o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 30.11.2024 : 12:33:39
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 5
| Tema:
samojedi - čvek
Strani:
1
...
20
21
22
23
24
[
25
]
26
27
28
29
30
...
129
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: samojedi - čvek (Prebrano 306527 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.634
Re: samojedi
«
Odgovor #360 :
ponedeljek, 12.09.2005 : 15:24:48 »
ajči, naš je začel komaj pri letu pa pol spati v hišici (sedaj pa spi notri tudi poleti)! se bo že navadila ...
glede lulanja pa - z odraščanjem pride tudi to, da tega v pesjaku več ne naredi (seveda pa ne sme biti predolgo notri). mi ga imamo lahko na dopustu komot v apartmaju (spi notri), pa čeprav spi doma zunaj. ko se psihično "sfiksira", se tudi zadeva z izločanjem umiri.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
Sporočil: 234
«
Odgovor #361 :
ponedeljek, 12.09.2005 : 15:53:41 »
Malo ste me le pomirile. Sekiramo pa se zato, ker vidimo, da to ne naredi vsak dan in vzrok za njeno ravnanje iščemo pri sebi, vendar ga ne najdemo. Pomislili smo na to, da jo mogoče hranimo ob nepravilnem času. Na tisti daljši sprehod, ko se znori po polju gre okoli 5-6 (zvečer) in traja kakšno uro. Pol pa okoli 7h dobi lonček briketov. Po tem , če je lepo vreme in smo zunaj jo imamo spuščeno in takrat le lula, če pa je vreme slabo jo okoli 8-9 spustimo, ampak tudi takrat le lula. Torej vprašanje - ali bi ji mogli dat hrano pred glavnim sprehodom, pol pa nič več?
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #362 :
ponedeljek, 12.09.2005 : 17:12:47 »
nikakor pred glavnim sprehodom (zasuk želodca)!
takoj po "večerji" jo pustite vsaj pol ure zunaj (ker nimate ograje, morate biti ta čas pač zunaj, da jo imate na očeh).
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #363 :
ponedeljek, 12.09.2005 : 17:23:03 »
Poskusi jo naučiti, da bo lulala na povelje ( to naučiš enako kot kar koli drugega, recimo rečeš pejt lulat, ko se polula jo pohvališ in nagradiš ) Ko razume kaj hočeš od nje, jo spomniš da gre lulat vselej, preden gre v pesjak. Tudi pri nas je bil podoben primer, psice so lahko cele ure v izpustu, počele bodo vse, kar se jim bo zazdelo, samo lulat pa pozabijo. Preden gredo noter jih moram vselej spomniti, potem je vse v redu.
Če želiš, da psička ne bo lulala v pesjaku, bo morala biti zelo veliko zunaj. Ko jim pride v navado jih je zelo težko odvaditi, včasih gredo celo iz trave lulat nazaj v pesjak.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #364 :
ponedeljek, 12.09.2005 : 19:49:12 »
joj ... zdaj sem se spomnila na lulanje na povelje. za lulanje uporabljam "lulaj", za
tisto drugo
pa "pohiti" (če bi uporabljala kaj drugega bi si lahko sosedi ali pa kdor drug marsikaj mislil
).
Logiran
5rca
odvisnež
Spol:
Sporočil: 687
«
Odgovor #365 :
ponedeljek, 12.09.2005 : 20:44:59 »
Moj tudi obvlada povelje "lulaj", ceprav sva ga skrajsala na "lu". Je pa tudi ene dvakrat, ko je bil se mladicek, opravil veliko potrebo kar v koci, vendar se je kasneje odvadil. Ima pa v pesjaku les, razen enega koncka, kjer ima pesek in tam se je navadil opravljati potrebe, ce je bla nuja, brez kakrsnihkoli posebnih navajanj na to.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
«
Odgovor #366 :
torek, 13.09.2005 : 08:01:56 »
Pa saj naša tudi lula zunaj in upošteva povelje, probleme ji občasno dela velika potreba. Sedaj je sicer že tri dni čisto, vendar se ne upam še preveč veseliti. Slikica Aje pa čez kako uro
Logiran
York
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 143
«
Odgovor #367 :
torek, 13.09.2005 : 09:49:42 »
No in smo šli....prvič v malo šolo namreč!
In bilo je....ja prima no! Čisto drugače kot sem pričakovala, ampak vseeno vredu. Predvsem veliko pogovora....ovohavanja in lajanja
V bistvu smo naredili samo 3 vaje (še to ne vem če bi lahko rekla vaja
). No kakorkoli, York je bil po treningu tako zdelan, da je že v avtu zaspal kot ubit. In ga moram prav pohvaliti ker se je prav lepo obnašal. V bistvu so bili za prvo srečanje vsi psički zelo pridni, razen enega malega ščeneta ki je na vse renčal in lajal...
Hudo mi je edino, ker bom sedaj zamudila dva treninga, saj grem na dopust
No upam, da bova potem vse nadoknadila...
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
«
Odgovor #368 :
torek, 13.09.2005 : 11:07:59 »
Jaz pa se sploh ne morem odločiti, ali naj gremo v malo šolo ali ne. Sedaj Aja več ali manj vse uboga in je res zelo pridna, drugi pa mi pravijo, da bodo problemi šele prišli. In ko se odločimo, da gremo v malo šolo, spet slišimo, da je mala šola samo socializacija in se pes nič novega nauči.
York, kje pa imate psa med vožnjo?
Logiran
York
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 143
«
Odgovor #369 :
torek, 13.09.2005 : 11:47:07 »
Ja Ajči, mala šola je v bistvu res samo socializacija. Vsi mislimo da bojo tam učili psa sedi, lezi, prostor, daj taco....ampak ne. To nam je naš inštruktor povedal že na uvodni uri, ko smo bili tam še brez psov, da so to zanj neumnosti
Mi pa vsi ponosni govorili kako pametne pse imamo in kako nas ubogajo. V mali šoli je poudarek predvsem na odnosu lastnik-pes. Da te pes upošteva, da spzna kdo je šef. Da te ima on na očeh in ne ti njega, da pride ko ga pokličeš. Navadiš ga na nagrade:na hrano in igrače. Take fore. To je prvi vtis ki sm ga dobila v mali šoli. In mislim da je pristop kar pravilen.
Yorka pa mi vozimo v prtljažniku avtomobila (polico smo odstranili). Na začetku je bilo malo joka, ampak sedaj pa ni problema!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #370 :
torek, 13.09.2005 : 11:59:34 »
Če osvojiš to, kar je York naštel kot cilje male šole, je vse ostalo mala malica. Ajči, v malo šolo se vsekakor splača iti. Problemi se navadno začnejo tam enkrat po tretjem, četrtem mesecu, pri kakšnem tudi kasneje, ko pesek ugotovi, da lahko kaj naredi tudi po svoje. Če imamo srečo se kakšni hujši problemi mogoče sploh ne pojavijo (no, jaz še nisem imela nobene psice, pri kateri ni prišlo med razvojem do takega ali drugačnega problema) Pa saj v šolo ne greš samo zaradi problemov, če imaš srečo se naučiš, kako lahko s svojim psom narediš več in bolje.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #371 :
torek, 13.09.2005 : 15:12:34 »
ajči, jaz ti vsekakor priporočam, da greš v malo šolo. in mislim, da tisto, da se bodo težave šele pojavile, tudi drži.
sammyja pa tudi mi vozimo v prtljažniku. na zadnjih sedežih je bil kot mladič izredno nemiren, praskal je po vratih in smo morali narediti temu konec.
Logiran
Zoia
odvisnež
Spol:
Sporočil: 717
«
Odgovor #372 :
torek, 13.09.2005 : 15:45:43 »
Citat: ajči , petek, 09.09.2005 : 08:39:46
Naštela je vse prednosti, ki jih res ni veliko in eno neprijetnost, ki pa nu nujna - uhajanje urina med spanjem. Glede na to, da živi v pesjaku, to ne bi bila prevelika težava.
Samo tole bi omenila.. S tem problemom se lahko brez problemov zdrzi, neprijetno je le, ker res ogabno smrdi. In se prav fajn zazre v dlako, tako da je to pri samojedih ze kar velika neprijetnost
In je lazje, ce je pes notri. Ker ce ji slucajno kaj uide, ji lahko z vodo tisto hitro dol spravis, ce je pa cel dan zunaj, pa pac ne boste cel dan letali za njo in jo spirali, to pa bo pripeljalo do kar hudega vonja. Naso kokerspanjelko smo enkrat skopali, pa se vseeno vonj ni izginil
Upam, da te nisem prevec sokirala. Itak se to ne zgodi vsem psicam.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
«
Odgovor #373 :
sreda, 14.09.2005 : 09:11:29 »
te zadeve res velja premisliti. Toda odločitev glede sterilizacije je itak že padla, naredili jo bomo čez dva meseca, ko bo stara 6 mesecev. Glede male šole pa??? menda tale v našem kinološkem društvu ni ravno dobra. Ravno včeraj sem srečala enega lastnika lepo vzgojenega psa, na katerem je Aja testirala "socializacijo", ki mi je rekel, da je on sicer hodil, vendar se še enkrat ne bi odločil. Ali je mogoče v Lj kakšna dobra mala šola, ve veste?
Na http.//ajci.moj-album.com/ sem dala slike, na katerih je Aja v avtu, stara 4 mesece. Naša se je do sedaj vozila na zadnjem sedežu, toda ker je bil potem vedno potreben temeljitega čiščenja (vsaj sesanja, če drugega ne) je sedaj v prtljažniku, ima pa odprto odrtino pri naslonu za roke, tako da nas lahko vidi.
Logiran
ajči
nekaj malega že vem
«
Odgovor #374 :
sreda, 14.09.2005 : 09:13:51 »
Narobe povezava,
http://ajci.moj-album.com/
Logiran
Strani: