mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 00:33:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 548042 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306

« Odgovor #465 : četrtek, 25.05.2006 : 15:43:18 »

Nicky zdajle razvaža svoje človeške otročke od angleščine do košarke pa klavirja itd....  Shocked Tako, da si vzamem to pravico kot njena starejša sestra in ti Varja dovolim pripeti kakšno slikico od Nickya...bo vsaj moja sestrica malo manj jezna name  Wink ker tega še nisem naredila jaz  Grin Tebi bo pa hvaležna ker se tudi ona tega še ni naučila  Cheesy
Logiran
Aitana
novinec
*
Sporočil: 27

« Odgovor #466 : četrtek, 25.05.2006 : 15:52:44 »

Super je, ker res vsi veste, o čem govorite Smiley  in je potem lažje vedeti, kaj se vpraša ob naslednjem obiskuvzrediteljev.
Slikica od pesike (sicer smo ji na tiho že dali ime, ampak iz vraževernosti ne bom še povedala, da ne bo kaj narobe) je na predstavitvi pasme, med "legla in mladiči". 
Drugače pa sem govorila tudi z vzrediteljico iz Zagreba, ki še ima eno psičko za oddajo, kmalu pa bo parila še drugo psičko za novo leglo. Se mi je tudi zdela ok, čeprav nekako ni hotela govoriti o boleznih kavalirčkov...
Saj ne gre za to, da norim, da bi imela novega psa že "včeraj", ampak zdi se mi, da sva se s tisto psičko nekako našli, saj veste, kaj mislim.
kako ste pa ve vedela, da je ravno vaš kuža tisti "tapravi"? (Jaz namreč trdno verjamem v to, da se pravi lastnik najde s pravim psom).

Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #467 : četrtek, 25.05.2006 : 15:59:57 »

Aitana...saj se najdeta  Wink ...ampak vseeno prijazno in vztrajno sprašuj, sprašuj in sprašuj, vse te mora zanimati in vse moraš vedeti in ne hiti ..... pa brez sentimentalnosti... pa z veliko ljubezni  Wink
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #468 : četrtek, 25.05.2006 : 16:12:26 »

poslušaj Nando  Grin! dobro premisli, preden se odločiš za vzreditelja. ker lušni in sladki so vsi kavalirčki, meni osebno pravzaprav vsi mladički! joj, razen ptičjih goličev...  Cheesy

slikico sem pogledala, meni je bolj všeč desna, je taki knedeljček okrogli! drugače pa sta obe lušni. katera pa je tvoja?

meni je ena slovenska vzrediteljica povedala, da ne potrebuje testov, ker se vidi po dlaki, če ima kuža probleme s srcem. tako da res čimveč sprašuj!   Wink

tudi sama sem precej spraševala, se dosti naučila, pa vseeno še ogromno stvari ne vem. in bi drugega psa še bolj previdno iskala!

od kod pa si, aitana? če si kje iz mb, pa se lahko kdaj dobimo, da malo spoznaš kavalirja v "akciji". tako najbolje spoznaš pasmo. tudi sama sem imela najprej čisto drugo predstavo o njih, preden sem jih par spoznala v živo! tako se lahko prepričaš, da je to ta prava pasma zate.

annie je baje tipična kavalirka, malo prerazvajena, edino hiperativna je, to pa za kavalirje ni značilno.  Grin
Logiran
Aitana
novinec
*

« Odgovor #469 : četrtek, 25.05.2006 : 16:28:07 »

Hvala za nasvete!
Obsedeno brskam po Internetu, sem že našla očkota od tamalih dveh... Je iz ene hrvaške psarne...
 No, pa ponosno povem, da je moja nagledana ravno tista desna!!  Od kod pa so ti vzreditelji, o katerih se pogovarjamo? Ti ki sem jih jaz spoznala so iz Lj (upam, da s tem ne kršim kakšnih pravil foruma, če jih, se opravičujem).
Ja, to  s spoznanjem bi bilo super!! (kar se prerazvajenosti tiče, pa se mi zdi, da je težko imeti lepega majhnega psa, ki ne bi bil vsaj malo preveč razvajen...no, pa tudi če je velik, je to dokaj pogosto. Jaz osebno nimam kaj dosti proti razvajenosti v mejah dopustnega seveda).
 Sem iz Mb, ampak živim v Lj večino časa (faks in delo), ampak vseeno prihajam v Mb pogosto. To bi bilo res krasno!!
Pozdravček vsem!
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #470 : četrtek, 25.05.2006 : 17:12:26 »

super, zmenjeno potem! jaz pa sem skoraj vedno v mb, razen, kadar imam izpit v lj. takrat pa pridem brez annie! lahko se tudi takrat dobiva, za začetek!  Smiley
Logiran
Nicky
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #471 : četrtek, 25.05.2006 : 18:32:29 »

Evo mene spet nazaj.

Varja, lahko daš Nickyja gor, bom res vesela. Saj vidiš, da sem jaz malo nerodkane sorte  Cheesy.
Aitana, kar se nasvetov tiče, pa res, Nanda je full pametna  Grin (res), je namreč tudi sama vzrediteljica TT jev in jaz sem se ravno zaradi tega, ker je vzrediteljica mojega kavalirčka tako podobna Nandici ( je namreč moja big sister), čudovita oseba, ki vzreja kužke doma v stanovanju oz. hiši, živijo skupaj in ne štepajo mladičev za obogatet, odločila za to psarno. In še enkrat povdarjam, ni mi žal. Zato je res kar pravi Nanda, sprašuj, sprašuj in sprašuj. Jaz sem tudi veliko spraševala in sem dobila vse odgovore. Če želiš mi lahko nekako sporočiš tvoj e mail in ti napišem ime psarne.
Kar se tiče pa kako izbrati ta pravega, sem pa pravi strokovnjak!!!!!!!  Tongue MIslim, da sem spravila ob živce vse svoje sorodstvo, preden sem se odločila, kateri bo moj. Jaz sem ga namreč izbirala preko maila, nisem ga videla v živo, dokler ga nisem držala v rokah. In takrat mi je dal lupčka in sem vedla da je tapravi.
Mislim da je tudi vzrediteljica izvedela "eno več", ko sem se jaz odločala za samčka. Glede na to, da sem ga čakala eno leto, sem imela možnost izbrati  ta boljšega v leglu. Ampak kako izbrati ta boljšega?HuhHuh?' KOmpliciraš in kompliciraš in fotke iz vseh zornih kotov, pa sede, pa gledaš kakšne tačke ima, pa al ima postrani glavco, ko se slika (se hecam).....  Cheesy
V glavnem ene parkrat sem si premislila in na koncu ko je že skoraj obupala nad mano, mi je napisala mail, da če se sedaj ne odločim bo zmiksala vse tri samčke iz legla zame.... Tako da sem se odločila tik pred zdajci, ko je bilo treba otrokom podeliti imena. Takrat mi je poslala tri finalne fotke in te so se rolale po internetu na glasovanje. Zmagal je pa itak tisti, ki je bil meni najbolj všeč.
Uf sem se razpisala.
Zdej mi je kar malo žal, da tudi jaz nisem iz MB al pa LJ (lažem  Tongue) ampak tle na Krasu ni nobenga kavalirja. Al se motim??? Kavalirji kraševci javite se!!!!
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #472 : petek, 26.05.2006 : 14:13:35 »

hehe, nicky, pa se moramo kaj dobiti! ali kar v sredini, v ljubljani, ali pa na tvojem koncu!  Grin saj bi rekla na mojem, pa vem, da je daleč. :-)

ehm, nicky, ti bom poslala en mail, pa ga kaj preberi  Wink, lenobica!  Grin
Logiran
tincy
novinec
*
Sporočil: 42

« Odgovor #473 : sobota, 27.05.2006 : 23:54:40 »

Živjo!

Tudi jaz že nekaj časa sledim tej temi, sicer nisem lastnica kavalirja (imam BCja), ga pa pričakuje moja polsestra nekje čez teden, štirinajst dni. Dobimo pa psičko iz tistega legla v Ljubljani in Aitana, če se odločiš za tisto psičko nad katero si tako navdušena bomo imeli sestrici Cheesy
Lp
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #474 : ponedeljek, 29.05.2006 : 09:45:52 »

zdravo Tincy, sem spoznala tvojo polsestro v Hrušici, vsaj zdi se mi, da je bila...  Wink glede na to, da je rekla, da dobi kužeka iz Ljubljane naslednjo nedeljo!

