mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 13.10.2024 : 06:15:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 43   Dol
Natisni
Avtor Tema: Gonitev psičke  (Prebrano 140626 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #30 : četrtek, 08.05.2003 : 10:33:25 »


Živijo Thor!

Ja gonitev psice je huda reč.
Zanima me pa, zakaj praviš, da je sosed preškrt, da bi kaj ukrepal. Kaj  naj bi po tvoje naredil?

Zanima me tvoj odgovor, ker imam tudi sama tri psice.

              lp erika
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #31 : četrtek, 08.05.2003 : 14:50:48 »

Thor to bi pa zanimalo  tudi mene...kaj naj bi sosed storil..pri nas v bloku je 5 ali 6 psov...moja Liza je edina psička, ostali so psi..  Shocked :-/

LP, Eva
Logiran
yo
gost
« Odgovor #32 : četrtek, 08.05.2003 : 15:07:56 »

No... Thor je danes malo zaposlen, sicer z drugimi zadevami. Zato bom napisala kar jaz. Thor se je že opremil in bo (namesto lastnika psičke) zapeljivko našprical s zadevo, ki je enaka DogStop-u. Na svoje stroške.

Lp, Yo
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #33 : četrtek, 08.05.2003 : 22:29:51 »


Citat

No... Thor je danes malo zaposlen, sicer z drugimi zadevami. Zato bom napisala kar jaz. Thor se je že opremil in bo (namesto lastnika psičke) zapeljivko našprical s zadevo, ki je enaka DogStop-u. Na svoje stroške.

Lp, Yo


Hvala YO:)

Vse bomo prespricali. V pojasnilo pa samo se enkrat to, kar sem ze povedala. Psica je v pesjaku, okrog se sprehajajo prosto vaski psi, ce jo peljejo ven, jo peljejo direktno mimo nasega Thora (ceprav je variant vec), ker je tko fajn k on tuli, da lohk recejo, ce se nam nic ne smili...
Lahko bi jo steriliziral, lahko bi s sprayem nevtraliziral vonj, lahko bi se izognil ostalim cuckom, saj hodijo potem se Thora bolj izzivat... ampak vsak predlog naleti na gluha usesa. Mislim, da je malo drugace, ce je pes v bloku, kot pa ce je zunaj v pesjaku na vasi. Morali bi videt kaksen cirkus je to. Ce jim je se denarja za cepljenje skoda:(
To je pa tista skrtost o kateri govorim...

Upam, da bo tole zdaj pomagalo, saj Thor noce jest, pa smili se mi, ker krici da se mi srce para....

LP

Tanja
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #34 : četrtek, 08.05.2003 : 22:55:05 »

Tanja, kljub vsemu bi ti priporočal, da je Thor vsaj tisti čas v hiši, ko se njihova psička goni. Sosede boš zelo težko prepričala, da naj kaj ukrenejo. Thoru bo pa tako verjetno precej lažje.
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #35 : petek, 09.05.2003 : 00:57:21 »

Ahmmm...kriči kaj??  Shocked Shocked Jooj...me je kar groza kaj bo pri nas  :-/ Lips Sealed Če vseh 5 pesjanov v bloku začne tulit ko se bo Liza gonila... Shocked Lips Sealed :-/  Pa še spuščeni so vsi po vrsti... Angry Po moje je najbolje, da greva z Lizo za ta čas v Indijo koromandijo  Cry No ja...mogoče se pa Liza odloči, da se nikoli ne bo gonila  Cheesy Wink Torej...do nadaljnega upanje ostaja  Grin Grin

LP, Eva  Tongue
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #36 : petek, 09.05.2003 : 09:40:52 »

Ena afna! Mislim, da sem že nekje napisala kaj sem jaz storila s tečnimi psi. Vzameš nekaj povodcev, greš za prvi ovinek, da te lastniki ne vidijo in pse preprosto privežeš ob ograjo ali drevo. Jaz sem tudi 3 ali 4 privezala vsakega za svoje drevo, šla na sprehod in med potjo nazaj sem jih vse slinaste odvezala. Itak se tako derejo, da jih nihče drug ne upa odvezat. Druga varianta je, da jih zapreš v blok in ko bodo nekaj časa tulili se bo hitro našel kakšen sosed, ki nima psa, in znorel. Takrat jih bodo tudi lastniki privezali.  Enkrat sem enega tudi zaprla v našo garažo, da sem se lahko odpeljala z avto, ker mi je drugače vedno sledil.
Za kakšen še boljši nasvet pa počakaj še malo. Kaja se bo kmalu začela gonit in takrat mi bo sigurno še kaj padlo na pamet! Grin
Logiran

erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #37 : petek, 09.05.2003 : 13:28:17 »

Živijo Thor!

