mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 17:37:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 173 174 175 176 177 [178] 179 180 181 182 183 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 552765 krat)
0 članov in 26 gostov pregleduje to temo.
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #2655 : petek, 07.05.2010 : 10:32:12 »

Bondi je res simpatična!  Cheesy en mičken me na teli slikci spominja na mojo Iris Roll Eyes
Logiran
colepepper
midi
Sporočil: 106

« Odgovor #2656 : petek, 07.05.2010 : 14:02:22 »

Hvala za lepe želje  Smiley Yaris, nič še ne vem glede števila, nisem še bila na UZ. Bom šla v dneh pred kotitvijo, ko bomo preverjali, če bo treba kaj pomagati pri porodu - če srčki še dovolj hitro bijejo itn... Sicer pa, ja, z yaris imava prava lovska psa!!!  Grin Včasih mi je kar žal, da živimo zraven gozda, kjer kar mrgoli od zajcev, srn, deževnikov in močeradov, ki sem in tja žal tudi umrejo...  Grin No, tudi živi so zabavni...  Roll Eyes
Fancy fany, res luštna punčka in z dobrimi željami za novo pridobitev!  Cheesy
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #2657 : petek, 07.05.2010 : 20:21:07 »

Ja, pa še res je Colepepper. Včasih se prav sprašujem, kako reagirajo tisti, ki kupijo kavalirja, potem pa dobijo nekaj takega, kot je moja Rozi. Se jim lahko zmeša Shocked. Meni pa je tak značaj zelo všeč. Dobim dva psička v enem. Doma mirna in srkljiva, zunaj pa pravi mali  Evil. Sedaj v pasji šoli imava zaradi tega kar nekaj »težav«, pa bova počasi še prišli do konca. Se prav nič ne sekiram in uživam z njo vsak trenutek. Posebej pa sem vesela ko pokaže (sedaj vedno večkrat), kaj hočem od nje. Kako se ji svetijo učki in je vsa ponosna in sploh noče nehati. Faca mala  Grin.
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #2658 : petek, 07.05.2010 : 22:29:06 »

Mislim, da je kar večina kavalirjev takih, yaris...nič kavalirskih na cajte Grin tudi moja je žrla, se valjala po svinjariji, gnoju..no zdaj je to omejila le na crkovino, gnoj redko kdaj pride zraven Tongue Roll Eyes vseeno pa ne moreš biti hud, jaz se samo smejem njej in pa meni, ker vem da nimam šans, ko njen nos kaj zavoha in psica iztiri s poti..Lansko leto je bila celo 2x cepljena proti steklini, ker je v neki krtini našla 'tortico' s cepivom za lisice in jo seveda poglodala, ker je takooo zeloo dišala po ribah. Mene pa seveda močno prestrašila, ker sem že mislila, da je bil strup.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435

« Odgovor #2659 : petek, 07.05.2010 : 22:45:50 »

hehe, imam tudi jaz tri take doma.

Na srečo se sicer ne valjajo po razni svinjariji, so pa strastne lovke, predvsem Annie.  Cheesy  Tako da nič salonske in čisto španjelske.  Grin

Doma imam tako kot Yaris pravzaprav 2 v 1, torej 6 psov.  Cheesy
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2660 : petek, 07.05.2010 : 23:36:51 »

Na srečo se sicer ne valjajo po razni svinjariji, so pa strastne lovke, predvsem Annie.  Cheesy  Tako da nič salonske in čisto španjelske.  Grin

Uh, moja dva sta pa čisto salonska. Grin Poppy si je že kot mladiček rezerviral zofo zase Cool in potem zviška gleda dol na Bonija in Sacho, rad se nosi po rokah in ko pridemo s sprehoda se najraje uleže na svoj kotiček zofe in prav po gosposko zaspi.. Cool Ja, smo kar scrkljani pri naši hiši.. Grin

Lissa, me veseli da sem vaju spoznala danes s Chillyjem Cheesy (no spoznala sem te že prej), ampak zdaj vem da sta to vidva! Smiley Kiss Chilly je res srčkan! Kiss
Logiran
colepepper
midi

« Odgovor #2661 : sobota, 08.05.2010 : 10:14:14 »

Meni v bistvu paše španjelski karakter in priznam, da ga vzpodbujam, no minus valjanje po crkovini in jaganje divjadi po gozdu   Smiley. Je pa kul, ker so zelo učljivi in se jih da npr naučiti odpoklic, tudi kadar zagledajo srno. Ne smemo pozabit, da so npr v palači Blenheim z dolgonoso verzijo King Charlesov (kar danes poznamo kot kavalirja) še v prvi polovici 20. stoletja lovili. In vsi naši kužki izirajo iz teh... Všeč mi je njihova Jackyll in Hyde narava - zunaj ornk pes, doma pa salonska mačka.  Grin. Je pa tudi res, kar pravi Yaris, da imajo neuki potencialni kupci napačne predstave glede pasme. Zdi se mi, da se to dogaja pri vseh ti. popularnih pasmah. Tipičen primer so na primer zlati prinašalci, kjer je ljudsko prepričanje, da so to ljubki, prijazni, puhasti, družinski psi, enostavni za začetnike... In potem sledijo huda razočaranja, ko ljubek rumen mladiček zraste v psa z lovskimi nagoni, ki se tepe z drugimi, renči na ljudi (seveda zato ker je v rokah premalo poučenih skrbnikov), itn. Moje mnenje je, da kavalir sicer ni težek, a vseeno ni tako nedolžen pes za socializacijo, kot bi si morda želeli. In to pojasnim vsakemu potencialnemu lastniku.

Sicer se pa ukvarjam z imeni bodočih dojenčkov in razmišljam, da bi spustila črko "B" in jih poimenovala kar na "C". Ne najdem veliko všečnih imen na B  Sad... na C pa fuuuuul. Moj favorite je Cherries in the Snow, ali pa Copper Cloud. Na B mi je pa uspelo najti samo Bronze Sky... Bomo videli koliko jih bo...
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2662 : sobota, 08.05.2010 : 11:48:11 »

Ja, to tudi jaz razlagam ljudem, ki se zanimajo za kavalirje. Da jih sicer marsikje "oglašujejo" kot nezahtevne salonske pse, ki ne potrebujejo gibanja, da pa to v večini primerov ne drži.Moje sicer potrpijo, če je kak dan res bljak vreme, tudi pozimi nismo pretiravale s sprehodi ( sem pa jih drugače znorela ), ampak bi jih po nekaj dneh brez "ornk" sprehodov ali pa vsaj kakega divjanja razneslo.

Spoznala sem dovolj drugih predstavnikov pasme, ki potrjujejo našo teorijo o Jackyll in Hyde naravi.  Grin Seveda so odstopanja v obe smeri, ampak posploševala, da so samo "salonski", kot to ponekod piše, pa sigurno ne bi. Ljudi sigurno zavede njihov strašno prikupen izgled in težko pomisliš, da se za temi očmi lahko skriva hudiček.   Cheesy

Zato sama spodbujam pri svojih to dvojno "osebnost".  Smiley  Ker prav tako, kot potrebujejo svojo dozo norenja in gibanja, pa potrebujejo bližino svojih ljudi in tisto dnevno porcijo žuljenja. 

( Poznam eno gospo ( iz Danske ), ki jih uporablja za lov.  Smiley )

Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2663 : sobota, 08.05.2010 : 11:50:59 »

Eh.. ko ne morem popravljati...

Torej, tako da se strinjam s Colepepper in Yaris... in to je ta prava reklama:
Citat
zunaj ornk pes, doma pa salonska mačka

Grin  Boljše se jih ne bi dalo opisati.  Cheesy
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2664 : sobota, 08.05.2010 : 11:52:47 »

Vau Colepepper, zelo lepa in inovativna imena, super so slišati, meni se nebi uspelo spomniti  tako super imen! bravo Afro
Logiran
colepepper
midi

« Odgovor #2665 : sobota, 08.05.2010 : 20:03:01 »

wow, Varja, super fotka!
Hvala, Lynn  Kiss
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #2666 : nedelja, 09.05.2010 : 19:14:37 »

Lynn, ja smo končno ugotovili kdo je kdo  Smiley In Chilly se zahvaljuje za pohvale  Kiss
Glede tele dvojne osebnosti, se pa 100% strinjam. Chilly je zunaj čisto drug pes. Nori naokoli kot zmešan, skače, se valja in se ne obnaša prav nič "kavalirsko".
Pa sem že mislila da je z našim kaj narobe  Grin Notri je pa itak čisto drug. Kot ste že rekle...

No, danes na razstavi sva spoznala kar nekaj kavalirčkov. Med drugim sva videla tudi lepotički Leno in Jeanie  Kiss
Ter pa nekaj cooortkanih mladičkov iz psarne ****. Razstava je bila meni osebno zelo fajn. Veliko prostora, sproščeno vzdušje, brez pretirane gužve in še vreme je sodelovalo  Cool S Chilly-em sva zbrala pogum in se prijavila na Junior Handling in začuda sploh nisva bila zadnja  Tongue  ( bila sva peta od šestih). Za prvič sem kar zadovoljna. Chilly je pa tudi bil izjeemno priden. Dovolil je celo pokazati zobe in prestavljati zadnje noge  Shocked Skratka, preživeli smo prijetno nedeljo. Zdaaj pa smo utruuujeni in Chilly se je odločil, da bo najbolje kar malo zadremati...

Colepepper, mimogrede čudovita imena. Smiley

Lp,
Ana&Chilly
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2667 : nedelja, 09.05.2010 : 19:54:23 »

Lissa, čestitam, super, da si se opogumila!

Chilly je pa cuker!  Kiss

In čestitke Colepepper in lepotički Leni za BOB in 3. mesto v grupi!!!   Cheesy  Kiss
Logiran
nezzek
živim tukaj
Sporočil: 4.483

« Odgovor #2668 : nedelja, 09.05.2010 : 19:59:21 »

Čestitke tudi iz moje strani za Lenin BOB in 3. BOG! Cheesy Cheesy
Jaro je pa tudi presenetil, z PRM-jem (kar iskreno nisem pričakovala, glede na njegovo bolj razvito in starejšo konkurenco) in na koncu celo JBOB-jem! Smiley Čestitke Špeli Wink
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #2669 : nedelja, 09.05.2010 : 20:49:36 »

Cestitke tudi od nas!!!!
Sem hotela uletet, ko sem bila itak tam blizu, pa sem mela lih male s sabo in pol raje nisem prisla...
Logiran
Strani: 1 ... 173 174 175 176 177 [178] 179 180 181 182 183 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.