Evo, tole jaz pošiljam mojim stikom...
"Živjo!
V Sloveniji imamo že kar nekaj zavetišč za male živali. Amapak samo eno je res dobro - evtanazija je rezervirana za neozdravljivo bolne živali, ki res trpijo. Psi in mačke se oddajajo s pogodbo, ki zahteva njihovo kastracijo/sterilizacijo. Zahteva tudi vsaj pesjak, če že ne kavč za kužke in življenje v stanovanju za mačke (pri čemer so izjeme stare mačke, ki so neudomačljive in jih sterilizirajo ter vrnejo v VARNO domače okolje).
To zavetišče in vsi njegovi prebivalci živijo na plečih ene osebe. Žal v veliki meri tudi finančno, ker država ne podpira zdravljenja in nege "nepopolnih" živali, ne podpira oskrbe starih, pa drugače popolnih kužkov in muc, ne... No, saj ni važno.
Njihova spletna stran:
http://www.zavetisce-horjul.net/.
In zakaj ti pišem? Ker je zavetišče v hudi finančni krizi, lastnica pa je že tako obupana, da je obljubila zapretje zavetišča... Tega ne bomo dopustili. Nakazila niso trajna rešitev, so pa začasna - in v tem času se morda (upamo) najde trajnejša. Zato smo na forumu
www.mojpes.net/forum/index.php začeli z akcijo, imenovano PRAZNIČNI DECEMBER TUDI ZA ŽIVALI V HORJULU. Ni pomembno, če jim nameniš 5, 10 ali 50 EUR, vsak pač po svojih močeh. Te pa prosim, da v tem prazničnem času pomisliš tudi nanje. Lahko "na daljavo posvojiš" kakšnega kužka ali muco (glej spletno stran), lahko jim nakažeš kaj v okviru prej omenjene akcije, če pa imaš kakšne brisače/deke/rjuhe odveč, bodo pa tudi veseli (vse se da darovati - pustiti - tudi v pasji trgovini Gali v Savskem naselju, ob Linhartovi)."
Če bi kdo tole porabil... SEVEDA!!!
Lp, 5ra