mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 27.02.2025 : 08:03:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 223 224 225 226 227 [228] 229 230 231 232 233 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 566181 krat)
0 članov in 21 gostov pregleduje to temo.
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #3405 : ponedeljek, 06.12.2010 : 18:12:11 »

Petra, vsaj kaj se dogaja, ceprav le bolj kot ne podobni samogovori.. Wink)
Logiran
branka
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174

« Odgovor #3406 : ponedeljek, 06.12.2010 : 18:19:17 »

Lynn, tole debato pelješ že skoraj 10 strani..predvsem sama s sabo.

Pa naj napiše svoja mnenja, ne vem, zakaj bi nas to motilo.  Wink Jaz zelo rada berem in spremljam to temo.  Smiley Pač bi rada izvedela čim več stvari  Smiley
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #3407 : ponedeljek, 06.12.2010 : 19:04:00 »

Branka, predvsem zato, ker smo ji, mislim, da že vsi namignili, da naj preneha s tem, kako je Poppy nerazvit in drobcen, kako nima sreče kupiti psa, ki bi bil res dober za razstave in kako je razočarana, ker ne pobira naslovov Huh Menim, da jamranja na javnem forumu v tolikšni meri ne potrebujemo, sploh zato, ker se skoraj vsak njen post vrti ista zgodba.
Logiran
branka
živim tukaj
Sporočil: 8.174

« Odgovor #3408 : ponedeljek, 06.12.2010 : 19:31:49 »

Jaz pa iz njenega pisanja, nisem prebrala nobenega razočaranja, temveč veliko željo. Je res narobe, če si nekaj želi, (hoče popraviti, se hoče naučiti, izvedeti kaj več) in to napiše ? Meni se ne zdi tako, in mislim, da so forumi ravno temu namenjeni, da bi dobila čimveč izkušenj - predlogov, kaj še mora narediti bolje. Nikjer pa ni napisala, da je razočarana, ker ne pobira naslovov, ali je ? Jaz tega nisem prebrala.  Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #3409 : ponedeljek, 06.12.2010 : 19:57:31 »

Jaz pa iz njenega pisanja, nisem prebrala nobenega razočaranja, temveč veliko željo. Je res narobe, če si nekaj želi, (hoče popraviti, se hoče naučiti, izvedeti kaj več) in to napiše ? Meni se ne zdi tako, in mislim, da so forumi ravno temu namenjeni, da bi dobila čimveč izkušenj - predlogov, kaj še mora narediti bolje. Nikjer pa ni napisala, da je razočarana, ker ne pobira naslovov, ali je ? Jaz tega nisem prebrala.  Smiley

Branka Kiss Kiss, vidim da me vsaj ti razumeš! Smiley Res je, točno tako je kot si napisala, rada bi se čim več naučila o tem kako razstavljati, kako pravilno izbrati show quality mladiča, zato sem toliko o tem pisala in spraševala, pa če vas tako zelo moti bom seveda prenehala, so pa forumi zato da vprašaš in če te veliko stvari zanima in nimaš veliko znanja in izkušenj, pač več sprašuješ, samo toliko še o tem iz moje strani.

Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #3410 : ponedeljek, 06.12.2010 : 20:51:13 »

Ja, vprasas enkrat... ne pa 100x... Smiley
Ce Branka ti ne opazis, da se blazno ponavlja, to opazimo mi.
Lynn, ja je motece. No, priznam, da itak ze dolgo samo hitro preletim tvoje poste - ker so si res prevec enaki in je v vseh napisno tocno le to, kar je izpostavila Petra. Si mogoce opazila, da ti malokdo odgovarja? Najbrz zato, ker ni ucinka...
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #3411 : ponedeljek, 06.12.2010 : 21:20:58 »

Ja, saj razumem, saj mi ni treba tristokrat to povedati!

Lej zlatolasska, razstave so mi zelo všeč, trudim se da bi uspela in če pač dobim slabo oceno se pač sekiram, pa mi ne gre zdaj za naslove, rada bi samo imela psa ki bi dobival lepe opise in ocene na razstavah. Vživi se malo vame, pa boš mogoče vsaj malo razumela, imam tri pse in vse sem kupila kar drago tudi zato, da bi jih razstavljala, pa ok z Bonijem je bilo super, potem pa kupim v Italiji Sacha, pa se pri nekje osmih mesecih izkaže da je plah, mi je bilo ful hudo ker ga nisem mogla več razstavljati, potem komaj čakam da dobim novega psa, si kupim Poppyja pa tudi ni ravno show quality kakor mi je zatrdila vzrediteljica, zato sem pač v svojih samogovorih spraševala samo sebe zakaj nimam sreče in je en pes bolan, drugi plah, tretji pa drobcen in majhen.

Še en razlog zakaj sem o tem toliko pisala, ker poznam kar nekaj ljudi ki hodijo na razstave in so uspešni, pa jim to ne pomeni nič, jaz pa ki si to zelo želim pa ne uspem. Morda res v vsem pretiravam sram, samo jaz si na razstavah želim že kar dolgo uspeti, ampak vidim da je vse svoje želje, vso svojo žalost (govorim o Boniju) je najbolje obdržati zase, ker če poveš kar te teži, kar te boli (je bilo isto že pri Boniju govora o tem da toliko pišem o njegovi bolezni) je vedno le narobe! Se strinjam, to je forum za izmenjavo mnenj, jaz pa pišem očitno same samogovore, ne bom več, brez skrbi.

To je pa res zadnje kar bom rekla o tem v svoj zagovor, pa če me razumete v redu, če me ne, me pač ne, jaz sem v tej temi zaključila, ker vidim da tu nisem dobro sprejeta!
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.451

« Odgovor #3412 : ponedeljek, 06.12.2010 : 21:38:19 »

Lynn, ne pusti, da te besede prizadanejo. Tako boš postala samo bolj trdna in samozavestna, to ti bo pa gotovo tudi pomagalo na razstavah. Poljubčke vsem tvojim trem kosmatincem, ti pa glavo pokonci, jutri je nov dan, nov začetek.....
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.334

« Odgovor #3413 : ponedeljek, 06.12.2010 : 22:06:10 »

Ej, Lynn, a se ti ne zdi škoda, da se kar umakneš iz teme? Ne tako hitro obupat, no. Saj ni vse tako črno. Kaj pa če svojim trem pasjim fantom odpreš čisto svojo temo, kjer boš pa res lahko mirno napisala, kar boš želela (v skladu s pravili foruma se razume)? Pa boste vsi vsaj deloma zadovoljni. Bi bilo res škoda, da se kar umakneš, če ti pa to toliko pomeni. No, ne vem, samo predlog... (premalo spremljam tole temo, da bi lahko kaj konkretnega napisala)
Logiran
ancibanci
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #3414 : ponedeljek, 06.12.2010 : 23:20:12 »

Lynn, ponavadi je skorajda prvi pogoj za razstave nakup pasjega mladiča pri starosti nad 5 mesecev, ker nikoli pri 9 tedenskem mladiču ne moreš zagotoviti kako se bo razvil, kakšne gene je podedoval in kako bo okolje vplivalo na rast in razvoj. Tako da morda ne bi bilo slabo ob nakupu naslednjega show quality psa počakati, da bo mladič starejši.

Kljub vsemu se pa lahko s Poppyjem naučiš pravilnega handlinga, se udeležuješ tudi tečajev handlinga in izobražuješ na področju razstavljanja psa. Pač, morda bosta na začetku tvojega učenja pobirala slabše ocene, ampak z leti se lahko le izboljša (če ne drugega se boš ti naučila razstavljanja in boš lahko skrila Poppijeve napake). Mislim pa tudi, da so vprašanja o handlingu in o samem razstavljanju bolj za drugo temo, saj po mojem mnenju od nas posameznikov, ki sodelujemo v tej temi, zelo malo razstavlja svoje kavalirčke, da bi lahko podajali strokovna in objektivna mnenja o tem kaj ti delaš narobe pri handlingu.

Menim, da je dobro iti na čim več razstav in spoznati mnenja različnih sodnikov, vzrediteljev o tvojem psu, preden si na podlagi enega ali dveh mnenj ustvariš sliko o zunanjosti tvojega psa. In pa, kot že velikokrat povedano...samci se razvijajo tja do 1 ali celo 2. leta. Naš je sedaj 2 in pol je je končno postal po izgledu ''dec'' in se do konca naredil Smiley

Tako da pri starosti, ki jo ima tvoj kuža je težko ugotavljati kakšen bo in ali je sedaj v redu ali ne..počakaj in videla boš Smiley
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #3415 : ponedeljek, 06.12.2010 : 23:28:57 »

Hej, Lynn pomojem te soforumaši niso hoteli izgnati iz kavalirske teme....  Undecided Samo tole temo smo res že precej obglodali in mislim da si čez debato tudi dobila veliko odgovorov na svoja vprašanja. Kaj nisi? Če te še kaj drugega zanima lahko pomojem mirne duše vprašaš. Ampak da ne bo preveč monotono se dajmo pogovarjat še o čem drugem  Wink Mene naprimer zanima  kako vaši kavalirčki prenašajo tale zimski mraz, sneg, led, sol, vlago.... A jih mate oblečene? Kaj pa obute?  Smiley A jih boste vzeli sabo na smučanje (počitnice mislim)?
Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #3416 : torek, 07.12.2010 : 09:50:34 »

Naso Delin mraz cisto nic ne moti in je presrecna ko je lahko odzunaj.
Vendar pa ta sneg in blato mocno moti mene, saj bi jo po vsakem sprehodu morala celo skopati...
Tako da smo letos prvic kupili plascek  Cheesy
Je bila tako vesela, ker je lahko hodila z nami po trgovinah, skratka kupili smo nepremocljivega in ni oblecena samo glava in rep.
Super se obnese, ko jo slecem je cisto suha in cista, tako da umijem samo tacke.

Pa se malo na staro temo: Glede na to da bo kmalu ze 21 let, kar sem stopila v svet kinologije
in nekaj let sem tudi ze vzrediteljica zato vem kaj pomeni nakup mladicka in upanje, da bo super razstavni pes.
Popolnoma enako, kot ce kupimo loto srecko in upamo, da zadanemo sedmico. ZAL  Cry
Pri 2 mesecih se morda vidi tip glave, barva oci... ki nekako obljubljajo kvalitetnega mladicka
ne more pa se vedeti ali bo mladicek pravilno zamenjal zobe, kako se bo razvilo telo, nekateri sele pri npr. 4 mesecih dobijo kravjo stojo
ali so nasplosno slabi v gibanju... to se vse pokaze sele kasneje.
Zato Lynn ne mores obtozevati vzrediteljice, da je obljubila razstavno kvalitetnega mladicka, saj takrat je to bil kako pa gre razvoj naprej pa zal
nihce ne more predvideti.
Je pa seveda (po mojih izkusnjah) vec kot lepota psa pomembna prezentacija v ringu, zato vidva samo pridno trenirajta in ko bosta prisla v ring
kot da sta ze "stara macka" bodo tudi rezultati drugacni.
Logiran
kocka
živim tukaj
Sporočil: 7.518

« Odgovor #3417 : torek, 07.12.2010 : 09:57:21 »

Ej, Lynn, a se ti ne zdi škoda, da se kar umakneš iz teme? Ne tako hitro obupat, no. Saj ni vse tako črno. Kaj pa če svojim trem pasjim fantom odpreš čisto svojo temo, kjer boš pa res lahko mirno napisala, kar boš želela (v skladu s pravili foruma se razume)?
Glede na to, da se strinjam ALG in zlatolasko, bi bil tole resnično dober predlog, saj se sicer tema vrti nonstop okoli ene in iste stvari.
A na forumu za člane ne obstaja nobena specialna tema o razstavljanju na splošno? Mogoče se tudi tam lahko kaj vpraša - glede tehnike ipd....
Kar se pa tiče konkretno Poppyja - slikice v ringu so lahko sicer zelo slabe kvalitete in so varljive, ampak tam pes izgleda kot kup nesreče, na tistih zunaj ringa pa izgleda zelo živahen in ˝pokončen˝ Smiley. To je moje videnje fotk.
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #3418 : torek, 07.12.2010 : 11:54:40 »

Naša princeska ima kar rada sneg. Nikakor pa ne mara raznih padajočih zadev iz zraka. Takrat jo je praktično nemogoče spraviti ven. Zato smo letos kupili plašček, zaenkrat je to le »dežni«, potem gre malce lažje ven, čeprav ga nima prav rada. Zelo jo moti tudi sol, kamenčki in led na cesti, začne kar šepati. Smo že kupili čeveljčke, pa jih sploh ne mara. Vsako tačko posebej stresa in se hoče sezuti. Sem skupaj umrla od smeha, ko sva jih prvič obuli Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy. V bistvu je s tem sploh ne bi silila, pa se je uspela urezati v tačko (so bila kriva napol odprta balkonska vrata), pa mi je sedaj grozno, da bi taka hodila zunaj.

Pa še nekaj me zanima, ali vi sedaj, ko je sezona klopov mimo, dajeta v dalših časovnih razmakih sredstva priti bolham ali isto na 4 tedne? Jaz bi kar podaljšala tam na ene 6 tednov, pa me zanima tudi vaše mnenje.

Lynn, tebi pa ni treba sedaj kar pobegniti s foruma. Samo malce neprijetno je brati ves čas samo ene in iste zadeve. Tudi sama sebe postavljaš v čuden položaj in ostale tudi. Včasih izgleda, kot da govorimo eden mimo drugega. Vse skupaj raje vzemi kot izziv. Pri tem pa ne pozabi na Poppyja. Lahko da se v ringu ne počuti dobro in se nikoli ne bo, tudi takšni kužki so. To boš ti najbolje vedela, ga ti najbolj poznaš.

Kar pa se tiče zmagovalca black and tan kužka pa samo toliko. Po slikicah sem skoraj 10000% prepričana, da gre za istega kužka, ki je v Celju dobil naziv prvak razreda mladih. Spada med tiste kužke, ki dobesedno letijo po ringu in jih takoj opaziš. Eni paš imajo to v sebi drugi pač ne. Tu so vsaj po moje, po očetu prinesli veliko tudi geni, pa seveda dober handling. Lep kuža in lepo predstavljen v ringu, vsaj kot sem jaz uspela videti.
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.334

« Odgovor #3419 : torek, 07.12.2010 : 12:22:55 »

Pa še nekaj me zanima, ali vi sedaj, ko je sezona klopov mimo, dajeta v dalših časovnih razmakih sredstva priti bolham ali isto na 4 tedne? Jaz bi kar podaljšala tam na ene 6 tednov, pa me zanima tudi vaše mnenje.
Menda da je treba tudi pozmi na mesec dni psa zaščititi pred zunanjimi zajedalci. Klopi zdaj res niso problem, bolhe pa so prisotne skozi vse leto. Tako da jaz mojo tudi zdaj, izven sezone klopov, zaščitim na 4 tedne (no, se zgodi, da tudi kakšen teden kasneje, če kljub zabeležki v koledarčku pozabim...).
Logiran
Strani: 1 ... 223 224 225 226 227 [228] 229 230 231 232 233 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.