čestitke!  Smiley
Logiran
Aitana
novinec
*

« Odgovor #475 : ponedeljek, 29.05.2006 : 10:48:42 »

Jupii,

ful sem vesela.... Tincy, ja, mi dobimo tisto iz Lj... Ravno včeraj smo bili pri njih in sta obe tamali za požret sladki. Kako ji boste pa dali ime? Bo ostala Ruby? naša bo verjetno kr obdržala ime Roxie-čeprav bom še poskušala vsilit "svoje"ime (Trini). Kdaj pa greste po njo? Mi gremo v soboto, pa zdaj smo že nesli eno igračko, pa dekico, da se malo navadi pa da ne bo tako hudo, ko bo šla od mame. Sem čisto navdušena, se opravičujem za opisovanje vseh podrobnosti....

Kaj ve kdo kako se dajo fotke gor? Ful bi rada, da vidite tamalo, ali pa slikico obeh-sem ju ful slikala.

Varja, pesika bo živela v Mb pri mojih starših (šmrc, jaz bi jo melaaaaaa, ampak onadva imata boljše pogoje in čas in si jo fuuul želita), tako da bi bilo res fino, če bi se lahko kdaj dobili..  Da bo imela družbo...

Lepo preživite ta deževni dan!!!
Logiran
tincy
novinec
*
Sporočil: 42

« Odgovor #476 : ponedeljek, 29.05.2006 : 19:24:43 »

Varja, zagotovo si spoznala mojo polsestro, mislim, da je prečohala vse kavalirje na razstavi Roll Eyes Včeraj se je popolnoma zaljubila v to pasmo... Sva se mi2 mmogoče srečali, ker sem božala ene dva kavalirčka črno bela oz. triklolor-si ti mogoče tista, ki ga/jo je v naročju držala?

Aitana, mali2 sta res super, ko so jih šli pogledat sem šla zraven... Smiley Joj, daj še meni malo slikic pošlji (moj mail: zvone.solar@siol.net), ker mislim, da bosta nečakinji navdušeni, aja pa daj pošlji mi še, kje si našla njunega očeta, ker bi ga res rada videla. Drugače pa bo psička uradno od starejše nečakinje in planiramo, da bo poskusila malo z agilityjem, jaz jo bom verjetno na kakšno razstavo peljala-na kratko, ne bo nam dolgčas. Ime bomo pa verjetno kar obdržali, ker nam je Ruby vsem všeč, nasploh se mi zdi, da sta obe imeni zelo lepi.
Kar se slikic tiče je pa po moje najboljše, da si narediš svoj album ne netu naprimer na - www.moj- album.com
Lp
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #477 : sreda, 31.05.2006 : 17:34:49 »

Pozdravček po dolgem času še od mene,
po nikoli pozabljenem Ajkiju moram sporočit, da je v naši hiši spet kavalirsko veselje in sreča

Lp
Logiran
Aitana
novinec
*

« Odgovor #478 : sreda, 31.05.2006 : 19:39:18 »

Pozdravček,

imam še eno vprašanje: kako je kaj s kilo pri mladičkih? Meni so rekli, da gre sama nazaj (imata jo obe psički, samo baje je veterinar rekel, da ni nič hujšega...). Ima kdo kakšne izkušnje s temi zadevami?
Ikaro 2005, čestitam za novega kužka, na čimveč krasnih let!!!
Lp
Logiran
Katarina_
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #479 : sreda, 31.05.2006 : 21:31:04 »

Pozdravljeni po daljšem času Smiley

Varja, tvoja Annie je pa prava lepotička, verjetno se rada pusti fotografirati.
Našega Nika pa je pričela mučiti puberteta, povsod bi kar markiral (na srečo samo zunaj), pa še to je neprijetno ko ga maha od vogala hiše do mize na terasi, pa cvetlično korito...povsod kapljice. Ne vem ali jih to mine po nekem času ali misli to vedno tako početi Shocked. Trudimo se dopovedati, da nam to ni všeč, pa nismo kaj dosti uspešni. Da ne omenjam, kako rad se povalja v kaki smrdljivi svinjariji, ki jo sreča na sprehodu... Sad
Ima kdo kaj izkušenj s tem?

Ikaro, super, kakšnega pa imate?

lp, Katja
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.