mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.07.2024 : 22:10:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: BASSET
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 49   Dol
Natisni
Avtor Tema: BASSET  (Prebrano 132077 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #375 : ponedeljek, 13.11.2006 : 19:47:26 »

Ajchy, iz tvojega pisanja je razvidno, da si kupoval psico za vzrejo, ne da bi dovolj poznal pasmo, saj si jo vzel kljub ribjemu očesu, ker si mislil, da je to dovoljeno kot pri nekaterih pasmah. Naj ti zaupam, da različno obarvani očesi NISTA dovoljeni pri nobeni pasmi.

Kako lahko sploh pomisliš na vzrejo, ne da bi se prej dovolj podučil in si vsaj prebral standard pasme, v katerem izrecno piše, katere hibe so tako resne, da je pes izločen iz vzreje?

Nadalje, ko si spoznal, da tvoja psica NI za vzrejo, si se razjezil na vzreditelja, ki te je, priznam, očitno potegnil za nos, vendar je bil toliko fer, da ti je vrnil polovico kupnine.

In kaj si ti storil s psico, za katero si vedel, da NI za vzrejo? Z njo si se šel vzrejo.

Ja, res je nesmiselno govoriti, kdo česa ne bi smel, ker imate res veliko masla na glavi.
Logiran
ajchy
novinec
*
Sporočil: 0


« Odgovor #376 : ponedeljek, 13.11.2006 : 20:03:36 »

Prosim, Kalsang, preberi točno kaj sem napisal okoli poznavanja pasme, kako in od koga sem psa kupoval in ne govori bedarij, če ne prebereš prehdodno o čem debatiramo.
Kakšna je stvar je zdaj vsem popolnoma jasno, konec debate, se mi niti več ne da, ker ne bomo nikamor prišli, smo rešili, smo se skregali.
Kar se pa tiče tvojih odgovorov v tej temi, pa začni z branjem na prvi strani s prvim postom. In piši si alineje, če sproti pozabljaš kaj bereš.

Hvala lepa in lep pozdrav,

Matej
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #377 : ponedeljek, 13.11.2006 : 20:09:35 »

Dragi moj, prebrala sem vse, spremljala vaše neumnosti in me ni treba pošiljat nazaj brat postov.

Dejstva so nespremenjena takšna, kot sem jih napisala, si pa mogoče ti piši alineje tega, kar sam kvasiš.

Debata je tudi zame zaključena.

Upam pa, da se z vzrejo ne boš več ukvarjal.
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #378 : torek, 14.11.2006 : 10:51:21 »

ajchy preverila link.Na žalost je to napaka,za katero pa nisem jaz kriva.Je pa res,da delam izpit za kompletno FCI VI.skupino.
LP Tjaša
Logiran
Raja
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #379 : torek, 14.11.2006 : 22:07:53 »

Kaja!

Moj odgovor: upam, da si gledala odajo Preverjeno  na POP TV. Toliko o prijavi in inšpekcijah...

Lp
Mateja
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.347


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #380 : sreda, 15.11.2006 : 01:08:31 »

Ja, Reja, ti bom zdajle jaz odgovorila, potem pa naj ti se Kaja.
Ja, smo gledali in smo videli. Marsikaj, kar ze dolgo vemo. Ze nekaj let se ubadamo z osebo, o kateri govori oddaja. Tudi prijavili smo ga ze, za prvo oddajo posredovali zgodbe in kontakte oseb (leta 2004), pa se marsikaj drugega. Kaj si storila ti?

Zal ne morem prijaviti zgodbe, v kateri nastopas ti ali nekdo drug, sicer bi to z veseljem storila. Jaz se ne pustim nategniti, ker se zavedam, kaj kupujem. Zivo bitje, ki ima starse in za katerega je nekaj tednov skrbel nekdo drug. Zaenkrat sem v zivljenju kupila samo eno zival. Bila je kupljena pri vzreditelju in z zavestjo, kaj pocnem in v kaj se spuscam, zato ni bilo presenecenj in ni bilo potrebno nikogar prijavljati. Pse in macke imam ze vse svoje zivljenje. Trenutno tri pse in dva macka. Vsi so posvojeni.

Da ni vse "cisto" v veterinarsko-inspektorskih vrstah, nam je ze dolgo jasno. In tako bo ostalo vse dotlej, dokler se boste obracali stran in se kot papige ponavljali: "Saj se nic ne zgodi, ce prijavimo." ali "Pojdi si pogledat oddajo..." Najlazje je sedeti v fotelju in povedati drugim, da se ne da nic storiti. Za to, da se ne da nic storiti, pa kriviti druge in drugim obesati odgovornost za dejanja, ki bi jih morali opraviti sami. Tako je s prijavami in njihovim resevanjem. Brez muje se se cevelj ne obuje in cakati, da bo nekdo namesto tebe prijavil tuj nateg je naravnost smesno. Saj menda ne mislis resno? Tudi za prijavo na veterinarsko inspekcijo je potreben kaksen dokazni papir, sicer bo zagotovo prijava romala v koš. Tudi jaz izbrisem iz maila natolcevanja in bedarije, ki mi jih sporoca folk po principu "kafetkarskega cveka" in ne pricakujem, da bo za lase privleceno prijavo inspektor vzel zares. Prijavljati morate "nategnjeni", pa ce hocete ali ne. Ce ne prijavljate, nas tudi ne posiljajte gledat oddaj, o katerih vemo vse in se veliko vec. Prav tako na nas ne zvracajte krivde za svojo nesposobnost preceniti, kaj je prav in kaj ne.

Ce bom kdaj kupovala psa, mi bo prvenstveno vazno, kaksni so ljudje, ki so zival "gor spravljali", torej osebe, ki so 9 ali vec tednov skrbeli za malo mrcino, katere skrb bom prevzela v naprej sama. Verjetno se ti bo to zdelo cudno, saj najbrz smatras, kot vecina "horuk" kupcev, da je najvaznejsa "prva izbira" ali "najbolj zivahen mladic" (hm, teh moznosti izbire sicer v stacuni in pri preprodajalcih itak nimas). No, meni to ni tako vazno, temvec me zanima predvsem, kaj so vzreditelji mojemu mladicu v prvih dneh in rosni mladosti "dali" in s kaksno popotnico bo prisel v mojo oskrbo. K temu "dali" spada tako skrb za zdravje starsev in prednikov (parjenje izkljucno pregledanih osebkov - v izogib pojavu dednih bolezni, vsaj kolikor je le mogoce), skrb za zdravje pasje matere, kar posledicno v mnogo primerih vpliva na zdravje mladicev, skrb za zdravje in socializacijo mladickov v leglu, skrb za cistoco in varnost, skrb za postimane papirje... Ja, vse to. Zakaj? Ker sem trdno prepricana, da je le vzreditelj, ki poskrbi za vse pse pod svojo streho (tudi mladicke za prodajo) tako, kot da bodo vecno ostali pri njem. Tak vzreditelj bo poskrbel za dobro prehrano pasje matere, za njeno zdravje, za pravocasna in ustrezna cepljenja, razglistenja, prehrano in druge zivljenjsko pomembne stvari, prav tako se bo z vsakim mladickom ukvarjal, ga socializiral, mu pokazal mnozico razlicnih novih stvari (neznost in toplino, voznjo z avtom, sesalec, glasno govorjenje, tuje osebe, ropotanje piskrov, muholovec Wink, primeren kraj za lulanje in kakanje, ovratnico, povodec...). Ce gres po psa v stacuno, potem se sprijazni, da je le se en arikel v vsej ponudbi na raznih stacunskih policah. In ne glede na to, kako lepo je ponujen artikel zapakiran, se je treba zavedati, da je v masni skrito zivo bitje. Z vsemi zgoraj nastetimi potrebami, katerim pa, lahko mi verjames, nihce v stacuni ne more zadovoljiti. Zakaj? Ja, zakaj pa bi. Zadeva ni zastonj in noben podjetnik ne bo na svoje stroske skrbel za artikel in ga vzdrzeval vec, kot je potrebno za prezivetje artikla. Nobene nevarnosti ni, da bi mladici ostali na polici kaj dlje, kot je nujno potrebno - naivnih kupcev, ki nimajo pojma, kaj kupujejo, temvec zelijo zadovoljiti samo svoje egoisticne zelje, je na vsakem koraku na pretek.

In kako si predstavljas, da bo poskrbljeno za enega mladica v transportu, v katerem je skupaj nekaj deset mladicev? In kako je poskrbljeno za pse, ki gredo od pasjih mater (in od rejcev, ki niti tocno ne vedo, kaj se je pri njih skotilo, saj v pasjih tovarnah ni kontrolorjev kakovosti) pri stirih ali petih tednih starosti, necepljene in do zadnje kocine nezascitene ter skrajno prestrasene nabasejo v vozila, ter jih 5, 10 ali se vec ur brez vode in hrane prevazajo kot zivino, na koncu poti vrzejo v ograde, pesjake, kiste..., vsake toliko nahranijo, napisejo v knjizico nekaj podatkov, sestavijo in objavijo oglas in ze se pojavite najvecji ljubitelji zivali - kupci takih psov, ki mi tukaj ob kritikah vecinoma vrzejo v obraz, da mladicka niso mogli pustiti se naprej trpeti. Japajade. Le kako lahko taki ljudje spite z zavestjo, da ste s svojim dejanjem omogocili mami psici tam dalec v tujini novo brejost, novo kotitev in nove mladice? Mislis, da te mame psice spijo na kavcih, da jim je posebej zanje na vsake dve leti na voljo kotilnica in 24-urna oskrba? Odpri oci! Te mame psice so tam samo zato, da imajo mladice spet naslednjic, ko se gonijo, torej zagotovo dvakrat na leto. In vsak kupec, ki kupi psa v stacuni ali pri preprodajalcu, podaljsuje agonijo teh psic. Vsak prodan mladicek spodbudi rejce v puppy millih k novim leglom in k produkciji mladicev. Kaj mislis, kaj se z mamami psicami zgodi, ko nekega dne ne zmorejo vec? Uporabi domisljijo. Kaj pa mislis, da se zgodi s psico mamo, od katere bi jaz kupila mladica?

Pasji mladic ni sam ali od boga dan prisel na svet. Psa ne morejo sproducirati v tovarni. Zmesati malo tega in malo onega in dobiti ven tocno to, kar isces. Pes pride v paketu s starsi in dobrim vzrediteljem, ki mu je prvenstveno vazno "dobro" psov. In to "dobro" psov nima cene.

V kateri del mojega nakladanja po tvojem mnenju spada oseba iz navedene oddaje?
Odgovora nikakor ne pricakujem v tej temi, ki bo od tukaj naprej namenjena spet izkljucno bassetom, katerimkoli bassetom, od koderkoli in za tiste, ki so ze na svetu, tudi brez papirjev. Za tiste nerodovniske, ki jih se ni na svetu, na tem portalu in tem forumu ni prostora.
Za komentiranje oddaje ti je na voljo posebna tema v rubriki aktualno, ali cela vrsta tem (tudi o konkretnih aktivnostih, konkretnih primerih, konkretnih osebah in konkretnih stacunah) v rubriki Preprodaja in preprodajalci - kako se NE kupuje psa!

