mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 15:14:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 547843 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
flora
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69

« Odgovor #195 : torek, 25.10.2005 : 17:04:09 »

En lep pozdrav vsem skupaj!

Me pa res dolgo ni bilo in vidim da je že dosti novega.

Rada bi komentirala debato o zdravju in cenah...
Varja in Ulpi: Res je zelo pomembno da se fajn pozanimaš pri vzrediteljih o starših, dednih boleznih... vendar ti noben vzreditelj, naj bo še tako dober ne more garantirati da bo tvoj kuža zdrav. Lahko ti samo zmanjša verjetnost da do tega pride. Torej da slika kolke, ima preiskave za srce. In če lahko izrazim svoje mnenje mislim, da si Varja mal obsedena z okvaro srčne zaklopke, ki se lahko pojavi pri kavalirjih. Tako pač je. Lahko delaš na tem, da kupiš čim boljšega psa-kar za seboj potegne tudi svojo ceno in upaš, da ne bo dobil te neprijetne bolezni.

Kot sem že enkrat rekla: Če si res želiš imeti kužka ga vzameš takega kot je.

Ulpi pa bi rada svetovala, naj upošteva nasvete in naj ne kupuje psička pri preprodajalcih.

Pa brez jeze. To je samo moje mnenje.

Lp vsem.

Janja
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #196 : sreda, 26.10.2005 : 09:46:36 »

haj.
priznam, da sem obsedena s tem. samo sem raje obsedena, kot pa da se sploh ne bi pozanimala! tako sem našla vzrediteljico, ki testira in samičko in samčka in je večja verjetnost, da bo tudi mali zdrav. vem pa tudi, da mi nhče s še tako testiranimi in zdravimi starši ne more garantirati, da bo tudi mali zdrav! hm, ne vem pa, če je pravzaprav obsedenost, če pač vprašam vzreditelje, če testirajo svoje pse. če pa je, pa tudi ok. pač sem... saj ne kadim in ne pijem, sem pač s tem obsedena. pa s čokolado  Cheesy.

glede cene: o tem pa jaz nisem debatirala in mi je čisto jasno, da potegne to s sabo višjo ceno. samo ker na začetku sploh nisem imela predstave, kakšne so cene, sem pač spraševala. in verjetno nisem edina! je pa res, da nekomu ne morem dati 1700 UEr ali 1500 EUR. to pa je res. ali pa nekomu ne bom dala 2x višje cene, kot je za leglo istih staršev pred pol leta zahteval. ( hm, to je bilo zdaj malo zmedeno).
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #197 : sreda, 26.10.2005 : 10:34:11 »

En lep pozdrav vsem skupaj!

Kot sem že enkrat rekla: Če si res želiš imeti kužka ga vzameš takega kot je.

Pa brez jeze. To je samo moje mnenje.

Lp vsem.

Janja

No vidiš ,kako smo si različni.
Ko se jaz odločim imet novega kužka pa namesto , da bi vzela takega kot je, raje kupim takega, kot si ga želim.

kar pa se pozananih zdravstvenih težav pasem tiče, je tako ,da če vzameš psa iz linij, ki so več generacij testirane, je možnost ,da bo imel omenjeno obolenje tako blizu nič ,da jo skoraj ni vredno omenjati  oz še mnogo manjša kakor pri pasmah za katere je ta napaka netipična. lahkopa seveda ima kakšno za pasmo netipično napako, ki se ne testira. Ampak tudi je verjetnost minimalna.
Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #198 : sreda, 26.10.2005 : 18:04:31 »

Deteljica:
Nisem mislila tako kot si me razumela.
Normalno, da kupiš takega kužka kot si ga želiš. Hotela sem reči, da če potem pride slučajno da takšnih in drugačnih težav, ga sprejmeš takšnega kot je. Ne pa da vzameš kar prvega, ki ti pride pod roke.

Kar pa se takšnih in drugačnih bolezni tiče, vem za ene par ljudi, ki so kužka kupili pri "M", pa imajo manj težav z njimi kot jaz. Ne bom pa trdila da sem ga sama kupila pri grozno priznanem vzreditelju. Ima pa netipično bolezen za pasmo, ki je baje zadnje čase tudi zelo pogosta tudi med kužki.

Varja:
Nisem mislila, da ne smeš spraševati vzrediteljev o testiranjih, vendar v svojih pogovorih neprestano pišeš le o tem, zato sem rekla, da si obsedena. Nič slabega nisem mislila.

Pozdravčke vsem. Wink
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #199 : četrtek, 27.10.2005 : 09:53:40 »

eh, flora. pa saj vidiš, da sem se hecala oziroma, da nisem bila jezna!  Wink
sem pa tudi priznala, da sem malo obsedena s tem.

aja, glede na to, kar si deteljici odgovorila. jaz iščem zdravega psa, če pa pride do česa, pa ga sigurno ne bi zavrgla in bi ga sprejela takega kot je! verjetno o takih stvareh sploh ni potrebno debatirati, ker sigurno nihče, ki je tu, ne bi kaj takega storil! da ga potem ne bi sprejel, to mislim.
Logiran
nusap
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #200 : sobota, 05.11.2005 : 22:05:13 »

Po daljšem premoru, pozdrav vsem še od mene.

Vesela sem, da se je na tem forumu zbralo že toliko lastnikov ali ljubiteljev kavalirjev, ki lahko o skupni temi bolj ali manj produktivno debatiramo. Me je pa malo razžalostilo preteklo pisanje in "kritiziranje".  Skoraj v vsaki temi se nekdo prepira... in ne še tu, ni razloga! (bo Jana zaprla temo Wink).

Zdaj pa kaj bolj veselega.
Janja; že dolgo nisem slišala novic o Flori. Ste zdaj rešili zadevo z alergijo? Mogoče kak naraščaj?
Naslednjič v Ajdovščini pa zagotovo... upam da tudi letos sodeluješ. Popi je pred kratkim dopolnila 15m, tako da bo kmalu lahko preverila "trdo" delo.

lp, polona
Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #201 : nedelja, 06.11.2005 : 10:30:27 »

Ts, ts, ts... nihce ne pozdravi Dorotal!    Sad Cheesy Grin
Punca se javi s Poljske, prilima slikico in pove:

22.10.2005 na Cesky klub show bylo 36 kingow, 240 cavalierow

vi pa nic.  Lips Sealed

Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #202 : nedelja, 06.11.2005 : 14:22:55 »

halo!

se s Polono ( Nušop ) strinjam.
pravzaprav bi bilo fino, če bi imeli enkrat srečanje kavalirčkov, pa bi se lahko pogovarjali, psi pa bi se igrali! to bi bilo super!

Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #203 : nedelja, 06.11.2005 : 19:33:08 »

Marjetka, imaš prav!

Lepo pozdravlam Dorotal in ji čestitam za doseženo nagrado!

Polona:
POzdravljena!

Ja, res se že dolgo nisva slišali. Ma Flora je kar uredu. Se bojim da se te alergije ne bomo kar tako rešili. Zdaj se psihično pripraljam na sterilizacijo. Žal z mladički ni bilo nič. Izbrali smo premalo izkušenega samčka, poleg tega pa smo bili tudi sami neizkušeni in nismo vedeli kako pomagati. Škoda.  Cry

Seveda bom pomagala, če me bodo potrebovali. S Floro pa ne. Se pa vsekakor vidiva tam, če ne pride kaj nepredvidljivega vmes. Wink Komaj čakam, da vidim tvojo ta "malo" na delu. Wink
Kako pa je z njo? Je še kaj zrasla? Pošlji mi še kakšno slikico.

Pozdrave vsem.

Janja
Logiran
Katarina_
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #204 : ponedeljek, 07.11.2005 : 23:21:07 »

Živio!  Smiley
9. decembra bom končno postala ponosna lastnica psička pasme Cavalier King Charles Spaniel. O tej pasmi sem se seveda dobro poučila, vendar pa mi manjka nekaj čisto praktičnih informacij. Zato prosim vse lastnike teh kužkov za čimveč praktičnik nasvetov.
Lp, Katja Wink
Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #205 : torek, 08.11.2005 : 19:27:23 »

Pozdravljena Katja_14! Smiley
Kaksne barve kavalircka bos pa dobila? In od kod? Imas ze izbrano ime? Roll Eyes Cheesy
Ce si se dobro poucila o kavalirckih in vzgoji psa, naj te ne skrbi. Veliko informacij lahko najdes tudi, ce pobrskas po temle forumu (oddelki "vzgoja", "nega", "preharana"...). Ce bos naletela na kaksno tezavo, pa vprasaj in ti bodo izkusenejsi forumovci sproti pomagali. Wink

Varja: kdo pa je tole prelepo srcece v tvojem avatarju?  Shocked Roll Eyes
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #206 : torek, 08.11.2005 : 20:27:30 »

Joj Varja lep avatar!

No komaj čakam da se ti izpolni skrita želja - še malce ne! Wink
Pol pa glej da ti prideš naokrog, če smo že mi takšni packi da ne pridemo do parka al pa piramide....
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #207 : sreda, 09.11.2005 : 10:19:24 »

ja, vesna. veliki packi!  Wink veš, da bom prišla. sem vesela vsakega, ki se bo pripravljen z nama igrati!

ta avatar pa je moja Annie Lee. no, skoraj moja. zaenkrat še moram po njo, potem pa bo!  Grin
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #208 : sreda, 09.11.2005 : 12:54:20 »

SUUUPPPEEER  Wink
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #209 : sreda, 09.11.2005 : 12:57:46 »

hvala, hvala...
saj se kar topim od ponosa....

imaš zs, vesna.
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.