mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 21:49:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 547990 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435

« Odgovor #405 : ponedeljek, 17.04.2006 : 09:44:18 »

tako kot so rekli ostali, šola je odločitev posameznika. Smiley če nekdo misli, da najbolje izšola doma, pač naj tako počne.  jaz tega zaenkrat ne znam. pa annie je tudi moj prvi pes. tako je pač odločitev, da so lily peljali v šolo, čisto njihova, meni se pač zdi dobra. moje mnenje pač.
šola pa je tudi fina zaradi novih poznanstev. tako ima annie že "ljubčeka" jaz pa nove prijatelje :-).

zdi se mi pa zabavno psa učiti različne trike in ukaze, saj tako zaposlim njene možgančke, svoje pa tudi.  Grin  četudi verjetno ni življensko pomembno, da pes zna preval, obrat,..., se mi zdi pa prav dobro za lastnika in psa. tako pač jaz gledam na to.

poznam pa tudi jaz primerke, ki so takoj po šoli nehali delati s psom in je zdaj kuža čista polomija, kljub opravljenemu B-BHju.
Logiran
mojčica
rad pišem
Sporočil: 321

« Odgovor #406 : ponedeljek, 17.04.2006 : 09:57:12 »

Citat
Me je pa zabavala ugotovitev, da se vsak pes nauči sedi in lezi... Absolutno, še posebaj lezi dobro obvlada že od prvega dne, ko se skoti.

Poznam primerek, ki ne zna nič od tega. Pa ne samo to, ta pes se je celo polulal na nogo mojega prijatelja.  Shocked Ne moreš verjet... Lips Sealed
Logiran
murka
nekaj malega že vem
Sporočil: 177

« Odgovor #407 : ponedeljek, 17.04.2006 : 19:51:32 »

Za vse, ki vas zanima, Anikin Čarli se še ni našel. Je obveščeno vse od veterinarskih do policije... Nobene informacije še ni dobila, da bi ga kdo kaj videl... Žalostno, lahko so ga odpeljali čez mejo...

Ja, drugače se popolnoma stinjam, psa je treba zaposliti, predvsem njegove možgančke in trikci so super, da ga zaposliš, pa še sam se spreniraš, ko ugotavljaš, kako bi ga česa naučil.
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #408 : ponedeljek, 17.04.2006 : 21:56:50 »

mi smo iz ljubljane. nisem še čisto prepričana za šolo. do sedaj sem imela že 2 psici in sem obe lepo naučila osnovnih stvari; sedi, tačko, prostor, prinesi, hojo ob nogi... za tako pasmino mislim, da je to čisto zadosti. ne bova hodile na nobene raztave, agilitije in podobne stvari, tak da kaj več kot osnovna povelja ne rabi.

Čak a misliš da so za rasztavne pse šole obvezne???
Šolanje je odločitev samo lastnika - kaj naredi je njegova stvar...
Se pa strinjam da se da tudi brez šole še z tako trmastim psom dobro izpeljati - samo ukvarjati se je potrebno....

Drugače pa Anie se je zelo spremenila odkrat hodi v šolo in mi je zelo lepo videt tako mlado kužiko ki je tako ubogljiva!
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #409 : torek, 18.04.2006 : 09:31:45 »

hehe, hvala vesna!  Grin ja, annie kar koristi šola. predvsem je precej bolj ravnodušna do ljudi-to je bil najin veliki problem, pa tudi velikih psov se manj boji. tako da nama je koristilo. lahko pa s trmastim psom narediš tudi sam marsikaj ( tu je meni vzornica Nely). annie je tudi prej ubogala osnovne ukaze ( no, le sedi, tačko, prostor), drugače pa je bila pravo živo srebro, zdaj pa je precej bolje. ti pa tudi nobena šola ne pomaga, če potem sam ne delaš doma. marsikdo misli, da se bo v tistih 2 urah na teden vse naučil, sam pa nič delal. tako seveda ne gre! v šoli dobiš le napotke, kako delati doma s psom. in če ne, je to ven vržen denar. midve sva šli predvsem zato, da se navadi na ljudi, da ni vedno v centru pozornosti in da spozna še kakšne kužke! pa da dobim še kake pametne nasvete. se pa ob tej priložnosti zahvaljujem vsem, ki sem jih morila s pasjimi problemi in so mi pomagali z nasveti!  Kiss
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #410 : četrtek, 20.04.2006 : 00:27:21 »

kaj uporabljate proti klopom? mi gremo za praznike na hrvaško in tam imajo ¨ubijalske¨ klope. ena  psica (prva mešanka) mi je pred letimi skoraj poginila pa sem jo zaščitila z Frontlinom, pri drugi pa sem uporabila zraven še verminex, ki je sicer nekoliko ublažil vso zadevo, vendar pa so se tu in tam še našli kakšni hudički prisesani.
zanima me kakšne so vaše izkušnje pri cavalierjih
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #411 : četrtek, 20.04.2006 : 10:15:44 »

Frontline je bolj za bolhe, za klope skoraj da ne pomaga - za klope trenutno veterinarje dajejo Advantix in Expot, jaz sem kupila ta drugega, vendar ga ima na sebi sele kaksen teden, tako da o rezultatih se ne morem porocat.
Logiran
nusap
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #412 : četrtek, 20.04.2006 : 12:39:04 »

V bistvu je že Uma odgovorila glede klopov.

Moje izkušnje; Frontline-odlično proti bolham, Advantix-proti klopom; Lani sem prišla iz enega sprehoda v gozdu in sta imeli obe psici milijon klopov. Pretiravam, ampak po vsaki je vidno lezlo čez 20 in več klopov. Seveda sem skušala vse odstraniti, vendar sem že naslednji dan videla, da so se na vsako prijeli dva ali trije klopi. Še isti dan (večer po sprehodu) sem jima dala Advantix in tamali (kavalirki), ki je na spodnji meji po teži, je tiste klope dobesedno scvrlo. Večji, ki je na zgornji meji, pa je bil učinek manjši. Ampak zadeva zagotovo deluje.

Citat
..sedi, lezi se pa itak nauči vsak pes...
Mojčica, mislim, da se nisva razumeli. Tudi ta pes, o katerem govoriš, zagotovo kdaj sedi in leži, torej zna sedeti in ležati. In ta "modra" ugotovitev me je zabavala... Seveda je pa potrebno psa naučiti, da se bo vsedel ali vlegel tudi takrat, ko bomo mi to poveljevali. In da to pes res obvlada je potrebno kar precej treninga.
Pa ta "pripomba" je bila kar tako, ker se mi je pač porodila ta misel.. je pa za razmislit, ali naši psi res obvladajo ti dve osnovni povelji. Ali se res vleže zmeraj na prvo povelje, ali se bi vlegel na povelje medtem ko se igra z drugimi psmi ali teče k drugemu psu... Roll Eyes

lp, polona
Logiran
Sally
odvisnež
Sporočil: 846

« Odgovor #413 : nedelja, 23.04.2006 : 21:32:51 »

Prejsnji teden sva se z Jasmino mudile na Ceskem, pa sva obiskale prijateljico, znano vzrediteljico Cavalierckov... Pa so nastale te fotke, katere sem zelela deliti z ljubitelji te pasme. Cheesy

Vsi so navalili name... Shocked

...potem pa se na Jasmino Grin Grin Grin

Rojena pozerka... Smiley

Bodoca mamica Margot... Wink

6 tednov stara ruby psicka in 3 mesecni b/t samcek Cool

Dober teden stari ruby psicki Kiss

Bilo je kar zanimivo, moram priznat, saj v druzbi tako velikega stevila kavalirckov (skoraj 30) se nisem bila. Smiley
Logiran
nusap
novinec
*

« Odgovor #414 : ponedeljek, 24.04.2006 : 12:03:01 »

Lepo in simpatično...med toliko kavalirji..jaz tudi..

...ampak, koliko časa dnevno se lahko posvetiš posameznemu.. Huh

lp, polona
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #415 : ponedeljek, 24.04.2006 : 17:37:48 »

Hvala za lepe slikice!  Grin
Logiran
Joni
odvisnež
Sporočil: 799

« Odgovor #416 : ponedeljek, 24.04.2006 : 18:36:43 »

Wow, mora biti pestro pri Alexandri. Sicer so pa lustne slikice, mora bit fajn med tolko kavalircki.

Lp, Tinkara
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #417 : ponedeljek, 24.04.2006 : 22:04:20 »

človek bi si kar zaželel imeti še enega. sploh so mi pa všeč ti black and ten. mogoče pa čez kakšno leto ali dve, da bo Lady imela družbo.
Logiran
SISSI
novinec
*

« Odgovor #418 : torek, 02.05.2006 : 15:39:26 »

Pozdravljeni!

Imam šest mesečno blenheim cavalierko Mayo. Zanima me, če je morda že kdo od vas imel težave z mlečnimi zobmi. Pri moji mali kar trije niso hoteli ven, tako da smo jo morali odpeljati k veterinarju na puljenje. Ali se to pri cavalierjih pogosto dogaja?

lp               Andreja
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #419 : torek, 02.05.2006 : 18:47:16 »

zdravo.
annie sta tudi zaostajala dva zoba in sicer podočnika. pravzaprav sem imela celo v načrtru do veterinarja v roku par dni, pa so na srečo izpadli. je pa imela nove že skoraj enako vellike kot mlečne.

jaz pravzaprav pojma nimam, eni pravijo pulit, eni pa da raje ne!  Huh
Logiran
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.