Vabljeni ljubitelji bassetov, da nam tukaj poveste kaj novega o vasih psih.
Logiran

eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #381 : četrtek, 16.11.2006 : 18:40:44 »

Lunca!
Mislim,da bi bilo dobro,da pokličeš na KZS in jih opozoriš,da posredujejo na svojih straneh(seznam sodnikov)neresnične podatke in naj to čimprej popravijo.To ni samo pri tebi.Na seznamu pa je tudi nekaj pokojnih in veliko neaktivnih sodnikov,na kar so bili opozorjeni že na skupščini.
Naredi to,da bo še kdo lahko ostal brez komentarja.
Mislim pa,da tale Ajchy trosi tudi neke laži,saj mi nikakor noče odgovoriti kdo je gospod,ki tala PNZ.
Jana,izgleda,da se iz dneva v dan "rojeva" vedno več takih "strokovnjakov", kot so Reja in podobni, zato je res škoda izgubljati čas zanje,saj ne vedo kaj delajo,jih je pa že toliko,da bi lahko ustanovili svoj klub.
Pa lep večer vsem skupaj!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #382 : četrtek, 16.11.2006 : 19:18:49 »

Jana, se podpisem pod tvoj post. Nimam kaj dodati. lp
Logiran

Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #383 : četrtek, 16.11.2006 : 21:07:37 »

Da zaključimo že tole prepričevanje prepričanih, me zanima, če bi najinem Bertelnu kaj pomagala paritev, ker ves čas naskakuje vsakega, ki ga pozna.

Kot najbolj drastično opcijo pa sva razmišljala o kastraciji.

LP Barbara
Logiran
malimiha
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #384 : petek, 17.11.2006 : 22:46:04 »

Ja sej to tut pri meni poskuša, sam pomoje gre tukaj bolj za to, da te hoče podrediti. Drgač mi je pa v enem tednu uničil dva mobitela in še sim karico, tko da ga res ne morm pustiti samega.


LP vsem
Miha
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #385 : sobota, 18.11.2006 : 11:54:19 »

Ja Barbara lepo da ste se po dolgem času oglasili.Vidim,da ste resnično preokupirani.Poslušaj,če Bertel še vedno naskakuje vse živo je mogoče res hiperseksualen.Tukaj je običajno edina rešitev res kastracija.To se je zgodilo tudi Lojzovemu polbratu Gašperju.Mi je povedala njegova lastnica,da je bilo tako hudo,da je še med hojo "migal",zato so se odločili za kastracijo.Od takrat dalje je z njim vse v redu.Vendar naj to najprej ugotovijo veterinarji.Barbara,dvomim,da bi mu paritev pomagala.Ko bo enkrat vedel za kaj se gre,bo še hujše.Drugo pa je ,če vas hoče še vedno komandirati.
Malimiha mogoče je pa Hubi probaval poklicati Berry po telefonu,da ti ga je uničil.Tudi Berry je to naredila z Matjaževim telefonom,na srečo smo sim kartico rešili.V tolažbo,Lojze je to včasih delal z daljinci.Vsekakor ne puščaj telefonov ali česa podobnega nikjer kjer lahko doseže.
Nevi sem že razmišljala o tem in bom to storila ob prvi priliki.
LP Tjaša
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #386 : sobota, 18.11.2006 : 20:42:22 »

Ma ni tako hudo, ampak trenutno je v tej fazi - bolj imam občutek, da nama želi pokazati, da je on še vedno ta glavni.

Glede kastracije sva sklenila, da počakava, da se preselimo in če potem ne bo nič bolje, bomo šli pa v to smer.

LP Vsem!
Logiran
malimiha
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #387 : četrtek, 23.11.2006 : 22:03:30 »

Tjaša a ti veš do kdaj se lahko prijaviš na razstavo za celje.


LP Miha
Logiran
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #388 : petek, 24.11.2006 : 09:28:56 »

Zadnji rok prijave je bil 20.11.,če pohitiš pa te bodo še rade volje sprejeli ta teden.Se soplača it, je dobra sodnica iz Italije.
Logiran
eka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 611


« Odgovor #389 : petek, 24.11.2006 : 10:51:45 »

Prišlo je do zamenjave sodnika za VI.FCI.Sodil bo Bojan Deberšek.
Logiran
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 49   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: BASSET
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines