mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 08:09:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 548138 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
SISSI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30

« Odgovor #540 : torek, 29.08.2006 : 09:47:34 »

Nedelja je bila res lepa (še vreme se je držalo). Predvsem pa je bila velik povod, za naše še bolj "cavalirsko" življenje. Maya je dobila zelo lep opis, upam le, da bo pridobila na masi in tako postala še lepša. Sodnica in pomočnice v krogu so mi svetovali (kar sem tudi sama že nekaj časa razmišljala - vendar se žal še nisem odločila), da Mayi nabavimo družbo, ker bi morda zaradi konkurence postala bolj ješča. Vse sem premislila in že delam na tem, da kmalu dobim še eno cavalirko.
Če se bo vse srečno izteklo, bom vašo radovednost potešila že v Mariboru, kamor seveda pridem. Takrat bomo imele čas za klepet in druženje.

lp  Andreja
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #541 : torek, 29.08.2006 : 13:30:02 »

pozdravcek obema!  Grin Ikaro, ti pa si res hitro pobegnila.  Smiley

[attachment deleted by admin]
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #542 : torek, 29.08.2006 : 20:44:33 »

Varja - hvala za slikico, je full lepa.
Sissi - kaj se hrane tiče moram rečt, da je naš Ali bil v štartu full izbirčen in sma bila že tudi samo na kuhani hrani in to samo tisto kar je on hotel, ko pa je prišla k hiši še Ajša je se pa stvar spremenila. Na začetku sploh ni hotel delit hrane z njo, tudi če sta imela vsak svojo skledico je on hotel obvezno obe skledi za sebe. Zdaj smo to rešili, čeprav pri priboljških je on še vedno glavni in ni več nobene sledi o kaki zbirčnosti kar lepo papata brikete.
Za oceno na razstavi pa: Ajša je bila zelo pohvaljena in dobila lep opis in same pohvale. Ali je dobil lep opis, vendar  je premalo kako naj rečem "čokat" , čeprav čisto dovolj poje in tudi giba se dovolj in premalo je odlakan. Njemu se je začela dlaka lepo razvijat, pol jo je pa naenkrat zgubil, jaz sem mislila, da zaradi vročine, bomo videli, kako se bo to razvijalo dalje.
V vsakem primeru, se pa vidimo v Mariboru.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #543 : sreda, 30.08.2006 : 12:16:47 »

Ikaro, tudi Annie je imela že pošteno dlako, gosto in dolgo. Potem pa jo je naenkrat izgubila, zdaj ima le še par dolgih pramenov. Na določenih mestih pa je čisto gola.  Sad ( mogoče si opazila). Meni so sicer rekli, da zaradi hormonov, morda pa je le zaradi vremena?

Tako da upam, da bomo kmalu znova imeli kosmate kavalirje  Grin
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #544 : sreda, 30.08.2006 : 12:44:38 »

Varja - mogoče je res zaradi hormonov, samo tudi naša bivša Bobtailka je bila sterilizirana pa ni imela zato nič manj dlak.

Tak da čakamo na zimo Smiley
Logiran
kate
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59

« Odgovor #545 : petek, 08.09.2006 : 21:56:09 »

Hey!

Čez par mesecev si nameravam kupit psa pa še nevem točno katiro pasmo razmišlam pa o cavalier king charles španjel.Super bi bilo če bi mi gdo povedau kaj več o karakterju in podobno ter koliko stanejo rodovniški mladiči. Roll Eyes
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #546 : nedelja, 10.09.2006 : 23:17:11 »

kate, vzemi si malo časa in preberi vse nazaj.
jaz osebno sem si pri odločitvi pasme vzela ooooogroooomno časa. prebrala sem malo morje knjig (angleške so mi vzele res dosti časa Tongue sram) in na koncu smo se odločili prav za cavalierko in nam niti za sekundo, ma kaj sekundo, milijoninko sekunde, ni žal.
če bi rada imela privrženega, scrkljanega, dobro učljivega in neskončno lepega psa verjami, da ne boš zgrešila niti za milimeter, če se odločiš za cavalierko.
sprehodi se malo po naših pogovorih in seznanjena boš  že z osnovnimi karakteristikami naših psov.
veliko sreče pri iskanju prave pasmine
Logiran
kate
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #547 : ponedeljek, 11.09.2006 : 13:29:22 »

Če povem po pravici sem se že o velikih pasmah zelo veliko pozanimala tudi o kavalirjih pa še vseeno zbiram malo informacij.Email sem pisala že tudi vzrejnikom kavalirjev iz Zagreba.
En problemček pa je da sem čula da stane rodovniški mladiček kavalirja okrok 1000eurov kar trenutno nimam in še tudi dolgo nebom imela Cry saj vem da cena ni vse je pa 1000eurov vseeno zelo veliko Undecided .Sem pa res od velikih čula o kavalirjih vse najnaj. Wink
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Sporočil: 244

« Odgovor #548 : ponedeljek, 11.09.2006 : 15:17:55 »

Kate, pozanimaj se pri vecih vzrediteljih in bos videla da se tudi cene zelo razlikujejo. Drugace pa lahko tudi jaz recem samo vse naj naj o kavalierjih. Igrivi, pametni, scrkljani, lepi... Skratka meni se vsako jutro, ko zagledam mojega Rajkota srcek nasmeji.
lp, Katja 
Logiran
kate
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #549 : ponedeljek, 11.09.2006 : 19:03:40 »

Na žalost nisem našla nikjer nobenega vzreditelja razen enega iz zagreba in kolikor je meni znano jih tudi ni kaj veliko.Sploh nevem kje naj jih iščem.Malo se bom pa še najverjetneje o kavalirjih pozanimala na pasji razstavi v Mariboru če mi bo uspelo pridet.
A bi se dalo dobit kakega rodovniškega kavalirčka po 500,600eurov???
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Sporočil: 244

« Odgovor #550 : ponedeljek, 11.09.2006 : 20:15:07 »

Kate jaz sem se tudi dolgo ubadala z iskanjem vzrediteljev. Pol pa ko vec ne isces, vidis da jih je ful:-) Mislim, da ni dovoljeno da bi ti jih sem napisala, lahko pa mi pises na mail, pa ti bom tja odpisala.
Kje ste pa vsi ostali ljubitelji kavalirckov? Nekam ste umolknili:-/
papa
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #551 : ponedeljek, 11.09.2006 : 20:25:35 »

Dajmo se, prosim, pocasi navaditi, kdo in kdaj lahko tukaj posreduje informacije o vzrediteljih in leglih.

Za vse, ki kupujejo psa, so za posredovanje informacij na voljo kinoloske zveze, tako v Sloveniji, kot vsepovsod drugje. Podatki o nekaterih kinoloskih zvezah so na voljo tudi na tem portalu. Vsi vzreditelji imajo enako moznost objavljati podatke o leglih in svoji vzreji tudi tukaj, ce to zelijo. Ce ne zelijo, potem tukaj o njih ne bomo govorili. Zaenkrat je med nami samo psarna Lord of the Manor.
Logiran

roknik
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #552 : ponedeljek, 11.09.2006 : 22:59:01 »

kate ne vem, če lahko to napišem. malo brskaj na ostalih forumih in podobnih stvareh. za naslove forumov ti res ne smem pisati (pravila) mislim pa da ti lahko (upam vsaj, če ne, me bojo že zbrisali) ti lahko povem, da greš na *****. kakšen mesec nazaj je ena gospa, ki ima tudi mačkarno, prodajala prekrasnega samčka starega 10  mesecev, trikolorca, ki sva ga hotela midva vzeti vendar se ni izteklo vse kakor sva hotela. najverjetneje je že oddan (ker je bil res prekrasen in še z rodovnikom), vendar pa če te zanima lahko zbrskam njeno številko. mislim, da ga je kupila na češkem in ga je prodajala za cca. 700 eurov.

lp sonja
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #553 : ponedeljek, 11.09.2006 : 23:04:21 »

roknik samo en post nad janinim bi lahko vidla da se e-mail naslovi ne dajejo prav tako ne reklame za bolho...
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #554 : ponedeljek, 11.09.2006 : 23:16:01 »

evo napaka. sorry. prsti hitrejši od možganov. nisem se še docela preklopila iz drugih forumov na ta. kaj pa telefon? najverjetneje tudi ne. moram še enkrat prebrati navodila. vredu. brišite vse. brez zamere.
samo še to. ko sem se jaz odločala za psa mi kinološko društvo ni pomagala glede vzrediteljev niti malo; vsaj ne tako, kot sem jaz to hotela. samo to je že druga zgodba. punca se je na vas. oz. nas obrnila za pomoč. in taka informacija, ki sem jo dobila na omenjenem naslovu se pri njih ne dobi.
Logiran
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.