mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 11.09.2024 : 01:30:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 43   Dol
Natisni
Avtor Tema: Gonitev psičke  (Prebrano 139418 krat)
0 članov in 41 gostov pregleduje to temo.
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #435 : nedelja, 04.06.2006 : 20:37:54 »

Garfield: mala je vredu. Po temlejnem premisleku, klicanju poc eli sloveniji, prevajanju clankom raziskav z univerze v zurichu sem se odlocil za inekcijo. Pretehtal sem vse moznosti in se je ta zdela se najboljsa. Strah me je blo, ampak sem potem nasel prej omenjen clanek z univerze v Zurichu, zdravilo je svicarsko, pa se malo pomirlil. Nasem sem celo nemske in angleske clankem in v vseh je bilo to zdravilo opisano kot trenutno najboljse, nekej so ga celo opisovali kot "dar" za veterinarje.
No zdaj je ze minlo nekje 2 dena on implikacije in vse vredu poteka. Pojavila naj bi se apaticnost ampak se mala niti malo ni spremenila. Se zmeraj zivahna kot rej Smiley
Je sla lepo skozi vse faze, ki mi jih je opisal veterinar, in v petek sem jo ponovno peljalna ultrazvok in je vse vredu. Ni nobenih znakov za vnetja ali kar koli podobnega, tak da HVALA BOGU da se je vse uredilo.

Luna: stvar je taka. Psi seveda so vztrajni in vem da lahko opravijo tisto tudi skozi ograjo Smiley Nasa mala ni bla nikoli spuscena v casu gonitve, niti na lastnem dvoriscu. Zvecer ko je snubec zacel kodit sem strazil z svetilko in ga lovil okoli. Problem se je pojavil ko je prisel krizni teden, torej tam nekje 13 dan. Takrat sem cez dan se posebej vse zavaroval in pesjak in ograjo okoli dvorisca. Ko se je delal pesjak je ograja bla narejena na majhne kockice tako da ga ja nebi vsak sarmer "spravil skozi" Smiley Morem pa priznat da je me je presenetil, da je vtrgal celo ograjo, na tako moc pa nisem pomislil. Sicer pa zdaj tocno vem kateri dan se vse zane in bo mala 3 dni pred tem ze na varnem v hisi. Sicer pa naj povem, da ce je psicka v hisi lahko pes odzunaj veliko skode naredi na vratih in oknih, podobno je bilo pri nas, potem ko je po 3 dneh skapiral kje je Smiley Vem za naprej in varnosti ukrepi so se ze zaceli. Vse skupaj je pac moja krivda in bom poskrbel da se nebo ponovila.

Lp
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #436 : nedelja, 04.06.2006 : 21:51:18 »

Popo, me veseli da je vse OK z malo. Se mi pa zdi, da je bila to zelooo draga šola (če ne za denarnico, pa za živce Undecided)
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #437 : ponedeljek, 05.06.2006 : 00:52:12 »

Je bila. Za denarnico ne toliko oz. ni toliko pomembno. Za zivce zelo, za zavest pa se bolj  Undecided
Logiran
garfield
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 72


« Odgovor #438 : ponedeljek, 05.06.2006 : 09:02:46 »

krasno da sta rešila "težave".

moram  priznati da po tvoji izkušnji ZELO pazim na mojo ajšo, saj mi prej res ni bilo jasno česa vse so samci zmožni storiti da pridejo do psičke.
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 127


« Odgovor #439 : sreda, 07.06.2006 : 23:01:38 »

Popo čisto razumem situacijo, ampak sem še vedno mnenja, da naj bo psička med gonitvijo v hiši. Pri nas nimamo še čisto ograjenega vrta in smo imeli straže psov pred vrati. Ko sem tako enkrat ob polnoči peljala Luno ven lulat, me je skoraj kap, ko je pred vhodnimi vrati na vrhu stopnic sedel "snubec". Ampak kljub vsemu uničili niso ničesar, samo nadležni so bili. Pa na srečo so se mene ustrašili.
Sicer pa je najboljše, če psički ne pustiš, da med gonitvijo urinira po vrtu in jo vozi na sprehode stran od hiše. Pa naj ima magari na vrtu gor hlačke, da ne bo puščala vonja. V hiši jo pa imejte nekje ne čisto zraven vrat, potem pa večjih problemov ne bi smelo biti. Vsaj jaz pa pesjaku ne bi nikoli zaupala, ker so psi zmožni pregriznit marsikaj.
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #440 : četrtek, 08.06.2006 : 12:17:38 »

