mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 24.08.2024 : 00:38:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: Irski seter - čvek
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 60   Dol
Natisni
Avtor Tema: Irski seter - čvek  (Prebrano 192740 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
pinkpanter
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 175


« Odgovor #300 : ponedeljek, 09.07.2007 : 13:21:04 »

Gospod so imeli včerej domači skoraj kirurški poseg. Kost se mu je zataknila med zobovje na nebo in sicer pravokotno na zobovje med levimi in desnimi zobmi. V glavnem - še nikoli videla kaj podobnega. Pa tako pazimo, da dobi od rib samo ribje glave, ker se bojimo dati kakeršne koli druge koščice, potem je pa problem velika kost od rebrc Sad. Bogi Miki si je tako obupano skušal kost spraviti ven, da si je še ovratnico dol potegnil. Ker sama nisem imela moči za ostranitev (bila je res močno zagozdena), so prišle na pomoč še ene moške roke in potem smo se šli... Glavno orodje: najbolj top nož iz jedilnega servisa - še maslo komaj odrežeš. Največji problem: Mikiju držati glavo pri miru - no potem ko je pogruntal, kaj hočemo se je malce pomiril. Postopek - Moške roke št.1: primi psu glavo (najbolje je, če ga poležeš), odpri gobček in drži odprtega vsaj 30 sekund. Postropek - Moške roke št.2: z nožem poskušaj lomiti kost na manjše dele, pazi na mehko nebo in pazi na dlesni. Predvsem pazi, če kuža na hitro zapre gobček.
Tole se je ponavljalo skoraj 15 min. Pol minute dela, pavza, da kuža zadiha, spet malce dela... Na koncu smo kost toliko stanjšali, da se jo je lahko prelomilo. Miki je spet v miru mahal z repom, za prestane bolečine je pa dobil 2h sprehod po gozdu... Tongue Še sedaj sem vsa zadihana (pomanjkanje kondicije press)  Shocked.
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #301 : sreda, 11.07.2007 : 14:01:26 »

Haha, tale Miki se je pa nalezel Darkobarkoidnega sindroma. Kar mukotrpno reševanje, a samo, da se je dobro izteklo. Pa previdno s kostmi Wink. Lp Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Pikica06
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #302 : sreda, 18.07.2007 : 09:16:36 »

V glavnem - še nikoli videla kaj podobnega. Pa tako pazimo, da dobi od rib samo ribje glave, ker se bojimo dati kakeršne koli druge koščice, potem je pa problem velika kost od rebrc Sad.
Psu se daje lahko samo kosti od sklepov velikih živali - goveje, telečje ipd. Nikoli reber, nikoli perutninskih ali ribjih kosti, nikoli svinjine. Je prenevarno.
Alenka
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #303 : torek, 24.07.2007 : 19:47:17 »

Naši vedno dobijo vse in nikoli problemov. Sploh seterka je bila specialistka.  Tongue
Logiran
pinkpanter
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 175


« Odgovor #304 : ponedeljek, 30.07.2007 : 12:55:30 »

Predvčerajšnjim smo se za ublažitev vročine umivali, kar je zelo prijetno opravilo zato, ker ga je moj ljubi navadil, da se ne sme otresti v bližini ljudi. In tako je Miki ves premočen kot miš čakal, da sem ga oprala, splahnila milnico in skrtačila na mokro, preden se je šel tuširanje bližnje okolice. Smiley
Naslednji dan je bil na vrsti izlet do reke, kjer smo odkrili prijeten miren in globok tolmunček. Miki je padel na staro foro s palico v vodi in jo vztrajno nosil ven. Je pa menda prvič v življenju šel v vodo s skokom s skale. Menda je prej ponavadi vedno poiskal kakšen bolj kulturen dostop in zabredel v vodo. Včeraj se je pa poganjal z 2m skale v vodo, da se je čisto potopil, odplaval do palice in jo prinesel na obalo. Pri tem sem bila deloma vesela, ker je v tem užival, deloma sem pa bila z mislimi pri tistem umivanju prešnjega dne, ko se mu je dlaka takooo svetila in ko sem ga očitno brezveze umivala. Naslednjič bova kar do Kokre šla, pa bo. Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
pinkpanter
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 175


« Odgovor #305 : ponedeljek, 06.08.2007 : 08:01:02 »

Preživeli vikend v gorah....

Kolk sem jest lep:
http://pinkpanter.moj-album.com/slike/2941179/SIUC9DMdu5ONL7GP.v.jpg

"Sedi!" - "Yes mam!"
http://pinkpanter.moj-album.com/slike/2941179/xjbP1Zc7JGdN8lDP.v.jpg

Zakaj kroži okoli mene s telefonom?
http://pinkpanter.moj-album.com/slike/2941179/xLtGl0IxMeEilR2o.v.jpg

Sam da zavoham tega polha...
http://pinkpanter.moj-album.com/slike/2941179/_KoQHvcovMooRZJt.v.jpg
Logiran
Zobek
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #306 : ponedeljek, 06.08.2007 : 09:47:54 »

Luštne slikce Mikija. Wink
Vidim, da ste že napredovali in se sprehajate brez vrvice.
Kar tako naprej pa se priporočamo še za kake mini
reportaže z izletov. Cheesy

Lp, Nina
Logiran
pinkpanter
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 175


« Odgovor #307 : ponedeljek, 06.08.2007 : 09:57:53 »

Pri koči ni nikoli na vrvici, razen če je veliko ljudi za katere nikoli ne veš kakšen odnos imajo do psov. Tle nikoli ne pokaže neke želje, da bi se šel potepat, ker je rad pri koči, pa še nima se kam iti potepat. Koča je obdana z gozdom, pa se kljub temu drži pri nas, le vsake 2h gre na en 5 minutni obhod...
Če ga pa doma odprem, ga ni 3h nazaj... :S
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #308 : ponedeljek, 06.08.2007 : 16:42:04 »

Kar se tiče kosti: res ni preveč priporočljivo psom dajati drobnih kosti, saj se lahko zlomijo in se zapičijo v gobček ali v kak drug del prebavnega trakta. Odstranjevanje teh posledic je mnogo bolj boleče in neprijetno ter drago.

Upam, da Miki ne prakticira potepov po bližnji in daljni okolici. Poleg tega, da ni to vsem prijetno, tudi nikoli ne veš, če bo prišel nazaj (avtomobili in lovci press).

Lp Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
pinkpanter
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 175


« Odgovor #309 : torek, 07.08.2007 : 07:28:21 »

Se strinjam glede potepanja. Zato je doma vedno ali v pesjaku ali na fleksiju, pri koči kjer je spuščen se pa na srečo nikoli ne oddalji na potepe (prav zanimivo). Je pa tudi to res, da ga vsi lovci tam že poznajo, saj se kdaj pa kdaj kateri oglasi na okrepčitev v kočo. Smiley
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #310 : četrtek, 30.08.2007 : 08:53:16 »

Pri nas je vedno veselo. Odkar nisem nic porocala, se je nabralo nekaj zgodbic, kratkih, ampak sladkih.

Nadaljevanje fizikalne odisejade

Po še nekaj neuspelih napadih mojega naročja iz skok, je malček ugotovil, da je boljše, če se v naročje spravi in stlači od blizu. S tem težav gotovo nima, ker je v teh nekaj mesecih to tehniko izpopolnil v piko. Je pa zadnjič kljub inštrukcijam (da ne bo pomote, ne inštruiram ga jaz, kajti če bi ga, bi bila to najmanj grožnja okolici, hihi) dokazal, da fizik že ne bo, ko bo velik. V lokalni mlaki rase trava (saj veste, tisto zeleno šavje, ki popolnoma prekrije gladino vode). In za tem zelenilom je meditirala raca. Ker so gospodič ugotovili, da so ptičar, jo je najprej lepo zmarkiral in jo na povelje želel dvigniti. Odrinil se je in v loku priletel na travo. Seveda površina ni bila trdna, naredilo je čof in malček je bil pod vodo. Ker je zdaj že modrejši in izkušenejši, je vedel, kako se reči streže, vdihnil je in odplaval proti bregu.

Minimalac - ribič

V taisti mlaki je oni dan ribaril neki stari ata. Namakal je trnek, puhal pipico in si nekaj mrmral v brk ne meneč se za svet okoli sebe. Minček je seveda se potuhnil in se priplazil za njegov hrbet (človek nikoli ne ve, starčki znajo biti sumljivi). Ko je prispel do neznanca, je vse prevohal in ukradel kos kruha. In menil, da je ribič.

Mini - mantra

Ko se malček naleta na sprehodu, dobi papico, ki jo zadnje čase sumljivo pridno pospravlja. Potem naredi tri častne kroge po sobi (vmes ga dvakrat vrže iz ovinka), če je bil dan še posebej imeniten, poonegavi odejico in se uleže na kavč. Potem najin pogovor poteka takole.

Mini: M.
Jaz: Pa daj mir.
Mini: MM.
Jaz: Pa kaj bi rad? Tiho.
Mini: MMM.
Jaz (ga pridem potrepljat po glavi): Tko, a bo zdaj v redu?
Mini: MMM Angry Angry
Jaz (ga crkljam kakih deset minut): Na, kaj pa zdaj?
Mini (zadovoljno): MMMMM.

Zgodba se ponavlja M - krat na dan.

(Slovar: M- čohaj, število M - jev se veča premosorazmerno z lastničino neposlušnostjo).

Lp Neža


Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
efica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 456


« Odgovor #311 : četrtek, 30.08.2007 : 18:52:25 »

Joj Neža, pa kakšne štorije ti to skupi spravljaš Grin Sem se prav nasmejala in vživela v dogajanje.

lp

P.S.:Izpit je bil... Lips Sealed (no sej bo...neki bo, ampak še ne vem kaj)
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #312 : nedelja, 02.09.2007 : 12:57:33 »

Obred papanja

Ko pridemo s sprehoda, se skrbna guvernanta takojci posveti pripravljanju Minimalčkove papice. Minček seveda prav piflarsko sedi poleg in jo s smrčkom dreza v bok, naj se vendarle ne obira toliko. Ko mu guvrnanta postreže papico (konzervio, kruhek in zelenjavo, na primer), mu zraven postavi še skodelico mleka in vode, Mini povoha in se odloči, da je primeren trenutek za tri grižljaje in en požirek vode. Ker ga guvernanta ravno preganja in milo prosi, se potem odloči, da bo pojedel še en grižljajček in srknil malo mleka. To se potem pojavlja kaki dve uri, če ni motečih dejavnikov (Minijev slovar: moteči dejavnik je vse, kar zmoti absolutno tišino). Seveda zategadelj ni nič čudnega, da ima Minimalček le skromnih 26 kg.

Zadnje dva dni je pa guvernanta priča čudežu. Moja Princeska je namreč ob velikem uspehu dobil tudi ogromno konzervic, ki jih je prijazno podaril smotani rdeči spaki (hvala Princeski in njegovim človečkom Wink). Že ko jih odpiramo, Mini piska in komaj čaka, da jih pomlati. Včeraj je postavil rekord: pojedel je kar tri 400 g konzerve in skoraj pol kile briketov.

Bon apetit, Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #313 : nedelja, 02.09.2007 : 13:01:38 »

Mini je morda res mini po postavi, je pa konkreten maxi, ko gre za vragolije.  Grin Grin
hehe, kako mi je znana tale mini mantra  Wink

Aja, baje so gospod Darko imeli rojstni dan. Ceprav sem se zdaj uzaljena, ker me ni povabil tisto zurko o kateri vsi se danes govorijo, mu vseeno zelim VSEE NAJBOLJSE!!
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #314 : četrtek, 06.09.2007 : 20:17:32 »

Ekola, zdaj imamo vse:

* standard
* opis pasme
* opis primerka

Če ima kdo kaka vprašanja ali pripombe, jih bom vesela. Seveda tudi pohval Smiley.

Uživajte, Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 60   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: Irski seter - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines