mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 02.07.2024 : 00:40:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Pobiranje pasjih iztrebkov
Anketa
Vprašanje: Ali pobirate iztrebke za svojim kužatom?
DA - 324 (86.4%)
NE - 51 (13.6%)
Vseh glasov: 373

Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 36   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pobiranje pasjih iztrebkov  (Prebrano 106515 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
MaTaAtos
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #255 : sobota, 29.09.2007 : 23:24:22 »

ok, tle je govora o iztrebkih. kaj pa kaj glede lulanja? a vam težijo kaki sosedi ker se je vaš kuža polulal točno na tistem mestu kjer se je? ker meni se to dogaja, danes sem dobila grožnjo od neke sosede da bo nastavla strup. ma sej nisem vedla kako sploh odreagirat na kaj tazga, sm jo kr napizdila. res ne vem kaj je s temi ljudmi, vedno več jih sovraži pse.
torej, kje mora pes lulat? ker zdej se pa res sprašujem  Shocked
Logiran
nyssa
rad pišem
****
Sporočil: 438


« Odgovor #256 : nedelja, 30.09.2007 : 12:02:46 »

Ja,jaz imam stalno probleme s ''sosedi'' glede lulanja. Večino časa smo v Piranu in tam pes res ne more lulat brez,da bi lulal komu pred hišo  Roll Eyes Zato smo že slišali dosti groženj,pa tudi nekaj dretja iz okenskih polic je bilo  Shocked Saj se potrudimo,da gremo na stran,ampak trave ni nikjer,zato nam dostikrat ne uspe.
Za obema kužoma pobiram kakce,lulanja pa ne mislim brisat  Angry
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #257 : nedelja, 30.09.2007 : 12:08:51 »

Eh ja tudi takšni se najdejo, žal. Moja sicer lula striktno na travo, pa vseeno se kdaj najde kakšen, ki mu to ni všeč. Ne vem kaj naj, liter vode nosim zraven, da poplaknem???
lp
T.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #258 : nedelja, 30.09.2007 : 12:25:39 »

lulanje ni tak problem, kot kakci, čeprav prav dobro razumem mojo sosedo, ki ima poscane vse vogale hiš in škarp, (verjamem, da ji ni prijetno, sploh zato ker imajo male otroke, ki se valjajo po tleh in oprijemajo vogalov), da se jezi na lastnike, ki veselo pustijo psom, da lulajo po njeni hiši, no ja največkrat so to psi, ki so spuščeni, lastniki pa za njimi ali pred njimi z rokami na hrbtu, zraven tega pa lulanje pusti tudi zelo vidne sledove na stavbi, če se pa pes polula na cesti, pa mislim, da ne bi smel biti problem.

če pomislim, bi tudi mene motilo, če bi vsk pes, ki gre mimo moje hiše zavil na mojo zelenico in se tam polulal, še dobro da imamo ograjo.

LepDan
Logiran
MaTaAtos
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #259 : nedelja, 30.09.2007 : 16:13:14 »

ja no, sej zato tudi js ne pustim lulanja po vigalih hiš in blokov, pes se je poscal v travo (živim v bloku), sosedi pa zgleda ni jasno, da tudi če ima tam atrij, trava zunaj ni njena. ženska me je dobesedno krivila za vse dreke, ki se tam pjavijo, čeprav js vedno pobiram  Smiley. kaj naj pol js nastavim strup tistim, k kadijo po stopnišču bloka al kaj Roll Eyes ker me moti dimk ga zavoham, in se itak ne sme kadit v bloku Grin
Logiran
barbarko
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #260 : sreda, 10.10.2007 : 16:19:18 »

Jaz sem kot po navadi teslo in mi ni jasno par stvari. Jasno mi je, da če se pes podela na asfalt-sredi pločnika, ali pa nekam sredi poti, na otroško igrišče, kje v bloku, itd., se pač pospravi. Ampak ni mi pa jasno, zakaj je taka panika, če se pes podela sredi travnika, ki ni od kmeta ali kaj podobnega, da bi šlo to potem za hrano drugih živali.

Pa gremo lepo po vrsti:

1. V Šiški k greva z mojo tamalo na sprehod, je čisto vsak dan na poti vsaj en svež človeški kup(ček),včasih je zraven robček, včasih pa tudi ne Lips Sealed.

2. Zraven obvoznice v Šiški je zid, katerega mora nujno "poscat" vsak mimoidoči ali mimovozeči, ljudje dobesedno ustavljajo na cesti, da lahko zaznamujejo s svojim urinom ta slavni zid (najmlajša podpisana s pomočjo svoje mame je 6-letna Anica Smiley ).

3. 1x stopim iz bloka, in se dobesedno zaletim v totalno pijanega tipa, ki se ga je napil v lokalu 10 metrov stran, poscat je šel pa naš blok. Škoda, da ga soseda k je men pa tamali pred tem težila ni vidla. Ker me res zanima, če bi si baba upala gobec odpret.

Ampak, folk se bo pa pizdil samo če bo vidu da je tist zid poscal pes ali pa če je naredu kupček, pa ga jaz nisem pospravla. Da bi pa človeku, k nima tok manir, da bi stopu do enga lokala, al pa do enga avtosalona k jih je tam itak miljon, reku da se kaj takega ne spodobi- ma kaki, tok jajc pa nimamo.

Se pravi, ni mi jasno to. Ljudje smo za opravljanje male in velike potrebe izumili wc školjko, wc na štrbunk, čučavac, splakovalnik, metlico, bide, wc papir, da ne omenjam vseh tistih japonskih zadev, k zgledajo še skoraj k dnevna soba. Psi česa takega niso izumili (in upam da jim nikol ne bo šlo tok slabo, da bi se mogl tok preseravat), niti nismo česa takega izumili mi za njih. Zakaj je potem v redu, če se gre človek podelat zraven drevesa (pa prosm, ne mislit, da je to kakorkoli skrito, majhen drevešček, zraven pa prometna cesta), ne počisti za sabo (da ne rečem sebe), pa ma na razpolago vse zoraj naštete izume? Ampak za psom je treba pa spucat- tut če gre na travnik! Mi lahko prosim nekdo to razloži, tko, po kmečko, ker za višjo filozofijo sm očitno preveč neumna.

P.S. Je pa pobiranje kakcev lahko včasih tut mal komično. 1x sm vrečko v kateri je bil kakec, zamenjala z vrečko v kateri je bila žogica. Lahko ugibate katera vrečka je romala v smeti in katero sem do naslednjega dne prenašala v nahrbtniku  Grin.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #261 : sreda, 10.10.2007 : 16:40:45 »

... Je pa pobiranje kakcev lahko včasih tut mal komično. ...

Dragi je v trenutku slabe volje, malce pre-energično trgal vrečko iz role in je šele ob toplem prijemu kakca opazil, da je strgal tudi dno. Khm khm Grin
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #262 : sreda, 10.10.2007 : 16:50:50 »

Zadnjic sem tudi sama spregledala luknjo v vrecki in bila delezna, hm, toplote kakca. Roko sem si hitro obrisala v travo in mah, ki pa sta bila polna "lazarjev"-unih nagravznih rdecih in pa se bolj nagravznih sluzastih rjavih. Itak sem jih opazila sele potem, ko je bila roka ze "cista". Roll Eyes
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #263 : sreda, 10.10.2007 : 16:58:15 »

No jaz od takrat naprej vedno pogledam, ali vrečka cela. Učim se od napak drugih Grin Ampak je bil a smešen, škoda da ga ni kdo posnel Grin
Logiran

Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #264 : sreda, 10.10.2007 : 17:24:23 »

No ja, jaz sicer nimam problemov s strganimi vrečkami - če je ravno Bobi ne dobi v gobec tik pred pobiranjem. Najbolj "komičen" dogodek po mnenju naključno navzočih se mi je zgodil v Tivoliju. Bobi opravi svoje, jaz že čakam s pripravljeno vrečko, se sklonim - Bobi pa navdušeno potegne v drugo smer. Ravno toliko, da rahlo zgubim ravnotežje in prestopim. IN JASNO nagazim tuj kakec !!!  Angry  Angry Madona! Med vsemi sočnimi internacionalnimi kletvicami poberem "domač" izdelek, nek ata pa se mi smeji in pravi: tako je, kaj pa ne pobirate kakcev? Ja halo, kaj pa ravno počnem? Za drugimi tega ne mislim delat. Sem potem s tistim čevljem drajsala po celem Tivoliju, da so šli vsi ostanki dol.

