mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 04.12.2024 : 21:24:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 189 190 191 192 193 [194] 195 196 197 198 199 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 553696 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
king-tjasa
novinec
*
Sporočil: 36

« Odgovor #2895 : torek, 10.08.2010 : 13:14:14 »

Živjo!

Mene pa zanima nekaj glede hrane. Bali je star že 4 mesece in pol, ima 5,3 kg in je po mojem mnenju precej velik za kavalirčka (veterinar pravi, da ima idealno telesno strukturo in idealne mere).
Balija imam že skoraj 3 mesece in se ne morem načudit njegovim prehranjevalnim navadam, Skoraj nič ne je! Imava hrano Royal Canin (sensitive-brikete), mehko pač odvisno...večinoma Hobby dog, ker samo to je!
Zjutraj mogoče pest briketkov, popoldne mogoče nekaj mehke hrane če dovolj dolgo zraven sedim in ga prigovarjam naj je, Zvečer pa spet nekaj briketkov.

Drugače je zdrav in živahen, le apetita ravno nima. Kakšne so bile vaše izkušnje?
Spet po drugi strani, pa z veseljem poje kakšno skuto, breskve, obožuje jogurte (čeprav jih naj ne bi jedel), le da mu tega dajemo zelo malo, da se ne bi navadil na človeško hrano.

Hvala
Logiran
king-tjasa
novinec
*

« Odgovor #2896 : torek, 10.08.2010 : 13:17:40 »

Pozabila sem omeniti da mu redko damo priboljške, če pa mu kupim tiste kosti iz kože ali tiste "ščetke" pa tako ali tako sploh noče! Mislila sem, da mu bo to ugajalo za dlesni, saj ima že skoraj vse stalne zobe, vendar samo povoha in s smrčkom potisne stran :-)

Ali res pojedo tako malo, ali je pač Bali poseben :-)

Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #2897 : sreda, 11.08.2010 : 07:57:21 »

Po mojih izkusnjah so zelo nejesci, no ja poznam pa tudi nekaj takih, ki bi pojedli vse kar se plazi  Wink
Moja Delin je zelo suha in tudi njene mladicke sem vse hranila iz roke, da so sploh kaj pojedli,
vendar mi sedaj porocajo da so pravi pozeruscki (vsaj nekateri).
Ce dodajas skuto ali navadni jogurt med brikete ni nic narobe, to jaz vedno dodajam mladickom oz. psom,
ki so nejesci, pa bi jih rada zredila lahko tudi piscancje ali goveje meso.
Pri nas je skrinja samo zaradi njih da jo napolnimo z govedino  Grin
Govedino imam zmleto (kot makaronovo meso) in jo zmesam skupaj z briketi, takrat zagotovo nic ne ostane v posodi.

p.s. Ali ga redno razglistujes? Vcasih je tudi to vzrok nejescosti.
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #2898 : sreda, 11.08.2010 : 14:15:35 »

Da so kavalirčki neješči, to je zame nekaj nerazumljivega Grin Ponavadi so prvo leto bolj zbirčni, ampak mislim, da potem redko preskočijo kakšen obrok. Pri nas bi moja rekla, da čisto preveč hitro vsega zmanjka in me vedno pogleda, češ, kaj, a samo toliko dobim Roll Eyes se zadovolji z bilo čem, pa četudi ne diši ravno po hrani, važno da se da dat v gobček in pogoltnit Tongue
Če te je strah, da noče pojest dovolj - glede na to da mu tudi bikovke niso všeč, mu daj magari kdaj pa kdaj kakšen surov kurji vrat ali hrbet ali mleto meso ali meso v kosu v katerem so 'zakopane' kosti. Moraš edino pazit, da je okrog kosti dovolj mesa, potem je vse ok. Ali pa kakšno surovo ribico, moja sardelce obožuje, čeprav sprva ni vedela, kaj naj z njimi počne in se je hotela povaljat, kot to stori, ko kje sreča kakšno crkovino Evil
(Surovo lahko uporabljaš kot hrano ali le kot nadomestilo oz. priboljške pri učenju.)
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435

« Odgovor #2899 : sreda, 11.08.2010 : 16:59:29 »

Pri meni sta Annie in Jeanie neskončno požrešni, verjetno bi se nažirali do onemoglosti, če bi jima pustila.  Grin

Berry sicer rada je, ampak fuuuuul počasi, vsak briketek lepo prežveči in to traja in traja...  Na srečo pa ni nobena taka, da bi jo morala prositi, da kaj poje, le Berry je imela eno tako obdobje med in po prvi gonitvi.  Smiley
Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2900 : četrtek, 12.08.2010 : 09:08:35 »

Saj Delin je tudi vsa medena takrat, ko imava kosilo in ker je okoli mize klop,
to s pridom izkoristi, da je vcasih njena glava ze skoraj v mojem krozniku.
Tisto kar pride iz mojega kroznika je vse super dobro, pri briketih pa se ustavi. Ker so kavalirji malo bolj "obcutljiva" pasma
jo imam jaz raje samo na kvalitetnih briketih kot pa na lepo zacinjenem mesu, ker me najbolj od vsega nervira npr. praskanje samo nekaj dni po
vstavljeni ampuli proti bolham in takrat nekako vidim samo krivca v hrani  Undecided
Logiran
Bacek
nekaj malega že vem
Sporočil: 101

« Odgovor #2901 : četrtek, 12.08.2010 : 09:25:05 »

Rotti, katero hrano pa uporabljaš? KEr naša Ira se za moje pojme tud fuuuul praska in grize. Aisha se sploh nč, ona pa ogromno - me kar boli ko jo gledam revco. Na hrano še nisem pomislila, smo pa na RC - dve vrtsi mešava skupaj.
Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2902 : četrtek, 12.08.2010 : 13:37:31 »

Delin je ze od rojstva na Pro Planu, ko smo jo parili smo jo hranili z Origen ker je veliko mocnejsi
in sem predvidevala da bo bolje. Mleka je res imela veliko oz. prevec samo blato je bilo vedno mehko tako, da je bilo umivanje ritke obvezno vsakic,
najbolj od vsega pa je bil problem ker jo je full napenjalo. Mene sicer vonjave niso motile samo mi je bilo pa mocno nerodno, ko smo imeli obiske.
Scasoma mi je to postalo malo cudno, zakaj naenkrat vse to in smo spet sli na Pro Plan in sicer lososa, ker naj bi bil boljsi za dlako oz. za obcutljive pse.
Cez noc je zacela spet normalno kakati in tudi napenja jo od takrat nikoli vec.
Delin se sicer ne praska pretirano samo ker je non stop z mano (ber 24 ur/dan) opazim vsakic in tudi 1x na dan je meni prevec, ce vem da je ne more nic "gristi".
Sedaj smo na dieti, se pravi samo briketi in nic drugega, da vidim ali bodo kaksne spremembe,
ker pri nas je pac tako, ko jeva hrenovke se kuha ena obvezno za njo, palacinke, cokolesnik, pri kosulu vsaj en koscek mesa...
ceprav sem strogo proti hranjenju za mizo, samo kaj ko se ne morem upreti tistemu pogledu  Kiss
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #2903 : četrtek, 12.08.2010 : 14:31:06 »

Hehe, pri nas je mrha naučena, da če želi kaj od kosila, da prinese lepo svojo posodco Tongue zadnjič je prinesla kar tavelko, ki jo je šla iskat v drugo sobo, ne tiste tamale, ki je nameščena v kuhinji Evil
Logiran
Bacek
nekaj malega že vem
Sporočil: 101

« Odgovor #2904 : četrtek, 12.08.2010 : 17:08:49 »

Oh, naša se pa praska in grize po 30kkrat na dan  - če ne še več. Sad
Sva pa zdej tudi nehala z mize dajat, predvsem zaradi tega, da mi ne bosta skoz okol mize sedele, ko bom hranila tamalo.
Na Pro planu sta bile obe od majhnega, potem smo pa zaradi Aishe menjali. Bova poskusila zdej z menjavo, če bo kaj bolje - ampak samo Iri, ker Aisha je itak ful občutljiva na menjavo briketov. Pol dama kar nič ne je.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2905 : petek, 13.08.2010 : 13:41:01 »

No, naša dva sta tudi oba neješča. sram Za Poppyja me pa prav skrbi, ker je tako majhen in droben, zdaj je star že 9 mesecev, zgleda jih pa 6, oziroma se sploh ni nič spremenil niti zdredil od takrat, ima samo 6,4 kg in da kaj poje ga moram vsak dan prosit, razen tisto kar jaz jem, tisto mu gre pa vedno v slast. Skrbi me, da ne bo ostal tako majhen, zdaj ko greva na razstavo sodnica sigurno ne bo verjela da je star že 9 mesecev ker je tako majhen in mladičkast.. sram
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2906 : petek, 13.08.2010 : 13:44:50 »

Mene pa zanima nekaj glede hrane. Bali je star že 4 mesece in pol, ima 5,3 kg in je po mojem mnenju precej velik za kavalirčka (veterinar pravi, da ima idealno telesno strukturo in idealne mere).

Bali ima pri 4 mesecih 5,3 kil, moj Poppy pa pri 9-ih samo 6,4 - a je to sploh normalno da je tako majhen in droben? Huh
Logiran
king-tjasa
novinec
*

« Odgovor #2907 : petek, 13.08.2010 : 14:54:20 »

waw hvala za odziv :-) Vidim da ni samo Balči razvajen :-P V bistvu bi tudi on z veseljem pojedel kaj z naše mize, vendar mu redko damo! Kakšno belo kurjo meso ali govedino, ampak smo se do zdaj trudili da ne bi! Samo ko vidim da tudi vas premami imam kar lažjo vest :-)

Pa tudi glede na to, da je star šele 4 in pol, mislim da bo še dobil svoj ritem hranjenja. Dokler ni premali in presuh, se potem še ne bova sekirala!!!

Hvala lepa!!!!!!

Lynn--> mislim da bo Bali dosegel zgornjo mejo v teži in velikosti kavalirčkov! Res pa je, da ni niti malo debel; je dolg in vitek, predvsem pa velik za svojo starost :-) Vsak dan srečava kavalirko staro 1 leto, pa sta po velikosti skoraj enaka, le po obliki telesa še ni tako razvit :-)
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #2908 : petek, 13.08.2010 : 16:13:54 »

Hehe, jaz sem kar stroga, nikoli nič od mize, samo briketki in njihovi priboljški, dodajam pa sadje in zelenjavo, morda tudi to pomaga... Ker res ( razen malo pri Berry ) nisem imela nikoli problemov... Huh Smiley
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #2909 : petek, 13.08.2010 : 20:20:05 »

Zakaj mi je tole zmišljevanje glede hrane tako znano ?
Pri meni ni problem, če dobi kaj naše hrane, samo sem za to, da se mu da v njegovo posodo, ne pa z mize, sam kaj ko to doma ne upoštevajo...
Lego se  je ful dolgo zmišljeval , smo probali ogromno znamk, ko pa je bil star približno dve leti, je pa začel jest, zdaj redko izpusti kakšen obrok.

Lynn, Lego ima pri dveh letih in pol 7kg, je bol suhe sorte, je pa res, da ima kar nekaj jmišic.
Logiran
Strani: 1 ... 189 190 191 192 193 [194] 195 196 197 198 199 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.