mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 07.07.2024 : 12:07:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 43   Dol
Natisni
Avtor Tema: Gonitev psičke  (Prebrano 137106 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #180 : četrtek, 11.11.2004 : 21:17:25 »

Sicer pa se vedno potihem upam, da bo prisla v meno! Grin Grin Grin lp

Ajsa (14 let) se ni gonila, odkar smo sterilizirali mlajso psico (pred 2 leti Shocked) tako da imas se upanje Wink
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #181 : četrtek, 11.11.2004 : 21:30:06 »

Zivjo Manetka!

Doziranje si pravilno napisala. Na skatli je se opomba, da prve 3 dni dajes dnevno dozo na 2 dela-da se organizem počasi navadi. Ostale dni pa ob priblizno istem casu. V skatli bi moralo biti 28 tablet. In potrebovala boš 2 škatli Wink

Jaz Bini neham dajati tablete približno 17. ali 18. dan. Do takrat jih porabim 36 ali 38 tablet. Dajem ji pa tako, kot piše na škatlici.

Lp jana
Logiran
manetka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #182 : petek, 12.11.2004 : 08:16:52 »

Bina hvala, ker si pregledala!

Upam, da bo z gonitvijo počakala še kakšen teden, naslednjo soboto ima izpit a. Če ne bo ji bom dala tablete, pa tudi drugače jih bom sprobala, ker je pri nas ogromno psov, ki se prosto sprehajajo in dežurajo okrog hiše, ko se psičke gonijo.

Bom morala nabaviti še eno škatlo, važno da imam vsaj eno za začetek.
Do sedaj se probala le sprej, da je psi ne bi zavohali, ampak ni delovalo. Undecided

Res upam, da bodo tablete rešile problem in da se bomo tudi pri gonitvah lahko normalno sprehajali.

LP Manca
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #183 : petek, 12.11.2004 : 17:34:21 »

... da ne berem vse za nazaj
Bina: kolikor vidim so klorofilne tablete za preprečevanje vonja FemmTab "zanimiva reč". Torej se psička normalno goni samo da nima vonja? Pri tebi deluje?

Jaz imam namreč izkušnje s sprajem, SLABE, ki je izgleda za naše male mrcine preveč intenziven (ko je bila samo ona se točno spomnim, da je po sprejanju bruhala; sedaj ko imamo še njega in piše, da pošpricaš tudi samca po ovratniku, smo bruhali skoraj vsi, on je bil pa prav slab dva dni, smrdelo je pa da ne govorim...

A tiste tablete nič ne škodujejo (kot npr. hormonska kontracepcija)?
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #184 : petek, 12.11.2004 : 18:28:35 »

Zivjo Arieb!

Jaz sem s temi tabletami zelo zadovoljna Grin KO se Bina goni, okoli naše hiše ni nobenega psa (no, mogoče tudi zato, ker stanujemo boljl na samem Undecided) Ampak pasjo šolo sva letos brez problema delale-nisve niti enkrat manjkale. Res pa je bilo, da so se skoraj hkrati začele gonit vse psičke v pasji šoli (v razmaku 1 meseca). In 2 samca sploh nista nikoli ugotovila, da se katera psica goni Undecided Pa je samo moja imela tablete.

Jap, psica se normalno goni, samo vonja ne oddaja (ko lula). Ker sprej preprečuje vonj, ko pes povoha psičko. Tablete pa preprečujejo vonj urinu. In psička lahko lula okoli hiše (čeprav pri nas je Bero prav na lulanje vedno čakal Grin Roll Eyes)

OK, Bero je ugotovil, kdaj se Bina goni. Pri njemu tudi tablete niso pomagale, ker jo je imel stalno pred gobcem. Ampak za druge je pa nucalo.

Kolikor sem jaz dobila info. te tablete naj ne bi bile škodljive, ker niso hormnonske tablete (ne vplivajo na hormone), ampak samo na preprečevanje vonja.

Lp Jana
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #185 : petek, 12.11.2004 : 23:12:18 »

Živjo!

Klorofilne tablete vsebujejo klorofil. Pri veterinarju dobite tudi Chlorophylum tablete, ki so podobne preverite pa za ceno in doziranje, mislim da so celo  nekoliko cenejše.