To je vse res. Ampak pri nas je vse skupaj zelo "smesno" zgledalo. Kolikor berem so vsi imeli probleme z snubci, ki so cakali pred vrati, jih zasledovali na sprehodih, nekateri ste pisali da so celi kampirali pred hiso. Pri nas tega prbolema ni bilo, zato mogoce stvari nisem vzel tako resno. Samo en kuza je hodil k nam. Cez celi dan nisma srecala enega psa na sprehodu (pa zivimo na vasi, no ja je ze naselje Smiley) pes je hodil samo zvecer, okorog 10ih je prisel jaz sem ga malo podil okoli in je po eni uri odnehal, potem ga vec ni bilo, ker sem ves cas strazil na oknu z svetilko. Vse je kazalo na to da sploh nebo problemov s psi.
Glede uriniranja, psicka nikoli ne urinira na dvoriscu, na sprehodu pa je hodila kolko se je dalo stran.
Res je da pa bom pri naslednji gonitvi naredo vse to kar ti pravis in se vec. Hocem samo povedat, da se nisem stvari lotil malomarno in pac psiko pustil v pesjaku. Okoliscine so bile cisto drugace.
Je pa ta snubec bil hinavec oz. kr pameten Smiley Ugotovil je da do pale nebo prisel skozi vrata in je pogruntal drugo pot (to ko je bila v hisi). Bila je v sobi v prtljico kjer so tista nizka okna ( pa se to okno je bilo malo dvignjeno od tal) in jaz sem ji seveda pustil okno malo odprto, tolko da ima svezi zrak. No in on je potem ugotovil da je ona tam in je celoooooo okno unicil-pojedo ga je Smiley
JOJ JOJ. Vem da ko bo naslednja gonitev nebom spel, bo kot v zaporu. Ogromne svetilke na senzore, bodeča zica, elektricna ograja in jaz na strazi 24/7 z svetilko v roki. Ne postim vec nobenemu "moskemu", da je pipne. Ni sans!!! Cheesy

Lp
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #441 : četrtek, 06.07.2006 : 22:45:23 »

Evo, mi imamo tudi gonečo psičko.  Undecided Danes popoldne sem opazila prve kaplice krvi, znake (pogostejše lulanje, valjanje po tleh in večja pozornost nekateih kuzkov) sem pa videla že kakšen mesec prej. Kljub temu, da sem v celoti prebrala temo, me je malo strah, kako bo potekalo vse skupaj. Po vsej verjetnosti grem jutri po tisto knjigo, ki ste jo omenjali na začetku. Tablet ne mislim uporabljati, bom šla pa verjetno po sprej. Tudi hlačk zaenkrat ne mislim dajati gor, ker je punca pridna in se vsa sproti umije. Edino, ko je spala, ji je "ušla" ena kapljica. Je pa punca še bolj crkljiva kot navadno.  Wink  Bomo pač hodili na sprehode pozno zvečer in zgodaj zjutraj pa družabni dogodki na žalost odpadejo.  Cry Doma držimo pesti, da bo vse potekalo čim hitreje in s čim manj snubcev na vrtu. Se bom pa držala enega nasveta, ki ga je dala ena forumovka in bom probala čimmanj komplicirati okoli tega.
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #442 : sobota, 08.07.2006 : 20:01:22 »

Saj ni spet tok grozno, kot smo pisali (potem ko je vse mimo Smiley ). Samo čuvajte jo, pa bo vse O.K. Pa upam da vam bo sprej pomagal Smiley

Glede crkljivosti pa: se mi zdi da so tako kot ženske v tem času, rabimo več pozornosti in nežnosti Smiley - pa tud sitne znajo bit tako hihi
Logiran
garfield
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 72


« Odgovor #443 : ponedeljek, 17.07.2006 : 10:58:48 »

moji ajši so po gonitvi ostale "povešene zizike" (ko stoji so povešene), in to samo prvi dve, gledano od zadaj naprej - ali je to običajno ali morda vzrok za skrb??
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #444 : ponedeljek, 17.07.2006 : 11:22:48 »

Ponavadi izginejo nekaj casa po gonitvi. In ce se slucajno nabira mleko-ne se dotikat seskov in ne ga iztiskat!! Bo samo izginilo.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #445 : ponedeljek, 24.07.2006 : 12:42:00 »

5rca, se ti da napisat naslov knige in sprejčka, ki ga omenjaš. Sama tega ne najdem, zgleda preveč površno berem, poleg tega da je toliko že napisanega, da lahko cel dan samo to temo berem.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #446 : ponedeljek, 24.07.2006 : 12:47:59 »

Naša "tamala" pa ima danes 15. dan gonitve in zadnjih 5 dni se tako smili sama sebi, da je kr groza. Pri starejsi dejansko ni bilo nobenkrat tako hudo, pa skoz jo kibicamo, da bi se z njo igrali, jo kaj ucili, skratka zamotli, da bi malo pozabla na vse skupaj, pa se sploh ne da. Poleg vsega, pa se je odlocla, da bo kar naenkrat spet lulala vsepovsod kjer ji pade na pamet, tudi v hisi seveda...ali ima kdo se kaksen predlog kaj naj naredimo, vsaj glede lulanja??
Logiran
SaraG
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 21


« Odgovor #447 : sreda, 26.07.2006 : 19:11:36 »

Ojla!

Mi kdo ve povedati ali je možno da se naša psička goni zdaj, julija, čeprav se je gonila v začetku maja??? to je komaj tri mesece narazen!
na to se ne spoznam ampak se mi zdi prekamalu, še posebej ker se je vedno prej gonila konec septembra ali oktobra. izcedka zaenkrat ni videti je pa nenavadno zainteresirana za pse.
danes že ves dan "tabori" en pes pred našo hišo in nikakor ga ne moremo odgnati. zanimivo pa je, da domač pes še ni nič "pogruntal". kaj mislite?
je to gonitev ali samo naključje?

lp
Sara
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #448 : sreda, 26.07.2006 : 19:50:02 »

Teoreticno je mozno, obstajajo tudi psice, ki se gonijo na vsake 3-4 mesece.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #449 : sreda, 26.07.2006 : 22:25:11 »

Koliko dni skupaj pri gonitvi psice je najbolj kritičnih da psica zanosi (če se slučajno zgodi ...). Hočem reč, koliko dni mora lastnik goneče psice bolj pazit nanjo in jo imeti po potrebi privezano na sprehodih?
Logiran
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 43   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines