o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 22:08:17
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani:
1
...
22
23
24
25
26
[
27
]
28
29
30
31
32
...
305
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek (Prebrano 548011 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
roknik
še malo sramežljiv
Sporočil: 99
Re: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel
«
Odgovor #390 :
torek, 04.04.2006 : 21:55:37 »
Naša Lady ima že skoraj 5 mesecev in ima dokaj neprijeten vonj. Ne bi jo glih rada prepogosto kopala, še posebej zdaj ne ko je tako mlada. Do sedaj sem jo okopala trikrat, pa se mi že to zdi preveč. Uporabljam šampon in balzam Iv San Bernard za mladičke. Dan dva res diši božansko potem pa se zopet pojavlja tisti vonj. Meni osebno ni moteč, toda drugi ga zavohajo, ko pridejo v stanovanje. Vsakič, ko prideva s sprehoda jo dam v kado in ji operem tačke, trebušček, rep; skratka cel spodnji del pa še okoli ust jo malo splahnem.
Nekateri pravijo, da je to najverjetneje od hrane (tudi veterinar). Uporabljam pa od Hillsa brikete za mladičke (nežno roza vrečka), dvakrat na teden ji dam tudi njihove mesne pločevinke kamor zamešam rumenjak, tudi skuto je, na riž z zelenjavo pa je čisto nora. Od človeške hrane poje le če tamalemu (eno leto) istrga iz rok kako žemljico.
Zanima me kakšne izkušnje imate vi z vonjem psa pa kakšne šampone uporabljate pa na koliko pogosto jih kopate.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #391 :
četrtek, 06.04.2006 : 08:56:33 »
annnie se mi zdi, da ne smrdi. vonj ima edino izcedek iz oči, ki ga pa sicer redno odstranjujem. mislim, da bi res lahko bilo do hrane! samo vem pa ne...
annie bo zdaj stara 7 mesecev, pa sem jo 3x kopala! aja, je pa Nutro lamb and rice za mladičke. kopam pa jo z Biogroomovim šamponom "flufy puppy".
hm, neka velika pomoč nisem bila...
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
«
Odgovor #392 :
petek, 07.04.2006 : 19:06:30 »
Varja mislim, da je tvoja Anni dobila ¨sotekmico¨ v lepoti. Lady je BH (belorjava), vsaj do včeraj je bila, ko sva se pa vrnile s sprehoda je postala trokolorc. A si moreš to predstavljati, da od bajte odteljem BH pripeljem pa trokolorca. Mojemu je šlo kar malo na smeh čeprav sploh ni bilo nič smešno. Na najini sprehajalni potki se je čez noč pojavil nek avto, seveda skrit za drevesi, in naša frajla se je elegantno sprehodila pod njim in je ven prišla vsa črna od olja. Po hrbtu je bila grozna, pa še okoli smrčka je imela par črnih lis. Čeprav sem jo takoj ko sva prišli domov orenk sprala je še zdaj vsa lisasta po hrbtu. Krasno a ne? Na srečo sva se dokaj hitro skopali tako da olje ni prišel preveč v kontakt s kožo.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #393 :
sobota, 08.04.2006 : 09:12:24 »
hehe, upam, da s jo slikala! :-) take fotke so najboljše!
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
«
Odgovor #394 :
torek, 11.04.2006 : 00:04:02 »
res nisem imela čas za slikanje. samo gledala sem kako naj čimprej sperem tisto svinjarijo dol. hvalabogu ni bilo nič hudega-ni prišlo čisto do kože. samo šekasta pa je še sedaj.
zdaj ji zobki ispadajo pa je vsa vboga. jaz sem pa to pogrunala šele po 2 dneh, ko ni spravila vase niti polovico briketov v svoji posodici. najprej sem mislila, da je kaj narobe od tiste avanture z oljem potem pa sem se spomnila na zobe.
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
«
Odgovor #395 :
torek, 11.04.2006 : 00:06:04 »
a se je že našel anikin čarli. da ti grejo takole krasti pse. človek bi jih kar ........
Logiran
nusap
novinec
Sporočil: 30
«
Odgovor #396 :
torek, 11.04.2006 : 14:08:58 »
Ja, tudi jaz sem radovedna kako je s Čarlijem. Mogoče ne bi bilo slabo alarmirati po vseh veterinarskih, saj ga bodo slej ali prej morali obiskati..pa kjerkoli že je. Zagotovo pa ima Čarli čip in kakšno tet. št., tako da ga ne bi bilo teško identificirati.
Janja, upam da v soboto sodeluješ na tekmi in da se vidiva. Pa vreme zrihtaj
lp, polona
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
«
Odgovor #397 :
torek, 11.04.2006 : 19:19:56 »
najverjetneje so ti lopovi psov take vrste, ki čez nekaj dni pokličejo kao da so našli psa in poberejo nagrado (ki najverjetneje tudi ni majhna). dokazati jim pa nič ne moreš
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #398 :
petek, 14.04.2006 : 10:27:11 »
roknik, sestrica od lady-lily, pa hodi z mano v pasjo šolo! :-) sta bili včeraj prvič, pa bosta sigurno nadoknadili!
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
«
Odgovor #399 :
nedelja, 16.04.2006 : 00:54:34 »
V katero pa hodita? kok deleč ste že? najverjetneje je že prepozno za prijavo a neda? nebi rada butnila v temo ampak a ni pri 5 mesecih malo prezgodaj za v šolo? ali se pa meni to samo zdi. a lastniki Lili mogoče tudi sodelujejo na tem forumu? iz njihovega legla sem spoznala samo lastnike samčka, ki je tudi trokoloc. prekrasen je bil.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #400 :
nedelja, 16.04.2006 : 10:50:04 »
zdravo.
midve sva drugače iz maribora, v šolo hodimo že en mesec, pa če se zdaj vključita, še nista kaj dosti zamudili.
mislim, da je 5 mesecev skrajni čas za šolo, ponekod sprejmejo tudi mlajše ( pri nas so do 4tega meseca dalje). kuža v tem času največ osvoji in si najhitreje zapomni. lastniki od lily niso na tem forumu.
lep pozdravček,
varja
p.s. mala revica je edino grozno prestrašena, se boji kar vsega. pa bo že bolje, se mi zdi super, da sta prišli v šolo ( saj sem povedala tudi lastnici)
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
«
Odgovor #401 :
nedelja, 16.04.2006 : 11:20:20 »
mi smo iz ljubljane. nisem še čisto prepričana za šolo. do sedaj sem imela že 2 psici in sem obe lepo naučila osnovnih stvari; sedi, tačko, prostor, prinesi, hojo ob nogi... za tako pasmino mislim, da je to čisto zadosti. ne bova hodile na nobene raztave, agilitije in podobne stvari, tak da kaj več kot osnovna povelja ne rabi. saj jaz tako mislim. zame je važno, da se pes odzove na tvoj poklic neglede kaj dela in da te počaka, če greš recimo v trgovino. če sem tisti dve naučila ni hudič, da ne bom še te. tačko, sedi, lezi se pa itak nauči vsak pes, če se le malo ukvarjaš z njim.
škoda, da ste tako daleč; prav rada bi videla ¨našo¨ Lily. lepo jih pozdravite od Sonje (in seveda Lady) čeprav jih ne poznam. naša Lady je prava naspidirana bomba. na ljudi je čisto ¨neumna¨. vse mora videti, obvohati, naskakati, oblajati. nikoli ni bila niti strašljiva niti sramežljiva, da bi se pa koga ali kaj bala ji pa niti na pamet ne pride. sedaj intenzivno delava na tem, da ne skače na ljudi (moram se pohvaliti, da je 80% že bolje kot prej).
danes jo nekaj daje. nič se ji neda. nevem ali je polna luna ali jo pa daje spomladanska utrujenost
. mož pravi, da že počasi prevzema moje vrline (lenobo)
. saj veš tisto: ¨kakav gazda, takav pas¨
Logiran
mojčica
rad pišem
Spol:
Sporočil: 321
«
Odgovor #402 :
nedelja, 16.04.2006 : 20:06:30 »
Dobra stran šolanja je tudi ta, da se kuža druži z ostalimi psi, da spoznava različne situacije, različna okolja...da se ga v bistvu socializira.
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
«
Odgovor #403 :
nedelja, 16.04.2006 : 21:35:01 »
razumljivo. pri nas ima že skoraj vsaka druga hiša psa ali celo dva, tako da kar se tiče druženja s psi (seveda pod kontrolo) res nimamo problemov. na žalost je preveč spuščenih psov.
če se psa pelje večkrat na sprehod (mislim na dan), da gre mimo cest z avti, mimo pešcev, mimo otrok, da pride s tem tudi v kontakt z njimi že tukaj se socializira. moja psica se pri sprehodu sreča z dostimi situacijami. s psom se moraš ukvarjati od jutra do sutra malo zares malo pa preko igre.
skoraj vsak pozna kakšnega lastnika (jaz osebno tri), ki je šolal psa z odliko, toda po šolanju je to učenje nadaljeval še kakšna dva tri meseca potem pa vedno redkeje dokler ni na koncu prenehal zaradi razno raznih razlogov. moji psici, ki nista šole videli niti od blizu, sta bili bolj socializirani in navajeni poslušnosti kot njihovi psi.
da me nebi kdo narobe razumel. nisem proti šoli-še zdaleč ne. če bi imela kakšnega rotvalarja, pitbula... bi se najverjetneje tudi jaz odločila za šolo. tudi vsakemu novopečenemu lastniku pride šolo še kako prav. jaz imam že nekaj iskušenj s psi in jih bom glih tako socializirala kot drugi, ki hodijo v šolo. moja povelja so mogoče malo različna kot vaša ampak končni cilj je pa isti. mogoče bom potrebovala kakšen dan ali dva več, da jo naučim nekaj. navsezadnje pa se še vedno lahko obrnem na ta forum na pomoč ker več glav več ve.
pa brez zamere vsem. jaz tako gledam na to.
Logiran
nusap
novinec
Sporočil: 30
«
Odgovor #404 :
ponedeljek, 17.04.2006 : 00:22:02 »
Po zadnjih informacijah se Čarli še zmeraj išče
...
Pasja šola.. odločitev posameznika.. Če nekdo ne dela s psom, mu še najboljša pasja šola ne pomaga. Se strinjam z roknik in mojčico. Me je pa zabavala ugotovitev, da se vsak pes nauči sedi in lezi... Absolutno, še posebaj lezi dobro obvlada že od prvega dne, ko se skoti.
lp, polona
Logiran
Strani:
1
...
22
23
24
25
26
[
27