : sobota, 26.08.2006 : 21:18:32 »

kak pa poteka "splav" pri psicah? Še par vprašanje je odprtih Smiley, drugač pa HVALA Bina. Sprej pa ne pomaga...vsaj pri nas
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #471 : sobota, 26.08.2006 : 21:20:41 »

Splav je v bistvu sterilizacija-ven poberejo zarodke in maternico. Obstaja tudi prekinitev brejost, s katero se je pa srecal Popo. Mogoce so bo oglasil tudi v tej temi.
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #472 : torek, 29.08.2006 : 12:35:25 »

Manu: moje izkusnje z prekinitvijo brejosti so ene dve strani nazaj in je opisano bolja ali manj vse kar se je dogajalo. Osebno ti tega(inekcije) ne priporocam. Kljub temu, da sem se sam odlocil za to opcijo to ne pomeni da se zato, sem bolj proti temu kot za. Vsak pa more zase vedet kaj bo naredil. Sam se dolgo razmisljal in "tehtal" razloge za in razloge proti. Je pa pomoje inekcija bolj izhod v sili in je zadnja moznost.
Tezko ti recem kaj naredit in kaj ne. Preberi si moje izkusnje. Od tega kako se je nepricakovano sparila oz. kaj vse bi samec naredil za malo... Smiley do odprave brejosti.
Skratka moj nasvet je, prestudiraj vse vse VSE moznosti in dobro premisli o sterilizaciji. Namrec ce psicka nebo za vzrejo je sterilizacija nekako najboljsa izbira.
Ce pa te bo se karkoli zanimalo glede prekinitve brejosti me vprasaj. Pa ce se bos slucajno pogovarjala z veterinarjem ga vprasaj in si zapisi katero "zdravilo" bi uporabil za prekinitev brejosti. Namrec nekateri uporabljajo se stare hormonske inekcije, ki so pa neprimerno bolj nevarne kot novejse.

Lep pozdrav, Marko
Logiran
Mano
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #473 : torek, 29.08.2006 : 13:21:37 »

Ej, hvala, Marko. Bom vse premislila, predvsem pa nejprej naju čaka ultrazvok. Lahko še nekaj vprašam, kaj če se psičke sterilizirajo še pred prvim leglom, to pomeni, da ne razvijejo materinskega čuta sploh?

Ker namreč že zdaj vidim, da se boji otrok(ne vemo, morada slabe izkušnje v preteklosti, ker je bila stara 2 leti, ko smo jo dobili, razen malo se pusti božat če jo držim v naročju pa še to z smešnim izrazom na njeni njuški.

Kaj pa ko pridejo majhni človeški otroci zna biti to problem?

Namreč jaz je še sploh ne poznam, kakšne je ker sem jo imela 4 dni potem pa se je že gonila in če pravite, da so psičke takrat v posebnem stanju, kot sem prebirala, pol res ne vem...

Lp vsem
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #474 : torek, 29.08.2006 : 13:32:04 »

Nic se bat sterilizacije pred prvim leglom. Trenuten trend je, da se sterilizira se pred prvo gonitvijo, ker je potem najmanjsa verjetnost za raka na seskih. Po vsaki gonitvi se ta verjetno povecuje.
Logiran
Mano
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #475 : torek, 29.08.2006 : 14:03:30 »

Male človeške otroke sem milsila, ko se družina poveča:). Namreč za nič na svetu ne bi rada, da se mi zgodi, da bi morala dati psa stran, ker je moja lubica. Če bo pa zmano več kot 10 let pa je verjentost, da bodo prišli Smiley.
Administratorka, upam, da ne motim preveč teme, če pa vse izhaja iz gonitve:)
Lp
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #476 : torek, 29.08.2006 : 14:19:31 »

Ali ma mladiče ali ne, čisto nič ne vpliva na njen odnos do odraslih ali otrok. To nima veze.
In tudi ni res trditev, da mora meti psica vsaj enkrat v življenju mladiče. Jih ne potrebuje za zdrav razvoj.
Mi smo prejšnjo lepo sterilizirali in ni bilo nikakršnih problemov. Prej kot to narediš, lažje tudi psica prenese narkozo in tudi stres gonitev ji prišparaš, sebi pa tudi hi hi Wink

Odnos do otrok je pa stvar njenih izkušenj, katere verjetno ne poznate in tudi kakšen pristop ji boste vi pokazali. Lahko jo naučite. Ni panike!
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #477 : torek, 29.08.2006 : 16:41:01 »

Mano, tu http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5409.0.html je že nekaj napisanega o psih in novorojenčkih (otrocih).
LP
Logiran
Rosa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 126


« Odgovor #478 : četrtek, 31.08.2006 : 09:12:48 »

Kako delujejo te klorofilne tabletke?
A ce jih ne das prvi dan gonitve ne pomagajo, ali vseeno primejo, ce jih zacnes dozirat npr. 5. dan gonitve?
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #479 : četrtek, 31.08.2006 : 09:26:29 »

na skatlici pise, da je treba dajati od prvega dne naprej Undecided
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 43   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines