mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 27.02.2025 : 02:17:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 224 225 226 227 228 [229] 230 231 232 233 234 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 565899 krat)
0 članov in 30 gostov pregleduje to temo.
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #3420 : torek, 07.12.2010 : 13:30:26 »

Moja ima za pohode in daljše sprehode overall plašček ker sicer postane snežak pa tudi trest se začne kot šiba na vodi. Ima tudi čevlje za po mestu in v primeru ko je oster sneg (ko zaledeni).
Je bila pa prvič ko sem ji nataknila čeveljce gor kot paradni konj, ker je tako dvigovala in stegovala tačke, ko smo pa prišli ven, je pa takoj pozabila nanje. Aja, čevlje ima še takrat, ko gremo kostanj nabirat Wink

Jaz ji ampul ne dajem, ker se mi zdijo čist predrage in preumetne. Za klope imava en obesek in pa sivkino olje, pozimi nima nič.
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #3421 : torek, 07.12.2010 : 18:35:29 »

Mi dajemo tudi pozimi sredstvo proti zajedalcem na en mesec - zaradi bolh, ki so lahko prisotne skozi vse leto. AGL a sploh ji nič ne dajete? Pa nimate nobenih problemov s bolhami, klopi ipd? Ker tale kemija res ne more biti dobra za pse, sam da maš pa bolhe v stanovanju pa tudi ni lihk fajn.

Sicer pa ima naš Chilly tudi plašček - bundico, me pa moti, ker ni nepremočljiva. Ima tudi dežni plašček ampak ga hitro začne zebsti in je  zato pozimi boljš nekaj bolj toplega. Zdej premišljujem da bi mu tisti Hurrtin pajacek kupila, ampak ravno naše cifre nimajo (tistega, ki sem ga gledala). Pa še malo prevelka bundica mu je in si jo potem vsakič polula. No, ja čeprav če nima bunde si pa po nogah ščije Tongue
Sem mu pa prejšni teden kupila še čeveljčke. In je isto delal kot Iris. Ko sem mu jih notri obula je tako hecno hodil da smo crklavali od smeha. Zunaj pa čisto pozabi da ma sploh kaj na nogah. Na srečo je kar prilagodljiv in se hitro navadi na kakšne nove stvari Smiley
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334

« Odgovor #3422 : torek, 07.12.2010 : 18:42:20 »

Lissa, jaz sem prejšnji teden kupila (sicer za mešanko s škotom) Hu*tt*n overall in se SUPER obnese. No samo toliko za info, da se boš lažje odločila. Tongue
Logiran
Zoia
odvisnež
Sporočil: 717

« Odgovor #3423 : torek, 07.12.2010 : 19:17:15 »

Samo kot primer, mi od nekje oktobra do marca sploh ne dajemo raznih ampul pa ni že par let problemov ne s klopi in ne z bolhami, zato se mi zdi to res nepotreben strošek. Pa sej tud drugače ampule vsaj za bolhe držijo ene tri mesece Wink
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem

« Odgovor #3424 : torek, 07.12.2010 : 19:20:30 »

Citat
AGL a sploh ji nič ne dajete? Pa nimate nobenih problemov s bolhami, klopi ipd?

Ne, nič. Zaenkrat nismo še ničesar prinesli. Upam, da bo tako tudi ostalo.
(Za klope ima sivkino olje - nakapljaš na oprsnico/ovratnico in en obesek, ki oddaja nek vonj ali nekaj takega)
Logiran
branka
živim tukaj
Sporočil: 8.174

« Odgovor #3425 : torek, 07.12.2010 : 19:24:37 »

Ja, vprasas enkrat... ne pa 100x... Smiley
Ce Branka ti ne opazis, da se blazno ponavlja, to opazimo mi.
Lynn, ja je motece. No, priznam, da itak ze dolgo samo hitro preletim tvoje poste - ker so si res prevec enaki in je v vseh napisno tocno le to, kar je izpostavila Petra. Si mogoce opazila, da ti malokdo odgovarja? Najbrz zato, ker ni ucinka...

A je 100 krat vprašala ?  Smiley Jaz nisem naštela tolikorat, res ne...
Opazim, da se ponavlja, ne pa "blazno" ponavlja, in mislim, oz. vem, da če bi bilo tako moteče za ta forum, bi že Jana kaj napisala.  Smiley
Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #3426 : torek, 07.12.2010 : 20:10:59 »

Mi zivimo na vasi in imamo na splosno zelo velike probleme z bolhami
saj se veliko igrajo s sosedovimi psi, ki so vedno spusceni in kolikor niso zasciteni imajo takoj bolhe.
Jaz uporabljam ampule, ker se mi zdi da edino te nekako ucinkujejo.
Sedaj cez zimo jih ne uporabljam razen ce vidim da jih je dobila,
ker se mi zdi skoda po nepotrebnem jo "zastrupljati".
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #3427 : torek, 07.12.2010 : 20:25:45 »

Lynn - ce se beres. Nisem te mislila spodit iz foruma, samo napisala sem tisto, kar cutim. In kar so tudi drugi opazili.
Branka - ne bodimo pikolovski, tako se samo rece, ampak res ni manjkalo dosti do 100tke.. Tongue Motece ali ne za forum... bilo je motece za nas - tudi mi imamo pravico do tega, da kaj recemo ali ne?

Jaz mojima dvema tudi ne dajem ampul ze od pozne jeseni... Se mi zdi brezveze - denarno in zdravstveno skodljivo Wink Pa tudi *knockknock* nismo se imeli problemov z bolhami.

A od Hurttin plascek je uni, k so ga prodajali tudi na enem stantu v Trbovljah na razstavi?? Sem si ga ogledala in mi je totalno simpaticen. Ce bo Bozicek prinesel kej denarcka bi ga kupila mojima dvema.. Smiley Zdaj je Aspen UPAM da nehala rasti, pa ga lahko kupimo. Smiley Zdaj imata le dezne plascke, pa mi je nekako brezveze jih dajat gor, ker sta po trebuscku se cist mokri in umazani + plascki so za oprat... Pa se valjata se po snegu ali travi, ce sta obleceni.. Tongue

Copatke pa bi jima tiste za v hribe kupila, ce ze kaksne. Samo bi pa tudi prej rabila na lotu zadet za vso to opremo.. Tongue
Logiran
branka
živim tukaj
Sporočil: 8.174

« Odgovor #3428 : torek, 07.12.2010 : 21:16:32 »

Za koga "za nas"  Smiley ? Koliko pa vas je, da vam je bilo moteče ?  In kdo je bil prvi pikolovski, ki je omenjal to 100 - tko ?  Smiley
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem

« Odgovor #3429 : torek, 07.12.2010 : 21:40:07 »

Joj, pa ne da bomo spet nabirali poste na eno temo (sicer novo, pa vseeno rahlo neprimerno Tongue); nehejmo se kregat, vsak je povedal svoje, vsakemu pač to ne more biti všeč, ampak nekje je pa treba potegniti črto. Lynn nikakor nismo imeli namena pregnati iz foruma. Pika. Vprašanja mene niso motila, motilo me je to, da se je ena in ista stvar vrtela skozi različne (pa tudi enake) besede in stavke par strani (!). Poveš enkrat pa je Wink Na koncu mi je že delovalo kot da išče potrditev svojih mnenj o svojem psu pri drugih. Ne vem. Ne trdim.

Pa da prilepim še en filmček svojih sanj Smiley - točno to iščem pri kavalirjih, pa žal ni lahko najti : http://www.youtube.com/watch?v=0Y_rO1_xm6M&feature=recentf  Ta drugi mi je sploh 'amazing'  Kiss
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #3430 : sreda, 08.12.2010 : 01:13:21 »

Branka a je treba pogrevat stvar in temo smetit s tem? Meni se zdi čist brezveze.

Glede plaščkov je pa meni ful žal, da mu nisem šla tistega od hurrte probat v Vrtojbi. Sem bila tam  pa sam čisto pozabla na to. Ne moram se odločiti za pajacka, ker smo mu lanskoleto ene  probavali (sicer ne od hurrte ampak od neke x firme) in se revež sploh mogel premikat v tistem Tongue Tako da če ima kdo prav tisti pajacek na 4 tace me zanima kako se obnese. Pa če mogoče kdo ve kako se obnese pri "fantkih". A ma spodaj dovolj veliko odprtino za lulat? A se pes lahko normalno premika v tistem?
Ful je smotano ko se ti v sneg vrže pa je v sekundi ko en snežak...
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #3431 : sreda, 08.12.2010 : 03:00:12 »

Zlatolasska, ALG in ostali - pustimo zdaj to! Vsi smo na tem forumu z istim razlogom - ker imamo radi to čudovito pasmo, zakaj bi se torej ne razumeli lepo med sabo! Jaz sem razumela kaj ste hoteli povedati in se strinjam da sem morda res malo pretiravala, zdaj pa to pustimo za sabo! Se vsi strinjate!

Branka, zate pa  Kiss Kiss Kiss

Zdaj en dan grem pa Poppyju kupit nov plašček Smiley, ker je pravi zmrzljivček in ga na sprehodih vedno zebe, bom pa povprašala v Ljubljani če kje prodajajo tudi pasje čeveljce, ker oba Bonija in Poppyja moti ta sol po tleh in ju moram včasih kar nesti domov, ker začneta šepati. No, toliko od nas. Wink

Pozdravčke vsem vam Kiss od mene, Bončija in Poppyja!
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem

« Odgovor #3432 : sreda, 08.12.2010 : 08:20:07 »

Lynn Iris ima ta flis plašček na 4 tačke iz PRO kolekcije in je res tako super, da smo pozabili na to koliko je stal Roll Eyes Sicer z zadnjimi tacami bolj skače kot ne - ne vem zakaj noče normalno hodit, ampak važno da služi namenu in ohranja toplega in nesneženega kavalirčka Smiley maš v Lj eno trgovino kjer jih prodajajo, samo ne vem, če smem tu napisat ime.
Logiran
ancibanci
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #3433 : sreda, 08.12.2010 : 09:06:36 »

Tudi mi smo pravkar kupili flis plašček iz pro kolekcije. Sicer smo imeli malo problemov, ker ima Spajk ful dolgo telo v primerjavi z ostalimi, ampak potem smo le našli številko. Plašček sem kupila z namenom, da ko ga oblečem, ko bo pod minus zunaj in ko je visok sneg, da se mu ne delajo kepe pod prsih in trebuščku.

Za deževne dni in ko je zunaj plus, ga pa ne oblačim.

Aja, pa glede lulanja..tale flisek ima po sredini še eno vrvico s katerim ga lepo prilagodiš v pasu in potem lahko lepo lula Smiley Pa ponavadi je tako, da ko prvič psa oblečeš niso ravno najbolj zadovoljni in jih vse moti. Potem te pa tako gleda, kot da se mu največja krivica godi Tongue jaz potem začnem malo tečt, pa ga klicat in se igrat in pozabi na to, da ima kaj na sebi Smiley
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem

« Odgovor #3434 : sreda, 08.12.2010 : 12:33:21 »

torej..kako se iztrebi bolhe? :/ kt da bi prebrale moj post da na mojih psih ni njim škodljivih snovi Sad
Logiran
Strani: 1 ... 224 225 226 227 228 [229] 230 231 232 233 234 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.