Klorofilne tablete pa lahko uporabljate tudi pri neprijetnem zadahu iz gobca in drugih neprijetnih vonjavah, saj klorofil tudi v teh primerih prikrije vonj.

LP
Logiran
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #186 : ponedeljek, 15.11.2004 : 17:46:50 »

Ha, pa se je še naš Toro zaljubil. V dosti večjo psičko, ki ni ravno velika, ampak če jo primerjaš s Torijem... Wink Grin Zadnjih pet dni samo še laja, renči, cvili, se "joka" in spušča takšne glasova kot, da "godrnja". Res je pravi parač živcev... Če ga spustiš ven, je najprej pri vrtnih vratcih, psička se pa že oglasa. Zjutraj je poskusil zlesti pod vratci, ampak zaman... Pa se je le našla stvar za katero je predebel in prevelik! Pravkar smo se vrnili iz travnika in bil je začuda ubogljiv. Wink Celo brez povodca je normalno skakljal naokoli. No, na začetku. Čez nekaj časa pa je spet postal "gonič". Grin Najprej je hotel pobegniti, ampak ko mu je postalo jasno, da bi ga takoj ulovila (če je treba, sem lahko hitra Grin), pa še palčke in briketki so se skrivali v vseh žepih... Ko smo šli mimo psičke, je moja babi itak morala poklepetati s psičkino lastnico, potem sta odšli v hišo na klepet, mene pa so pustili s "parčkom". Toro je psico ves čas ovohava, pa se ga je naveličala in začela renčati in lajati nanj. Yorkiji so torej res lahko nadležni. Ampak Toro se ni vdal (jah, ljubezen premaga vse ovire Grin) in je vztrajal še naprej. Dokler se kar sama nisva vrnila, seveda. Grin Še vedno si ni opomogel, ker sem ga ločila od njegove ljube.  Smiley  Zameril bi bo za celo življenje. Grin Upam, da ga bo čimprej minilo, ker je res nevzdržen... pujs mali... trenutno so vsi psi v naselju takšni.  Wink
Logiran
ROBI-YUCCA
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 24


« Odgovor #187 : petek, 03.12.2004 : 21:22:45 »

Pri nas se pa dogaja nekaj čudnega. Približno mesec dni po koncu gonitve se naša Besa spet čudno obnaša. Lula vsake tri metre, precej se čisti in je bolj zasanjana, kot ponavadi. Tudi naš škot jo spet ovohava.
Ni mi jasno kaj se dogaja Shocked Shocked Shocked

L.P. ROBI
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #188 : sobota, 04.12.2004 : 23:08:37 »

Jaz imam pa zelo slabe izkušnje s sprejem proti gonitvi, ki sem ga uporabila pri prejšnji psici. Dobila je gnojne izpuščaje! Klorofilne tablete niso nič pomagale, še vedno je zunaj dežuralo 3-5 samcev! Sem obupala nad vsemi temi pripomočki. V času gonitve (zdaj- Undecided Roll Eyes, )najbolj cenim avto, ki mi je v veliko pomoč, da se odpeljem drugam na sprehod, sicer ni možno nikamor iti. Psico naložim že v garaži.

Zanima me, če se katera izmed vaših psic goni tako pogosto kot moja, to je na 4 mesece? S tem se povečuje pogostost navideznih brejosti, ki jih zaenkrat še nismo nikoli opazili. Psica je stara 2 meseca manj kot dve leti. Počasi že razmišljam o sterilizaciji, a kaj, ko bodo takoj tu problemi z inkontinenco...
Logiran
manetka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #189 : ponedeljek, 20.12.2004 : 11:48:07 »

Leyla se je končno začela z drugo gonitvijo, ampak moram takoj povedati, da tudi pri nas klorofil očitno ne deluje. Danes je tretji dan pa smo bili že deležni prvega obiskovalca Undecided
Hja ne vem, če je pametno, da ji sploh še dajem tablete. Huh
Celoten vrt je ograjen, vendar nekje se mali pudlji in mešančki stihotapijo noter, ven pa ne znajo. Tako da moramo vratariti. Lepo bi bilo, ko bi imeli malo boljše sosede in se psi ne bi kar nekontrolirano pasli naokoli.
Tako, da bo naša metoda izgleda popolna izolacija, kadar ne bo nikogar z njo.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #190 : ponedeljek, 20.12.2004 : 16:07:17 »

