mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 15:30:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 117 118 119 120 121 [122] 123 124 125 126 127 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 552482 krat)
0 članov in 16 gostov pregleduje to temo.
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #1815 : četrtek, 30.07.2009 : 13:50:07 »

Hvala Lissa. Smiley Jaz pred osmimi leti, ko sem kupila Bonija še nisem vedela da ima veliko psov težave s srcem in zato tudi Bonija nisem testirala, pa še to je, človek si vedno misli, ah, saj to se dogaja samo drugim, potem se pa še tebi zgodi kjub vsej skrbi in trudu ki ga vlagaš v psa. Jaz sicer ne vem točno, kdaj je dobro psa peljati na test, ampak jaz ga bom peljala čim prej, tudi zato da vidim ali ima zdravo srce.

Jaz upam, da tvoj Chilly Kiss ne bo zbolel, ker to je res tako žalostno gledat ko kuža dihat ne more, moj je včeraj cvilil med napadom Cry in tudi danes je vidno bolj miren. Ful sm žalostna zaradi tega, ker kavalirji so res ena tako zlata pasma, jaz bolj je ne morem prehvaliti.

Bom pa vidla tudi kaj bo jutri rekla kardiologinja, upam samo da ne bodo testi pokazali da se mu slabša.. Undecided
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1816 : četrtek, 30.07.2009 : 23:05:49 »

Moj Boni je imel zdaj še en napad in moram reči da me že hudo skrbi. Cry  Najprej je bruhal, potem se je pa kar zrušil in se par sekund tresel. Ko pa da vse to ni dovolj ga je v lulčka nekej pičilo in ima čist otečenega. Sva bila pri veterinarju in mu ni dal nobeno zdravilo in ne mazila.. Čist sm obupana, da tko skupi pada kljub vsem tem zdravilom.. Undecided Jutri imava pregled in upam da dobi tudi kakšno mazilo, ker je čist bogi.. Ne vem pa zakaj bruha, danes je jedel travo in ko je šel bruhat ga je malo zaneslo, potem je zbruhal ven nekaj hrane in se zrušil.. Ne vem, ali je lahko bruhanje povezano s srcem, morda s pikom..? Upam, da mu bodo jutri kaj pomagali, ker je čist zdelan.. Zdej pa kar leži... Cry Cry
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #1817 : četrtek, 30.07.2009 : 23:13:30 »

Revček  Cry  Upam na najboljše.  Chilly je tudi nekajkrat bruhal, ker je preveč trave pojedel, tako da pomojem je bruhal zato.  Prav smili se mi mišek mali  Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1818 : četrtek, 30.07.2009 : 23:19:54 »

To je tako žalostno, gledat kužka kako se mu slabša.. Cry Ne razumem, da mu vse te tablete ne pomagajo, očitno smo ga prepozno začeli zdraviti in se mu je že začelo slabšat.. Prav strah me je, da ne bo enkrat kar umrl, sploh se ga ne upam pustiti samega.. Obhajajo me zle slutnje, da ne bo več dolgo živel... Cry Cry
Logiran
colepepper
midi
Sporočil: 106

« Odgovor #1819 : petek, 31.07.2009 : 07:38:29 »

Lissa, te preglede je absolutno smiselno opravljati! S tem bistveno zmanjšaš možnost nastanka bolezni pri mladičih. Nekaj postov nazaj sem že omenjala statistiko nekaterih klubov, ki so z obveznim testiranjem isamo v nekaj letih iz ogromne razširjenosti (60, 70%)bolezen zreducirali na 10%. Vidim, npr. da v Nemčiji srce ni več tak problem, kot je bil pred leti - in kot je npr. sedaj pri nas. Moja vzreditelja npr. v zadnjih letih nista imela niti enega primera. No, enega, ki pa je bil kupljen iz druge psarne in takoj umaknjen iz vzreje, ko so napravili dopplerja. Res pa je, da pregledi niso garancija, da bo 100% mladičev zdravih, ampak bistveno, bistveno pa zviša možnosti za to. In še nekaj je res, vzreditelji včasih tudi niso iskreni. Včasih trdijo, da so psi pregledani, pa niso na tak način, ki bi omogočal odkritje bolezni... Žal lahko kvaliteten pregled opravi samo kardiolog z ustrezno opremo. Ne vsak veterinar s stetoskopom, kar je npr praksa nekaterih vzrediteljev na vzhodu...

Lynn, mislimo nate in na Bonnija!  Kiss
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450

« Odgovor #1820 : petek, 31.07.2009 : 07:42:41 »

Držimo pesti in tačke za Bonija, da mu bo bolje. Lynn ti pa kljub vsemu pozitivno razmišljaj, ker Boni gotovo čuti tvoj strah. Držita se.
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1821 : petek, 31.07.2009 : 14:04:33 »

Pozdravček vsem!

Midva z Bonijem sva bila danes na pregledu in izvidi so pokazali da je srce manjše, in kardiologinja pravi da naj nadaljujeva enako s terapijo naprej. Pogledala je tudi njegov trebušček, ki je zatečen in rekla je, da lahko bruha tudi od tega, ker ga je nekaj pičilo in da naj sprehod ne bi bil kriv da je skupaj padel, ampak ta pik in ta alergija ki jo je dobil (pa ker ima slabo srce se je pač to združilo). Mislim, ni mi nič rekla, da bi se mu slabšalo, ampak če bi še kaj skupaj padel, pa da naj spet prideva.

Me pa moti to, ker me vedno tako hitro vsi odpravijo, nič ne morem vprašat, nič mi ne razložijo kaj te diagnoze ki jih pišejo pomenijo. To se mi zdi, da bi lahko človeku ki ni veterinar razložili, konec koncev jaz želim vedeti kakšne so spremembe, ali se slabša ali je isto.

Druga stvar pa, ki me je ful razburila, pa je to, kaki mrhovinarji so eni tam na kliniki. Ne vem sicer ali je bila ta oseba študentka ali na praksi, ampak hotela je da podpišem da lahko dela raziskavo iz Bonijevih rezultatov in potem jo vprašam ali kaj ve, ali se bi dalo Bonija operirat, ona pa da se popuščanja srca ne zdravi z operacijami in da so prognoze itak slabe, češ da bo pes živel samo še par mesecev.. Samo kaj ima to ona meni za govorit, sej ona ni njegova kardiologinja. Jaz se zavedam, da Boni lahko umre jutri, lahko pa še živi pol leta, leto, in če RTG ne kaže poslabšanja, ne vem zakaj bi nekomu tako brezobzirno rekel, tvoj pes je itak že z eno nogo v grobu. Tudi človeku, ki ima raka ne boš rekel ti imaš samo še par mesecev če te on ne vpraša, a ne? Drugače pa na tako neobziren in nesočuten način nekomu reči, tvoj pes bo pa itak umrl, a se ne more vživeti v mojo kožo, da najbrž trpim ker je pes hudo bolan in da ne rabim slišat tega da ima samo še par mesecev. Tudi dr. Domanjkova je toliko obzirna, da tudi če ve, da bo Boni jutri umrl, mi ne bo tega rekla, ker človek potem izgubi vse upanje. Bolje je, da ne veš kdaj bo pač do tega prišlo, kot da ti en iz svoje raziskave govori rezultate, kot da je to ena statistika o tem koliko avtomobilov se manj proda v recesiji. Saj to je vendar živo bitje in za ene pes ni samo en čuvaj ki mu enkrat na dan vržeš pomije in to je to. Meni Boni pomeni ogromno in raje ne vem kdaj bo umrl, kot pa da zdaj štejem dni a je že tri mesece ali ne.. Tako da če me še kdaj kdo vpraša če lahko rezultate uporabi v svoji raziskavi, bom stoprocentno rekla ne, ker eni so res totalni brezčutneži.
Logiran
kocka
živim tukaj
Sporočil: 7.518

« Odgovor #1822 : petek, 31.07.2009 : 14:20:43 »

Lynn, sicer razumem, da imaš Bonija neskončno rada in ti je hudo, da je bolan, ampak po mojem mnenju si dobila samo tehnični odgovor na to, kar si vprašala.
Če je odgovor strokoven in pravilen ne morem soditi, ker ne vem, prav tako pa moraš paziti, koga sprašuješ tako kočljive zadeve, če nisi pripravljena na vse sorte odgovorov, tudi takih, ki ti niso všeč.
Predvidevam, da ni bila punca hudobna, samo odgovorila je, kakor se ji je zdelo prav, očitno pa morda pri tem ni najbolje razmislila, kaj tak odgovor pomeni čustveno zate. Če je bila zelo mlada, verjetno niti nima izkušenj, kako take stvari povedati obzirno, niti ji ni bilo to privzgojeno ali v zibko položeno.
Če Bonijevi kardiologinji zaupaš, ti svetujem, da omejiš taka vprašanja nanjo, oz. na druge strokovnjake, ki jim pač lahko zaupaš.

Logiran
branka
živim tukaj
Sporočil: 8.174

« Odgovor #1823 : petek, 31.07.2009 : 14:32:05 »

Lynn, meni je tako žal, da je tako kot je...Kaj ti naj drugega rečem, kot da, drži se, in uživaj v trenutkih, ki jih preživljaš z Bončijem.  Res mi je hudo...
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1824 : petek, 31.07.2009 : 14:50:02 »

Hvala Branka. Res mi je zelo hudo. Bonija imam tako zelo rada Kiss, on je moj sonček Kiss, moj angelček Kiss, moje vse na svetu. Kiss Saj najbrž bi mi bilo isto hudo za mojim Sachotom, samo z Bonijem sva doživela toliko lepega, tudi nekaj slabega, ko ga je en pes napadel in od takrat naprej ga imam še raje. V bistvu se zaveš koliko ti kužek pomeni, šele potem ko veš da počasi odhaja. Cry Cry
Kakor sem se ga veselila, ko sem ga dobila, tako hudo mi je zdaj, ko vidim da ga počasi izgubljam. Cry Boni bo v mojem srcu vedno, vedno na prvem mestu in vem da bo šel v pasja nebesa in mu bo tam lepo in ko se bo spomnil name, bo čutil vso mojo neskončno ljubezen, in enkrat bova spet skupaj. Vem, da bo čakal name, kjer koli že bo.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #1825 : petek, 31.07.2009 : 18:57:45 »

joj, bogi Bonči...  Kiss

drugače pa končno nekaj slikic od mene.  Grin

Berry, Lena in Annie

Lena in Annie

Lili in Kati

Lena

Lili

pozdravčke vsem,

jutri pa slikice od Berčkine sestrice.  Grin
Logiran
Bacek
nekaj malega že vem
Sporočil: 101

« Odgovor #1826 : petek, 31.07.2009 : 19:04:13 »

Jao Varja, pr tolkih slikah ti tukaj pokažeš 5 slik.  Tongue Undecided Roll Eyes
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #1827 : petek, 31.07.2009 : 19:17:36 »

Haha.  Grin Grin Grin Grin

Če pa je tu malo komplicirano... saj bom šeeee.

Sem pa si tisto jamo pogledala, pa je prav mikavna.  Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1828 : petek, 31.07.2009 : 19:59:42 »

Lepe slikce in zelo luškani vsi kavalirji na njih! Kiss
Logiran
Shilu
rad pišem
Sporočil: 479

« Odgovor #1829 : petek, 31.07.2009 : 22:12:50 »

Lynn, mislimo na vas in stiskamo pesti, da bo še vse ok!  Kiss Kiss

varja, krasne slike, krasni psi!  Cheesy Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 117 118 119 120 121 [122] 123 124 125 126 127 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.