mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 16:35:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 548955 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
SISSI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30

« Odgovor #450 : petek, 12.05.2006 : 11:17:35 »

Nicky,
seveda bo uspelo odpraviti grbico. Torej se spoznamo v Portorožu. Skoraj sigurno bom prišla. Mayo moram namreč čimprej navaditi na gužvo psov in ljudi, saj se bo kmalu šlo zares Smiley
Nicky, ne zameri, ampak ko pišeš Sissi, piši prosim z navadnim I-jem. Me malo moti  sram, saj je Sissi moja psička, bernska planšarka. 
Logiran
Nicky
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #451 : petek, 12.05.2006 : 12:45:14 »

Sissi
Oprosti za "y". Ne bom nikoli več. Častna. Roll Eyes
Pozdravček
Mirjana
Logiran
SISSI
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #452 : petek, 12.05.2006 : 15:21:07 »

Grin Grin Grin    Kiss
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #453 : nedelja, 21.05.2006 : 12:35:39 »

nekaj novih slikic od moje Annie!

ne bom niti poskušala jih gor dat, pa bom podala kar link  Tongue

http://varja.moj-album.com/album/3231549/

Lobsang, pa je končno tudi meni uspela ena jezična
http://varja.moj-album.com/album/3063505/?os=3338395... barve so pa take bedne, saj veš zakaj, sem ti povedala danes!  Wink

Logiran
robson
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 26

« Odgovor #454 : ponedeljek, 22.05.2006 : 21:58:17 »

Varja danes sem na poti domov z predavanj blizu Talisa vidla kavalirčka - enak kot Anie....
Zgleda kavalirčki postajajo zelo popularni...
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #455 : sreda, 24.05.2006 : 11:17:04 »

Sem videla da diskutirate o uckah in solzenju, tudi moji Arwen so se ucke solzile in ker so se tudi njeni mamici kot mladicku in je potem nehalo, tega nismo jemali resno. Zadnjic pa sem imela vsega poln kufer in sem sla vseeno k veterinarju in tamala je imela ciste na tretji veki, potreben je bil poseg, postrganje s skalpelom in tretma s kapljicami in malico 5-6x na dan - zdaj je stvar vredu. Mi pa je veterinar povedal, da se dobro da sem pisla, ker vecina jih kr sama daje kapljice in zaradi teh cist le-te nic ne pomagajo, ker v bistvu ciste scitijo bakterije, ki povzrocajo drazenje in pri tem solzenje. Naj bi bilo to pa zelo pogosto, sploh pri psih mlajsih od 1 leta. Samo tako za info.
Logiran
Aitana
novinec
*
Sporočil: 27

« Odgovor #456 : četrtek, 25.05.2006 : 07:58:25 »

Pozdravljeni,

uradno sem nova med vami (kar se tiče registracije), čeprav vašim debatam sledim že nekaj časa... Na vse vas bi se rada obrnila z nekaj vprašanji-razmišljamo o nakupu Cavalierja, in seveda sem se že zaljubila v eno psičko, iz slovenskega legla. Zdaj pa me zanima, ali je res, da imajo ti psički tako velike probleme s srcem in ali je možno to kako odkriti že pred nakupom.... lahko od rejcev pričakujemo, da bodo dali psičlka prav na takšne specifične preglede?
Je še kaj drugega, na kar je treba biti pozoren?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Lep pozdrav vsem,
A.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #457 : četrtek, 25.05.2006 : 08:34:48 »

Uma, boga Arwen. glavno, da je vse ok in je mala zopet "porihtana".

Aitana, kar se srčka tiče. V sloveniji ni obvezno testiranje staršev, in kolikor vem, tega tudi nihče ne počne ( od teh, ki so imeli legla v zdnjem času). V večini tujih držav pa je testiranje srčka obvezno, pa tudi mislim da patelle, oči, ponekod pa tudi kolčne displazije ( govorim o kavalirjih ).

tako da prav pričakovati pri nas tega ne moreš, je pa od posameznika odvisno, ali bo psa dal testirati kljub temu. :-)

seveda pa tudi testirani starši in predniki niso garancija, da bo tvoj kužek zdrav, je pa veliko manjša verjetnost, da zboli za okvaro srčne zaklopke (vsaj tako so meni razložili). tako da jaz sem iskala testirane starše, lahko pa mi prav tako zboli. upam sicer, da ne!

lahko pa si pogledaš tudi naslednje strani:

http://www.cavalierhealth.org/

http://www.aboutcavalierhealth.com/

http://www.cavalierhealthfoundation.com/

http://www.ckcs.com/about/health.html

kje pa si si "nagledala" psičko? z mano je bila v pasji šoli ena psička iz slovenskega legla.  Smiley
Logiran
Nicky
novinec
*

« Odgovor #458 : četrtek, 25.05.2006 : 09:44:10 »

Uma,
hvala za tvoje izkušnje. Tudi jaz sem bila zaradi očk že pri veterinarju, pa ni nič ugotovil, dal mi je sicer ene kapljice, pša ni bilo nič bolje. Tako da sedaj čakam, da se solzenje umiri samo od sebe, tako kot mi je povedala vzrediteljica, da se bo, ko bo Nicky malo zrasel.
Aitana, kar se srčka tiče se strinjam z Varjo. Garancije ni, je pa boljši občutek, če veš, da je kuža pregledan. Jaz sem imela to srečo, da "moja vzrediteljica" opravi vse preglede, tako da imam tudi potrdila, da ima Nicky zdravo srce, prav tako kot vsi kužki iz njene psarne. Sodeluje namreč v programu preventivnih pregledov srčk pri kavalirjih (ne vem kako se program imenuje), in rezultate tudi objavi na svoji spletni strani.
Pri nakupu kužka je pač tako, da je to živo bitje, ki nima garancije. Lahko pa se prej pozanimaš kakšni so vzreditelji in ali je imel kdo z njimi kakšne slabe (ali pa dobre) izkušnje. Informacij je veliko. Če so to preprodajalci  Angry(govorim hipotetično, ker ne vem za koga gre, da ne bo kakšnih zamer), prste proč, poišči še kje drugje, počakaj malo dlje, zapravi malo več, da boš sigurna da si kupila dobrega psa (brez garancije, seveda) Smiley
Srečno in dobrodošla med zaljubljenci v kavalirčke! Wink
Lep pozdravček vsem, Mirjana
Logiran
Aitana
novinec
*
Sporočil: 27

« Odgovor #459 : četrtek, 25.05.2006 : 10:18:28 »

Pozdravljeni,

Varja in Mirjana, hvala za hitra odgovora. Moram priznati, da so mi informacije na linkih pognakle precejšen strah v kosti....  ( Pred kratkim nam je poginil maltežanček, star 5 let, zaradi možganske kapi oz anevrizme-nismo hoteli obdukcije, zato niso znali točno povedati; In bilo je grozljivo, pravzaprav je še vedno, ampak z vsakim dnem je malo boljše, razen tega pa se tudi že veselimo novega psička.)
psičko sem našla prav na mojpes.net, lastniki pa so iz Ljubljane. Bila sem pri njih, in so se mi zdeli krasni ljudje, psički za "požret"-sicer pa je njuna fotka tudi na opisu pasme in se ju lahko vidi ("moja" je desna lepotička). Rekli so, da so že imeli eno leglo, da je to drugo ki ga imajo, in da sta baje zdrava tako mama kot oče. Definitivno niso preprodajalci, ampak družina, ki s temi psi živi (oz s psičko) in so zelo ljubeči in skrbni.
Ampak jaz bi vseeno pregled... Res me je strah, da se ne bi novi kuži kaj takšnega zgodilo tako zgodaj...
Aja, še to: Annie je krasna!!!!! Slikic od Nickyja pa nisem našla....
 Še nekaj na hitro: saj mogoče za kavalirčke ne velja, ampak moj Nolči je tudi imel probleme s solzicami, in mu je pomagalo izpiranje s kamilicami, po kapljicah je bilo pa včasih samo še slabše...je imal manj izcedka in zaspančkov.
Hvala še enkrat za odgovore...
Pozdravček,
Ana
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #460 : četrtek, 25.05.2006 : 13:21:50 »

Nicky ravno zato sem napisala, pri taksnih kjer kr ne neha tect, kljub kapljicam kot si napisala, se mogoce splaca ob priliki prosit tudi ce tretjo veko pregledajo.
Logiran
Nicky
novinec
*

« Odgovor #461 : četrtek, 25.05.2006 : 14:42:22 »

Uma še enkrat hvala za informacijo, bom upoštevala tvoj nasvet in bom ob priliki Nickyju šla pregledat tretjo veko.

Aitana,
Zelo mi je žal za tvojega maltežančka. Verjetno ga ne bo mogel nadomestiti noben drugi kuža. Se mi zdi pa fajn, da si se navdušila za kavalirčico. Sem si jo ogledala na slikici in mi je full luškana  Smiley.
Kar se srčka tiče, jaz bi se kar z vzreditelji pogovorila o svojih strahovih in verjamem, da te bodo razumeli. Sploh po tako žalostni izkušnji.
Se strinjam s tabo, Annie je full luškana (lupčka od Nickyja zanjo), Nicky  pa ima žal tako lastnico (mojo malenkost), da slik ne znam spravit na forum. Sedaj se moja sestrica trudi (Nanda - TT) in ko ji bo uspelo, ga boš videla. Sicer pa je B&T, prihaja iz Nemčije, čakala sem ga eno leto in mi ni žal niti za en dan.  Kot vsakemu lastniku je seveda meni "najlepšejši"  Cheesy kuža na svetu.
V Hrušico ta vikend me žal ne bo, (pozdravljam vse, ki boste tam in držim pesti, da bi vsi zmagali) sem ga pa prijavila v Portorož 18. junija. Upam da nama uspe priti. Res bi rada spoznala vse lastnike kavalirčkov. Mogoče pa bi lahko naredili en spoznavni dan?Huh Kar tako nekje, se zmenimo in pridemo v naravo z našimi štirinožci, nekam na sredo Slovenije.
Lep pozdravček vsem na forumu.

Logiran
Sally
odvisnež
Sporočil: 846

« Odgovor #462 : četrtek, 25.05.2006 : 14:45:33 »

Sicer cisto bezno sledim pogovorom v tej temi... Sploh ta mesec, ko imam na obisku 2 predstavnika te pasme - Richie-ja in Cindy. Cheesy

Vidim, da pisete o zdravju. No, pa da primaknem se nekaj svojih besed...

Na testiranju patelle (btw, clanek, ki sem ga napisala o tej temi je objavljen na prvi strani tega portala) smo imeli tudi psicko Cavalierko iz slovenske vzreje, ki je imela zelo hude probleme s pogacico - stopnja luksacije 4! Shocked Psicka se nima dopolnjenih 2 let. sram Imela je izredne probleme s hojo, obcasno sepala, zato so se lastniki odlocili, da jo pripeljejo na pregled. Za normalno zivljenje bo potrebna (draga) operacija pri ortopedu... Undecided

Veterinarka iz Dunaja mi je povedala, da so Cavaliercki trenutno zaradi popularnosti pasme zelo na udaru kar se zdravja tice - problemi z ocmi, problemi s srcem, problemi s patello (ki je velikokrat povezana tudi z displazijo kolkov)... Kjer testi niso obvezni se hitro najdejo tisti, ki izkoristijo "guzvo" in parijo vsepovprek, brez skrbi za zdravje, samo da se mladici (dobro) prodajajo. Zato priporocam vsem tistim, ki imajo v mislih Cavaliercka, da resnicno dobro premislijo kam ponj... Ce se le da zahtevajte cimvec, kupujte pri vzrediteljih, ki skrbijo za zdravje in imajo testirane starse mladicev za cimvec bolezni, katerim so Cavaliercki podvrzeni. Morda bodo mladicki nekoliko drazji, pri tistih, ki skrbijo za kvaliteto in zdravje, vendar ko vse skupaj sestejes - cenejsi mladicek zdravstveno nepreverjenih starsev in riziko, ki ga s tem jemljes nase (morebitne zdravstvene tezave in drage operacije za resevanje le-teh, riziko pogina v mladih letih, nezmoznost vzreje - v kolikor se za to odlocate, ker ima pes eno od dednih bolezni,...) se morda se vedno bolj izplaca ze v startu malo globlje seci v zep in si zagotoviti zdravega pasjega prijatelja s katerim boste brezskrbno ziveli... Wink
Logiran
Nicky
novinec
*

« Odgovor #463 : četrtek, 25.05.2006 : 15:03:00 »

Hvala za tole in se popolnoma strinjam s tabo. Zato sem tudi sama napisala, da sem na svojega kužita čakala eno leto in da mi ni žal.
Bi tudi napisala v kateri psarni sem ga kupila, pa ne vem, če lahko, da ne bom delala reklame.  Undecided Je pa to res ena izmed manjših psarn, ki zelo pazi na zdravje svojih članov. In izdajo tudi vsa veterinarska potrdila o vseh pregledih, ki jih je kuža opravil.
Tudi jaz imam zelo slabe izkušnje iz preteklosti, naša zlata prinašalka (7 let) ima namreč zelo poškodovane sklepe in komaj hodi. Tudi ena operacija ni pomagala, zato sem se odločila, da ko bom kupovala nalednjega kužka bom zelo pazila, da bo zdrav.
Cena je bila seveda temu primerna, pa mi ni žal za noben evro. Sicer tudi moj Nicky nima garancije, je pa občutek, da je kuža iz psarne, ki da veliko na zdravje boljši. Razen tega sem z lastniki stalno v stikih in tudi to mi je zelo všeč. Ne samo da ti prodajo mladička, pokasirajo in te prepustijo samemu sebi ampak, da se zanimajo zanj tudi, ko gre enkrat od njih.
Moram tudi povedati, da sem bila zelo stestirana preden sem ga dobila, vzreditelje je zanimalo veliko stvari o meni. V stikih smo bili celo leto, ko sem ga čakala, tako, da smo se (sicer res preko maila) kar dobro spoznali. In moram reči, da so krasni ljudje. (Tule bi lahko tudi Varja kaj dodala, kajne??)  Cheesy
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #464 : četrtek, 25.05.2006 : 15:36:28 »

joj, ste se razpisali :-)

se popolnoma strinjam z Nickyjem in Stars@sea, pri kavalirjih je potrebno precej previdnosti, predvsem zaradi tega, ekr so zelo popularni in so ljudje "zavohali" denar. in zaradi tega jih precej nepremišljeno parijo. samo nisem se hotela pretirano spuščati v podrobnosti, ker sem bila že kregana tu zaradi tega  Grin.

hvala vsem za pohvale od annie, meni je tudi ful lušna  Grin. pa seveda tudi nicky, na srečo je njegova lastnica toliko fajn, da mi tu in tam pošlje kako slikico po mailu, če ji že tu ne uspe pripeti kakšne.  Wink

ehm, kje pa je slikica od tvoje male, Aitana? ker je nicky rekla, da jo je pogledala? radovednost!!!!!  Smiley

nicky, si bom drznila, pa pripela slikico od nickyja sem, če lahko!?
Logiran
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.