Nisem vedela, da imajo sosedje gonečo psico v pesjaku.Vsaj za ta čas bi jo lahko dali drugam, čeprav tudi to ne bi kaj prida pomagalo.
Lahko ti povem , da so se naše dve prejšnji mesec gonile in je bil tudi sosedov pes en teden čisto hripav od tuljenja. Naše psice so v hiši, na sprehod jih pa vodim z avtomobilom daleč v gozd( kadar so vroče) tudi našpricam jih ampak ne pomaga nič. Pridejo psi od blizu in daleč - nagon je močnejši. Da bi jih pa dala zato sterilizirat mi ne pride na misel.
Tudi jaz sem dostikrat besna, ko enostavno niti iz hiše do avta ne morem, tako so zoprni psi, ker se jih  ne da odgnati.
Pa kaj naj naredim, ljudje pač spuščajo svoje pse, da se zletajo, da jim ni treba zraven na sprehod in se niti najmanj ne sekirajo kje so njihovi psi. Pač potrpimo tisti čas 3 tedne kar hitro mine.

                 lp erika

Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #38 : petek, 09.05.2003 : 14:35:59 »

Ja, Kaja... saj od tebe res ne bi mogla pricakovati kaj drugega kot kako drasticno resitev  Grin Grin Grin Grin Cheesy Shocked Smiley Wink Wink Wink A ves, sej bi tudi jaz kaj uspicila, ampak ker nisem tam doma, si tega ne morem privosciti. Pa kakih hudih zaostrovanj s sosedi tudi nobenemu ne privoscim, ker je to tak cuden folk!

Sej se je v Ljubljani z naso Erosko tudi ze dogajalo okrog blokov, da so se lepili psi, ampak je vedno lepo privezana in se izogibamo psov. Ce so lastniki kretencici in svojih psov nimajo na vrvici, pa nisem jaz kriva. Se je zgodilo celo, da je en pes skocil na mojo mamo in jo ugriznil... Potem pa si lahko mislis.... ko itak nihce nic ne naredi... "ne more" naredit. Policiji se sladko j... itd...

Citat

Pridejo psi od blizu in daleč - nagon je močnejši. Da bi jih pa dala zato sterilizirat mi ne pride na misel.

Vsaj poskusila si nekako kej resit... ane... da pa men nekdo rece... ces, zakaj imas pa psa... najraje bi ga na gob... Sej jaz ne trdim, da bi moral sterilizirati, samo poskusiti omiliti situacijo. Se malo potrudit, pokazat dobro voljo... To je mesanka, mladicev nocejo, torej je opcija tudi sterilizacija. Drugi sosedi so svojo sterilizirali in se s Thorom lepo igrata in nobenega problema ni:)

Sej bo minilo... vem da bo. Je ze malce bolje:)

Pozdravcek,

Tanja
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #39 : petek, 09.05.2003 : 22:24:32 »

Ni mi cisto nic jasno. Huh Ali imam taksno sreco ali pa Stpo dog tabletke in spreji ne pomagajo.  Roll Eyes Ravno sedaj je Ajsa 5 dan gonitve. Goni se ze 6. tic in tudi sedaj nimam niti enega psa.  Grin Grin Pa ne zivim v indiji koromandiji, v radiju 100 metrov imam 6 samckov, ki niso kastrirani pa niti eden ne cvili in tudi nihce ni pri meni.  Cheesy Razen labrador, ki pa pride 3 tedne pred gonitvijo (ze 6- tic je tocen Grin) med gonitvijo pa ga ni Angry. Dopoldne jo imam v pesjaku, vodim jo normalno na sprehod, res ne pred njih, a vseeno po poteh kjer hodijo tudi oni. En samcek gre celo vsak dan trikrat mimo nase hise, pa za hiso ajsa lula in bi moral "ponoreti".

Uporabljam Femme Tabs klorofilove tablete, ki jih zacnes dajati ze prvi dan ciklusa s tem da prve tri dni (pisem za NO) dobi 3 tablete od 4-17 dneva 2 tableti in do konca 1,5 tablete.
Ce primerjam doziranje z Stop dogs tabletami je tukaj bistveno manjsa kolicina le teh, ko pa se pogovarjamo o ceni pa je tudi tukaj velik plus za njih.
Sklepam lahko le, da stop dog ni najbolj ucinkovit, ali pa nic ne pomaga ce spricate v "vrocih dneh", vonja puscaj ze prej.
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #40 : petek, 09.05.2003 : 23:00:46 »

Simi..mene pa zanima v katerem pet shopu kupiš Femme Tabs klorofilove tablete? Napisala si, da jih začneš dajat prvi dan ciklusa...a je to prvi dan krvavitve ali kako?  ???Kako opaziš, da se psička že goni še preden se pojavi krvavitev?? Psi jo že 2 meseca vztrajno osvajajo, pa nič.. :-/..Ne se preveč smejat.. sramLiza je namreč moja prva psička in pojma nimam kako se tej stvari streže ...  Wink

LP, Eva in Liza Tongue
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #41 : sobota, 10.05.2003 : 09:53:48 »

Veš Thor, mi ni nič drugega preostalo. Od začetka sem jih lepo prosila in upala, da bo naslednjič bolje, vozila sem njihove pse domov, z avtom ali peš. Vendar so to ljudje, ki jim ni mar ne za svojega psa, še manj pa zame ali za mojo psico. Ponavadi so dali psa na verigo za dve minuti, ko sem se jaz pripeljala naokrog z avto,  pa me je kuža že čakal pred blokom. Problem pa je tudi s tistimi sosedi, ki psov sploh nimajo in zanje sem za horde psov pred blokom kriva jaz! Kaj pa imam jaz neumnica sploh psa v bloku in to ženskega spola, da potem revčki psi hodijo naokoli vsi pohotni?!? Nikogar sploh ne briga, da je moja na vrvici in jo vozim naokoli z avtom, drugi pa svoje puščajo same, da nadlegujejo ljudi. Ne moreš verjeti kako primitivne sosede imam! Lips Sealed Nekako bi se še potrpelo, če bi šlo za enega ali dva psa, vendar se jih včasih nagnete tudi 5 ali 6. Samo čakam, da bo kdaj kateri od cuckov zagrabil kakšnega mulca, ker so mi že zagrozili, da bom kriva jaz. Huh
Zdaj sem si nabavila dog stop tablete, če bo kaj pomagalo. Drugače imam pa še posebej od Kajine zadnje gonitve zelo slabe izkušnje z enim foksterierjem in res mu grozi, da ga bom odpeljala na kastracijo, če se mi le približa.

Simi, izgleda, da imaš res srečo. Mogoče so pa lastniki psov v tvojem okolju bolj informirani in vedo, da k skrbi za psa spada tudi celodnevna kontrola nad njim. lp
Logiran

simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #42 : sobota, 10.05.2003 : 15:35:28 »


Citat

Simi..mene pa zanima v katerem pet shopu kupiš Femme Tabs klorofilove tablete? Napisala si, da jih začneš dajat prvi dan ciklusa...a je to prvi dan krvavitve ali kako?  ???Kako opaziš, da se psička že goni še preden se pojavi krvavitev?? Psi jo že 2 meseca vztrajno osvajajo, pa nič.. :-/..Ne se preveč smejat.. sramLiza je namreč moja prva psička in pojma nimam kako se tej stvari streže ...  Wink

LP, Eva in Liza Tongue


Spomnim se Ajsine prve gonitve. Obup, Shocked Shocked bila sem vsa panicna kdaj se bo zacelo, potem sem ujela predgonitev pa bila potem vsa panicna, ker se ni nic zacelo in ne vem kaj se vse. Se dobro, da mi je Viva stala ob strani in dvigovala telefone  Kiss.

Psicke zacnejo disati kaksne 3 tedne prej. Takrat zacnejo psicke tudi veckrat lalat - markirat.  Prvi rjav izcedek lahko opazis 14 dni prej, ampak ga je tako malo, da moras imeti bele rjuhe na njenem leziscu, da to vidis. Prvi dan gonitve, pa je izcedek rjave barve in ga bos sigurno opazila, pa tudi psicka se bo skoz umivala.

Glede tablet pa: zacnes jih dajati 1 dan krvavitve in jih jemeljes do 21 dne. Na steklenicki so navodila koliko zablet za dolocene kg. V eni steklenicki jih je 100, lansko leto novembra so bile 3.450,00 SIT imajo pa jih v zoo Prais-u. Jaz jih imam za dve gonitvi.
Resnicno prisegam na njih, ker ko sem lansko leto kupila stop dog, ker sem bila ravno pri veterinarju sem se posteno nategnila. Tam bi morala psica vsak dan pojesti 9 tablet, v vrocih dneh se vec in ce sem si prav zapomnila ne bi bile 3 skatle dovolj. Mislim pa, da je bila cena skatlice 2.500,00 Sit.

Zato priporocam te tablete, da jih preiskusite.

Kaja mogoce imam res sreco, da imam prijazne sosede. Res je, da sem vse pse v ulici sama solala, ampak nagon je nagon in mislim, da je res nekaj na teh tabletih. Lansko leto sem sla v Tivoli 12 dan, tam so bili psi spusceni in je tudi niso zavohali, le tisti, ki so nos vtikali v njen urin, pa tudi ti niso nic tezili.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #43 : ponedeljek, 12.05.2003 : 17:15:50 »

Mene pa zanima kakšno mnenje imate o t.i. hormonskih inekcijah-da se psička sploh ne goni ?? LP, Saša
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #44 : torek, 13.05.2003 : 14:18:55 »

Moje mnenje: če nimaš res zelo, zelo dobrega razloga, se temu raje izogibaj.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 43   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines