mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 26.02.2025 : 23:43:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 230 231 232 233 234 [235] 236 237 238 239 240 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 565770 krat)
0 članov in 35 gostov pregleduje to temo.
NEVA I.
novinec
*
Sporočil: 14

« Odgovor #3510 : sreda, 29.12.2010 : 08:00:05 »

Kako so lepi vaši kavalirčki. Smiley  Naš Charly ima trenutno štiri mesece in se še prilagajamo drug drugemu.   Do sedaj še nismo imeli kužka zato se še lovimo. Na ta forum sem se prijavila, da bi izvedela čim več o pravilni nego te pasme. Tu na forumu sem prebrala, da ni vsa hrana za pse enako kvalitetna. Po vaših izkušnjah katera hrana za pse je najprimernejša za kavalirje?
Se opravičujem, če nisem vprašanja nastavila v prali rubriki. Ker ste pa tukaj predvsem lastniki kavalirjev se mi je zdelo, da boste najbolj primerni za odgovor na to vprašanje.
Hvala za odgovore in vesele praznike vsem.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #3511 : sreda, 29.12.2010 : 17:57:44 »

Pozdravljena Neva in dobrodosla. Smiley
Moji dve jesta Royal canin - navadni, ne unega za kavalirje.
Nekvalitetna hrana je predvsem tista, ki jo lahko kupis v trgovskih centrih - ala Pedigree in podobne...
Ostala hrana, ki jo imajo po trgovinah za zivali pa mislim, da je kar zadosti kvalitetna, le mogoce je vazno priporocilo vzreditelja, katero hrano je mladicek ze prej jedel... ce pa mu ne pase, pa pac preizkusas razlicne hrane dokler ne najdes prave. Dokler se drzis tega, da jo menjavas pravilno.

Cakamo kaksno fotkico Charlyja.. Smiley
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #3512 : sreda, 29.12.2010 : 18:11:05 »

Po Hillsu se je moji čisto pokvarila dlaka, Eukanubo je kar dobro prebavljala - imeli smo jo v časih, ko sva tekmovali, ker je bilo nekako treba porabiti vse te žaklje, Royal Canin mi je predrag za to kar ponuja (enako tudi Hills), zdaj pa smo na Orijenu ali/in Canidae. Pride dokaj mala dozica te hrane na povprečno aktivnega CKCSja, saj npr. Orijen vsebuje 80% proteinov, Canidae malo manj. Všeč mi je, ker ni žitaric oz. mašil.
Odločil bo pa itak Charlyjev želodček Wink
Logiran
Bacek
nekaj malega že vem
Sporočil: 101

« Odgovor #3513 : sreda, 29.12.2010 : 21:09:51 »

Midve z Aisho sva kar precej hrane zamenjale. Ima precej občutljiv želodec in posledično hitro drisko. Smo imeli Canidae, Purino, RC za kavalirje, eno italijansko firmo. Sedaj sva na RC sensitive 30, in RC 30 al pa RC 27. To kar je že nekaj časa in sem najbolj vesela. Ker morjo bit tud dost majhni itd. Damica   Tongue   Cool
Ira ima pa železen želodec, pa bolj občutljivo kožo. Tko da smo sedaj na Purini losos.
Logiran
NEVA I.
novinec
*
Sporočil: 14

« Odgovor #3514 : četrtek, 30.12.2010 : 07:39:17 »

Naš vzreditelj nam je svetoval Eukanubo. To mu tudi dajemo. Ker pa sem na forumu zasledila različne komentarje glede sponzorjev, ki prodajajo slabo hrano (Pedigree), me je zaskrbelo, da ni tudi Eukanuba v tej kategoriji. Ko smo peljali Charlya domov nam je vzreditelj dal cel paket Eukanubinih proizvodov in bone za nakup njuhove hrane, kar je reklama.
Od okusov mu najbolj ustreza piščanec. 3 kilska vreča se je izpraznila v par tednov.  Trenutno Charly tehta 5,5 kg. Je kje zapisano koliko naj bi tehtali pri določeni statosti (kot na primer pri dojenčkih)?
Logiran
lili4
otrok do 14 let
*
Sporočil: 28

« Odgovor #3515 : četrtek, 30.12.2010 : 08:57:32 »

Pozdravljeni!
Sem nova na tem forumu in sem navdušena nad kavalirji! Cheesy
V bodoče si bom kupila psa te pasme pa me zanima če bi mi lahko malo svetovali o tem katero psarno izbrati in kako mladiča negovati.Sama sem že veliko brala na internetu ampak mislim,da bi mi kar najbolje svetovali tisti,ki imate te srčke. Grin
Logiran
Quido
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95

« Odgovor #3516 : četrtek, 30.12.2010 : 13:21:50 »

Quido ima tudi Royal Canin in namreč Sensitive,ker mu najbolj ustreza.
Prvo smo imeli pa Pro Plan (to je svetoval vzreditelj), ampak se je zgleda "prenajedel" pa še alergijo je dobil :S tako da smo potem zamenjali.

pa še ena izmed novih slikc:

lp
Logiran
lili4
otrok do 14 let
*

« Odgovor #3517 : četrtek, 30.12.2010 : 13:52:48 »

Joj kako je ljubek!! Cheesy
Pravi lepotec!!  Grin
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #3518 : petek, 31.12.2010 : 10:47:48 »

Quido Kiss Kiss

Logiran
Quido
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95

« Odgovor #3519 : sobota, 01.01.2011 : 12:24:43 »

hvala lili4 in iza  Wink
Tudi Lego je srčeek Kiss Kiss
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem

« Odgovor #3520 : sobota, 01.01.2011 : 15:40:05 »

Petra, kako pa je zgledalo, ko si ugotovila, da ima Ira probleme s kozo?
Namrec, moja Aspen se zadnje case ful praska. In ne, nimamo bolh... Najprej se je praskala po tistih "sivih", k je imela kilo, zdaj pa jo srbi tudi po hrbtu. Ko jo coham, mi vedno pomaga z nogicami... Sklepam, da je mogoce kaj narobe s hrano. To dela predvsem zdaj, ko smo zamenjali na odraslo hrano. Prej tega nisem opazila, vsaj ne v tako drasticni obliki.
Pac sem pomislila na hrano, ko smo se o tem ravno tu pogovarjali. Naj jo probam menjat?
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #3521 : sobota, 01.01.2011 : 17:12:09 »

Joj, kakšne lepe slikice ste prilimali. Tudi naša banda vošči vse skupaj eno lepo leto.

Kar pa se tiče praskanja pa toliko. Rozi se je tudi veliko praskala, ko sva bili na RC, potem pa sva zamenjali. Sedaj imava Fish4Dogs in praskanja ni bilo do pred nekaj dnevi. Smo bili na dopustu in so bili amartmaji čisto preveč ogrevani in glej ga zlomka, Rozi se začne praskati po dveh dnevih. Mogoče je pri Aspen podobno, lahko da ni kriva hrana, ampak toplo/pretoplo okolje. Sama nikoli ne bi tega povezala, sem pa srečala eno gospo s prekrasno labradorko (dlaka se je tako svetila, da si ne morete misliti), ki mi je to omenila. Njena psička se tam začne takoj praskati.

Mogoče bi dodala kaj olja k hrani, če ga že ne. Se spomnim, da se jaz pri vzrediteljici dobila prav taka navodila, še posebej za zimske mesece.
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #3522 : sobota, 01.01.2011 : 17:15:30 »

Ups, prej slabo prebrala sram. Če sta menjali hrano, je lahko tudi hrana, bi pa jaz vseeno dodala malce olja zraven, škoditi itak ne more.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem

« Odgovor #3523 : sobota, 01.01.2011 : 17:59:10 »

Sva hrano spremenili samo na odraslo, RC je ostala...
Mogoce je suh zrak, ker ga dejansko imamo... Drugace pa imata v dnevni izklopljen radiator, ampak je vseeno kar toplo. Bom probala dodajat spet vsak dan olje - sem ga nehala, ker se mi je zdelo, da ga pa Elly ne prenasa prevec dobro.. :S
Logiran
lili4
otrok do 14 let
*

« Odgovor #3524 : sobota, 01.01.2011 : 18:19:31 »

Ali bo kdo prišel s svojimi kužki na razstavo 14 ali 15 januarja Smiley,pa vsem želim srečno novo leto! Cheesy Grin
Logiran
Strani: 1 ... 230 231 232 233 234 [235] 236 237 238 239 240 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.