mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 28.09.2024 : 23:57:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: BASSET
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 49   Dol
Natisni
Avtor Tema: BASSET  (Prebrano 135549 krat)
0 članov in 44 gostov pregleduje to temo.
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #225 : ponedeljek, 18.07.2005 : 11:51:45 »

Ja no, mi smo pa v soboto poizkušali delati PNZ.Lojze je namreč izbezal divjad v hosti, pa smo malo probali.Gospodična so najprej čukasto pogledali, potem pa veselo in glasno za njo.Za začetek bo,ostalo pa še pride.Počasi jo bomo že navadili.sicer pa ima Berry trenutno novo manijo.V največje veselje ji je lovljenje kebrov po travnikih.Saj pravijo,da imajo hrošči v sebi veliko surovih proteinov.Bomo na hrani prišparali.
LP
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #226 : ponedeljek, 25.07.2005 : 22:47:05 »

No mi smo se vrnili z dopusta. Bilo je super, tudi Bertel je uzival. Naucil se ni nic pametnega, samo kako izsiliti cim vec crklanja. Drugace si je tudi zmocil tacke, vendar pod pogojem, da ga je v vodi cakal piskot.

No kar se hrane tice, smo mi presli na Candidae hrano ali nekaj takega in jo ima zelo rad - celo poje. Za desert pa si privosci kaksno muho. Dokler niso ose in cebele, ni nobene panike.

Kako kaj piknik napreduje?

LP, Barbara
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #227 : torek, 26.07.2005 : 13:04:11 »

Glede na odziv bomo verjetno imeli interni piknik-samo tisti,ki se že poznamo.Poslala sem kar nekaj E-mailov pa mi ni nihče odgovoril.Sicer mi je še Tone obljubil,da bo kontaktiral  lastnike Lojzovih bratov in sester, pa Arturjevi pridejo(teh še ne poznate), pa mogoče še kakšen lastnik bassetov iz legla,ki je bilo pri Buhovcih.Bomo videli.Kolikor nas že bo se bomo sigurno super imeli.
LP
Logiran
sandyy
novinec
*
Sporočil: 0


« Odgovor #228 : torek, 23.08.2005 : 16:37:05 »

--------------------------------------------------------------------------------
Pozdrav!

Najprej en lep topel pozdrav.Kar nekaj časa sem čakal da so mi odobrili registracijo da lahko sploh vstopim v kontakt z vami,zatorej bo morda tole pisanje malo daljše in upam da si boste vzeli čas da si preberete in morda mi nasplošno odgovorite.
Zakaj se obračam ravno na vas?Vse sem prebral,vse vaše prispevke in prispevke drugih članov,in nekako sem dobil vtis da mi lahko podate nekakšen pravilen odgovor oziroma informacije ki jih želim.
Govorim namreč o psu BASSET HOUND.Pred približno letom dni se je pri nas doma pojavila želja po nakupu psa,ker smo cela družina ljubitelji in občudovalci te pasme že od kar pomnim so nam ti psi izredno všeč,smo se nekako odločili da pač pride v poštev za nakup samo ta pasma.Ogromno literature smo predelalči,se ogromno pogovarjali ,brali prispevke,vendar vedno nekako po spletu okoliščin nismo nikoli naredili korak dlje in uresničili to željo po nakupu.Ker smo tokrat resnično si postavili cilj oziroma nakup tega psa,bi se rad obrnil na vas z prošnjo da mi pomagate odgovoriti na par vprašanj.
Zasledil sem da pri nas v Sloveniji ni veliko število psov te vrste,ponudba še manjša,zasledil sem tudi da večino nakupov se opravi v tujini(Češka,Slovaška..)Predvsem me zanima kako je z nakupom psov v tujini,so morda kakšni zapleti na meji,z vzreditelji,kaj vse potrebuješ,kakšne so približno cene v tujini za psa te pasme?
Mi morda lahko poveste kam in na koga se obrniti v vezi nakupa v Sloveniji?Predvidevam da poznate kakšnega vzreditelja oziroma kakšno leglo za katerega pripšoročate nakup Basseta,morda koga kontaktirati?
Predvsem mi ni jasno zakaj je Basseta tako težko dobiti oziroma kupiti.
Vprašal bi vas rad še tole.Smo družina z dvema sinovama(14in 9 let)Živimo v bloku,v precej velikem stanovanju,Vem da sem zasledil da so Basseti družinski psi,želel bi vaše mnenje,je Basset primeren za stanovanje ki je veliko in bi imel precej prostora zase in za igro,čeprav to ne pomeni da ga pa ne bi hodili ven z njim,vendar kot družinsko okolje in njegovom stanovanjski prostor bi mu bil stanovanje.Kaj lahko pričakujem kritičnega v vezi opreme v stanovanju?Kaj pa morda sosedi,njegov lajež,sicer imamo v bloku stanovalce ki imajo pse tudi večje,recimo pitbulla vendar tistega psa odkar ga imajo kakšno leto še nisem slišal lajat ali da bi kako drugače motil ostale stanovalce v bloku,predvsem me zanima to,značaj psa in njegov vpliv recimo na stanovanje v bloku.
Morda sem nekoliko zmešal vse skupaj,upam da boste razbrali kaj sem hotel vprašat in da mi boste znali nekako odgovorit na vprašanja .
V glavnem,rad bi zvedel vaše mnenje kam in kako za nakup tega psa in kaj recimo lahko pričakujem po slabši strani,glede na življenje v stanovanju(čeprav slabih strani še nisem zasledil)
V upanju na vaš odgovor vas pozdravljam
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #229 : torek, 23.08.2005 : 21:23:54 »

Citat
Vprašal bi vas rad še tole.Smo družina z dvema sinovama(14in 9 let)Živimo v bloku,v precej velikem stanovanju,Vem da sem zasledil da so Basseti družinski psi,želel bi vaše mnenje,je Basset primeren za stanovanje ki je veliko in bi imel precej prostora zase in za igro,èeprav to ne pomeni da ga pa ne bi hodili ven z njim,vendar kot družinsko okolje in njegovom stanovanjski prostor bi mu bil stanovanje.Kaj lahko prièakujem kritiènega v vezi opreme v stanovanju?Kaj pa morda sosedi,njegov lajež,sicer imamo v bloku stanovalce ki imajo pse tudi veèje,recimo pitbulla vendar tistega psa odkar ga imajo kakšno leto še nisem slišal lajat ali da bi kako drugaèe motil ostale stanovalce v bloku,predvsem me zanima to,znaèaj psa in njegov vpliv recimo na stanovanje v bloku.
Morda sem nekoliko zmešal vse skupaj,upam da boste razbrali kaj sem hotel vprašat in da mi boste znali nekako odgovorit na vprašanja .
V glavnem,rad bi zvedel vaše mnenje kam in kako za nakup tega psa in kaj recimo lahko prièakujem po slabši strani,glede na življenje v stanovanju(èeprav slabih strani še nisem zasledil)
V upanju na vaš odgovor vas pozdravljam

Jaz lahko odgovorim na del z otroki in stanovanjem.

1. pohistvo ni v nevarnosti - v nevarnosti so drobne stvari - daljinci, GSM-i, ocala, kaksna knjiga,... Predvsem tiste stvari, katere redno uporabljate.

2. sprijazniti se morate z ogromno dlake - ni variante, da posesate in bo cisto ko pridejo gostje - leti z njega kot listje jeseni

3. ko se nekaj odloci je to to ali pa cvili toliko casa, da postane to to.

4. kar se tice hise in lastnega vrta je to seveda najboljse, vendar tudi v stanovanju se odlicno pocuti - samo v tem  primeru morajo biti sprehodi dnevno na urniku.

5. ko zalaja se tresejo stekla, vendar redko laja. Je precej tih kuzek.

6. ceprav je majhen, je to mrcina. Res ga je treba trenirat, ker ce on potegne letis za njim.

7.druzinske clane obozuje
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #230 : četrtek, 25.08.2005 : 13:12:54 »

Bom še jaz nekaj dodala.Če se odloči tuliti se bo tresel cel blok.Izredno nerad je sam.
Sicer pa obvestilo za vse skrbnike bassetov.Piknik bassetov bo 10.09.2005 ob 11 uri na poligonu Kinološkega društva Kočevje.Pridružijo se nam lahko tudi tisti,ki bi radi o bassetih izvedeli čim več.Kotizacije ni, zaželjeno pa je, da vsak prinese s seboj nekaj( lahko je pijača, meso za žar,karkoli.Sponzorirali so nam tudi odojka.
Najlažje pridete do poligona če v Kočevju nadaljujete vožnjo proti Delnicam,mejnemu prehodu Brod Na Kolpi.Takoj v Dolgi vasi je na desni strani gostišče Radar in pa pokopališče.Za gostiščem,pri pokopališču zavijete desno po makadamski poti proti gozdu in na naslednjem odcepu še enkrat desno čez polje.Naš poligon je namreč ogromna jasa v gozdu.Sicer pa bomo postavili tudi table.
LP Tjaša
Logiran
sandyy
novinec
*
Sporočil: 0