Zato mislim, da je na travnikih V NASELJIH in takih večjih parkih treba pobirat kakce.
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #265 : petek, 12.10.2007 : 16:58:43 »

Živc, še vedno si imela več sreče kot jaz Wink. Naj omenim samo čelni pristanek v "kupčku", ko se je moja babnica odločila, da potegne za Belo (menda je šla prehitro naprej) med mojo čudno "predpobiralno" pozo Lips Sealed. No vsaj čevlji so tokrat ostali čisti Wink Cheesy Grin. Žal pa gazenje po tujih pasjih iztrebkih sicer tudi zame ni ravno redko opravilo Roll Eyes. Tudi z luknjastimi vrečkami smo se pri nas že seznanili Roll Eyes Grin
O človeški nesnagi in temu kako so nekateri ljudje "čisti" pa ne bom zgubljala besed Lips Sealed
lp
T.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #266 : petek, 12.10.2007 : 20:40:11 »

Ha, jaz imam pa tako fajn psa, da mi njegovega kakca večkrat sploh ni potrebno pobrati.
Je namreč dogodlak in čim se pregrešimo pri hrani, bi kakec lahko kar domov prinesel (zalepljen v dlaki seveda). No ampak ker sem vestna vseeno potegnem vrečko ven in probam rešit kar se da, to pomeni pobiranje kakca iz riti in ne s tal iz česar ponavadi nastane še večja pašteta.

Ima pa moj pes navado zunaj, če kje sedimo ali stojimo pri miru, sedeti meni na čevlju. In enkrat imam obute ene lepe bele čeveljce, po sprehodu gremo še v lokalček na kavico in mali se mi usede direkt na čevelj. Kakšen zmazem drekast sem imela na čevlju mi ni potrebno razlagati. Zgodilo pa se je to, da se je pokakcal, en del je lepo padel na tla in sem ga pobrala, spregledala pa sem del, ki je ostal v dlaki. Sovražim kakce zlepljene v dlaki.

Enkrat pa sem pobirala kakec in mi je ravno takrat pozvonil telefon, ki me je zmedel in sem vrečko s kakcem avtomatično pospravila v žep. Kar ni nič takega, če ne bi imela oblečen fantov kapucar, ki sem mu ga mirno obesila na obešalo ko sem prišla nazaj. O vonjavah in odkrivanju skrivnosti od kje smrad prihaja ne bom govorla pa tudi o fantovi reakciji ko je odkril vzrok smradu v svojem puloverju ne.
Logiran
merrii
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #267 : sobota, 13.10.2007 : 09:51:08 »

hahaha sasenka Cheesy. Jaz tudi pobiram kakece, in imam srečo, da se skoraj vedno podela na isto mesto Smiley, ampak imam problem, zdaj ko je že precej trave. Kako pa tam rešite, ker jaz imam cele zaplete
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #268 : sobota, 13.10.2007 : 10:12:28 »




Enkrat pa sem pobirala kakec in mi je ravno takrat pozvonil telefon, ki me je zmedel in sem vrečko s kakcem avtomatično pospravila v žep. Kar ni nič takega, če ne bi imela oblečen fantov kapucar, ki sem mu ga mirno obesila na obešalo ko sem prišla nazaj. O vonjavah in odkrivanju skrivnosti od kje smrad prihaja ne bom govorla pa tudi o fantovi reakciji ko je odkril vzrok smradu v svojem puloverju ne.

 Cheesy Cheesy Cheesy, sem se nasmejala, zgodilo se mi je popolnoma isto. Bili smo pri tašči na obisku, ker je bilo hladno sem za sprehod s psom oblekla njeno jopico. Naprej je enako kot pri tebi.
Le da ona težko vidi karkoli je na štirih nogah, Bonda pa mora tolerirati, ker ga ima njen sin najraje na svetu. V glavnem skor jo je infarkt, ko je našla vrečko z drekom v žepu. Tongue
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #269 : sobota, 13.10.2007 : 13:03:13 »

merii...jaz začnem cufat travo pod drekcom in ga v bistvu s travo vred pospravim v vrečko (drekec poberem na travnati posteljici)...sem že čist zverzirana, ker drugače se ubadaš s takšnim zmazkom, da je joj.

Hahah...mene pa je najbolj nasmejal čelni pristanek Tecke...tega res ne bi rada doživela.  Grin 
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 36   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Pobiranje pasjih iztrebkov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines