mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 12:24:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 549788 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435

« Odgovor #990 : ponedeljek, 26.03.2007 : 10:45:29 »

seveda ni zamere.  Smiley

upam edino, da si se zmotila, ko si prebrala, da so kupili psa na sejmu.  Huh

no, glede cene. pri nas so okrog 1000 EUR, oziroma od 800 do 1000, na hrvaškem od 1000 EUR dalje. Tudi na češkem in slovaškem so cene višje, kot so bile, tako da če iščeš po dobrih psarnah, so od kakih 700 EUR dalje. aja, to so cene za rodovniške pse. lahko pa dobiš psa tudi za manj, če je "pet" kvalitete. morda pa najdeš tudi za manj, pravzaprav ne vem...

ampak cena nakupa je vedno le en del, nikoli ne veš, kaj te čaka. pa tudi precej denarja moraš odšteti na začetku za vso opremo, cepljenja, igračke,...

lahko pa te tudi vseka smola, kot je mene, in daš še enkrat toliko le za veterinarja.

tudi v sloveniji imaš vzreditelje kavalirčkov, moje mnenje o tistih, ki jih poznam, je zelo slabo. seveda pa ne poznam vseh.  Smiley

kakšnega kavalirčka pa si želiš? barva, spol?  Smiley te zanimajo razstave ali te to ne mika?  tudi to lahko vpliva na ceno. lahko pa seveda počakaš kako leto, pridno kupčkaš denar, in si potem nabaviš kavalirčka.  Smiley
Logiran
latica
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #991 : ponedeljek, 26.03.2007 : 14:36:26 »

Ojla!

Hm, no pol sem pa narobe prebrala.. glede sejma... Sem vceraj na hitro preletela vse tele strani, samo jih je toliko, da je joj.. :-) Nekaj vem, da je bilo napisano o sejmih... oz. razstavah.. ah.. se ne razumem na to prevec... Pa saj ni vazno.

Glede na to, da sem veliko prebrala o nerodovniskih psih, bi raje imela kar psa z vsemi papirji, ceprav to pomeni malo vec denarja (oz. ogromno vec). Sicer o razstavah nisem nikoli razmisljala, ce pa bi se ze spustila v nakup psa, ki bi bil primeren za razstave, pa bi se jih mogoce udelezevala, seveda bi se mogla prej se nauciti veliko stvari!

Saj denar ze imam, ker pridno sparam za obnovo stanovanja pa za poroko.. :-) Ampak potem pa pride vmes taka mocna zelja po psicku... da bom mogoce malo denarja kar zapravila zanj.. hehe..

Am, glede spola ne vem ravno. Mogoce puncko. Barvo pa bi imela... mislim, da je BH (tisti bel in rjav)? Taki so mi se najbolj ljubki... :-)

A gospa iz Hrvaske, ki ima psarno je pa najbrz ok ne? Ker je tudi njena psarna objavljena na tem forumu.

Kje si pa ti kupila svojega?

Lp pa hvala za vse odgovore in se še beremo.
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #992 : ponedeljek, 26.03.2007 : 14:40:58 »

Sejme si zamešala z razstavami  Wink (nič hudega)
Jaz osebno bi ti toplo svetovala da se kdaj podaš na kakšno razstavo, kjer boš vsekakor imela možnost spoznati večje število kavalirčkov, in morda tudi vzrediteljev, se z njimi pogovoriš, počasi prečekiraš naokrog in prideš do odločitve. Včasih je bolj modro iskat, čekirat biti previden, pa če tudi želja še tako velika, kot se spustiti v prenagljen nakup kužka  Wink
Logiran
latica
novinec
*

« Odgovor #993 : ponedeljek, 26.03.2007 : 15:04:50 »

Ja, ups... Sm bolj na sejme vajena kot na razstave... :-S

Kdaj pa je kaka razstava? Vem, da je bila ena januarja, sem hotela it pogledat, pa je sla mimo.. :-( CIsto pozabila nanjo...

Verjamem, da bi bilo bolje, ce naredim tako. Sicer sem ze poslala mail tistim iz Hrvaske, da se pozanimam, kdaj imajo naslednje leglo, pa mislim, da enkrat poleti (ce sem prav izracunala).

Sem pa ravno prebrala nekje, da so tile psicki ful nagnjeni k nekim boleznim. Pa da je dobro, ce preveris rodovnike, da so ok. Mi kdo svetuje, kje bi se vec izvedela o tej pasmi? Obstajajo kaksne spletne strani? Sem nekaj brskala, pa nisem kaj dosti nasla...
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #994 : ponedeljek, 26.03.2007 : 15:11:10 »

26/27 maj Portorož, še bolj toplo pa bi ti priporočala Evropsko razstavo ki bo letos junija (8-10) v Zagrebu. Zagreb ni tako daleč, kavalirčke boš imela možnost videti 8.6 - in tam boš imela možnost spoznati resnično največ vzrediteljev in predvsem kužkov. Na takšne razstave ponavadi pridejo iz bližnjih in tudi bolj oddaljenih držav in predvsem osebni stik je zame najboljši.
Logiran
latica
novinec
*

« Odgovor #995 : ponedeljek, 26.03.2007 : 15:16:21 »

Hvala... Si bom takoj zapisala v koledar, da ne pozabim na to.. :-)
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #996 : torek, 27.03.2007 : 08:54:12 »

zdravo.

hehe, jaz bi raje dala za kavalirčka kot pa za obnovo stanovanja. samo jaz sem malo trčena.  Grin

nekaj strani o zdravju, upam, da jih Jana ne bo zbrisala, če pa jih bo, pa me seveda lahko kontaktiraš po mailu.  Smiley

http://cavalierhealth.org/

http://www.aboutcavalierhealth.com/

http://www.cavalierhealthfoundation.com/

ampak drugače pa vse te strani dobiš, če v google vtipkaš cavalier health, pa je.  Smiley

od kod pa si, iz katerega mesta?
Logiran
latica
novinec
*

« Odgovor #997 : torek, 27.03.2007 : 13:46:12 »

Hvala...:-)
Jaz sem tudi sedaj tako trcena, da bom najbrz vztrajala pri nakupu kavalircka, pa bomo ze obnovili stanovanje..

Sem mojemu rekla, da bom kupla kavalircka, pol pa vse sparala za poroko pa stanovanje.. pa da bova skenslala morje na minimum... Se je ze malo pritozil... :-)

Drugace sem iz Ljubljane.

Hvala za linke.. bom pregledala... ce jih zbrise, bom upostevala navodilo za iskanje..:-)
Logiran
Metika
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #998 : sreda, 28.03.2007 : 01:13:21 »

Gospa Varja zanima me vaše mnenje glede slovenskih vzrediteljev Cavalierjev in pa kakšne probleme ste imeli z zdravjem vašega Cavalierčka?

Prosila bi vas, če nam malo poveste in razložite glede tega, saj je vsako mnenje dobrodošlo in ena izkušnje več za nas, ki se še odločamo za nakup prekrasnega psa in iščemo najboljša in najprimernejša legla.

Najleša hvala.   
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Sporočil: 244

« Odgovor #999 : petek, 30.03.2007 : 20:46:46 »

Da vam naredim malo lustov. Glede na to da ste me prepricali, da moram it videt... Evo v nedeljo grem na raztavo v Luxu in se ze veselim 98 prijavljenim kavalirckom Cheesy
Vam sporocim kak bo! papa
Logiran
gremlin
rad pišem
Sporočil: 444

« Odgovor #1000 : nedelja, 01.04.2007 : 20:59:16 »

Današnji žur v parku. Grin
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1001 : ponedeljek, 02.04.2007 : 09:51:46 »

Anita, hvala za fotko. Sploh nisem opazila, da nas je tolko, dokler nisem te slikce videla.  Grin
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #1002 : ponedeljek, 02.04.2007 : 10:20:55 »

Joj kak sem vam "faus", jaz bi se vam tudi z veseljem pridruzla, pa smo imeli vzrejnega v Domzalah.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1003 : ponedeljek, 02.04.2007 : 10:25:08 »

Baje da drug vikend ponovimo, tako da pridi. več nas je, bolj lušno je.  Grin

se mi zdi, da bo to kar tradicija postala.  Smiley
Logiran
polonchy
novinec
*
Sporočil: 16

« Odgovor #1004 : ponedeljek, 09.04.2007 : 13:57:53 »

a ve kdo kje bi se dalo za smešno ceno dobit čistokrvne kavalirje z rodovnikom?
Logiran
Strani: 1 ... 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.