mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 23:42:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 548028 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435

« Odgovor #480 : četrtek, 01.06.2006 : 16:49:11 »

KAtja, tebe pa že dolgo nismo slišali! lepo, da si se zopet oglasila!

Ikaro, čestitam za novo pridobitev, upam, da se bomo kaj videli! Trikolorji so najboljši, a ne?  Grin

Aitana, Annie je imela kilo, pa smo jo morali operirati.

Je pa baje tako, da res ni nič hujšega, in mnogih ni potrebno operirati, lahko pa se tudi zgodi, da se črevo preveč vklešči, in potem je operacija nujna. Tudi so mi rekli, če bi mislila vzrejati, je kilo dobro odstraniti. vem pa ne, kako je res, morda sem kaj zamešala po spominu...  sram

Midve sva morali operirati, ker se ji je kila večala.

Aja, Katja, Annie se sploh ne fotografira rada, samo na srečo ima Lobsang, ki je najina glavna fotografinja, dovolj potrpljenja, da naredi kakih 100 fotk, pa je potem že kaka ok. Annie namreč ni ravno dosti na miru!  Cheesy  (Hvala za pohvalo, ji bom povedala.  Wink )
Logiran
Aitana
novinec
*
Sporočil: 27

« Odgovor #481 : ponedeljek, 05.06.2006 : 10:50:39 »

Pozdravljeni,

samo da povem, da je Roxie že doma in se je krasno navadila..... Nič joka, ampak takoj cartanje in raziskovanje stanovanja in okoliških parkov... Navdušenje je seveda nepopisno, kot si lahko predstavljate...
Mala dejansko sliši na "sedi". Sploh nisem mogla verjet-stara bo pa 3 mesece 15.

In še eno vprašanje: ali je varno, da hodi okrog po parku in cesti? Zaradi bolezni, mislim. Nekje sem slišala, da je treba biti do drugega cepljenja dosti bolj previden. Pa zajedalci? Naslednjič naj bi bila razglistena naslednji teden-pred cepljenjem.

Pozdravček vsem!!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #482 : torek, 06.06.2006 : 11:43:08 »

Ni treb ravno pretiravat s hojo naokoli, vsekakor pa mora psicka spoznati svojo bliznjo okolico in se srecati s cimvec zvoki, ljudmi in drugimi psi. Pac te okoliscine izbiras nekoliko bolj selektivno. Nekateri svoje pse celo zapirajo v stanovanje do drugega cepljenja, tako zamudijo najpomembnejse obdobje za psickovo socializacijo, ki lahko ima kasneje hude posledice.
Logiran
nusap
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #483 : torek, 06.06.2006 : 13:07:04 »

varja, kaj je s tvojim mailom?! želela sem ti poslati fotografije iz zadnjega srečanja... pa ne gre.. Undecided 
javi, kako in kam.

lp
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #484 : torek, 06.06.2006 : 14:14:45 »

o, slikice.... hm, pojma nimam....

moj mail je varjas@gmail.com upam, da bo uspelo!  Grin

sem pa preverila količino, ki bi jo annie morala dobivati ( briketov), pa sem ji dala do zdaj dvojno... ni čudno potem, da je tako fino mehka  Grin... če pa sem bila tako vesela, da končno zopet je  sram
Logiran
tincy
novinec
*
Sporočil: 42

« Odgovor #485 : torek, 06.06.2006 : 20:25:16 »

Tudi z našo Ruby se imamo super, lepo se je že navadila. Mački ne pusti več, da bi pihala nanjo, ampak ji "pove" kar ji gre, tudi zajček in morski prašiček sta že slišala svoje. Všeč ji je tudi moj pes, ki jo po eni strani nadvse zanima in mu če se le da sledi, po drugi strani pa se ga še malo boji, je le precej večji od nje. Tudi ona že zna sedi, učimo jo že prostor in pozornost-ji kar gre, vse pa delamo, oz dela nečakinja na kliker za katerega je tudi že ve za kaj se gre.
Nekaj njeni slikic si lahko pogledate na http://tincy.moj-album.com/album/3546761/ so pa to slikice s prvega dneva ko je bila že precej zaspana.
Lp
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #486 : torek, 06.06.2006 : 23:29:31 »

me veseli da je vedno več novih lastnikov cavalierčkov. verjamem, da boste uživali z vašimi psi.
naša Lady je enkratna toda zdi se mi, da jo daje puberteta (a je to možno tako zgodaj). Na povelje ¨usedi¨ se sploh ne oglaša več, je tako malo, da mi je že kar hudo, briketov se sploh ne dotakne odkar so ji začeli izpadati zobje, pa čeprav ima že vse stalne (upam).
malo sem tudi jaz popustila v pozornosti do nje. mlajši sin je že več kot en mesec bolan in na žalost nimam več toliko časa za predolge sprehode. upam da bo kmalu spet bolje ker preprosto uživa zunaj na travniku in v hosti. samo dvorišče ji resnično ni zadosti.
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #487 : torek, 06.06.2006 : 23:33:54 »

Ikaro pa še tebi moram čestitati na veseli novici. srčno upam, da ti bo novi cavalirček zopet polepšal dneve.
povej kaj več o njemu-njej.
Logiran
nusap
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #488 : sreda, 07.06.2006 : 01:29:11 »

Verjetno ne gre za puberteto... vzrok je verjetno res v tem, da ji je namenjeno manj pozornosti in posledično manj vaje. Če ne mara briketov, poskusi s čem boljšim (košček sira, salame..). Res pa je, da vedenja, ki jih ne nagrajujemo (ali besedno ali s hrano...), počasi niso več zanimiva in jih pes ne rad izvaja. Čeprav gre "le" za sedi, je prav, da tudi to večkrat nagradimo, pa četudi je to samo prijazna pohvala. Pogosto se zgodi, kadar nimamo preveč časa, da smo nedosledni in brez skrbi da pes to zelo hitro ugotovil in izkoristi. Samo pomisli, kolikokrat si ji rekla sedi in tega ni storila na prvo povelje in ne na tretje.. mogoče si se celo ti vdala in se ji sploh ni bilo treba vsesti. Lady to dobro ve. Nasvet na splošno; raje se izogibaj ponavljanju povelij, če ne izvede vaje na prvo, ji malo pomagaj z gibom (npr. roka nad glavo za sedi..).

pa veliko zabave pri delu Wink

lp, polona
Logiran
Aitana
novinec
*

« Odgovor #489 : sreda, 07.06.2006 : 15:28:31 »

No, bom poskusila dodati link za slikce od Roxie....  Wink

http://www.moj-album.com/album/3584486/

Upam, da bo ta zadeva delala...
Aja, Varja, jaz sem ta vikend v Mb... Če si še vedno za to, da se spoznamo, bi bilo super!!*****

Pozdravček vsem!!!
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #490 : četrtek, 08.06.2006 : 09:07:00 »

seveda sem za to! ti pišem!  Smiley
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #491 : petek, 09.06.2006 : 19:39:36 »

ko smo se učili povelja sem imela polne žepe pasjih bonbončkov (v trgovini so se mi že smejali, ko sem namesto drobiža vlekla ven bonbone), sedaj pa vedno manj. še vedno jih dobi vendar pa ne glih vsakič. rada bi jo tudi že odvadila na te priboljške čisto za vsako povelje. mogoče sem pa res prehitro nehala.
Logiran
Aitana
novinec
*

« Odgovor #492 : sobota, 10.06.2006 : 15:29:06 »

A kdo slučajno ve, če je v redu, da se npr. kopajo v morju? Sicer ne vem, če bo sploh interes za vodo, ampak vseeno...
Pa še to: vem, da ne rabijo veliko gibanja, ampak koliko pa je tista še dovoljena meja, da jih čisto ne "uničiš" z rekreacijo? Mislim potem, ko so že veliki, ne zdaj, ko so mladički.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #493 : sobota, 10.06.2006 : 15:34:43 »

mislim, da je odvisno od posameznega predstavnika. Annie npr ima ogromno energije in jo je zelo težko otrudit. sicer sem pazila, ko je bila še čisto majhna, da ne pretiravava, zdaj pa se giba dosti. če prav razmošljam, bi lahko bilo kot pri ljudeh-koliko kondicije ima, toliko pač prehodi (preteče,l preskače, se preigra  Smiley ). drugače pa je pri kavalirjih tako ( vsaj piše v knjigah o kav. ). če so doma, so umirjeni, so pa zelo veseli dolgih sprehodov.  Smiley

glede morja, mislim, da jim naj ne bi škodilo, jaz bi edino kužeka potem tuširala, da mu sprem sol iz kožuščka. samo s tem nimam izkušenj, oziroma so že dooolgo nazaj. prijateljica je imela nemškega ovčarja in ga ni tuširala. po vsakem morju se je vvrnil s čisto uničeno dlako, so pa bili res po dober mesec na morju. 
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #494 : sobota, 10.06.2006 : 18:29:33 »

če so doma, so umirjeni,   Smiley

HEHE te pa tvoja Anie ni kavalir ali so se pa v knjigi zmotili - nje še namreč nisem vidla umirjene... Tongue
Sicer knjige so eno realnost pa drugo - nikjer pa ne piše da mora kuža bit prav tak kot piše v knjigi.

Glede morja .... naša tibetanka je nora na vodo, prav tako morsko. Na morje smo jo s seboj vzeli že 3x in stalno se je kopala, po vsakem kopanju smo ji obvezno sprali sol, še posebej smo pazili na šapice.
Kar se pa tiče dlake, pa bo v vsakem primeru uničena - tud če izpiraš - naša Nely je vsakič prišla z morja kot ocufana kura, sicer se zaradi tega nismo obremenjevali, razen če je bila kasneje v planu še kakšna rasztava - pa vseeno samo da je uživala.

Logiran
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.