mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 17:28:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 140 141 142 143 144 [145] 146 147 148 149 150 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 552740 krat)
0 članov in 16 gostov pregleduje to temo.
nezzek
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483

« Odgovor #2160 : nedelja, 13.12.2009 : 21:16:53 »

Nevem, če sem že videla.. a bo rodovniški ta mladiček ali ne??
Se opravičujem, če sem spregledala...
Logiran
Cavalier Klara
otrok do 14 let
*
Sporočil: 12

« Odgovor #2161 : nedelja, 13.12.2009 : 21:35:44 »

Oče je rodovniški, za mamo se jim pa ni dal papirjev urejat. Ampak sej glavno, da so mladički zdravi in prijazni.
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #2162 : nedelja, 13.12.2009 : 21:42:54 »

Citat
Oče je rodovniški, za mamo se jim pa ni dal papirjev urejat. Ampak sej glavno, da so mladički zdravi in prijazni.

Razumem, da si ti deklica mlajsa od 14 let, ampak tvoji starsi so pa odrasli ljudje. In se verjamejo taksnim pravljicam ali kaj?  bruham
Logiran

bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #2163 : nedelja, 13.12.2009 : 21:49:17 »

jaja, če so pa takšni cenejši, na razstave pa ne bodo hodili in ne potrebujejo papirja...  Roll Eyes

Klara, morda predlagaš staršem, da malo preberejo teme o rodovniških in nerodovniških kužkih, predvsem pa si preberejo kaj več o boleznih pri kavalirjih?  Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2164 : nedelja, 13.12.2009 : 21:54:31 »

Ja res je, kupite psa pri preverjenih, odgovornih vzrediteljih, kjer imata oba psa vzrejno dovoljenje (in rodovnik), če ne to ni rodovniški mladiček. Še pri rodovniških psih so pogoste težave s srcem, pri nerodovniških pa je še slabše - res, preberite si o zdravstvenih težavah pri kavalirjih, da ne boste potem obžalovali, ko bo kuža zbolel.
Logiran
Cavalier Klara
otrok do 14 let
*

« Odgovor #2165 : nedelja, 13.12.2009 : 21:59:36 »

kaja, to niso rekli moji starši, to je moje osebno mnenje.
Mislim, da z mladički ne bo nič narobe tudi, če nimajo rodovnika, nobeden od staršev ni imel bolezni zato mislim, da bo tudi naš mladič zdrav.
Rodovniškega mladiča si pač ne moremo privoščiti saj so cene preprosto previsoke, vzdreditelje smo pa že obiskali in so super, mladiči so bili že veterinarsko pregledani in tudi ves čas so v stiku z veterinarjem.
Res mislim, da če so nerodovniški še ne pomeni, da bodo bolani.
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #2166 : nedelja, 13.12.2009 : 22:12:03 »

Poglej, Klara. Iz tvojih postov se vidi, da imaš psičke zelo rada. In čisto ti verjamem, da komaj čakaš, da ga dobiš. In mogoče ti je čisto vseeno, če psiček ne bo rodovniški. Tudi meni je bilo, dokler se nisem sama odločila, da sprejmem v našo družino pasjega mladička. Pa še nekaj je res. Še sedaj ga nimam in trenutno niti ne vem, kje ga bom dobila. In zakaj. KER MI NI VSEENO. Ker želim psička z zdravimi geni, želim, da so starši pregledani tako, kot je treba. Želim dobiti vzreditelja, ki bo vedel o pasmi več kot jaz. Lase se mi dvignejo, ko slišim kaj takega, kot so rekli tebi, oziroma vam. Psička verjetno nima vzrejnega dovoljenja. Vprašaj zakaj. Vprašaj tudi to, kdaj je imela zadnje leglo. V letu dni ima lahko le eno! Če nima rodovnika, se zavedajte, da kupujete mešančka za kar lepo vsoto denarja. Njih so polna zavetišča, podite raje tja in enemu omogočite lepše življenje. Še enkrat premislite, malo se pozanimajte pri odgovornih vzrediteljih, jih je v Sloveniji že kar nekaj, najdete pa ji tudi tu na tem forumu. Mogoče boste na to na koncu gledali malce drugače. Če bi meni nekdo prodajal tako meglo, bi se samo obrnila in šla. Odločitev je pa seveda vaša.
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #2167 : nedelja, 13.12.2009 : 22:17:21 »

Ja res je, se popolnoma strinjam z yaris!
Logiran
Cavalier Klara
otrok do 14 let
*

« Odgovor #2168 : nedelja, 13.12.2009 : 22:17:34 »

Če s tem meriš na preprodajalce, definitivno niso.
Res se mi ne da kregat glede tega zakaj bi moral imeti rodovnik, vem da je veliko boljše ampak mi smo se pač odločili za nakup mladička brez rodovnika. In vzreditelji so res dobri, svoje psičke imajo zelo radi in rekla bi, da je to psičkino prvo leglo.
Ampak res se mi ne da več pregovarjat.
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #2169 : nedelja, 13.12.2009 : 22:33:43 »

Klara, saj te nihče ne napada, vsaj jaz te ne. Želim ti le povedati, da jaz tega nikoli ne bom naredila tako. Sem pač zelo zahteven kupec, ki ve, kaj hoče. In zato, ker je temu tako, še čakam. In v letu dni, kolikor se že jaz ukvarjam z nakupom psička sem »našparala« že za dva, pa nimam denarja na pretek. Razlika v ceni rodovniškega in mešančka ni tako zelo velika.  Rada bi le, da bi se ob vseh teh postih malo zamislili. Samo to. In zavedajte se, da odločitev o nakupu lahko spremenite le vi, ne mi tu na forumu. Pa brez zamere.
Logiran
Cavalier Klara
otrok do 14 let
*

« Odgovor #2170 : nedelja, 13.12.2009 : 22:38:18 »

No saj, res hvala za skrb vseh forumašic. Mi bomo pač vzeli tega nerodovniškega, ker mene res zanima samo, da bo prijazen in pač zdrav (kar res mislim da bo, ne glede na rodovnik), mladička bomo še enkrat veterinarsko pregledali.
Hvala vsem, vseeno.
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #2171 : nedelja, 13.12.2009 : 22:40:49 »

Zal to niso vzreditelji temvec rejci. Vzreditelji vzrejajo pasemske pse, torej pse z rodovnikom. Rejci stepajo/redijo mesance. Mi je zelo zal, da ti kvarimo navdusenje nad novim kuzkom in verjemem, da si ga zelo zelis. Vendar ne morem mimo tega, da tukaj delas reklamo za nakup kuzka brez rodovnika, kot povsem enako nakupu kuzka rodovnikom. Ker vem, da boste psa kupili ne glede na to kaj mi pisemo tukaj, ti zelim, da se ne bos cez nekaj let vrnila na ta forum v tisto rubriko o zdravju, ker bo imel tvoj kuza tisoc in eno tezavo. Njegova mamica pa bo kotila in kotila in kotila, leglo za leglom.  Lips Sealed
Logiran

Cavalier Klara
otrok do 14 let
*

« Odgovor #2172 : nedelja, 13.12.2009 : 22:44:49 »

Ne, sej je vredu, jaz se ga še vseeno veselim. No, bom nehala delat reklamo, ki sem jo nehote in ja res ga bomo kupili ne glede na vaše poste.
Ja upam, da kuža ne bo imel težav, za mamico pa mislim, da je bilo to edino leglo, pa še rejcem jih je že zdaj težko oddat.
Če je pa zdaj že vsem vse vredu, lahko potem prilepim slikice mladička, ko ga dobimo? Smiley
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #2173 : nedelja, 13.12.2009 : 22:50:12 »

Am, mi ne govorimo o navadnim veterinarskih pregledih, ampak o težavah, ki se jih na zunaj ne da videti, ampak so Cavalierji še kako pogosta tarča. Dvomim, da imata starša pregledano srce, ko pa 'se jim ne da še papirjev urejat'. Undecided
Tudi pri mladičku tega ne opaziš, ampak se pogosteje razvije pri cca 2 letih..Verjemi, zelo težko je gledat kužka, ki podleže puščanju srčka..si pripravljena na prezgodnjo smrt, napade, tablete, skrbi, bedenje, kratke sprehode? (mimogrede, tablete in veterinarji niso ravno poceni, boš kmalu prišla na ceno rodovniškega in še čez Wink )
Prosim te, premisli, še vedno imaš možnost za res zdravega kužka, z dobro socializacijo, dolgim življenjem..
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #2174 : nedelja, 13.12.2009 : 23:34:09 »

Res je, jaz imam rodovniškega psa, pa je pri osmih letih bilo odkrito popuščanje srca in sedaj ima napade, kašlja vsak dan, enkrat je imel tako hud napad da dihat ni mogel in je imel že modrikast jezik, tako da sem ga morala nemudoma peljati do veterinarja in to ponoči. Dala sem pa do sedaj za vsa zdravila, preglede, približno 700 evrov in to v pol leta.

Pri nerodovniškemu psu se vse to lahko prične še prej, ne pri osmih letih.. Res, če hočeš dobro sebi, psici in mladičku kupi psa pri preverjenem vzreditelju, ki pred parjenjem oba psa pregleda če imata zdravo srce brez šuma.. Ker verjemi mi, da je zelo hudo gledati svojega kužka kako cvili ko ima napade, pa mu ne moreš pomagati. Cry
Logiran
Strani: 1 ... 140 141 142 143 144 [145] 146 147 148 149 150 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.