« Odgovor #231 : petek, 26.08.2005 : 17:33:46 »

Hvala za vaša mnenja.G.Lunca-predvsem so me vsi kontaktirali da se je najbolje obrniti na vas za vsa vprašanja v vezi Basset-ov.Odločili smo se doma da se bomo oglasili na vašem pikniku ki ga prirejate kar cela družina,tko da se najboljše kar cela družina tam realno spozna s to pasmo in izvemo morda tudi kaj več iz prve roke.
Vsekakor nisem dobil odgovora glede nakupa psa ,kako je z nakupom v Sloveniji..kako v tujini,na češkem..na koga se obrniti v tem primeru da se odločimo za nakup..in kdaj je najboljši čas za nakup..
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #232 : sobota, 27.08.2005 : 11:22:29 »

Glede nakupa bassetov v Sloveniji je stvar malo težja,ker so legla izredno redka.Zna pa se zgoditi, da bosta letos jeseni mogoče dva.veliko lažje je basseta dobiti v tujini, predvsem na Češkem,kjer imajo izredno veliko vzrediteljev.Tu vam lahko povem v katerih psarnah bodo imeli legla, vse ostalo glede izbire mladiča in pa dogovorov z vzreditelji pa boste morali opraviti sami.Imam namreč slabe izkušnje,kar se tiče pomoči pri nakupu mladičkov.Večina vzrediteljev ima tudi svoje spletne strani,tako da si lahko tudi ogledate starše in pa tudi legla.
Bom malo pogledala,kje bodo legla in ti napišem naslove spletnih strani.Bomo pa o tem malo več rekli na pikniku.
LP Tjaša
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #233 : četrtek, 08.09.2005 : 19:28:40 »

Ker se sobota nevzdržno bliža, nas zanima ali še vse drži? Mi že komaj čakamo!!!!

LP, Barbara
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #234 : petek, 09.09.2005 : 11:06:29 »

Še vedno vse drži tako kot smo se zmenili.Preveriti moram samo še če imam kaj vpliva pri "tistem tam zgoraj", da bomo imeli spodobno vreme.
LP Tjaša
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #235 : petek, 09.09.2005 : 11:11:50 »

No ti kar preveri!

Pred dvema tednoma smo imeli bratovo poroko in glede na kislo vreme v avgustu, sem poslala mail na Hidrometeorološki Zavod (tja nekam, kjer napovedujejo vreme) in g. Markošek napove sonce. To sonce je bilo precej morko in neprijetno. Tako, da se jaz sploh ne oziram več na vreme. Bo karkršno bo! Bomo pa mal več cunj in brisač imeli sabo.

LP, Barbara
Logiran
midi
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #236 : ponedeljek, 12.09.2005 : 10:41:34 »

Zivjo!
Moram reči da mi je bilo na pikniku zelo všeč. Vzdušje je bilo dobro,tudi vreme nam je še kar sluzilo. Spoznal sem nekaj  novih lastnikov basetov. Če sem prav štel je bilo na pikniku dvanajst basetzov, če sem se zmotil pa me popravite.Moje dve,si zelita še.
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #237 : ponedeljek, 12.09.2005 : 14:00:19 »

Ja naš si tudi želiš še, predvsem pa vaših dveh. Bilo je super! Uapm, da drugo leto ponovimi in lahko že rečemo tradicionalni piknik bassetov.

LP, Busybee
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #238 : torek, 13.09.2005 : 08:51:00 »

Ker mi ni uspelo spravit slik na Galerijo pri moj pes. net (ne znam stiskat slik na zahtevano velikost) Sad, sem naredila mali album na naslovu:

bertel.moj-album.com

in tukaj lahko vidite nekaj fotk.

LP, Barbara
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #239 : torek, 13.09.2005 : 13:16:49 »

Ja,tudi mi smo se imeli krasno.Naslednje leto ne bo več piknik ampak bassetiada,obljubljeno pa je bilo, da nas bo še več.Barbara slike so super.
LP Tjaša
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 49   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: BASSET
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines