mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 13:48:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 548235 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
Joni
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 799

« Odgovor #870 : ponedeljek, 22.01.2007 : 10:23:32 »

Se cisto strinjam z Lobsang, enemu je vsec, enemu pac ne  Tongue Zdaj Larsa jaz ne bom komentirala na forumu, ampak z Nikijem se nimata kaj bat. Se vidimo v Celju?

Lp, Tinkara

P.S. Kot obleka ne naredi cloveka, dlaka ne naredi psa  Wink
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #871 : ponedeljek, 22.01.2007 : 15:34:37 »

hehe, to z dlako pa si dobro povedala.  Grin   ampak je res tako, ne gleda se le dlaka, ampak tudi vse ostalo. zdaj tu ne ciljam na nobenega določenega psa, ampak čisto nasplošno govorim.  Smiley
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Sporočil: 244

« Odgovor #872 : ponedeljek, 22.01.2007 : 19:42:34 »

Ce ste ze pri dlaki. Jaz sem ogorcena nad tem kaj vse so ljudje zmozni delat svojim psom zato da imajo lepo dlako na raztavah. Od tega da jih baje imajo zaprte zunaj(prav kavalircke) do tega da ne smejo bogi psi laufat po travi in gozdu. Jaz si ne predstavljam da bi svojega lumpa prikrajsala za to veselje. Ko ga gledam s kaksnim veseljem se podi po travi, skace kot srnica... da o gozdu sploh ne govorim. Noben naslov tega veselja ni vreden. Sicer verjamem, da vas je vecina tukaj taksnih ki raztavljate in se z menoj ne strinjate. Jaz se sicer trudim drugace mislece ne obsojat, razumem jih pa vseeno ne.
Sicer pa bom poslala Varji spet kaksno Rayevo slikico, da vidite kak nas fant raste. Sej bos dala gor, ne? Hvala!
 Wink
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #873 : ponedeljek, 22.01.2007 : 20:21:09 »

Niti ne da se ne bi strinjala...
Res pa da je da v veliki meri urejena dlaka na razstavah sodnika pritegne - čeprav samo to naj nebi bilo merilo in dober sodnik bo vsekakor vedel in pogledal tudi kaj se skriva pod njo.

Drugače sama svoji tibetanki ne prikrajšam niti enega trenutka v blatu, gozdu ali še kje drugje...
Sama si prav na kmetiji izbere prvo gnojšnico kamor se bo vrgla  Cheesy - hm morda pa zato tako lepa dlaka potem Smiley
Morda bom raje kot da jo zaprem kdaj ven razmislila o selitvi na Finsko  Grin
Logiran
Joni
odvisnež

« Odgovor #874 : ponedeljek, 22.01.2007 : 20:44:43 »

Vedno bodo obstajali ljudje, ki bodo sli cez vse mere, da bi si nafilali ego in skusali zmagati na vsaki razstavi. Sama sem pri svoji pasmi ze srecala ljudi, ki imajo svoje pse prav v ta namen. Ja, psi so perfektno urejeni in strenirani, ampak kakega razvajanja pa tudi ne dozivijo. Bojda so zato tako pridni na razstavah ker ne dobijo 2 dni za jest in potem delajo za hrano in le tam dobijo kontakt s svojim lastnikom, ki jih za imidz celo poboza.

So pa take posplositve zelo nevarne. To so le in izkljucno posamezniki, ki jih lahko ljudje kaznujejo tako, da pri njih mladica pac ne kupijo, zato se s tem da s(m)o vsi taki ne morem strinjat. Vecina razstavljalcev svojim kosmatincem omogoca karseda lepo zivljenje, obenem pa jih se razstavljajo. Tudi sama jemljem razstave kot en lep hobi in mislim, da tudi vsi, ki so prisotni na forumu. Ne poznam nobenega, katerega psi ne grejo tudi na kak potep, v gozd, na travnik ali kamorkoli drugam. Tudi ljudje, ki imajo lhasote, sicuje in podobne pasme z xl dlako, imajo radi svoje pse in jim nudijo vse kar potrebujejo. Moj Joni je bil v zivljenju 3x v gozdu. Zaradi tega ker "sparamo" dlako? Niti slucajno. Mi se ne gibamo po gozdu, ker prvic v nasi blizini nekih gozdov ni, se pa zdivja na razlicnih zelenicah, v pasji druzbi ali solo. Je zato nesrecen pes? Se zdalec ne. Ne mores verjet, ampak tudi ultra uspesni super dolgodlaki psi se kotalijo po zelenicah in se igrajo.

Sicer pa mislim, da kavalirji ravno ne spadajo v skupino kakih XL dolgodlakih psov, zato se razstavljalci tudi ne posluzujejo kakih ekstremnih metod. Vecina jim zasciti edino usesa pred razstavo s posebno kapo, saj grejo usesa zraven v skledo s hrano in podobno. To ima tudi plus za zdravje, saj se konice uses lahko vnamejo. Ker so psi tega od malega navajeni, jim to ne povzroca kakega posebnega stresa. Drugace se pa kavalirji razstavljajo taki kot so, skopani in pocesani seveda, ampak to je bolj ali manj to.

Me pa vedno znova zelo zmoti, da se pojavijo ljudje ki pljuvajo cez razstave, ampak ko pa jih vprasas ce so ze bili na kaksni, pa ti odvrnejo nekaj v smislu - eh ne, nisem se bil (bila) ampak sem pa ze videl to in to po TV ali pa sem slisal od koga.  Angry Tukaj ne mislim tebe konkretno ulpi, ampak na splosno. Mi je ze marsikdo dvignil pritisk na ta racun.

Kdorkoli dvomi o razstavah mu svetujem, da se v druzbi prijatelja razstavljalca odpravi na kako v bliznji prihodnosti in se preprica na lastne oci.

Lp, Tinkara
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #875 : ponedeljek, 22.01.2007 : 20:59:19 »

Jaz naceloma nimam nic proti raztavam. Sama ne najdem veselja v tem, ne zdi se mi pa slabo, ce je v mejah normale.
Zadnjic sem na tv gledala prispevek iz raztave in se mi je zdelo ful grozen podatek, ko je gospa rekla, da njen pes ne more v gozd zaradi dlake in se je pac morala odlocit ali gozd in podobne povrsine ali raztave.. Tega jaz zal ne razumem.
Mi ce ne bomo sli v gozd, bo to zaradi klopov, ne pa zaradi dlake:-)
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #876 : ponedeljek, 22.01.2007 : 21:06:11 »

Ulpi poglej temo o LJ razstavi pa boš vidla da se prispevki zmontirajo in prav tako so tudi tega zmontirali in dali noter kar je njim v tistem trenutku bolj pasalo in da je zadeva bila za širše občinstvo bolj zanimiva...
Navsezadnje če bi se vse pokazalo v lepi luči se nikjer nebi nič pisalo in govorilo - zdaj pa ptički non stop čivkajo kako ubog pes je in kako ga mučijo...
Jaz Ljubico poznam in vem da njeni kužiki redno obiskujeta travnike itd... sama si lahko pogledaš na njeni spletni.
Logiran
Joni
odvisnež

« Odgovor #877 : ponedeljek, 22.01.2007 : 21:07:08 »

Ta gospa je Kalsang iz nasega foruma. Svetujem ti, da si gres malo prebrati temo o sicujih, kjer je tudi argumentirala kar je povedala. Prav tako sem napisala svoj komentar v tisto temo kaj si mislim o prispevku. Je prijetno branje, sicu tema.  Wink

Sicer pa v svetu TV je treba biti malo dramaticen, da se doseze svoj namen --- visoka gledanost.

Drugace pa, ce bos takrat okoli 25.2. v SLO, te vabim da nas prides malo pospegat v Celje in si ogledas kavalirje  Wink

Lp, Tinkara
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #878 : ponedeljek, 22.01.2007 : 21:11:02 »

Kalsang pa poznam, nisem pa vedela da je to ona. Bom pogledala kaj ja napisala. Ker me res zanima. Tinkara, mogoce pa res pridem v Celje.
Logiran
Joni
odvisnež

« Odgovor #879 : ponedeljek, 22.01.2007 : 21:14:29 »

Super! Ce bo po sreci, bos spoznala se moj podmladek  Grin

Lp, Tinkara
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #880 : ponedeljek, 22.01.2007 : 21:28:07 »

Videla tvojo bebico na tvojem pageu. Lepo ime ima in pravi cukercek je.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #881 : torek, 23.01.2007 : 11:06:56 »

tako kot sem že v drugi temi napisala, ljudje pač slišijo to, kar hočejo slišati. in če je nekdo v tistem prispevku hotel potrdilo, da lahko pljuva čez razstave, je to tudi dobil. Kdor pa Ljubico pozna, pa ve, da temu ni tako.  Smiley  Kdor pa misli, da lahko nekoga sodi, ker ga je nekrat slišal govoriti 4 minute, pa kar naj.

Pa tudi ne  vem, zakaj je gozd zdaj tak pojem svobode in sreče psa? A ni še mnogo drugih stvari, ki odločajo o tem ,ali se psu dobro godi ali ne, ne pa le gozd? Pa ni to zdaj letelo le nate, Ulpi.

Meni tudi določeni razstavljalski ukrepi niso pri srcu, razna zapiranja v kletke za cele dneve, obdelovanje s kemikalijami, sprejanje, lakiranje, pudranje,.... Za takšne zadeve imam svoje lase, na katerih se lahko izživljam.  Grin  Še vedno pa upam, da je to manjšina. Nihče namreč v takih prispevkih ne bo pokazal kratkodlakega psa, ki ga le dobro obrišeš z birsačo, počešeč in je to to. To ne bi nobenega zanimalo, ljudje imamo pač radi škandale.  Roll Eyes

Kot sem že rekla, dosti stvari, ki jih počno NEKATERI razstavljalci, so  Lips Sealed, ampak če je 5 ovc slabih še ne pomeni, da je cela čreda zanič, a ne?  Wink

Ulpi, seveda lahko pošlješ slikico. Lobsang, ti pa ne nori s Finsko, razen, če boš imela le poletno rezidenco tam.  Grin
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #882 : torek, 23.01.2007 : 11:29:52 »

tako, slikice od Rajkota. Madonca, res je že velik fant.  Grin

http://www.moj-album.com/slike/74899/hS53KniEx5ZRCUSS.v.jpg

http://www.moj-album.com/slike/74899/D1FJVmPIkuhHvFYN.v.jpg
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #883 : torek, 23.01.2007 : 22:59:35 »

Varja hvala za slike. No tisti kuza na zgornji sliki je Ulpi. Da boste vedli od kod moj nick..
Glede prispevka o raztavah. V njem je bil povdarek predvsem na taksnih raztavljalcih ki tudi tebi Varja niso ljubi. In Kalsang je bila hoces noces v istem prispevku z njimi. In ko ste mi povedali da je ta zenska iz prispevka ona, sem vedela da sem dobila napacen obcutek, ker vem da je fajn in da ima rada svoje zivali. Ce jih ne bi imela, jo tudi usoda drugih zivali ne bi zanimala, kar pa vem da ni res.
Tak da jaz vec o raztavah ne mislim debatirat. Vsaj dokler ne vidim v zivo kak to zgleda. In ce me bo kdo uspel prepricat da so fajn in da kuzeki v njih uzivajo, vam bom priznala napako.
lp, Katja
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #884 : sreda, 24.01.2007 : 10:58:37 »

Katja, saj se ne gre zato, da komu priznaš napako. Vsak ima pač svoje mnenje in vsak ga ima pravico povedati. In nihče te ne misli prepričevati v kaj nasprotnega, povedali smo svoje mnenje, ti svoje, zdaj pa si naj vsak dalje misli svoje.
Glede prispevka, vsak ga je videl s svojimi očmi.... Wink
Logiran
Strani: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.