o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 01:03:41
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani:
1
...
66
67
68
69
70
[
71
]
72
73
74
75
76
...
305
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek (Prebrano 548404 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.273
Re: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
«
Odgovor #1050 :
nedelja, 22.04.2007 : 19:32:08 »
No številko 11 sem jaz izvedela v petek pred vzrejni, ko sem govorila z gospo Ferlež, tako da kakšno je bilo dejansko stanje, pa ne vem, očitno niso prišli vsi.
Citat: Ikaro2005 , nedelja, 22.04.2007 : 18:44:34
Točno, sem pozabla napisat, da so jih merile z metrom - v višino in širino. To s širino je blo bolj tako točno, ker Ali sploh ni hotel bit pri miru, ko je okrog njega bilo naenkrat 5 žensk, pa še meter in vse smo ga držale in je bilo vse skupaj že hecno, pa nam je na koncu nekako uspelo...
...hehe tole mi je pa znano. Tudi moji psički ni bolo najbolj všeč da se je naenkrat nad njo zgrnilo kar nekaj ljudi, pa svinčniki vse povsod (na vratu, pod prsmi)
in jo poskušalo izmerit.
Lp
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #1051 :
nedelja, 22.04.2007 : 20:30:20 »
No, pa še sodnico gospo Korošec sem prej pozabla, ki je bila tudi zraven.
Meni osebno ni bila všeč ena pripravnica, ki je nonstop dajala brezvezne komentarje in kao za vse je imela nekaj za povedat, pa ni bilo v bistvu nič pametnega. Zdelo se mi je, da kar nekaj komentira, ko da bo s tem pokazala svoje znanje, ki pa ni bilo ravno ne vem kakšno. Tako da, bog nam pomagaj, če nam bodo v bodoče taki sodli.
PPetra, kdaj si pa bila na vzrejnem? Škoda, da se nismo srečali. Sem pa srečala Bombažko s svojim lepotcem. Pa Nikija sem videla po dolgem času, pa tudi škoda, da tako na kratko.
Če bo lastnica Nikija to brala - reči mami, da če boste se še kdaj mudili v MB jo vabim na kavo, tebe pa predvidevam da brata pa na sok, da 1x v miru o vsem počvekamo.
Lp
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #1052 :
nedelja, 22.04.2007 : 20:34:25 »
Pa še nekaj, no ko sem že skoraj vse naštela, da ne bom še nekoga pozabla. Ker se ponavadi na delovne mravlje vedno pozabi in so v ospredju samo šefi
Zapisnikarica pri telesni oceni pa je bila naša "Joni" oz. njegova lastnica, ki je pisala in pisala in pisala
Lp
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.273
«
Odgovor #1053 :
nedelja, 22.04.2007 : 21:16:12 »
Mislim da sem bila tam okrog enajstih, smo si privoščili malo več spanca kot ponavadi za razstave (ko smo si ga že lahko
)
Drugače se mi pa zdi da sem tudi sama opazila to pripravnico ki jo omenjaš, je iz repka moje psičke naredila celo dezertacijo, na koncu pa ugotovila da ni tako kot je prvo mislila, ah...
Pa ko že čvekamo o vzrejnem, (ali kdo ve) kako pa izgleda to kar nam bodo poslali domov? In kaj če z oceno nisi zadovoljen, se v tem primeru da kaj narediti (tako iz firbca sprašujem)? In morda še to, zakaj že takoj ne povedo kakšno oceno je pes dobil in ti dajo kakšno potrdilo (tako kot na razstavi)?
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #1054 :
nedelja, 22.04.2007 : 21:47:16 »
Jaz sem sicer celi čas gledala tudi na list kaj so pisali. Je pa mene tudi to zmotilo na koncu, da ti nič ne rečejo, samo "vse dobite po pošti", lahko bi tako kot pri telesni oceni ti dali en izvod.
Ta pripravnica je moji Ajši ugotovila, da ima navzven komolca "haloooo???". Ajša je bila že na 5-tih razstavah, ocenjevali so jo in Nemka in Italijanka in Slovenka pa tega nobeden ni opazil, ampak so čisto vsi rekli, da je zelo perspektivna psička in zelo dobra in da nima napake razen da je še rahlo sramežljiva. No, saj ko jo je pol dalje gledala in ugotovila, da hodi pa super je kar utihnila in ni več tega omenjala. Za moje pojme je enostavno preveč govorila kar tja v en dan.
Kakorkoli že, to je za nami hvalabogu in upam, da nje še hitro ne bom imela v ringu kot pravo sodnico.
Logiran
cavalier_moris
novinec
Spol:
Sporočil: 30
«
Odgovor #1055 :
ponedeljek, 23.04.2007 : 09:20:47 »
Pozdrav
Ste bili pa pridni čez vikend.. čeprav je (zame) na koncu kup odvečnega čveka.. No, ste se vsaj malo zbudili..
Ana, hvala za tvoj odgovor. In za tiste, ki še vedno ne veste, kaj je hotela povedat.. Tisti, ki imajo vsako leto leglo na eno psičko, so zame že skoraj "šteparji". Ne verjemem, da je to dobro za psa.. Če se motim, me prosim popravite.. in to strokovno podkovani.. Da ne bo spet kakšna tadeja_n (mislim, da je nekaj takšnega) popravljala, komentirala ali spraševala nekaj že napisanega - najprej preberi (če ne gre drugače tudi čvek za nazaj) in potem, če še vedno ni jasno, sprašuj!
Jana, verjamem, da Ana ni hotela nič hudega.. in ne pričakujemo, da ti vse popravljaš. Smo le opozorili na pomanjkljivost v opisu. Nihče od nas pa se očitno ne počuti dovolj podkovanega za spremembo opisa določene pasme.. Bo pač ostala ista..
Od Ane pričakujem, da ostane na tem forumu.. tako bodo teme bolj resne.. in ne samo oh.. joj.. ih..
Upam, da nisem preveč strog?!
LP, Tomaž
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #1056 :
ponedeljek, 23.04.2007 : 14:02:23 »
Aitana, nisem zlonamerno mislila, samo malo me je zbodlo!
Velika večina vzrediteljev ne živi od vzreje psov, ker je preveč stroškov, da bi jih pokrili s prodajo mladičev. Tisti, ki jim to uspe, pa šparajo pri negi in hrani, imajo legla zelo pogosto, ne hodijo po razstavah (prevelik strošek) in se zelo malo ukvarjajo s psi, ker jih imajo preveč in ker to ni v njihovem interesu.
Vzrediteljstvo in kinologija na sploh sta dejavnost za prosti čas. In zanjo porabiš ves prosti čas pa tudi masten del denarja, ki ga zaslužiš v redni službi. Glavni motiv je ljubezen do psov, zato pa smo takšni norci, da celo življenje podredimo bivanju z našimi kosmatinci...
Lep dan ti želim!
Logiran
tadeja_n
odvisnež
Spol:
Sporočil: 506
«
Odgovor #1057 :
ponedeljek, 23.04.2007 : 21:56:53 »
cavalier_moris kaj sem pa jaz popravlajala kar bi strokovnjaki vedeli, jaz pa ne?
Logiran
cavalier_moris
novinec
Spol:
Sporočil: 30
«
Odgovor #1058 :
torek, 24.04.2007 : 08:29:58 »
Pozdrav
Naslednjič bom očitno moral malo bolj razločno pisat.. da bodo vsi razumeli moje "težke" sestavke.. Ne vem, kaj naj odgovorim.. Že dvakrat me je ista oseba popravljala ali spraševala nekaj, kar se meni zdi jasno napisano.. npr: Kdo je napisal, da so tisti vzrejci iz SLO? Jaz? Ne! Zato še enkrat: preberi cel "čvek" za nazaj.. in potem sprašuj.. O strokovnosti pa ni bilo mišljeno v "isti sapi".. ali bolje v isti povedi.. Da ne bo zamere. Zdaj pa dovolj zapravljanja nepotrebnega časa in prostora.. Se mi že smilijo tisti, ki bodo tole brali..
LP, Tomaž
Logiran
Aitana
novinec
Sporočil: 27
«
Odgovor #1059 :
torek, 24.04.2007 : 10:39:11 »
Dober dan vsem skupaj,
Tomaž, najprej se ti moram zahvaliti za prijazno podporo in obrazložitev.... me veseli, da bomo mogoče vseeno našli skupni jezik. Mimogrede, če je na slikci tvoj kuža, je fuul luškan.... Obožujem jih, ko tako spijo, ker izgledajo kot ene male žabe.... Kje si ga pa dobil? Mislim, v Slo ali kje drugje... Sem pozabila, saj mislim, da si napisal.... Vem, da ne pri tistih "šteparjih".
Kalsang, sploh ni panike, forumi imajo pač to težavo, da s seboj ne prinašajo intonacije in mimike in hitro pride do nesporazumov.
Zdaj pa, da ne bo pogovor tekel izključno "privat", me zanima, kakšno je vaše mnenje o možnosti, da bi v Slo nekako uredili to "kavalirsko vprašanje" v smislu ustanovitve kakšnega kluba ali česa podobnega... Da se res ne bi "štepalo" vsepovprek, da bi malo regularizirali zdravstvene preglede, da bi se vzrejalo v smeri izboljšanja pasme. Glede zdravja mislim. Ker se bojim, da bodo naslednje generacije slovenskih kavalirjev vse preveč v sorodu, ker sem slišala, da veliko ljudi pari z enim konkretnim psom, potem bo kar težko v prihodnosti. In tudi, parijo mlade pse, ki itak ne potrebujejo zdravstvenih pregledov na naših vzrejnih pregledih. In da bi se res gledalo tudi na karakter, ne le na zdravje (saj veste, kaj mislim-boječi kavalirji, preveč sramežljivi etc.). In vzreditelji bi morali izpolnjevati določene pogoje, ne pa, da vzreja vsak, ki pač ima psa, in si dela psarno iz pubertetniških psic. razen tega bi se lahko določile okvirne cene, ki bi se jih vzreditelji iz kluba držali... To prepreči marsikakšno umetno nabijanje cen, hkrati pa prodajo izpod cene in izkoriščanje psov. In podpisovanje kupoprodajnih pogodb, ki se meni zdijo nujne. Za oba, tako za vzreditelja kot za kupca.
To je približno tak model, kot ga imajo v Nemčiji in se mi zdi, da kar dobro deluje. Saj vem, da gre za velik projekt, ampak če o tem niti ne razmišljamo, ne bo nikoli nič, a ne? In res nima smisla, da se samo pritožujemo nad "kavalirskim vprašanjem" v Sloveniji.
Me zanima vaše mnenje, pozdrav,
Ana
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #1060 :
torek, 24.04.2007 : 11:01:58 »
ana, dobro vprašanje. o tem sem že veliko razmišljala, tudi na sosednjem forumu teče debata o tem vprašanju.
mislim ,da je zaenkrat še prehitro razmišljati o klubu. ker bi tam sedelo morda 5 ljudi....
vzrediteljev je premalo, uradne psarne kavalirjev mislim, da so 3, potem pa je še par ljudi, ki imajo redno legla.
v nemčiji npr je vzrediteljev tako "od oka" enih 50... pravzaprav se mi zdi, da ima skoraj vsaka vas že svojega. isto je na češkem, slovaškem, v angliji pa tako ali tako. svoje klube imajo tudi v Skandinaviji, Ameriki, ... ampak tam jih je res precej...
drugače sem pa jaz takoj za. sicer težko karkoli rečem ali se vmešavam, glede na to, da imam doma na kavču sterilizirano psičko.
lahko pa vprašam kolegici iz nemčije, ki sedita nekje višje na stolčkih v njihovih klubih, kako kaj to poteka, kdaj in kje se začne,... ena je sicer trenutno v Franciji, ampak pooočaaaasiii pride nazaj ( seveda je s svojimi kavalirčki v franciji
). aja, pa mož je tudi smel zraven.
verjamem, da so na forumu ljudje, ki jim je za dobro pasme, ne vem pa, kako bi bili "problematični" vzreditelji ( štalar and Co. ) kaj za to... da ne bo pomote, le-tem sem tudi sama povedala, kaj si mislim o njih, in jih ne blatim le tu po forumu. jih pa tako ne omenjam z imenom.
morda pa bi bil dober začetek potrkati malo na vrata predsednici kluba za pritlikavce, pa da vidmo, kaj ona meni. da bi se pasma "porihtala" vsaj v okviru matičnega kluba.
Logiran
latica
novinec
Sporočil: 22
«
Odgovor #1061 :
torek, 24.04.2007 : 18:45:00 »
Hoj... Jaz sem tudi ze Varjo povprasala o vprasanju kluba... Ker mi je takoj na pamet padlo, da bi bilo fajn, ce bi imeli tule tako porihtano kot v nemciji.. Jaz sem itak takoj za.. ceprov se nisem lastnica kavalircka.. :?
Varja, ti kar vprasaj nemke, da se malo premaknemo.. :-)
Logiran
Nelli
novinec
Sporočil: 14
«
Odgovor #1062 :
torek, 24.04.2007 : 19:11:08 »
Tole pa presega že vse meje normale.
Kar se vzreje tiče pa bi bilo bolje, da nehate s temi bedastimi razpravami.
Tudi pri nas je vse jasno. Klub za pritlikave pasme je v Mariboru – organizira tudi vzrejne preglede pač za vse pritlikave pasme, v katero spadajo tudi kavalirji, starost samca in samice, kdaj sploh lahko opravijo telesno in vzrejno oceno – vse je do meseca točno določeno, vzreja – koliko , kdaj in pod kakimi pogoj in s kakimi potrdili, pa prav tako. Kako strogo je na vzrejnem pregledu ste nekateri pred kratkim spoznali. Pri vzreji pa - Koliko pisarije, prijava paritve, legla, ogled legla po treh dneh opravi vzrejni referent…… pa ne zastonj...
Kar slabo mi postane od vaših pripomb. Pa potem veterinar ..tetorivanje …pa rodovniki. Ali mislite, da si jih pišemo sami? Najti primernega psa in privolitev lastnika – da imaš psico, s katero se jim zdi vredno pariti svojega »šampiona« in tudi ceno za potomce njihovih vrhunskih razstavnih psov želijo postaviti oni (na to niste pomislili, a ne?). Oglejte si cene rodovniških mladičev, ki so objavljene in vsem dostopne na internetu, ker vam bodo vzele dih. Kar preverite ceno kavalirjev pa se javite, ko boste vsaj malo vedeli o čem govorite. Da ne govorim, kakšna skrb in odgovornost je leglo, koliko neprespanih noči , tako kot je že gospa omenila prosti čas – pa ne samo enega v družini, denar od plače in ves dopust , ki gre za »pasjo porodniško« medtem, ko vi poleti plavate, pozimi smučate in se vam niti sanja ne, kaj je vzreja mladičev – vi pa o šteparjih. Da vas ni sram. Ne vem kako potem zagovarjate vse tuje »farme« od katerih nima nobena manj kot 10 psov (najboljše in najbolj znane v Evropi) Če ima vaš kavalir dober rodovnik, ga vzemite v roke in se prepričajte. Če ste dobili potomca slavnih prednikov sigurno ni stal 250 EUR.
Bog ne daj, da bi vi ustanavljali klub, ker bo potem potomstvo prepovedano, če pa že, bo treba mladiča podariti in zraven priložiti še 100 ali 200 EUR za hrano in nego. (po mojem je potreben referendum ali pa kar zakon po hitrem postopku )-sedaj ,ko imate vi svojega kavalirja že doma.
Kaj pa vam lahko tisti, ki je imel eno leglo in ima eno samico pove o kavalirjih in negi mladičev ter vseh možnih težavah, ki vas čakajo na njegovi življenjski poti – taki nasveti, pa vam prihranijo mnogo obiskov pri veterinarju in tudi zelo veliko EUR-ov? Ja prav, saj to ni pomembno. Važno je, da ste ga dobili za malo denarja, tisto potem pa, ah preveč, kdo bi sešteval.............
Malo se zresnite, upam le, da razpravljalci niste polnoletni (sicer bi vas lahko imeli za ne………)
Lep pozdrav
Zvonka
Logiran
tadeja_n
odvisnež
Spol:
Sporočil: 506
«
Odgovor #1063 :
torek, 24.04.2007 : 19:25:06 »
Citat: cavalier_moris , torek, 24.04.2007 : 08:29:58
Pozdrav
Naslednjič bom očitno moral malo bolj razločno pisat.. da bodo vsi razumeli moje "težke" sestavke.. Ne vem, kaj naj odgovorim.. Že dvakrat me je ista oseba popravljala ali spraševala nekaj, kar se meni zdi jasno napisano.. npr: Kdo je napisal, da so tisti vzrejci iz SLO? Jaz? Ne! Zato še enkrat: preberi cel "čvek" za nazaj.. in potem sprašuj.. O strokovnosti pa ni bilo mišljeno v "isti sapi".. ali bolje v isti povedi.. Da ne bo zamere. Zdaj pa dovolj zapravljanja nepotrebnega časa in prostora.. Se mi že smilijo tisti, ki bodo tole brali..
LP, Tomaž
Ja očitno boš moral res bolj razločno pisat, ker kot vidip si spet napisal tako, da se ni dalo razumet. Mi pa ni treba brat čveka za nazaj, ker sem že kar dolgo v tem čveku in ko sem prišla sem sem že prebrala tako, da...
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #1064 :
torek, 24.04.2007 : 19:55:46 »
gospa zvonka, lepo, da ste se oglasili, kot vzreditelj kavalirjev.
da se najprej jaz oglasim, ker občasno sodelujem v tej temi: da, sem polnoletna. ne, ni me sram. nimam se česa sramovati.
morda se ima nekdo, ki pari 11 mesecev staro psico ( ali je bila 12, se ne spomnim), da ne bi priložnosti izgubil?
ali nekdo, ki je kupil nerodovniško psico, da bi z njo odprl psarno, potem pa ugotovil, da tako ne gre, in jo je prodajal?
ali nekdo, ki občasno navrže še kakšno nerodovniško leglo med vsa rodovniška?
ali nekdo, ki zato, ker revež nima prostora, njegovih 5 pasem živi v hlevu?
proti takim osebno imam jaz dosti! proti takim tudi, ki trdijo, da so samca izbrali in da je sigurno zdrav, ker ima lepo dlako. proti takim, ki imajo leglo in ti razložijo, da pa prvič slišijo, da imajo kavalirji problem s srcem.
in tudi proti temu imam nekaj, da se ne opravljajo zdravstveni testi. ali se morda v večini drugih držav s tem le "hecajo", ker nimajo boljšega dela?
drugače se z marsičem strinjam ,kar ste napisali. z neprespanimi nočmi, z denarjem, ki gre za leglo, da dejansko ni ravno profita, če se dobro dela. sama tudi mislim, da po nekem določenem številu ne moreš več kvalitetno skrbeti za pse in jim nuditi vsega potrebnega. priznam pa tudi, da so mi psi določenih "mnogoštevilnih" psarn všeč. in se zato ne bom skrivala, niti me ni sram. seveda so pa take psarne najbolj znane. težko je spregledati nekoga, ki ima 15 legel na leto in od tega vsaj polovico psov srečaš na razstavah.
če pa so mi všeč njihovi psi še ne pomeni ,da mi je všeč, da imajo doma 10 psov in več. ali da vem, če nudijo lahko mladičkom in svojim psom ustrezno oskrbo, vzgojo, če lahko pri takem številu poskrbijo za ustrezno socializacijo mladičkov ali ne...
gospa zvonka, kakšno pa je vaše mnenje o takšnih vzrediteljih? in na sploh o zdravstvenih problemih kavalirjev. sigurno je najbolje slišati te stvari iz "prve roke", glede na to ,da vzrejate "našo" pasmo?
Logiran
Strani:
1
...
66
67
68
69
70
[
71
]