mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 07:28:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 129   Dol
Natisni
Avtor Tema: samojedi - čvek  (Prebrano 306434 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Bela01
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 706

« Odgovor #450 : četrtek, 29.09.2005 : 09:12:49 »

Ena dobra rešitev  Wink: vzemite jo lepo v hišo pa bo vse ok. Vrjemte da bi se raje stiskala z vami na enem kvadratnem metru kot pa sama na 10. Moja je z menoj povsot - doma (v stanovanju) in pri fantu (v hiši). Mislim da imam v tem primeru največ od nje in ona od mene. Ko je bila v času pubertete nam je res obdelala 2 para čevljev in eno nogo od mize (v naši prisotnosti  Roll Eyes), vendar smo ji kar hitro dopovedli da to ni zaželjeno. Skos je imela vsaj 3-4 stvari za glodat (kosti, bikovke, ušesa,...) tako da je vedno našla kaj za pod zob, ko nas ni bilo doma. Pa še en razlog zakaj je bolše da je v hiši: pozimi porabite manj elektrike za gretje, ker vam ona zagreje noge  Cool
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
Sporočil: 234

« Odgovor #451 : četrtek, 29.09.2005 : 10:52:19 »

To bi že bila rešitev, toda v stanovanju je nemirna. Nekaj časa se fajn počuti pol gre pa kar sam k vratom in čaka da gre nazaj ven. Tudi igračk ima kar nekaj, ravno včeraj je dobila novo, toda ker menja zobke ji očitno ni bila dovolj. Danes ji bomo dali eno govejo kost, ker z njo pa si naredi dosti dela. V garažo jo sicer lahko damo in ji naredimo ograjico, le radi bi, da bi začela uporabljati uto.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem

« Odgovor #452 : četrtek, 29.09.2005 : 11:00:00 »

Še ena slaba novica - kinološko društvo Krim na sprejema več psov za malo šolo, tudi termin konec meseca oktobra je poln. Pa naprej na iskanje.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474

« Odgovor #453 : četrtek, 29.09.2005 : 12:10:48 »

Ajči: mladiča imej spuščenega kolikor je največ možno. Večkrat ga pokliči, samo zato da mu kaj zanimivega pokažeš ali da naredi kak trikec, ki ga ima rad, dobi nagrado... potem ga pa spet spusti. ko ga pokličeš, da ga boš privezala, ga obvezno najprej pohvali šele potem priveži. Ni pa ga treba nagrajevati  s hrano vselej ko pride, samo občasno. če je nepazljiv se skrij, večkrat steci ali nepričakovano zamenjaj smer, da bo moral pes paziti nate. Če žre svinjarijo, se ga itak ne splača klicati, pojdi ponj in ga brez besed priveži. Če se ti bo začel izmikati in se norčevati iz tebe pa ga daj na dolgo (5m recimo) tanko vrvico z vozljem na koncu, to vrvico naj vleče za sabo (ne smeš je prepogosto prijeti v roke, sicer te bo pogruntal, raje stopi nanjo) da bo pes videl, da ga obvladaš tudi na daleč. Fleksi je sicer v redu za sprehode, je pa povsem neprimeren za učenje odpoklica, ker pes točno ve koliko je dolg in kdaj je privezan. Meni se je obneslo, če sem pustila mladiče spuščene tudi ko so prišli ljudje in psi in so se morali v situaciji znajti lepo sami, vendar je to nekoliko riski in ne priporočam kot pravilo.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem

« Odgovor #454 : četrtek, 29.09.2005 : 12:37:46 »

O, hvala za idejo. To bomo pa stestirali. Slednjega sicer ne bom poskusila, saj nisem gotova vase, kaj šele v psa, to si lahko privoščiš ti, ki imaš že veliikooo izkušenj. Če te prav razumem, vzamem kar eno navadno vrvico in jo privežem na njeno ovratnico, ter spustim in ona lahko leta z njo naokoli. Nam so pri veterinarju svetovali navaden povodec - cca 2m dolg jermen, češ da je za mladiče veliko bolj primeren kot flexi.
Logiran
Bela01
odvisnež

« Odgovor #455 : četrtek, 29.09.2005 : 13:23:55 »

Ja dolg povodec (se ga lahko tudi kupi - od 5 - 10m) dosti bolši od fleksija. Ker ga pes ne čuti (fleksi pa čuti) in misli da je prost. Samo v tem je finta.Predvsem je bito to da si ji ti bolj zanimiva kot ostalo. To pomeni veliko igranja, skrivanja, lovenja, norenja Smiley - ne samo hoja in šnofanje.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem

« Odgovor #456 : četrtek, 29.09.2005 : 13:27:02 »

Zlate ste - ve forumke in ljubiteljice najlepših psov na svetu - a ni hecno, pa več ali manj so ravno naši tako grozni - nerodovniški
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474

« Odgovor #457 : četrtek, 29.09.2005 : 14:24:35 »

Boljša od kupljenega dolgega povodca je  tanjša vrvica, toliko da zadrži psa, čim manj jo pes čuti, tem bolje. Pa še škoda je ni, saj jo mora pes vleči za sabo in jo hitro uniči.
Logiran
jasminaj
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #458 : četrtek, 29.09.2005 : 15:08:34 »

se bom vtaknila v ta pogovor, četudi moj ni samojed, je pa bele barve Cheesy Grin
ajči glede igračk, ponavadi se pes ne zna sam igrat z njegovimi igračkami, razen če je v njih npr. hrana, se pač trudi da jo dobi ven. Psu pač ni zanimiva igračka ki nič ne dela, ter samo leži na tleh Roll Eyes  ti se moraš igrat z njim in njegovo igračko. le redkokateri pes se zna z neko igračko sam zaposlit, ter se z njo igrat  Cheesy
drugače pa glede odpoklica si probaj se druge teme prebrat o tem,  katerih pa ni malo. nekjaj na hitro, pri meni je pomagalo to, da sem se skrila nekam, ali pa se zalaufala stran, če ni hotel do mene na klic. ko je prišel do mene ( me je najdel, ali pa prilaufal za mano), pa sem se samo obrnila pa rekla "sem", tako da je skapiral da sem pomeni , če pride do mene. drugače pa o tem bi se dalo zelo razpisati, samo brezveze, maš v drugih temah že vse napisano Roll Eyes Cool  .. drugace pa ce je v okolju dosti motečih dejavnikov, pa je sigurno najboljša ideja ta z vrvico, ki jo vleče za sabo, saj ti drugace mimogrede odide nekam, pa ga težje vloviš Roll Eyes
da pa se še malo samojedov "dotaknem". Včeraj sma se spoznali z ines in njeno belo. Bela je prava frajerka, full je se igriva, pa johny je bil celi nor na njo. Na srečo je tolko karakter da mu ni pustila , da jo je naskakoval , ampak ga je skregala Cheesy Grin Grin .. bela01 upam da gremo kmalu spet na sprehod Cool Smiley
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.634

« Odgovor #459 : četrtek, 29.09.2005 : 15:24:22 »

TSA in ajči, glede odpoklica sta dobila že več odgovorov. preberita si še to temo: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4673.0.html . pa delajta čim več na tem, da ne bosta tako kot jaz, ki imam še zdaj probleme ...

Sammy; zate imam tudi še eno vprašanje. rekla si, da je vaš pes začel uporabljati uto šele pri letu in pol. Kje pa ste ga imeli kadar je bilo neurje (kadar je bolj močno deževalo)? Mi smo zadnjič poskusili vztrajati in je nismo dali v garažo, ker 1. želimo, da se navadi na uto in 2. se bojimo da pogrizla in uničila čevlje in podobno. Bilo je tako kot je zadnjič rekla Lanabela - HUDO. Lajala je kot zmešana od 22.30 do 23.30 ure dokler ni dež malo ponehal, v uto pa ni šla. A Sammy ni lajal v takšni situaciji?

