mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 27.02.2025 : 05:26:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 220 221 222 223 224 [225] 226 227 228 229 230 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 566088 krat)
0 članov in 26 gostov pregleduje to temo.
Sreda
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 627

« Odgovor #3360 : torek, 30.11.2010 : 22:48:49 »

Lynn, tudi moja psička je najbolj suha iz legla in me dosti ljudi vpraša, če je to sploh ta pasma Smiley Pač tudi pri ljudeh je tako, če pogledaš družine z več otroki, niso vedno vsi enakih mer Smiley Važno, da je zate najboljši, kaj drugi mislijo, je potem vseeno.
Logiran
AnaJ
midi
**
Sporočil: 2.903

« Odgovor #3361 : torek, 30.11.2010 : 23:48:58 »

Lynn ne sekiraj se zaradi ocen, ki jih sedaj dobivata s Poppyem. Kuža se še razvija, mogoče sedaj ne pobira visokih ocen, ampak prav dobra ocena sploh ni tako slaba, če je od dobrega sodnika. Napisala si da je dobil lep opis, in da je slabša ocena samo zaradi nerazstavne dlake itd. Če vaju veseli razstavljanje, če je Poppyu všeč, potem hodita na razstave, mogoče bosta pa kasneje ko se kuža razvija pobirala same nazive, nikoli ne moreš vedeti.

Lej meni so tudi Maršija dali kot razstavno potencialnega samca, pa je zeloooo daleč od tega. Tudi meni so razstave všeč, in bi Maršija tudi še razstavljala, ampak ga ne, ampak ne zaradi tega, ker ni to kar bi nemška doga morala biti, ampak preprosto zaradi tega, ker mu razstave niso všeč. Njemu je biti v ringu in se kazati sodnikom muka, prišla sva takrat celo tako daleč, da je začel sovražiti moške, ker jih je povezoval s sodniki. To je bil v bistvu glavni razlog, da sva nehala ( sedaj moške obožuje  Grin ).

Tako, da če tebe in Poppya veseli, potem uživajta na razstavah, ne glede na ocene ne glede na mnenja drugih  Wink
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.451

« Odgovor #3362 : sreda, 01.12.2010 : 08:28:33 »

Lynn, daleč najbolj pomembno je, da je kuža zdrav. Pa če ustreza standardom ali pa ne. Na razstave hodi še naprej, če te to veseli, ne obremenjuj pa se z ocenami.
Logiran
Samješveš
midi
Sporočil: 485

« Odgovor #3363 : sreda, 01.12.2010 : 09:33:21 »

Lynn  Kiss.
Saj veš; gledati moraš s srcem.Bistvo je očem nevidno.
Kaj sploh je lepota oz. dobra ocena ?
Enemu je lepo nekaj, drugemu čisto nekaj drugega,...
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #3364 : sreda, 01.12.2010 : 12:53:31 »

Lynn, najprej čestitke, tudi prav dobro je dobra ocena. Je pa res tudi, da te razumem. Ne bom preveč pametna, ker to ne bo nič spremenilo, ti pa bom povedala nekaj drugega.   

Razstava v Celju je meni pri razstavljanju popolnoma spremenila pogled ali pa odprla oči, kakor hočeš. Vse skupaj je ene velik SHOW in to moraš tako tudi vzeti. Ko sem gledala te izkušene handerje, kaj delajo s psički, sem samo debelo gledala in uživala. Vse skupaj spominja že na dogdance. In v ringu na takih razstavah vidiš večinoma same take (no, se najdemo tudi kakšni amaterji med njimi Cool). Nekateri celo naštudirajo korake, ampak res. Kužki uživajo, mahajo z repkom in kažejo tisti pravi kavalirski temperament. V Celju je dobila BOB ruby psička iz Italije, ki jo sploh ne bi opazila, v ringu je pa bila prava princeska in s svojim handlerjem naredila pravi mali show. Že v naprej se je videlo, da bo zmagala. Hočem povedati to, da sodniki ocenjujejo poleg ustrezanja standardu (tu mislim velikost, težo, dlako…) tudi temperament kužka, ki je za moje pojme pri kavalirjih ena od bistvenih lastnosti. Poskusi Lynn iti naslednjič v ring s takimi občutki, kot jih imaš doma, ko se s Poppyjem igrata, preganjata po vrtu… in ne misli na oceno, korake, prikaži sodniku živahnega kužka, ki maha z repkom in uživa v ringu. Zbezaj iz njega tisto, kar je tipično za kavalirje, sem prepričana, da ima to tudi Poppy in boš videla, da bo ne glede na oceno skupni občutek boljši, kot je sedaj. Drugače ti pa moram zaupati, da imam jaz kar probleme v ringu. Enostavno zmrznem in vse skupaj naredim preveč hladno in zato Rozi, ki je drugače polna energije, obstoji in me samo gleda, ker me po moje take ne pozna. Takrat vidim, da to ni ona, ni taka, kot je doma. Ko mi bo enkrat uspelo prikazati pravo Rozi, bom zadovoljna. Kljub temu, da sem se že odločila, da ne grem več na nobeno razstavo, bom šla v Ljubljano najmanj na specialko. Ni vrag, da mi enkrat ne uspe en dober nastop, pa ne zato, ker bi hotela pobrati nagrado, preprosto zato, ker želim vsem pokazati, kakšno čudovito psičko imam doma.

Pa nastopati se moram naučiti, me nagovarjajo, da bi šli z Rozi poskusiti dogdance, joj joj, joj, to bo šele komedija .
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.334

« Odgovor #3365 : sreda, 01.12.2010 : 14:25:13 »

Pa saj prav dobro menda ni slaba ocena (a ni samo še odlično več od tega?). Smiley
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #3366 : sreda, 01.12.2010 : 18:45:09 »

Lynn, kaj se sekiraš. Kot prvo se Poppy še razvija, kot drugo pa si sama rekla da sodnik ni o njem napisal nič slabega, temveč prav nasprotno! Napisal je le da rabi več ring dresure. Moraš se pa tudi ti naučiti dobrega handlanja. To da si hodila na tečaj še zdaleč ni dovolj, handlanje je neke vrste umetnost in jaz na vsaki razstavi sproti ugotavljam kako malo znam. Verjemi da na razstavi ni psa, ki bi bil popoln. Prav vsak ima gotovo neko napako, ampak ker sodniki iščejo popolnost se handlarji trudijo te napake skriti. In tistemu ki to dobro uspeva ima veliko več možnosti za zmago kot mi amaterji, ki smo še rahlo zmedeni in v svoji nepazljivosti pokažemo kakšne napakice psa. Lahko da se pes sicer super giba, ampak če v ringu tega ne znaš pokazati ti to prav nič ne koristi. Jaz sem bila v nedeljo na razstavi z enimi prijatelji, ki so razstavljali tibetanko. Psička ima sicer meni ful dobro gibanje in vem da ima dovolj dolg vrat. Ker pa njena lastnica še ni vešča razstavljanja je bil njun nastop v ringu bolj tako-tako. Gibanje in razstavna drža nista bila čisto perfektna in psica je dobila opis: prekratek vrat, gibanje bi lahko bilo boljše. In pravdobro oceno.
Torej kaj hočem povedati.... ni vse v psu! Polovica ocene (ali včasih še več) je nastop - handlanje.
Ne obupaj in ne bodi razočarana! Poppy se še razvija pa tudi ti se boš z izkušnjami naučila kako ga prikazati v najlepši luči.
Če boš pa odnehala ti ne bo nikoli uspelo. Tako da... se vidimo na naslednji razstavi a ne? Smiley
Pa tudi ocena pravdobro ni nobena tragedija Wink
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #3367 : sreda, 01.12.2010 : 19:14:19 »

@Lissa, po FBjevsko.. I like it! Smiley Dobro si to napisala!
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #3368 : sreda, 01.12.2010 : 23:49:23 »

Hvala prav vsakemu od vas za te lepe, tolažilne besede. Smiley Kiss Kiss Kiss

Samješveš, zelo lepo napisano, se povsem strinjam s tabo, res je - bistvo je očem nevidno.
Jaz vidim Poppyju v srce in zame je popoln. Kiss Meni osebno je lep, edino kar me malo moti je gobček, ker je res droben, ampak drugače ima zelo lepo dlako, dolga, košata ušeska in najbolj nežen in ljubeč srček kar ga kuža lahko ima, skratka značajsko je isti občutljivček kot jaz, hi-hi... Wink

Lissa, se pa povsem strinjam s tabo, res je, meni handling ne gre in to gotovo vpliva na oceno, ker čisto vsakič Poppyju napišejo da rabi več ring dresure, drugače ta sodnik ni imel nobenih kritik, mislim ni napisal da bi bilo z njim karkoli narobe ali ne vem, da ni podoben kavalirju.... Grin Tongue

Sem pa gledala te dni v potankost vse kavalije od te vzrediteljice in en kavalir je imel čisto isti gobček kot Poppy, če ne bi bil rojen eno leto prej, bi mislila da je njegov bratec, no pa se je potem razvil v čisto lepega kavalirja in ni več tako drobcen, tudi drugi njeni kavalirji nimajo ravno tisti močan gobček ki sem ga videla pri nekaterih kavalirjih v Vrtojbi, pa so vseeno nekateri šampioni, bom prav prilepila potem eno slikico da boste vsi videli.... Jaz si rečem tako, če lahko ona s takim drobnim gobčkom pride na razstavo, lahko tudi jaz. Tongue

Je pa res, tako kot je rekla Lissa, če bom prenehala z razstavami, se ne bom nikoli naučila handlinga in zakaj bi prenehala z nečim kar me veseli. Saj sem razmišljlala, ah, pa kaj čem si sramoto delat, samo konec koncev take pse ta vzrediteljica ima in če so v Nemčiji odlično ocenjeni, pa imajo kot odrasli samo malo bolj močan gobček, potem ne vem zakaj jaz nebi mogla pridit z njim na razstavo, če mi je všeč. Je pa to res samo show in kuža konec koncev, katerikoli je človeku vreden zato ker je njegov, ker je zanj čudovit in popoln Kiss , pa ne glede na to kaj mislijo o njem sodniki....

Me pa zanima, a v Ljubljani je specialka za kavalirje? 15.1 sem nekaj brala da je specialka za družne pasme če se ne motim?
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3369 : četrtek, 02.12.2010 : 01:22:44 »

Prilagam še slikice iz razstave.... Smiley no, pa naj kdo reče da moj Poppy ni lep kavalirček!!! Wink

Poppy in jaz v ringu.... Cheesy Wink

......no, kakšen se vam zdi, meni je čist ok! Smiley

.....moj lepi srček Poppy, meni je ful lep.... Kiss Kiss Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3370 : četrtek, 02.12.2010 : 02:18:12 »

Pa še nekaj slikic izven ringa, no, jaz sem uživala in tudi Poppy je z veseljem spoznaval druge kužke... Smiley

Logiran
Luna95
rad pišem
Sporočil: 379

« Odgovor #3371 : četrtek, 02.12.2010 : 12:07:23 »

Seveda je lep Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3372 : petek, 03.12.2010 : 01:14:20 »

Me pa zanima kaj drugi mislite ali se bolj splača prijavit na specialno razstavo (mislim Ljubljana 2011) ali na splošno? Po mojem bolje na specialno, ker bodo tam sodniki ki se bolj spoznajo na družne pasme, ane?

No, sej nisem odločena ali bi sploh šla, malo samo razmišljam....
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #3373 : petek, 03.12.2010 : 17:59:21 »

Še tukaj prilepim

http://www.youtube.com/watch?v=VNKWsesRfv0

Še ena slikca

Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3374 : petek, 03.12.2010 : 18:23:34 »

Lepotec je tvoj Lego! Kiss Kiss

Pa kako vama gre super agility Cheesy in trikci, lepo to!! Smiley

Meni so tudi black and tan kavalirji lepi, a mi lahko poveš njegovo rodovniško ime?
Logiran
Strani: 1 ... 220 221 222 223 224 [225] 226 227 228 229 230 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.