mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 07.07.2024 : 11:46:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 43   Dol
Natisni
Avtor Tema: Gonitev psičke  (Prebrano 137095 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #195 : sobota, 25.12.2004 : 18:18:46 »

Pri Bini traja krvavitev približno 15, 16 dni.

Jaz sem uporabljala sprej, ki sem ga kupila v Zoo Market Preis. Žal ne vem firme. Sem ji pa tudi dajala tablete. Sprej je bil bolj za domačega psa.

Pa želim ti, da bi gonitev čimprej minila Wink

Lp Jana
Logiran
Sassy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 515


« Odgovor #196 : nedelja, 26.12.2004 : 16:32:29 »

No moja sassy se je tudi začela goniti in upam da ne bo predolgo trajalo..  vidim, da pi vas trajajo gonitve es azlično dolgo.. bomo videli kako bo pri meni..

pozdravček,

Urša
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #197 : nedelja, 26.12.2004 : 17:31:11 »

Sebi,
glede časa trajanja krvavitve pri gonitvi, je po mojem mnenju pri vsaki psički različno.
Naša npr. je krvavela polne dooolge tri tedne in to ves čas zelo močno, tako, da smo v tistih treh tednih porabili kar veliko zalogo vložkov, no čez dan je nekako zdržala s hlačkami, ponoči pa si jih je skoraj vedno spravila dol, in z vsega skupaj napravila kar veliko packarijo.
Tudi "tisti" dnevi, ko je psica pripravljena na paritev, so zelo različni, naša je bila dovzetna za samce že kar med krvavitvijo, ko pa je nehala krvaveti, pa k sebi ni spustila nikogar. Pa še nekaj takih dam poznam, tako, da tudi tista teza, da je psica plodna npr. 18 dan ali tretji dan po končani krvavitvi po moje ne drži, no vsaj jaz se na to ne bi zanašala.
Vsaka psica ima različno dolgo časa krvavitev in ostale stvari, ki pašejo zraven k gonitvi. Wink
Lp

Logiran
sallys
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 422


« Odgovor #198 : nedelja, 26.12.2004 : 18:15:25 »

Gina imaš kar prav, res je prav različno! Wink
Sally še takrat ko se ne goni, pusti da jo samci oralno zadovoljujejo! Pohotnica! Grin Grin
Sodedov Brin bi pa itak celo leto nanjo skakal ona pa misli, da se igra pa ga še bolj izziva. Roll Eyes
Mi smo med gonitvijo trikrat dnevno sprejali s sprejem proizvajalca Gimborn: Ruden-Abwehr, ki smo ga nabavili v Mr. Pet-u v LJ. Samce smo malo zmedli, niso bili čisto sigurni ali je to, to.
Ker smo se zabavali na otoku, tam pa ni veliko snubcev se nam je zdelo da je sprej učinkovit.
Krvavitev je pa kar, trajala in trajala...tri tedne!
Hlačke pa...eno samo mulanje...
Logiran
Sassy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 515


« Odgovor #199 : nedelja, 26.12.2004 : 22:27:27 »

Zadnjič, ko je bila moja soseda s psičko pri veterinarju ji je rekel da če ima možnost naj psički ne natika hlačk, oz daje vložkov, ker ni toliko higiensko, ter da se mora psica non stop umivati, oz. se liže, da se očisti, ter da se z vložkom celotna stvar samo zapaca. kaj mislite o tem vi? no moja psička nima težav s kapljanjem ko hodi okoli, ji pa dam krpo pod rit kadar se vleže..   glede plodnosti, pa je res težko ka izačunati.. moja vzediteljica v času gonitve, če namerava psico pariti, hodi k veterinarju preverjat stopnjo plodnosti in ko je raven hormona najvišja, toej po vet. mnenju psica najbolj plodna, jo ge še isti dan parit.  Kako pa vi načrtujete paritev?  Jaz mislim da je to ka ugodna ešitev, saj ima psica takat največ možnosti da zanosi..


Lep pozdravček,

Urša
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #200 : ponedeljek, 27.12.2004 : 00:24:09 »

Mene pa zanima nekaj drugega (pa bi pasalo tudi v temo o navidezni brejosti Undecided):
kako navidezna brejost vpliva na naslednjo gonitev? A je možno, da poruši ravnotežje hormonov v telesu?

Ker Bina se začela gonit konec septembra, 2 meseca kasneje je imela NB (sicer ne hude), sedaj jo pa Bero že nekaj časa voha in se slini. To je ponavadi počel kakšen mesec pred gonitvijo (ki pa bi morala biti šele marca!). Zadnjič jo je začel naskakovat (kar je med gonitvijo počel šele na njen 12.dan gonitve!).

Sedaj pa me zanima, ali se je "zmešalo" Bini ali Berotu? Kdo me "heca" Angry Angry Doma pravijo, da Bina, ampak ona se ne goni (ne krvavi, nima izcedka, nima povečane lulike...), Bero pa jo še kar ovohava, se slini, cvili, jo naskakuje  Roll Eyes Shocked Skratka, ne vem več, kdo se iz mene dela norca Angry Grin

Kakšna ideja, izkušnja?

Lp Jana
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #201 : ponedeljek, 27.12.2004 : 09:26:13 »

Hm, Bina
Gala se je prvič gonila začetek marca, potem je bila rahla navidezna brejost (ki me je spravila skoraj ob živce) in 2. se je konila sredi septembra. Sicer je spet kazalo, da mi bo parala živce z NB, a se je na srečo vse hitro in dobro izšlo.

Lp, maj

(imam pa jaz detektor Galine gonitve, ki me že 2 x ni pustil na cedilu... mirnega pesjana, kar oddaljenega, ki se navadno ne oddaljuje iz svojega dvorišča  Wink, a ko je Galin čas me pride opozorit  Grin Grin
Logiran
manetka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #202 : ponedeljek, 27.12.2004 : 10:49:18 »

Bina tudi meni se je zgodil manjši preplah pred gonitvijo, ki se dogaja sedaj. Kakšne 3 mesece nazaj se je Leyla začela obnašati nekam nenavadno, kot da se goni, vendar izcedka ni bilo mogoče nekaj malega v prozorni obliki. Snubcev je bilo že prvi dan kar nekaj vendar je po kakih 3 dneh vse skupaj minilo kot, da nič ni.

O navidezni brejosti: pri naši Ajši-(starejša bernka) ne poruši sistema, saj je gonitev precej točna na dobre pol leta, kljub navidezni brejosti. Jaz bi rekla, da navidezna brejost datum gonitve lahko le malo zamakne.
No toliko jaz vem o ten za moji dve babi.

Sedaj pa še mene zanima nekaj. Leylo tako razganja, da na vsake toliko kar poje in tuli. Kako je s tem izkazovanjem gonitve pri vas.
Aaja pa še nekaj zanimivega, tudi ljudi se sedaj ko se goni ne boji, čeprav je njej normalno prvi stik s tujcem zelo težaven.


Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #203 : torek, 04.01.2005 : 17:00:42 »

Mala Bejbka se goni in že 4 dni skoraj nič ne papca. Kako je z vašimi psičkami pri hrani?
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #204 : sreda, 05.01.2005 : 10:32:59 »

Andi,

Buba je pri prvi gonitvi tudi zelo slabo jedla in to cel čas gonitve. Revica je shujšala skoraj za kilo, kar je pri 10 kg ogromno (že tako se ji hitro pozna, če spusti samo en dan hranjenja). Tako da razmišljam, da bi ji pri naslednji gonitvi nabavila bolj kalorično hrano.

A se Bejba prvič goni?
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #205 : sreda, 05.01.2005 : 11:33:51 »

Tina, bejba je imel pri 5. mesecih nekakšno predgonitev. Krvavela je 5 dni in samci so jo kar precej obrajtali, Brin pa sploh ne. Zdaj pa se goni prav zares, čeprav krvavi zelo malo oz se stalno čisti.
Danes je nekaj malega pojedla. Je pa zanimivo, Brin seveda v tem času nič ne je in Bejba isto. Danes zjutraj je Brin popapcal par briketkov in ko ga je Bejba videla jesti, je šla še ona.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #206 : sreda, 05.01.2005 : 13:59:54 »

Končno se je tudi moja scrkljanka začela goniti... Končno, ker je stara že eno leto! Glede hrane: moja izbirčnica je pa zdaj dobila pravi apetit... vse bi pojedla, še suhe brikete, ob katerih se običajno samo obrne vstran... Dajem ji tudi klorofilne tablete, pa sprejamo ji ritko, pa zgleda nič ne pomaga, ker imamo na dvorišču že tri dni pasjo zasedo. Tako da mora ubozica biti res čisto cel dan noter, zunaj pa je tako lepo vreme  Huh Problem je, ker dveh potepuskih psov sploh ne morem odgnati iz OGRAJENEGA dvorišča (eden velik ograjo prekoči, drugi majhen pa prepleza, pa ograja ni nizka!), tako da imamo problem še celo z lulanjem in akanjem, ker jo psa takoj, ko pride ven, začneta nadlegovati... Pa ta malega me ni strah, velik pa na vse domače renči... Tako da se nam vsem doma že meša od vsega... Pa še komaj začelo se je.
Najbolj pa mi je hudo, ker ima Bonie zdaj omejeno divjanje tako na sprehodih, doma pa sploh, in je tako žalostna... Tako da sem razmišljala, če bi ji mogoče oblekla kakšne hlačke, da bi vsaj malo lahko bila čez dan tudi na dvorišču. Drugače je Bonie zelo čista, razen na njeni posteljici, ni nikjer nič krvi. Hlačke pa bi ji dala gor, da ne bi prišlo do česa nepredvidenega na dvorišču... Kaj mislite?
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #207 : sreda, 05.01.2005 : 14:26:25 »

Bonie, jaz psice ne bi spuščala med gonitvijo na dvorišče, pa čeprav ima na sebi hlačke. Nekje sem prebrala, da so psi zelo iznajdljivi in jih tudi hlače ne zaustavijo  Wink

Mene je že strah Bino pustiti zunaj 1. teden gonitve, pa ceprav ni nobenega psa naokoli. Ampak jaz sem bolj za varianto "ziher je ziher" in jo imam stalno pod kontrolo Wink Ampak res stalno!

Andi, pri nas je Bina med gonitvijo normalno jedla. Probleme je imela le med navidezno brejostjo, ko je kaksen teden zavracala zajtrk, vecerja pa ji tudi ni prevec pasala Lips Sealed Bero pa med Binino gonitvijo zavraca hrano samo tiste 3 dni, ko bi on s*****, pa mu mi ne pustimo Grin Grin Grin Takrat pa izgubi kaksno kilco  Grin Grin

Zelim vam cim mirnejso gonitev in da vam dnevi hitro minejo (ceprav se vlecejo kot jara kaca Undecided)

Lp jana
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #208 : sreda, 05.01.2005 : 14:36:52 »

Bina, nisem mislila, da bi bila Bonie na dvorišču sama, ampak, da bi lahko bila zunaj medtem, ko bi jo kdo pazil, se z njo igral... Ker zdaj je tudi v moji prisotnosti komaj lulat spustim, ker  jo takoj tista dva psa napadeta... Ona pa je takšna frocla, da misli, da se bi psa z njo igrala, sploh tisti ta mali, pa se cela srečna postavi v ono pozo glavo dol, rit gor, rep pa levo desno 100 na uro... Potem pa zagrabi prvo igračo in leti z njo okoli hiše, psa pa seveda za njo, ona pa je cela srečna, ker misli, da se lovijo...
Pa tudi ne bi je pustila ven potem, ko bo postalo zares nevarno, ampak zdaj prvi teden...
No, v glavnem, to je bil najbrž samo en preblisk. Najbrž se res ne da nič drugega narediti, kot da je noter ...
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #209 : sreda, 05.01.2005 : 15:13:32 »

Moja Žiža se goni že 16 dan. Sedaj ima malo manj izcedka (malo bolj redek je in ne tako rdeče barve - bolj rjavkast). V knjigi Moja psička sem prebrala, da je sedaj kužika najbolj plodna. Pa rit kar naprej nastavlja vsem po vrsti  Grin.  Ni več tako žalosta in depresivna. Igrava se samo v stanovanju, ven greva samo na sprehod.

Sedaj pa vprašanje: kdaj kužika ne more več zanositi? Ali je to takrat ko se preneha krvavitev ali kasneje? Če je to kasneje, kdaj? Ali imate vi kako varnosto metodo (npr. en teden po koncu krvavitve nič igranja s kužki moškega spola)?

LP
Sebi
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 43   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines