mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 00:51:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 547727 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
flora
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69

« Odgovor #75 : četrtek, 11.11.2004 : 10:22:38 »

Olja!
Zelo mi je zal za ubogo Nuso!! Bobozkaj jo se zame in daj ji enga  Kiss. Vem da ne pomaga ma vsaj za tolazbo.

Kaksne pasme pa sta Nusa in Goldi?

Glede Florinih rezultatov na razstavah, si lahko ogledas tudi na Uherjevi strani, ker sem mu p0oslala vse kopije ocen.Saj v bistvu smo se udelezili samo stirih razstav in tudi ne vem, ce se jih bomo vec.V Mariboru sem pa ostala razocarana v nulo, pa ne zaradi ocene-ni bila uredu-ampak zaradi sodnika.
Flora ni prevec navdusena nad razstavami. Ona raje nori po sprehodih in se igra, kot pa stoji in caka, da si jo potanko ogledajo. Smiley

Ce ti povem po pravici, sem sama sla na prvo razstavo brez kakrsnega koli pojma o tem.Povedali so mi sam da moram vadit stoj,da mora stat na mizi, mora pustit pokazat zobke in se mora pustit potipat.Pa smo sli.
Najprej sem bila navdusena, potem pa me je pocasi minilo, ko sem bolj zastekala dogajanje.

Pa saj lahko poskusis in jo peljes enkrat pa bos sama videla. Ce bo ocenjeval slovenski sodnik, bos imela se oceno za vzrejno dovoljenje.

Moram it, ker me "eni" klicejo Wink

Ciao, Janja
Logiran
nusa
novinec
*
Sporočil: 24

« Odgovor #76 : četrtek, 11.11.2004 : 15:41:45 »

Obe sta mešanki. Nuša je mešanka med novofundlandcem in nenškim ovčarjem, Goldi je pa...hm..kar nekaj. Je kot manjši zlati prinašalec, od tod tudi ime "Zlatka"-Goldi. S sestro sta bili pri 2-3 mesecih zavrženi, tako da nič nevem o starših, kaj šele o lastnikih (zagotovo nič dobrega). Sestro smo oddali, nje pa nihče ni vzel in zdaj je tukaj..

Sem pogledala rezultate od Flore, kaj naj rečem...super?..zaenkrat še nič ne razumem.. Kaj  pa je bilo s sodnikom v MB-ju? Jaz sem žal zamudila tisto rastavo, čeprav je 10min hoje od mojega doma. Šele po tistem vikendu sem izvedela, da je bila.

Medve s Popi se bova raje posvetile agilitiju. Spomladi je tekma v Ajdovščini, mogoče se pa vidiva.

lp
Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #77 : petek, 12.11.2004 : 18:46:30 »

Ja res bi bilo super ce bi prisla dol!
Ce ti po pravici povem jaz se zdaj nimam kaj dosti pojma o tem.
Flora je dobila 2xodlicno 2, to pomeni, da je bila 2. v svoji skupini med samickami. Ce bi dobila npr. odlicno 1, bi sla naprej in bi lahko dobila BOB(best of breed). Na CAC Trbivlje pa je dobila tudi R.CAC, se pravi, da ce tista ki jo je prehitela nebi prisla, bi poklicali nas in bi se "borili" za naslov CAC.
Upam, da zdaj ne bom kikslna, ma mislim da je tako.Ce ni, prosim, da me popravite. Ce dobis v enem letu npr. 3xCAC si slovenski prvak pasme, ce pa dobis 3xCACIB pa si mednarodni prvak pasme.

Upam, da sem ti prav razlozila in da si kaj razumela.

Skoda, ker si zamudila.
Aja, kaj je blo. Ma flora ima mal problemov z alergijo in ko sva ble v razstavnem krogu, se ji je med tekom hotelo praskat in je hotela na vsak nacin vohat po tleh. Vse skupaj je ocitno cudno izpadlo in mi je sodnik potem rekel, da ima "tezko glavo,zelo pobit krizec in temu primerno gibanje" in sm si misna, da je k... ker ne vidi da se pes hoce samo poopraskat in mi je bilo potem tudi posteno zal, da mu nisem tudi povedala.

