o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 16:32:19
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani:
1
...
55
56
57
58
59
[
60
]
61
62
63
64
65
...
305
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek (Prebrano 548316 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
Re: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
«
Odgovor #885 :
sreda, 24.01.2007 : 19:40:51 »
Sicer je tema o razstavah drugje, ampak ker že ravnokar tukaj poteka debata, bi jaz nekaj dodala.
Ulpi, mene tudi niso zanimale razstave, nekako so se mi zamerile že davno davno nazaj, še v stari Jugoslaviji, ko smo bili z našim prvim kodrom na eni in je bilo takrat precej snobovsko, pa še tiste levje frizurce iitd. pač ni bilo po našem okusu (sicer tele kodrske frizure mi še vedni niso všeč).
Mnenje sem čisto spremenila šele lani, ko sem se kot obiskovalec udeležila razstave v Trbovljah. Bilo je super luštno, Kimi je blazno užival, bil je krasen dan, lepo na travici smo sedeli in opazovali, meni je vse skupaj zgledalo kot en piknik; in takrat je mene prijelo, da bi se pa tudi jaz kdaj udeležila kakšne! In seveda da ne pozabim velikega plusa, spoznaš ogromno novih, zanimivih ljudi in kužkov in takšna spoznanstva se znajo spremeniti v lepa prijateljstva.
Naslednja je bila v Zagrebu, ko sem bila povabljena za družbo. Nepozabno!
Osebno so mi bolj všeč zunanje razstave, sploh če je lepo vreme in je družba ta prava. Kar pa se tiče pedenanja kužkov in razstavnih egocentrikov, ja, so in vedno bojo, ampak vseh ljudi se pač ne meče v isti koš. Tako kot se tu najdejo takšni ljudje, so pa na drugi strani kužki, ki teh razstav ne bodo nikoli videli (pa ne rečem, da bi jih morali), so pa celo življenje zaprti v pesjaku ali na verigah, travo ali gozd pa lahko opazujejo samo od daleč. In nihče jim ne daje niti kančka ljubezni. Z gotovostjo pa lahko rečem (vsaj za vse udeležene na tem forumu), da so je njihovi kužki deležni ogromno!!! In se podijo tuzdi po travi!!!
Logiran
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
«
Odgovor #886 :
sreda, 24.01.2007 : 19:43:26 »
Citat
(vsaj za vse udeležene na tem forumu)
Tukaj sem mislila napisati vsaj za večino udeleženih (vsaj tukaj v tej grupi).
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #887 :
sreda, 24.01.2007 : 21:41:46 »
Pa še moje mnenje. Tudi meni so zunanje razstave dosti bolj všeč in zunanje razstave so za nas pasjeljubce ob primerni opremi (stol, senčnik itd) prav fini dnevi, če le sonce drži. Tako kot pravi Khyim. Hkrati pa srečaš ogromno ljudi s katerimi lahko rečeš kako "pasjo". In mi pasjeljubci tudi naših psov ne mantretiramo ne vem kako, samo tisto kar je res potrebno. Moja dva sta doma prava pujsa ko gresta ven in prideta tako umazana not, da je joj in včasih sploh ne vem kje ju naj začnem umivat. Je pa res da nimata dlake do tal, tako da si to lahko privoščimo.
In še nekaj. Pri nas je tako, da se recimo ALI zelo boji dotikov drugih ljudi, rabi čas za zaupanje, da je neizmerno nežna dušica, da je tudi neizmerno cartljiv in neverjetno priden. To bodo lahko potrdili vsi ki so ga spoznali. Sploh ni grd in še daleč od tega, da ne bi bil pravi kavalir (kar sem tudi že slišala da je redna tema nekaterih ki to govorijo okrog. Pa še za vse te sporočilo - brigajte se za sebe pa boste imeli celo življenje kaj za delat).
AMPAK enostavno se boji razstav, boji se stat na mizi in da ga sodnik pretipava. Pa ga ne silim, mogoče bo kmečjemu šel še na eno razstavo ali pa še to ne več. Ker enostavno tega ne mara in ga jaz ne mislim strašit s tem, čeprav je pa rad tam kot gledalec.
Medtem ko je AJŠA drugačna. Do zdaj še ni pokazala nekega extra straha, kako bo pa dalje pa bomo videli.
Za sebe vem, da bom naredila vse, da bo mojim psom dobro in da se bodo dobro počutili in verjamem, da tudi večina razstavljalcev ali pa vsaj tistih ki jih jaz poznam dela in misli enako. Zato tudi Ljubica npr. razstavlja samo eno psičko.
Je pa res, da je tudi dosti drugačnih razstavljalcev, ki se dobesedno izživljajo na svojih ne bom rekla ljubljenčkih ker to za njih niso ampak na svojih "predmetih".
Na žalost je pa to vedno tako, vedno obstajajo extremi, vedno obstajajo taki in drugačni ljudje in živali, taki in drugačni dnevi, taki in drugačni pripetljaji... tako pač je v življenju.
Lp
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 244
«
Odgovor #888 :
sreda, 24.01.2007 : 23:02:58 »
Ikaro,mi2 sva o raztavah ze dosti razpravljali. Sej ves da jaz proti raztavljalcem kot si ti nimam nic. Ne razumem pa taksnih... sej ves kaksne. Isto taksne kot ti ne in Varja ne itd.
Obljubim pa da grem s tabo ob prvi priliki in se bom sama prepricala kak pa kaj. Ce ne pa prides ti v Lux in me tam peljes:-) Glede komentarjev na tvoje pse, pa... sej ves tisto. Ko ljudje vejo vec o tebi kot ti sama, je prvi znak da je nekaj z njimi narobe..
pa lp vsem
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.500
«
Odgovor #889 :
sreda, 24.01.2007 : 23:12:45 »
Hehe Khym a te lahko še kdaj vzamemo zraven - si bila super družba in bilo je res noro dobro - čist po babje
Ulpi - a si morda z LUX?
Namreč če si ti ful priporočam LUX razstavo, ki je meni osebno ostala v najboljšem in predvsem zelo lepem spominu - zelo lepa razstava, pa seveda kaj za videt - predvsem lepe kužke.
Razstava se organizira 2x letno (marec, september).
Mene bodo tam zagotovo še videli, saj mi je to bila ena če že ne edina najboljša razstava
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #890 :
četrtek, 25.01.2007 : 12:29:49 »
Ikaro, sicer ne vem, kdo govori, da Ali ni "pravi", ampak tudi jaz sem se precej naposlušala, kako zanič psa imam. Annie pač ni perfektna, nikoli ne bo, ampak je pa moja.Tako kot je Ali tvoj.
Res super kavalir pa mi je npr Nisse od Victorian Cavaliers. Ampak takih psov je le 20% od vse pasje populacije-tako kot pač tudi nismo vse manekenke.
Aha, Lobsang, kaj pa moja družba?
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #891 :
četrtek, 25.01.2007 : 12:48:30 »
Se opravičujem Varja
tudi tebe bomo vzeli
Drugače pa perfektnega psa tako ali tako ni - vedno bi nekaj dodal, pa nekaj odvzel - čeprav vsakemu je njegov najlepši in to je še kako prav.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #892 :
četrtek, 25.01.2007 : 12:52:41 »
jaja, kako si lahko pozabila-varja gre zraven.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #893 :
četrtek, 25.01.2007 : 13:02:57 »
Ojla, pa da še jaz pristavim svoj piskrček...
Najprej, hvala punce za vse lepe besede, ki ste jih napisale o meni. Mi veliko pomeni! Povabim ob priliki na pijačo.
Ikaro, prav imaš. Naša starejša psička je razstave naravnost sovražila. Zato po par začetnih poskusih nisva nadaljevali. Njena hči iz prispevka pa je mala važička in zaenkrat mislim, da ji je všeč. Zato razstavljava... Psa, ki ne mara na razstave, nima smisla siliti. Še tisti z velikimi ambicijami to hitro uvidijo, saj ni rezultatov. V ringu se zelo vidi, kako se kuža počuti. Pes, ki ga je strah, se ne bo lepo postavil in se pokazal. Naj bo še tako dober, sodnik mu ne bo mogel dati visoke ocene.
Tudi psa z dlako do tal se da razstavljati in mu obenem omogočiti kar se da normalno življenje. Ja, hosta pri Pamo odpade, ampak to ne pomeni, da jo maltretiram. Pred kakšno uro sva vse skepani prišli nazaj z divjanja po snegu. Pred parimi dnevi, ko je bilo še lepo vreme, je na travnikih v Tivoliju uprizarjala hitrostne dirke. Tudi v hosti je že bila, in sicer na Pohorju, dan pred razstavo. Dlako sem ji spela v čopke, pa smo šli. Njena mama ljubi hosto in hribe, mala pa me je presenetila. Bilo ji je brez veze!!! Je pač mestna frajla. Po mestu me skoraj vsak dan spremlja po opravkih, rada gre v kafiče, štacune, na pošto, banko... No, meni se zdi, da je to kar v redu pasje življenje.
Da me ne bi kdo narobe razumel... Od prispevka zelo rada pojasnjujem, kako moji psi živijo. Priznam, da sta bolj mestni frajli, ampak živimo v strogem centru Ljubljane, zato res vsak dan za vsako lulanje in kakanje gresta po pločnikih do prve primerne površine za to opravilo. To ni moja muha, ampak pač živimo v takšnem okolju. In če nimam časa sesti v avto in ju odpeljati ven iz mesta, potem nam ne preostanejo drugega kot pločniki in kakšen pesek ali manjši park.
Se pa trudim, da bi bili Tara in Pamo zadovoljni in upam, da me ta prizadevnost ne bo zapustila. Med šicuji in recimo kavalirji je tudi ena manjša a pomembna razlika. Šicuji so bili celo svojo zgodovino kavč psi. Od vsega začetka so jih predvsem crkljali, nikoli niso živeli zunaj, nikoli niso hodili na lov, ampak so kraljevali najprej v cesarskih sobanah pekinškega prepovedanega mesta, potem pa v dvorcih angleških aristokratov (med drugim tudi angleške kraljice). Zaradi svoje zgodovine nimajo izraženega lovskega nagona in med njimi je dosti takih kot je naša Pamo, ki jim dol visi za hosto. Pomembno jim je predvsem, da so s svojim človekom, kje in kako pa jim je bolj stranskega pomena. Seveda imajo svoje pasje potrebe, samo da so drugače izražene. Za šicuja z dlako do tal je lahko sprehod v hosto mučenje. Namreč že po petih minutah se jim v dlako zamota toliko listja in vej, da ne morejo več hodit. Samo še sedijo in nesrečno gledajo. Če je dlaka kratko postrižena je seveda drugače, tako kot pri naši Tari, ki ima športno frizuro in ki ji je hosta v veliko veselje.
Obljubljam, da je to moj zadnji monolog.
Lep dan vam vsem želim in obilo zimskih norčij!
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #894 :
četrtek, 25.01.2007 : 13:26:09 »
Oj Kalsang ti še kar napiši kakšen monolog, bomo sigurno vsi veseli.
Sploh se ti pa ni treba nič ne sekirat ne opravičevat za oni prispevek na TV. Ti svojih psov ne maltretiraš, kaj pa nekateri kot je bilo že zadnjič napisano, ki poznajo samo metersko verigo v sončni pripeki in zimskem mrazu. Za psičke iz strani "pomagajmo" je bilo življenje hudo, ne pa za naše mazike, ki imajo polne ritke vsega.
Tako da, vsak si naj misli kar si hoče, mislim pa da nas večina tukaj ve kako je na stvari in o tem res ni treba več razpravljat.
Smo pa tudi mi danes zaužili zimsko veselje in zdaj oba drnjohata tako da kar smrčita zraven.
Lp
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #895 :
četrtek, 25.01.2007 : 13:31:36 »
Aja pa še nekaj. Za sprehode, tako kot vedno pravim, psi so različni tako kot smo različni ljudje. Naš Ali obožuje sprehode in nasploh rad kam gre, samo da se gre, ni važno kam. Medtem ko je Ajša prava zapečkarca. Raje leži v svojem fotelju in raje nori po dvorišču. Sicer tudi rada kam gre ampak se prav vidi, da sploh ne uživa preveč. Pač gre ker mora in tudi zgodi se, da čez nekaj časa začne prosit, da bi jo nesli, če ji več ni do hoje.
In recimo sprejem malega Toffija "Jonijevega bratca" je bil za mene pravo presenečenje. Ali se full igra z njim in mu vse pusti, medtem ko ga Ajša še pogleda ne. Vsede se v moje naročje in se dela da malega ni. Me zanima kako dolgo jo bo to držalo.
Lp
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #896 :
četrtek, 25.01.2007 : 15:37:49 »
Annie uživa zunaj v vsakem vremenu. Sem upala, da ji vsaj v dežju ne bo užitek, pa še to ji je vseeno.
Ampak je pa nekako mešanica med Alijem in Ajšo. Obožuje "svoj" travnik, pa dvorišče, pa gozd. Drugače pa ji je hitro tečno, če mora le zraven hoditi. Če greva na Pohorje skozi gozd, je super, če pa po potki, pa sitnari celo pot. Tudi iz vode jo težko spravim, včasih jo moram zgrabiti in odnesti, drugače sploh ne bi šla stran. Energije pa ima za enega terierja. Lahko je zunaj 2 uri, pa še vedno ima dovolj energije, da se še žogamo kaki 2 urci. Ampak zdaj sem že našla metodo, da je volk sit in koza cela: jaz berem, gledam televizijo, zraven pa ji mečem žogico. na srečo jo prinaša nazaj.
če se dolgo ne bomo videli in bom imela nenormalno "zbildano" levo roko, je to zaradi tega.
upam pa, da se me kdo usmili za moj okrogli rojstni dan in dobim še enega kužija ( potem pa svizec zavije čokolado....
) in bo ta malo prevzel moje delo zabavanja Annie.
Kalsang, tvoji monologi so vedno fajn, tako da ni problema za še kakega.
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #897 :
četrtek, 25.01.2007 : 16:31:24 »
Ko se vsi tak hvalite z snegom, ga se nam malo posljite.. Sicer sem ga jaz imela vceraj od Portoroza do Murske dovolj. Komaj ziva sem zvozila ampak zdaj sem nazaj in je tukaj se vedno vse zeleno.
Ray je samo enkrat v zivljenju videl sneg, pa se to tisto malo kar je bilo na Pohorju za Bozic. Ampak je pa ful uzival. Skakal je v njega kot srnica.
Ravnokar mi je prijateljica povedala, da bo peljala svojo mopsiko v Lux na raztavo, tak da grem definitivno poleg. Baje bodo mopsi 1. aprila. Kje se da pogledat tocen datum teh raztav?
Lobsang, jaz sem Prekmurka, ki se klati po celi Evropi. Trenutno se potikam med Trierom in Luxemburgom. To pomeni da smo cez dan v Luxemburgu, spimo pa v Trieru:-)
Pride kdo od vas v Lux? Ikaro tebe ze stejem, tak da brez izgovorov:-) Samo odloci se ce pridez z peseki ali brez:-)
Tudi ostali ste welcome. Pridite v cimvecjem stevilu in me boste druzno lahko prepricale da so raztave faaaaaajn.
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #898 :
četrtek, 25.01.2007 : 16:37:25 »
Ulpi moram najti spletno stran od uradne LUX razstave - tam boš lahko vidla kateri dan so katere pasme.
Jaz za marec nimam namena na to razstavo, ker smo še premladi in bi šli tja samo po opisno ocene -za september se pa nikoli ne ve
Mislim pa da je zdaj spomladanska razstava tudi kvalifikacijska za Cruft - tako da zna biti več kužkov kot jeseni.
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #899 :
četrtek, 25.01.2007 : 16:41:29 »
Sicer pa sem pozabila napista to kar sem najbolj hotela. Ja zgleda da je Ray mesanica med Annie in Alijem. Energetska bomba po Annie in razcartlana nezna dusica po Aliju. Sicer pa naj se vidi, da sta polbrateca. Jaz to vedno tak rada vsem povem, ker sem poleg Raya seveda, zaljubljena se v njega:-)
Ja Ray tudi ful ful rad gre ven. Sicer ko je not ni nic tecen al pa da bi bil videt nesrecen. Ko pa vidi da gremo ven, se mu pa zacne mesat. Ful rad laufa po travi, ce vidi vodo se je ne ogne ampak direkt v njo. Nima veze ce je zunaj minus itd. Ko smo v Prekmurju je najbolj srecen ko gremo na Bukovnisko jezero in se tam podi po gozdu. Ceprav ko sem zadnjic brala temo o lovcih me je kr stisnilo, tak da ne vem ce bomo v bodoce to prakticirali. Ceprav mi moji pravijo, da tam ni lovcev, ker so tam neke energetske tocke in je urejeno za turiste, ampak nikoli ne ves.
Zdaj sva bila prvic locena za malo dlje casa. On je dobil varusko (mojo mamo), ki ga je razvajala 100/h itd. No hocem vam povedat, kak je bilo lepo ko sem prisla domov. Tak se me je razveselili, kot menda do zdaj se noben. Lizal me je, skakal po meni... in to ene 20 min.
Logiran
Strani:
1
...
55
56
57
58
59
[
60
]