mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 16:38:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 291 292 293 294 295 [296] 297 298 299 300 301 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 548569 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
SplashofLove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56

« Odgovor #4425 : petek, 18.05.2012 : 14:02:43 »

Dve smešni slikci moje Bini Cheesy

V sredo smo bili na cepljenju proti steklini in kar ne morem verjeti, da je šlo vse mimo brez problemov - tokrat nobenih reakcij na cepivo! Cool
Sicer pa mala kepa pridno raste, zadnji trikec k ga je usvojila je pa "tačko" in "še drugo"! Iiii, res je cukrček Grin
Logiran
Miškina
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #4426 : petek, 18.05.2012 : 16:11:25 »

Lepa je tvoja Bina,pa hitro raste,ritka mala.
Lynn,hvala za odgovor.Furminator sem pa zlicitirala in tudi testirala.Počesala sem ga
samo po teleščku,pa gre res veliko dlake ven.Mi poveš prosim,zakaj ni primeren za kavalirje?
Z nijim sem se pa spravila še na tastovo azilantko(prevladuje border coli)pa je tudi fajn.
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #4427 : petek, 18.05.2012 : 16:39:55 »

Jaz furminator uporabljam že 3 leta, pa se mi zdi, da ne uniči dlake. Jaz ne vem, kako bi preživela brez furminatorja Wink
Logiran
Miškina
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #4428 : sobota, 19.05.2012 : 08:55:48 »

Hvala,Iza in Lego,tudi meni se zdi super ker gre toliko dlake ven,imam občutek,da smo manj kosmati.Res nimam furminatorja dolgo in na dlaki se nič ne pozna,se lepo sveti in je svilena.
Zdaj,ko se mi zdi,da menja dlako,je pa sploh hudo in živimo v "pesjaku" Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #4429 : nedelja, 20.05.2012 : 14:24:50 »

Glede furminatorja ne vem, ker mi je Anja samo rekla da za kavalirje ni primeren, baje da škodi dlaki ne vem ali jo uniči jaz sem ga hotela kupiti in mi je odsvetovala (rekla da naj nikar ne kupujem), jo bom vprašala zakaj mi je nakup odsvetovala...

Bina je res krasna in koliko je zrastla!! Cheesy Joj res je cortika zlata! Kiss

No, pa še od nas, danes smo se tehtali, me vedno preseneti Poppy, ker je manjši od Bončija pa ima kar eno kilo več, je pa res da Bončija so res odkar je tako bolan samo še kosti, špeha nič.  sram

Me zanima koliko kil imajo vaši kavalirji, tisti ki imate samčke? Smiley

Moj Boni jih ima 8.6 kg in Poppy 9.6 kg in to je bilo tehtano zjutraj, preden sta jedla.

Je pa res da je bil Boni vedno bolj suh, ne vem zakaj, v svojih najboljših časih je imel le okoli 9,2 kg. Pa je res večji od Poppyja.
Logiran
Pineaple
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60

« Odgovor #4430 : ponedeljek, 21.05.2012 : 15:30:21 »

Heej. Joj, dolgo časa nisem spremljala tega foruma. Moj kavalirček bo poleti dopolnil že dve leti. Kako čas hitro mineva.

Lynn: Moj kavalir ima 8,6 kg, pa mi je veterinarka rekla, da bi imel lahko cca pol kg manj. Kaj ve mislite?

Ko gledam tele mladičke, bi imela kar še enega kavalirja, samo me fant uspešno zaustavlja  Cheesy
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #4431 : ponedeljek, 21.05.2012 : 16:50:11 »

Lego ima 7-7.5kg, pozimi največ 8.5kg.

Pineaple, jaz pravim bolje pol kg manj kot več Wink pri tako majhnem psu se zelo hitro pozna pol kg gor ali dol.
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4432 : ponedeljek, 21.05.2012 : 22:30:06 »

Ja, sej odvisno tudi od velikosti kavalirja, sem tudi vidla kavalirje iz Madžarske ki so bili res ogromni, velik večji od Poppyja in baje je imel samček kar 13 kil Shocked, to se mi zdi res preveč, pa tudi občutno preveliki se mi zdijo. Ja meni je pa Anja rekla da ene pol kile bi lahka imel manj, sam meni se zdi pa da ima čisto prav kilc, je pa res da redit se pa več nebi smel.. Smiley Wink

Jaz mislim da je vse odvisno od zgradbe in velikosti kavalirja, ker nekateri so res malce manjši, drugi bolj drobni, moj Poppy se mi zdi ravno nekje vmes, je pa res da pri Boniju se prav vidi da je suh in bi po mojem moral imeti vsaj 9 kil da ne bi izgledal tako suhcan. Evo naš Poppy pa shujšal, zadnjič je imel zjutraj 9,6kg, zdele pa zvečer po jedi 9,5 kg. Ravno prav. Smiley
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #4433 : torek, 22.05.2012 : 09:04:15 »

Rozi spada med bolj drobne psičke. Letos pozimi smo pribrcali do 7kg, sedaj smo pa spet tam nekje okoli 6,5kg.

Sem pa prebrala na enem forumu, kjer sodelujejo predvsem sodniki in dolgoletni vzreditelji, da so predvsem BH-ji in trikolori postali preveliki (zato tudi pretežki) in da niso več čisto v standardu. V standardu piše, da je zaželjena teža od 5-8kg. Mislim,da ne poznam nobenega samčka, ki bi imel 8kg, vsaj ne BH ali trikolora.
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4434 : torek, 22.05.2012 : 14:04:04 »

Yaris, naš Poppy jih ima 9.5 kg, pol ga poznaš... Wink lej jaz se ravnam samo po navodilih sodnikov iz razstav... Tongue a veš kaj mi je sodnica napisala v Ljubljani ko je imel 8 kg, da je ful presuh, da se mu vsa rebra čutijo in da naj ga poredim ker deluje sestradan. Huh No in sem ga poredila, če mi bodo pa zdej rekli da je pa debel, pa naj se gredo solit... Angry Sploh pa jaz Poppyja nič ne silim jesti, samo on je skoz lačen in skoz fehta, ni zdej da sem ga jaz neki na silo zredila ampak dobi preko dneva tudi druge priboljške, verjetno tudi to vpliva na višjo kilažo... meni je ok tak kot je, tudi ko sva bila v Kopru je imel 9,2 kg in ni sodnik nič mi napisal da bi bil predebel. Smiley Je pa tako, tisti kavalir ki sem napisala da je imel 12 ali 13 kil, točno se ne spomnim več, je na razstavi v Ljubljani dobil BOB, tako da očitno so sodnikom všeč bolj močni psi, vsaj kadar greva s Poppyjem  v ring je vedno zmagal, kak res ogromen kavalir ali pa vsaj večji in močnejši od Poppyja.
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #4435 : torek, 22.05.2012 : 15:20:46 »

Lynn, ni bilo mišljeno, da je Poppy predebel, daleč od tega. Kuža mora biti uravnotežen, torej primerne kilce na velikost. Hotela sem le reči, da so tako sodniki (OK, tukaj bom dodala, poznavalci pasme, ne vsi na splošno) kot vzreditelji opazili, da so v zadnjih letih BH-ji in trcolori postali večji kot rubiji in black and tani. Kaj pa gledajo sodniki, je pa tudi čisto svoja zgodba. Včasih tudi sploh ne pogledajo psa in to dobro veš Wink
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #4436 : torek, 22.05.2012 : 16:46:26 »

No, ravno to mene moti, da vedno večkrat zmagujejo vedno večji (posledično tudi težji) kavalirji, ki so že po višini kar krepko preko standarda. Vedno več jih videvam, ki so že v višini psičke koker španjela Roll Eyes.
Pa to zdaj ne leti na nikogar, je le moje opažanje, glede na to, da zdaj vidiš že kar precej kavalirjev na ulici Wink

Glede teže pa bom rekla še to, da glede na to, da so kavalirji nagnjeni k težavam srcem, bi bilo treba še bolj pazit na pravilno težo in dobro telesno kondicijo. Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4437 : sreda, 23.05.2012 : 00:32:25 »

Ja to se pa strinjam da so zdaj blenheimi in trikolorji postali zelo veliki, in že zelo konkretno presegajo meje standarda, tudi pri nas v Grosuplju je en trikolor ki je naravnost ogromen, precej višji in daljši od Poppyja in tehta tudi krepkih 13 kilogramov, tak pes po mojem tudi na razstavi nebi mogel biti preveč uspešen, ker sploh ni podoben kavalirju ampak kavalirju velikanu. Tongue

No, danes sva bila z Bonijem pri veterinarju in je dobil neke kapljice za učke ker so mu kar naprej delajo taki krmežljavčki in zelo rdeče učke ima, rekel je tudi da se še kar dobro drži in da izgleda da ima še vedno dosti življenske energije in kljub bolezni je še vedno vesel kuža Kiss ljubezen, je rekel da se me še vedno spomni kot deklice ki je tako vesela prinesla pokazat svojega prvega kužka, se mi je prav lepo slišalo to... ljubezen da se naju spomni z Bončijem... ljubezen objem
Logiran
čičkačačka
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #4438 : nedelja, 03.06.2012 : 15:32:02 »

Živjo!
SplasofLove: Mislim, da imaš psičko od iste gospe, pri kateri nameravam vzeti psičko tudi jaz. Zelo bi bila vesela če bi mi pisala na **** Bi se pred nakupom rada še malo bolj pozanimala Smiley

LP
Logiran
SplashofLove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56

« Odgovor #4439 : ponedeljek, 04.06.2012 : 08:34:43 »

Piši mi na mail, ki je pod mojim nickom Smiley Pa pozdravljena na forumu Cool
Logiran
Strani: 1 ... 291 292 293 294 295 [296] 297 298 299 300 301 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.