mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 21:29:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 548356 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Khyim
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 525

« Odgovor #1005 : ponedeljek, 09.04.2007 : 22:56:06 »

Citat
a ve kdo kje bi se dalo za smešno ceno dobit čistokrvne kavalirje z rodovnikom?

Shocked Shocked
A se ti norca delaš ali resno misliš?  Shocked
Logiran
polonchy
novinec
*
Sporočil: 16

« Odgovor #1006 : torek, 10.04.2007 : 15:16:30 »

Ksenija; Če si pripravljena iti v tujino po psa, imam kar nakaj naslovov vzrediteljev (pred kratkim sem tudi jaz iskala mojo psičko). Najbližje, cenovno ugodne države, kjer najdeš kvalitetne pse sta češka in slovaška. Glede napak sem pa mislila n.pr. nepravilna obarvanost, zaradi katere ne bi mogala tekmovati na rastavah. To so psi, ki imajo rodovnik (ker ga imajo starši in so dobili vzrejno dovoljenje), vendar se pojavi napaka, zaradi katere ti ne bi dobila vzrejnega dovoljenja. To vidijo že vzreditelji, zato se takšen pes proda kot hišni ljubljenček (in ne kot rastavni pes) in ima zato nižjo ceno. Za pse, ki pa so brez rodovnika bi pa se morala pozanimati, zakaj niso dobili vzrajnega dovoljenja. Vendar ti tudi jaz ne bi priporočala takšnega psa, kajti cena psa z rodovnikom ni tako visoka, rizik, da je kaj narobe pa je manjši. Na Češkem je običajna cena 400 EU, na slovaškem pa 250 EU. Večina slovenskih kavalirjev je prišla ravno iz Češke. To, da bo tvoja psička zdrava, pa ti ne more nihče 100% garantirati, pa naj bodo še tako dobri vzreditelji. Primer moje pričke (4,5 m., iz slovaške), ki je zdrava, pa je imala kilo na popkovini in že operacija pri štirih mesecih. Kljub zdravim, lepim, živahnim...staršem se pač zgodi, kriv ni nihče.

Kot si omenila imaš že enega psa. Če je vsaj malo igriv, bo kavalir prava družba.

400€ oz. 250€ je zame ful smešna cena. Na hrvaškem so kavalirji po 1200€ - to je 3krat več. V Nemčiji pa so po 1000€, pri nas glih tako.
Pa me zanima če kdo pozna te vzrejnike na Češkem oz. Slovaškem?
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #1007 : sreda, 11.04.2007 : 11:10:44 »

Polonchy - za informacijo - v Nemčiji se gibljejo cene od 1000 Eur dalje, tako da niso 1000 ampak kvečjemu več.  Za Češko in Slovaško pa še tudi nisem slišala da bi kje dobila kavalirja po 250 Eur, ampak 400 Eur in več odvisno od katerega vzreditelja vzameš. Moraš pa še zraven prišteš pot tja in nazaj kar tudi ni tako malo, pa vpis v SLO rodovno knjigo in še kaj, tako da se cena ko sešteješ vse skupaj dvigne .     

Pa še nekaj -  ljudje ki se ukvarjajo z vzrejo psov niso vzrejniki ampak vzreditelji. Smiley

Lp
Logiran
latica
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #1008 : sreda, 11.04.2007 : 18:01:41 »

No, da se jaz spet malo pisem....

Sem se ze 100% odlocila, da letos kupim Kavalircka... Najbolj se orientiram na tiste hrvaske vzreditelje. Pa me zanima, ce ima kdo od njih kuzka - sem videla, da jih je slo kar nekaj v Slovenijo. In kaksne imate kaj izkusnje z njimi... Zaenkrat mi delujejo sila prijetno..
Drugace pa me zanima se, ce kdo od vas vozi svoje psicke po razstavah. Saj mogoce tole ne spada sem... ampak vseeno...
Sem razmisljala, da bi tudi jaz potem svojo psicko vozila po razstavah, ker najbrz bi imela vse "kvalifikacije" za le-to. Pa glede na to, da bom zanjo zmetala kup denarja jo ne bi rada imela samo doma za okras.. :-)
Me pa zanima, kje bi izvedela kaj vec o tem, kaj rabis vse vedeti o razstavah.. Ker sem zaenkrat cisti laik.. Sem ze nekaj brskala po forumu, pa do vecine zadev nimam dostopa...

Pa tale vpis v SLO rodovno knjigo.. Kam to hodis urejat?

No, saj imam se kar nekaj casa, preden dobim kuzkico, da se o vsem tem pozanimam... Ampak vseeno je treba pocasi zacet...
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #1009 : sreda, 11.04.2007 : 19:17:18 »

Latica kar se tiče razstav - menim da ti bo vsak vesten vzreditelj, ki ti bo dal svojega kužka z vselejm pomagal glede nege in predvsem ti bo kasneje  verjetno da tudi stal ob strani z nasveti itd... glede razstav.
Glede razstav ni nekakšnega pretiranega znanja in se vse lahko naučiš  Wink

Vpis v slo rodovno knjigo pa urediš na naši kinološki zvezi - tja jim boš polslala rodovnik in oni ti bodo kužka vpisali v našo rodovno knjigo (tebi pa poslali položnico).  Wink
Logiran
latica
novinec
*

« Odgovor #1010 : sreda, 11.04.2007 : 22:46:10 »

No, to me pa veseli! Hvala za tako vzpodbudne besede, Lobsang! :-)
Logiran
latica
novinec
*

« Odgovor #1011 : petek, 13.04.2007 : 07:42:05 »

Se priporocam se za kak nasvet, ce kdo pirhiti mimo... kaksne gnece pa res ni tule.. :-(
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #1012 : petek, 13.04.2007 : 08:27:48 »

A misliš tiste hrvaške vzreditelje, ki imajo oglase tudi na forumu? saj  verjetno si že napisala, pa sem spregledala.  sram

one strani o zdravju si kaj pogledala? saj niso ravno vzpodbujajoče, je pa fino vedeti.  Smiley 
Logiran
latica
novinec
*

« Odgovor #1013 : petek, 13.04.2007 : 17:51:36 »

Ojla...
Ja mislim tocno te vzreditelje. Jih poznas?

Sem tudi pregledala strani, ki si mi jih dala, pa se par drugih...
Boski, Kavalircki, k majo take probleme s srcki... :-( Upam, da bom imela sreco, pa bo moj zdrav... Si sploh ne predstavljam, kako tezko je, ce ga moras pol skoz vozit na preiskave pa zdravljenje.. ma, boscki...
Logiran
latica
novinec
*

« Odgovor #1014 : petek, 13.04.2007 : 19:16:34 »

Am, sem sla malo raziskovat slovenski splet, ce bi zasledila kaj o kavalirjih...
pa sem nasla en kup oglasov od ene in iste osebe... neke zvonke...

Oglas pa izgleda takole...

Novo domače leglo Cavalier king Charles spaniel mladičev, tricolour barve z rodovnikom. Oba starša imata odlično telesno oceno in prvi vzrejni razred. Izredno prikupni, manjši družinski psi, prijatelji otrok in odraslih. Mladič bo pred oddajo veterinarsko pregledan, cepljen in tetoviran. Imel bo evropski potni list.

CENA PO DOGOVORU

Ima kdo izkusnje s to osebo, jo kdo pozna?
Sem sicer prebrala, da nihce ni pretirano navdusen nad slovenskimi legli kavalirjev... da niso ok...
In me nekako itak mika hrvaska.. ampak vseeno raziskujem naprej...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1015 : petek, 13.04.2007 : 19:18:51 »

latica, oseba, ki jo omenjas, ni clanica mojpes.neta, zato o njen tukaj na javnem delu ne mores dobiti podatkov.
Logiran

Joni
odvisnež
Sporočil: 799

« Odgovor #1016 : petek, 13.04.2007 : 19:23:16 »

Latica, morda ni odvec ce pokukas se malo severneje od nas, v Nemcijo. Cene sicer so kar visoke, ampak tudi standard je dosti visji. Hrvaske kavalirje poznam tako na videz, preko slik iz forumov (nekaj v zivo) in niso slabi, vendar bi bilo res osvezilno za pasmo ce bi kdo pripeljal v Slovenijo kakega "severnjaka" - pa ni nujno da Skandinavca  Wink

Lp, Tinkara
Logiran
latica
novinec
*

« Odgovor #1017 : petek, 13.04.2007 : 22:48:21 »

Jana, nisem hotela dobiti podatkov, samo izkusnje... itak se mi zdi, da ni vredno karkoli, ker tako oglasuje po malih oglasih...

Joni, ja bi bilo super... saj sem tudi nemske strani malo ogledovala... Bom se naprej brskala... :-)
Me zanima iz katerih drzav imajo pri nas se kaj kavalirckov, pa se nihce ne oglasi...

Ii.. ti imas pa papiloncke.. :-) So mi tudi cisti cukri.. :-)
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #1018 : petek, 13.04.2007 : 22:59:05 »

Morda bi bilo super če ti ni predaleč da greš na razstavo v Portorož 27.5 ali še bolje v Zagreb na Evropsko razstavo, kjer boš lahko spoznala kar veliko vzrediteljev (sploh v Zagrebu) in tako tudi lažje navezala stik z njimi in jih povprašala kar te zanima.
Ponavadi je to kar dobro, saj tam res lahko vidiš največ in tako tudi primerjaš.
Logiran
cavalier_moris
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 30

« Odgovor #1019 : ponedeljek, 16.04.2007 : 10:05:05 »

Pozdravljeni
Pišem prvič.. bomo videli če je takole OK..
Lastnik 5 mesecev starega cavalierja.. kupljenega v Sloveniji.. preko oglasa na teh straneh. Tudi takrat (konec februarja) je imela oglas gospa *****. Sam sem ji pisal, ker me je zanimala cena.. odgovor je bil 850 EUR. V tistem času so v SLO obstajala še dva legla. Oba sta imela nižjo ceno, ker sta parila v SLO (Ljubljana).. gospa **** pa je parila v HR (Zagreb). Takrat je imela BH cavalierje.. saj je tudi mama BH. Zdi se mi malo hitro, da ima spet leglo.. mogoče ima še eno psičko?
Toliko zaenkrat.. če pa je še kakšno vprašanje..
Tomaž
Logiran
Strani: 1 ... 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.