Pri nas je tud hudič. Zdej je sicer že malo bolje, prejšnji teden pa so še psi okoli hiše hodili in lulali vsepovsod. Samo, da sem Friggo odpeljala zvečer lulat, že je primaširal kakšen osvajalec. Groza! Potem sem jo morala pa skoraj vlečt nazaj noter.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #191 : ponedeljek, 20.12.2004 : 16:25:37 »

Pri nas se pa dogaja nekaj čudnega. Približno mesec dni po koncu gonitve se naša Besa spet čudno obnaša. Lula vsake tri metre, precej se čisti in je bolj zasanjana, kot ponavadi. Tudi naš škot jo spet ovohava.
Ni mi jasno kaj se dogaja Shocked Shocked Shocked

Mozno je, da ima navidezno brejost ... poglejte si temo ... Navidezna brejost!


Citat
Zanima me, če se katera izmed vaših psic goni tako pogosto kot moja, to je na 4 mesece? S tem se povečuje pogostost navideznih brejosti, ki jih zaenkrat še nismo nikoli opazili. Psica je stara 2 meseca manj kot dve leti. Počasi že razmišljam o sterilizaciji, a kaj, ko bodo takoj tu problemi z inkontinenco...

Prejsnic se je Lina (stara je 2 leti in pol) zacela gonit po 4 mesecu, ampak zato, ker se je Aika ... imate kako psico v blizini, s katero "tekmujeta" ... Tokrat se je zacela gonit po 5 mesecu ... tako da se je malo podaljsalo, ampak pohitelo pa zato, ker je bilo potrebno prehiteti aiko ...
Je pa res, da je bila to prva normalna gonitev/krvavitev ... prej je bila poplava in je trajalo in trajalo, sedaj je pa to to, kar sem upala, da bo ... normalna gonitev!
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #192 : četrtek, 23.12.2004 : 21:58:42 »

Sem prebrala cel post - pa nikjer nisem našla odgovora. Koliko dni traja krvavitev? Celo gonitev oz. celih 3 tedne? Moja Žiža ima danes 3 dan svoje prve gonitve. Pa kar fajn pušča sled za sabo. Sicer nosi hlačke, vendar ni najbolj zadovoljna...
Druga stvar: S dajanjem klorofilovih tablet sem zamudila  Angry , torej se bomo poslužili spreya. Katerega mi priporočate? Upam, da ne bomo imeli preveč težav z snubci...

LP
Sebi
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #193 : sobota, 25.12.2004 : 17:13:42 »

Sebi!

Sprasujes koliko casa traja krvavitev!

Pri eni moji psici so trajale nekje 25-27 dni - ves cas krvavitev - ima pa zelo mocno krvavitev - ta, sedaj cetrta gonitev je bila "lazja" - je manj krvavela!

Pri drugi moji psici pa trajajo krvavitve nekje 3 tedne, je pa res, da tudi veliko manj krvavi!

Kolikor vem pa je, da je zelo razlicno - pri vsaki je drugace! Mogoce lahko malo bolj natancno izves pri sestricah ali mami (kako je bilo pri njih), pa se to ni zagotovilo, da bo pri vasi psicki enako!


Glede spreja! Jaz sem ga kupila od Family dog (mislim, da je to firma), Spray eloign'male - nekaj francozkega (sprey je modre barve z belim pokrovim)! Cena je malo pod dva tisocaka, pa nisem kaj dosti navdusena ... je za prvo silo, da je samec od dalec ne zavoha, ko je dovolj blizu, ni pomoci!

Je pa baje en zelo dober, ampak ne vem niti kako se imenuje, nic ... vem samo, da ga imajo v Bubi - ampak je cena precej, precej visja ... je pa v taki prozorni steklenicki - mogoce je noter 3 dcl! Imajo jih tudi v trgovinah, seveda, samo za Bubo sem 100%!
Mogoce bo kdo drug bolj vedel o katerem spreju govorim!
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #194 : sobota, 25.12.2004 : 17:17:26 »

Pri Friggi traja krvavitev približno 1 teden.
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 43   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Gonitev psičke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines