mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 06:46:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 551612 krat)
0 članov in 16 gostov pregleduje to temo.
colepepper
midi
Sporočil: 106

« Odgovor #1560 : četrtek, 28.05.2009 : 11:50:08 »

colepepper, eno vprašanje ( Roll Eyes), odkrivam vašo spletno stran in razmišljam, da sem tele kužke že nekje videla in sem se spomnila na en članek v reviji moj pes (že nekaj časa nazaj). Ste to bili vi mogoče?

oui, oui, c'est moi. Ne morem pozabit tega slikanja Smiley Tri ure pranja in sušenja, nakar se je ulil dež in v 5ih minutah so postale tri blatne gmote dlake...

Jaz imam najraje Varjine fotke... Wink

Še eno vprašanje. Pri nas je letos grozljivo veliko klopov. Kako se borite proti njim? Meni je že zmanjkalo domišljije Sad Moje bejbe so navajene zjutraj na enourni sprehod po gozdu, ampak potem imam z njimi vsaj še enkrat toliko dela, da spravim z njih vso golazen... Vse ampule in to deluje cca 1 teden, je pa ful strupeno. Zdaj imam na testiranju eno ovratnico, ki naj bi odganjala klope z zvokom. Najprej sem bila skeptična, zdaj pa kar deluje, čeprav ne 100%...

Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #1561 : četrtek, 28.05.2009 : 12:21:07 »

Klopov je letos res nenormalno veliko, zadnjic jih je bilo na Delin 63 (sem jih stela) na sreco se ni se noben prijel, ker se na njej lepo vidijo,
druga pesem je pri ostalih, ki so crni. Smo bili v nedeljo v Avstriji, tudi tam jih je bilo ogromno tako, da sem jih se v ringo pobirala dol  Undecided
Mi sicer uporabljamo le ampule, zal pomagajo le 3 tedne vendar vem da je takrat res zasciten, mi smo ze kupili toliko ampul da bodo za vso sezono,
se posebej, ker poznamo psa, ki je letos ze zbolel zaradi klopa in so ga komaj resili, v 3 dneh je revez shujsal za 16 kg
tako da je strah pred klopi upravicen.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #1562 : četrtek, 28.05.2009 : 17:53:49 »

Colepepper, vi imate dve psičke iz Nemčije in me zanima ali ste šli po njiju z letalom oz. z avtom? Ker tudi jaz gledem malo kavalirje iz tujine, pa ne vem kje se psi sploh vozijo če greš z letalom, ali jih imaš lahko pri sebi?

Zanima pa me tudi, če morda veste koliko stanejo kavalirji (show quality) v tujini in koliko v Sloveniji?

Lep pozdrav, Sara
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #1563 : četrtek, 28.05.2009 : 18:40:40 »

Citat
Jaz imam najraje Varjine fotke...  Wink

Hvala!   Grin
Logiran
colepepper
midi

« Odgovor #1564 : petek, 29.05.2009 : 12:31:29 »

Živijo Lynn,

Kati sem šla iskat z avtom in to je bil živi suffer  Tongue Ker moja breederja živita čisto na severu Nemčije, tako da sva z možem rabila cel dan vožnje, da sva prišla do njiju. Je bilo težko tako za naju kot tudi za psa nazaj grede... Zato sem se odločila, da grem po Leno z avionom. To je bilo pa super -hitro in brez težav, ves čas sem jo lahko imela pri sebi. Ko rezerviraš karte moraš paziti, da airline sprejme pse in tudi koliko stare. Glede teže je omejitev 8kg. Jaz sem potovala z germanwings, vem pa da pse na krov pusti tudi Adria. Kakšni nizkocenovniki, npr Ryanair ne pustijo psov. No, kot rečeno Germanwings je nizkocenovnik in pusti pse - karta zame in za psa je bila čisto poceni.

Sem pa opazila, da vzreditelji kavalirjev ne želijo shippati psov samih. Pred leti sem uvozila dva mopsa iz Amerike in so mi jih brez težav "vrgli" na avion in sem jih potem pobrala na letališču. Kavalirji se mi zdijo značajsko manj stabilni za kaj takega. Tudi sama bi jih s težkim srcem pustila same na avion Cry.

Glede nabave show quality mladičev v tujini. Ločim dva tipa show quality mladičev - eden je finishable dog, to je pes/psica, ki je za odlično in v končni fazi naredi tudi kak šampionat, ni pa nič posebnega in champion quality dog, ki razturi na večini razstav in ima tisto "nekaj".

Cene so pa zelo različne. BTW, za Slovenijo nimam pojma, kakšne so cene - hkrati pa si upam trditi, da trenutno v Sloveniji ni vzreditelja, ki bi sploh lahko ponujal show quality psa, vsaj ne takega, ki bi ga jaz hotela imeti doma... Pri mojih nemških vzrediteljih se show quality začne pri cca 1500 eur, lahko tudi krepko več (odvisno od starosti mladiča in linij) ob tem, da postavita precej hude pogoje. Jaz imam za obe psici, še posebej pa za Leno (blenico), ki je bila prvi izbor v leglu, precej, precej ostre pogoje tako glede paritve, kot tudi glede prodaje mladičev... V angliji so mi ponujali 8 mesečno psico za 2500 funtov, pa se nisem odločila zanjo, ampak ne zaradi cene... Zanimivo pa je, da so v Avstraliji cene precej nizke (no, na koncu itak noter prineseš s stroški Smiley). nabavljam namreč wholecolour psico iz tam - prvi izbor iz legla, staro 6 mesecev - in me bo prišla 1200 eur.

Bi se pa upala trditi, da je to ena najbolj zaj... pasem tako za vzrejo kot tudi za sojenje. Poleg vseh zdravstvenih tegob, ki jih pestijo, ogromno jih ima moten značaj (agresivni, prestrašeni,..) obstaja še nešteto različnih tipov. Stari tip ima daljši gobec in psi so večji. Moderen tip ima zelo kratek gobec, psi so manjši in kompaktnejši. In še vmes je ogromno različic in podrazličic... Zato je tudi precej težko identificirati pravega breederja in potem kupiti pravega psa. Meni je všeč nekaj vmes, tak kot je moja Blen psica - majhen, kompakten, eleganten, z dolgim vratom in z ravno prav dolgim gobcem  Smiley

Upam, da sem napisala kaj koristnega.

K
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1565 : petek, 29.05.2009 : 14:29:41 »

Hvala za odgovor, Colepepper. Tudi jaz sem takega mnenja, da psa nikoli ne bi dala samega na letalo, nikakor pa ne mladička. Tudi jaz razmišljam, da bi se z mamo odpeljale z letalom, ker tudi jaz osebno dolge vožnje zelo težko prenašam in mi je že ko gremo na morje vedno ful slabo. Po našega samojeda smo šli v Italijo z avtom, vozili smo se od doma pa do vzrediteljice 4 ure in to je še kar šlo. Pa še to je šel z nami moj bratranec, ker midve z mamo bi se najbrž kar zgubile v Italijji.

No, ampak zaenkrat še pregledujem in iščem dobre vzreditelje. Imam enega v ožjem izboru, me pa zanima kakšne stroge kriterije postavljajo vzreditelji v Nemčiji? In kakšne pogoje bi za vaše mladiče postavili na primer vi?

Verjetno bi tudi mene skrbelo kam gre moj mladiček, čeprav pa imam občutek, da me zato ker sem mlada vzreditelji  ne jemljejo precej resno in mi prodajo mladiča, ki je sicer lep, nikakor pa ni tisti, ki bi uspeval na razstavah.

Moram pa reči, da je kljub vsem zdravstvenim problemom, ki jih ima ta pasma, od vseh pasem meni na prvem mestu prav kavalirji (so mi pa zelo všeč tudi samojedi in bernci).

Kar pa se tiče cene, se mi zdi, da je 1500 evrov največ kar bi za psa plačala, ker imam takšne izkušnje, da vzreditelj ne more jamčiti za psa in z mojim samojedom, ki ima oba starša šampiona (oče je iz vrhunske angleške vzreje) nisem dobila niti enega CAC-a, isto z Bonijem (odlična ocena je bila največ kar je dobil). Ampak dobro, Bonija tudi nisem kupila za razstavljanje, hotela sem samo kavalirja z rodovnikom. Vedno ko pa sem bila ali z enim ali z drugim na razstavah sem dobila občutek, da ne glede na ceno in lepoto mojega psa, jaz zaradi nekih čudnih razlogov nikoli ne zmagam. Na primer - moj samojed je na las podoben svojemu očetu, pa je njegov oče evropski prvak, moj pa nič. Si pa zelo želim, da če že hodim na razstave tudi jaz kdaj dobim CAC in CACIB..
Bomo videli, če bom imela v prihodnje več sreče in bom našla vzreditelja, ki mi bo pripravljen prodati psa, ki bo tudi zmagal in ne bo večno odlično drugi..

Lep pozdrav, Sara

Logiran
colepepper
midi

« Odgovor #1566 : petek, 29.05.2009 : 15:47:25 »

Hej Sara,

ja, čisto razumem tvoje pomisleke. Tudi sama sem bila nekoč v tvoji koži, ko sem kupovala svoje prve mopse  Smiley. Moja izkušnja je, zlasti ko kupuješ psice, da če je v leglu mladič, ki izstopa, ga vzreditelj obdrži doma. Konec koncev vsi vestni vzreditelji imajo leglo samo takrat, kadar potrebujejo nekaj novega za v ring ali vzrejo... V redkih primerih se zgodi, da se vzreditelj ušteje in odda boljšega psa, kot si ga je zadržal sam. Obstajajo pa tudi variante, ko dobiš nekaj res hudega na podlagi tesnejših prijateljskih vezi. Za vzreditelje, tudi zame, ko sem imela mopse, je bilo zelo pomembno, da če sem dala od sebe show, da se je ta show potem na razstavi tudi kazal in me promoviral. Dobiti dober show dom je po mojem za kavalirje še teže, ker je z dlako ogromno dela, če želiš, da je pes res v top show kondiciji. Tedensko pranje in sušenje, redno trimanje dlake, pravilno striženje, etc etc. Osnovni predpogoj, da gre pes iz moje hiše v nov dom pa je itak, da sem 100% prepričana, da bodo zanj dobro skrbeli, ne glede na razstavne uspehe.

Velja neko splošno pravilo, da vrhunskega samca bistveno lažje dobiš kot vrhunsko psico. Zato ne obupaj. Je pa res, da vzreditelji bolj zaupajo tistim, ki imajo za sabo že neke vzrejne uspehe, zato boš v iskanje pravega morala vložiti malo več truda kot bi ga nekdo, ki je že profiliran.

Je pa trenutno pri samcih v Evropi huda kriza. To še kako občutim ta trenutek, ko iščem plemenjaka za Kati. Tisti, ki ima OK vrat, nima dobrih oznak, ali ima predugriz ali ima strm križec, ali pa linijsko ne paše nanjo, etc etc  Sad Zdaj sem zožala kandidate na enega iz Švedske in enega iz Anglije.

Veliko sreče z nakupom!

Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1567 : petek, 29.05.2009 : 17:05:26 »

Hvala za odgovor. Upam no, da bom imela tokrat več sreče, ker sem že govorila z vzreditelji iz Slovenije, ko sem bila na razstavah in pri vseh sem imela občutek, da me ne jemljejo preveč resno. Je pa težko biti profiliran in znan kot uspešen raztavljalec, če ti vsak proda psa, ki je lep, pa ne dovolj da bi bil zmagovalec na razstavah.

Sem pa tudi pisala eni vzrediteljici v Anglijo in pes show kakovosti bi stal 1500 funtov, hkrati pa je v isti sapi povedala še, da pač nikoli ne veš kakšen bo pes ko bo odrasel.

Ne vem pa kaj naj si mislim o vzrediteljici našega samojeda, ki mi ni poslala export rodovnika in ko sem hotela samojeda šolati so mi ga hoteli vpisati kot mešanca, čeprav ima rodovnik.

Zanima me tudi, kako je s tem, če npr. pes dobi CAC v Sloveniji pa ni vpisan v Slovensko rodovno knjigo?

Lep pozdrav in veliko sreče tudi vam z iskanjem idealnega samca za vašo psičko!
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1568 : petek, 29.05.2009 : 17:07:22 »

Sem pa potem slišala, da naj v Italiji ne bi dajali export rodovnika, ampak kar njihovega italijanskega in me zanima ali morda veste, če je to res?

Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1569 : petek, 29.05.2009 : 17:11:04 »

No, pa še to me zanima ali se v Nemčiji tudi pol leta čaka preden dobiš rodovnik? Ker naš samojed ga je iz Italije dobil šele ko je bil star osem mesecev..
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1570 : petek, 29.05.2009 : 18:31:32 »

Oj,

a lahko morda napišeš rodovniško ime tvojega Bonija? Me zelo zanima, iz katere psarne je.  Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1571 : petek, 29.05.2009 : 22:58:08 »

Moj Boni je iz psarne ***.

Zakaj pa te to zanima..?
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1572 : sobota, 30.05.2009 : 06:06:23 »

Hvala.

Ker me zanima pasma in me tudi zanima, od kod so kavalirji, ki jih spoznam.  Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #1573 : sobota, 30.05.2009 : 15:36:23 »

Aha, sem mislila, da mogoče poznaš še kakega psa iz te psarne.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1574 : sobota, 30.05.2009 : 17:20:33 »

Ja, nekaj jih poznam.  Smiley  Pa tudi oče moje prve psičke je iz te psarne. Biely Demon ima kar precej potomcev naokrog.  Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.