O.K. Dosti nakladanja Grin

Se to: alim pride katera v nedeljo v Ljubljano?

LP Janja
Logiran
nusa
novinec
*

« Odgovor #78 : petek, 12.11.2004 : 22:25:54 »

jaz bom po vsej verjetnosti prišla pogledat.

glede rastav sem si zadnjič nekaj na forumu prebrala, tako da počasi že sledim. prebrala sem tudi, da je fino, če imaš globok dekolte ali/in debelo denarnico. verjetno si oboje pustila doma Wink! ravno danes sem govorila s kolegico, ki je kratek čas rastavljala, da kmalu ugotoviš, da to drži, potem te pa počasi veselje mine..

letos nisi prišla gledat tekme v ajdovščino? vem, da sta ena dva kavalirčka tam okrog skakala, samo mislim, da sta bila iz tujine. pa saj morajo biti nekje še slikice na internetu, bom pogledala, če je bila flora.

še to, ti si že dajala slike v galerijo. jaz sem zadnjič poskusila, pa mi je sporočilo, da so bile oddane, vendar jih mora pregledati administrator. od tega je pa že kak teden, slik pa od nikoder. imaš kak odgovor?

o, popi lula, hitim brisat!

Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #79 : sobota, 13.11.2004 : 11:47:46 »

Ma Popi, ne lulamo v stanovanju! Wink
Urejeno?

Torej, imas prav nisem poskusila z dekoltejem, debele denarnice pa itk nimam. Ma mislim, da je potrebno se kaj drugega. Pravzaprav pa me ne zanima.Vesela sem, da je dobila kar je brez dekoltejev...tisti sodnik pa je beje tako al tako cuden zal mi je samo, da sem sla tako dalec in ostala razocarana.

Ja, na tekmi sem bila, tudi Flora je bila vendar nisva tekmovali. Jaz sem pomagala,ker sem tam pac vclanjena v drustvo. Je bila pa se ena BH psicka pa tudi iz Slovenije-iz Celja. Ona pa je nastopala kot predtekmovalka. Da bi bil pa se kaksen iz tujine ne vem, videla ga nisem, pa tudi tekmoval ni.

Moramo na sprehod, Ciao

Janja in Flora Wink
Logiran
nusa
novinec
*

« Odgovor #80 : sobota, 13.11.2004 : 12:26:22 »

slikice so uspele in že so v galeriji. zraven sem dala še tista dva kavalirja iz ajdovščine. predtekmovalka pa je bila katarina z loti, zdaj že kar uspešna tekmovalka.

v galeriji je tudi ena slikica od goldi.

lp, polona
Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #81 : sobota, 13.11.2004 : 14:01:00 »

Polona, ti dve kavalirki sta Flora in Loti. Tvoja Goldi je pa prava goldi-zelo lepa je ves.Ma je moral meti prste vmes tudi se kaksen bolj dolgodlaki, ma je prav posrecena!  Kiss za Goldi. Popi pa zna mezikat! Wink

LP Janja
Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #82 : ponedeljek, 15.11.2004 : 10:33:17 »

Ojla!
Punce ste bile na razstavi? Jaznisem prisla, ker nasih ni bilo doma in bi bila mala gospodicna "v tistih casih" sama doma. Zdaj smo grozno scrtani in cvilimo in prosimo pestvanja....tako, da bi bila zelo zalostna. Bom pa poskusala prit na tromostovje. Bo katera prisla tja?

LP Janja
Logiran
nusa
novinec
*

« Odgovor #83 : četrtek, 25.11.2004 : 02:04:51 »

Evo mene, malo sem imela internetno pavzo (kar paše, tudi finančno Wink).

Ja, tudi meni ni uspelo priti do rastave (drugi razlogi).

In kako so kaj naši kavalirčki? Janja, si se mogoče odločila pariti Floro?

Popi je pred nakaj dnevi imela prvo operacijo. Imela je popkovno kilo in so jo morali malo zakrpati. Že po nekaj urah je bila spet vsa divja in vesela.

LP

Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #84 : četrtek, 25.11.2004 : 15:13:38 »

Ojla!
Ma uboga Popi! Sad Upam da je zdaj vse uredu z njo. Med drugim: kako pa to ugotovis?
Gonitev je skoraj mimo. Nisem je dala parit, ker dobiva se injekcije za alergijo.Ker to podrocje se ni preuceno, je odsvetovano parjenje v casu zdravljenja. Bomo pa poskusili naslednjic, se pa moram prepricat, da to ni dedno, ker res res nikomur ne privoscim kaj takega. Je bla prav boga ko so cvetele trave.

Upam, da bo s Popi vse uredu in da bo imela cim manj zdravstvenih tezav.

Kiss kuzikam in pozdave gospodaricam,
Janja in Flora Wink
Logiran
nusa
novinec
*

« Odgovor #85 : četrtek, 25.11.2004 : 19:35:58 »

Ni bila huda operacija (15-20min). Že kmalu po operaciji je bila spet ista. Pred tem pa je imela pribl. za noht veliko mehko bulico na podtočju popkovine. To so bila povešena črevesa, ki so izpadala. Baje se to pač lahko zgodi pri mladičih. Koža (v notranjosti) ji je na tem mestu počla in to so mogli zašiti. Na zunanji strani ima zdaj dva šiva, vendar je strašno na grobo zašito. Kot da bi dal osnovnošolskemu otroku, da trdno zašije skupaj dve krpi...Bo se pa zagotovo pošteno zarastlo Undecided  

Kakšne reakcije pa ima Flora na cvetni prah? Kolikor je meni znano, se alergije ne dedujejo (mogoče se motim). Sem pa pred dnevi gledala zanimiv prispevek o alergijah pri ljudeh (oddaja preverjeno). In ugotavljajo, da lahko pride do alergije zato, ker si kot otrok živel v preveč čistem okolju, premalo bakterij, ki bi ti okrepile tvoj imunski sistem in tako si bolj občutljiv.. Vendar ta in druge teorije še niso dokazane, kajti drugače nebi beležili porasta alergij.

lp
Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #86 : petek, 26.11.2004 : 14:21:21 »

Oj!
Ma se grozno praska, prav do krvi in na dolocenih mesti  ji od praskanja tudi izpade dlaka.
Upajmo, da bo ta serum pomagal in da po koncanem zdravljenju uredu.

Sam da je vse O.K.

pozdravcke, J&F
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #87 : sreda, 08.12.2004 : 23:01:32 »

Zanima me  ali jih kdo v Sloveniji vzreja. Cavalier King charles španjele  mislim.  
Pa definitivno me zanima cena za takega cukrčka........ a imate kaj informacij.
Logiran
nusa
novinec
*

« Odgovor #88 : četrtek, 09.12.2004 : 00:47:31 »

damayanti; v sloveniji so eni trije vzreditelji oz. na leto se pojavi pribl. toliko legel (moje informacije). kdo točno pa ti neznam povedati. zagotovo pa s tem ne mislim "slavnega" gospoda iz celja, ki ima vsak trenutek na zalogi vsako pasmo. glede cen sem pa že podala svoje mnenje na eni od prvih strani te teme. Čisto na kratko; pri nas so nad 150.000, enako je pri sosedih (HR, I, A)...

polona
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #89 : četrtek, 09.12.2004 : 08:42:15 »

Hvala ti za to informacijo. Glede unga bebota u Celju se pa  ve on ima vse. Mulci ga baje po telefonu kličeji in  sprašujejo za pasmo psa-ruski borovničar, samo malo  drugačen naglas,   pa on to pasmo tud pozna  v enem tednu zrihta. Grin Roll Eyes

Za kavalirje si pa nisem mislila, da so tako redki pri nas, sem bila prepričana , da jih je več. Cena pa da je taka ,........ zanimivo.  Zanimalo me je namreč ravno zaradi tega, ker  za tujino sem dobila informacijo , da je cca 600-700  dalje.  Ponavadi, saj po mojih izkušnjah je pes ,ki gre iz države vedno dražji od tistega kateri ostane pri nas. No ja mogoče pa tudi ne.

Hvala ti vseeno polona, če boš pa slučajno izvedela, kdo jih ima, bi te pa lepo prosila sporoči mi.
LP Ksenija
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.