Cel pesjak je pokrit s streho, tako da ni problem, da bi bil premočen od dežja ... Če je neurje (z grmenjem in bliskanjem) podnevi (kar ponavadi je), je v zimskem vrtu (nikoli še ničesar pogrizel, razen enkrat časopis). Sammy pa na splošno izredno redko laja, nikoli pa če se boji (takrat se samo trese). Torej ko je dež ali nevihta, je tiho.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem

« Odgovor #460 : četrtek, 29.09.2005 : 15:30:17 »

Tudi Aja ima cel pesjak pokrit s streho, narejene ima žlebove, tako da ni problem to, da bi po njej deževalo. Motijo jo že kapljice, ki se odbijajo od tal, predvsem pa imam občutek, da jo je strah ropota, ki ga močno deževje povzroča. Malo smo krivi sami, saj smo jo vedno ob neurju dali v garažo, ko pa smo Ajo kupili smo kot sem že omenila ravno renovirali naše stanovanje in smo en mesec bivali z njo skupaj v garaži. V tem času smo se tudi zbližali, tako da je verjetno problem tukaj. Pa saj ni panike, jo bomo pač dali v garažo, jezi me le to, da smo ji kupili uto zato, da ji bo v njej prijetno, ne pa zato, da bo v nej opravljala  2x mesečno veliko potrebo. Je pa bila danes spet v stanovanju - tokrat je zdržala 1 uro in je bila zelo, zelo pridna. Jaz pa se moram očitno naučiti igrati s pasjimi igračami. Žogamo se že vsi po vrsti z njo, lovimo, skrivamo in podobno - z igračami pa se res ne igramo, si še ne predstavljam kako bo to zgledalo, bom še jaz seno začela grizljat, haha
Logiran
ajči
nekaj malega že vem

« Odgovor #461 : četrtek, 29.09.2005 : 15:31:53 »

seno = eno
prepozno kontroliram kaj pišem
Logiran
5rca
odvisnež
Sporočil: 687

« Odgovor #462 : četrtek, 29.09.2005 : 15:57:52 »

Cao. Moj tudi ni hotel biti v uti, ko je bil majhen. Sedaj pa kar rad spi v njej, posebno ob nevihtah oziroma ze ob samem dezju. Ko je bil majhen sem sla nekajkrat sama v uto (ima izredno veliko uto pa mene je bilo dosti manj skupaj kot me je danes... Wink) in ga poklicala noter, da je videl, da ni uta noben problem. Potem se je navadil sam od sebe. Upam, da vam bo uspelo.
Logiran
Bela01
odvisnež

« Odgovor #463 : četrtek, 29.09.2005 : 16:38:48 »

jasminaj: veš da ni problema. Bela je takoj za. Glih akvarij čistim pa mi poleg pomaga. Če ne drugo pije vodo tisto tafrišno iz akvarija  Roll Eyes, pa odpadni listi rastlin so tudi fajn za žvekat  Cool
Logiran
puppy ares
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77

« Odgovor #464 : četrtek, 29.09.2005 : 17:15:19 »

sam rada bi povedala, da moj na začetku tud ni hotel biti v uti  oz. ima vzunaj nek proston zraven garaže, ki nima vrat ampak je tako postavljen, da je zraven še balkon....tako, da mu nikamor ne piha ....
no, ni hotel biti noter pa je pozimi, ko je bilo bolj mraz kar sam šel noter, v garaži pa sploh ni hotel bit. pa v  dežju se spravi noter in spi, ne cvili in laja več, no čeprav ga ob kakšnih nalivih vseeno dam v hišo....
aja, če pa kdaj noče noter ma tud v prostoru okno od kurilnice in mu potrkam in pride noter in potem je noter(navajen je, da ostane tam, kjer me je nazadnje videl pred vhodom, če sem na balkonu se spravi pod balkon...) je priden  Cheesy Cheesy

lp...
 Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 129   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: samojedi - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.