mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 17.02.2025 : 17:03:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 563842 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
vesna
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.500

« Odgovor #660 : sreda, 01.11.2006 : 20:14:20 »

Anjcy.....čist na kratko....
Ne gre za prevod barv- uporabljaj izraze ki so značilni za pasmo, saj forum berejo ljudje ki morda tudi kdaj nameravajo imeti kavalirja doma, torej mu bo prav prišel pravilni izraz barve ki se uporablja za pasmo samo in ne črno rjav, belo rjav ali kakor koli že....

Pa še odgovor na tvoj prvi post, ker včeraj nisem imela preveč časa:

Lepo da obiskuješ razstave - sama le redko vidim BT na naših rasztavah - v večini le če pride kater iz tujine ali sem jaz na kakšni takšni v tujini (največ sem jih videla v ITA) .... tako da tvojega Nema še nisem uspela spoznati - pa sem skoraj na vsaki...

Glede knjig je pa žal tako, da je pasma dokaj redka pri nas, tako tudi malo število vzrediteljev ali celo nič in tudi knjig v Slo. prevodu ni - tudi sama se v večini poslužujem angleških.

Sama pa kavalirja nimam. Wink

Logiran
anjcy
otrok do 14 let
*
Sporočil: 35

« Odgovor #661 : sreda, 01.11.2006 : 20:26:29 »

Se strinjam s tabo, da je malo BT kavalirjev na razstavah, saj smo skoraj vedno edini s to barvo!  Cry Tudi mi redno obiskujemo razstave, in res škoda če se vedno zgrešiva, mogoče se pa vidiva na naslednji razstavi v Celju.  Smiley
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #662 : sreda, 01.11.2006 : 20:29:09 »

V Celju zagotovo bom! Wink
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #663 : četrtek, 02.11.2006 : 09:15:04 »

Anja, če te zanima, ti lahko posodim knjige, imam 2 nemški pa eno angleško. trenutno so sicer drugje.  Smiley

Tudi jaz vas že dolgo nisem videla na razstavi, morda pa smo se nekako zgrešili. če bo prevoz, pridem tudi jaz v Celje, pa tam kakno znova rečemo.  Smiley
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Sporočil: 244

« Odgovor #664 : petek, 03.11.2006 : 00:39:46 »

Mi je zal da uporabljate forum teh cudovitih psov za take debate kot so bile tu. Nekateri komaj cakate da kdo kaj narobe pove in takoj skocite in napadete. In vedno eni pa isti. Je prav zalostno in jemlje voljo branja in obiskovanja foruma. Pa mislim da nisem edina.
Mislim da smo vsi vedli o kateri barvi je Nemotova lastnica govorila.. Seveda tisti ki hocemo razumet in ne cakamo non stop na kost za glodanje.
Brez zamere, vam pac povem in ne pricakujem komentarjev, ker to ni moj namen. Ne mislim se kregat po forumu, samo nekateri bi se res lahko malo zamislili.
lp od Katje in Raya!
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #665 : petek, 03.11.2006 : 09:19:42 »

Ulpi, ker sem tudi jaz vsaj delno sodelovala v debati, ti bom odgovorila. četudi nočeš komentarjev.  Wink Moje mnenje je, da je forum za debatiranje in na žalost se pač ne strinjamo vsi z vsem ( kot sva npr midve ugotovile lani, zdaj pa si me spoznala in upam da vidiš, da sploh ne grizem).  Smiley

(ta primer z barvami se je res razvil v čudno smer, to je že res.)

meni osebno ni všeč, da se nekaj govori o "nekaterih", pri tem pa se ne pove direktno. meni pa jemlje to voljo do branja foruma! pa ne glede, ali je letelo name ali ne...  na forumu se lahko vsask skriva in govori, v živo pa so vsi sladki in se smehljajo. mene pa to dosti bolj moti kot kaj drugega! to je zdaj splošno mišljeno, ne zaradi tega, kar si napisala.  Smiley

Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #666 : petek, 03.11.2006 : 10:58:42 »

Ulpi nikakršnega napadanja ni blo.....
In forum je zato da se pasma predstavi pravilno ne samo da se piše da se večajo vrstice, strani...! Wink
Logiran
anjcy
otrok do 14 let
*

« Odgovor #667 : petek, 03.11.2006 : 11:06:25 »

Hvala Ulpi!  Wink
Logiran
anjcy
otrok do 14 let
*

« Odgovor #668 : petek, 03.11.2006 : 11:11:48 »

Varja hvala za knjige, vendar jih ne rabim, saj Nemško na žalost ne znam, Angleške knjige pa imam sama doma. Z veseljem bi pa prebrala kakšno knjigo o kavalirjih v slovenskem jeziku (če bi bila).  Wink

Na razsavah pa smo se vrjetno res zgrešili, škoda!  Sad
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Sporočil: 244

« Odgovor #669 : petek, 03.11.2006 : 11:20:58 »

Varja nisem tolko na tebe ciljala. Lobsang ti bi pa lahko svoj stil spremenil(a), ker ne samo na kavalirskem forumu ampak tudi na ostalih veckrat delujes zelo ostro in nic kaj prijazno. Ni te fajn brat. Drugace pa verjamem da ni misljeno kot slabo, samo tistemu ki pise in je takoj napaden, ker pac ni profesionalec, tak kot si zgleda ti, ni fajn.
Pa zakljucimo tu. Z moje strani ni nobene zamere, samo opozorit sem vas hotela.
Napisite raje kaksno zgodbico o vasem kavalircku. Pri nas je vedno bolj veselo. Ray je navdusen nad vsemi zivalmi. Psi, mucami, zajcki, pticki. Do vseh zivih bitij je nenormalno prijaten in skoz vrti svoj jezicek, tak da smo vedno vsi mokri:-)Drugace bo pa naslednji teden zacel z malo solo. Smo kr nestrpni, predvsem jaz, ker bo to prva taksna izkusnja in ne vem kaj pricakovat..  bom pa porocala, ce vas bo zanimalo.
Varja kak je Anni? Je zdrava?
lp vsem
Katja
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #670 : petek, 03.11.2006 : 12:03:36 »

Žal sama sebe nimam za profesionalca....
Če pa kdaj kje kaj napišem je to mišljeno dobronamerno in zato tudi pripišem svoj komentar...

Si  nekak ne predstavljam da se kot en začetnik ki išče psa vključim v temo na forum in začnem brati črno-rjav ali kak drugačen kavalir, to poberem in grem iskat takšnega kavalirja?
Ravno tako dostikrat berem majhen, srednji in velik pes pri določeni pasmi, pa le ti ne obstajajo!
Ampak ker sem to pobrala na mojpes forumu grem v iskanje srednje velikega maltežana - zakaj pa ne če pa obstajajo? Tudi zgodbice o dolgodlakih in kratkodlakih kavalirjih poznam..... pa nebi zdaj o tem!

Zato pa so moji posti dostikrat napisani v tej smeri in tudi proti vzreji nerodovniških psov - kar pa enim žal ne paše?

In če se dobro spomnim ti je tale forum dobro služil da si sama svoje mišljenje o tem da ti rodovnik ne šteje veliko, saj nimaš psa za razstave.... hitro po nekaj nasvetih spremenila - a je potem tud to bilo napadanje?

In  forum je pač samo pisni del, kjer se mimike ne vidi zato ne moreš obsojat nekoga ki ga ne poznaš....
Logiran
anjcy
otrok do 14 let
*

« Odgovor #671 : petek, 03.11.2006 : 13:49:11 »

Joj, joj, kaj je ta forum zdaj postal prava kregalnica namesto pogovarjanje in mnenja o psih!   Angry In to vse samo zaradi moje napake.  sram Se strinjam s tabo Ulpi, da me je Lobsang zaradi moje napake tako napadla saj bi lahko to povedala na lepši način.  Cry Vendar se še enkrat opravičujem za mojo napako pri pisanju za barvo kavalirja.  sram Tako da bi lepo prosla, da to temo spremenimo in se začnemo pogovarjati o kavalirjih, prosim!  Roll Eyes Smiley

L.p. Anja in Nemo
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #672 : petek, 03.11.2006 : 14:10:31 »

Anjcy lej nikomur se ni treba opravičevat - in še 1x jaz teh postov ne jemljem kot kakšno kregarijo!
Nasprotno povedala sem svoje mnenje, čeprav ne vem kako bi ga naj povedala da bi vama zvenelo lepše....

In na vsezadnje je tudi barva tema ki se tiče neke pasme.

Kot sem že prej omenila to je forum kjer se med seboj ne vidimo in ne slišimo - zato ne ustvarjajta vikov in krikov ker bi tako morda komu bolje pasalo.

Pa lep pozdrav vsem... Wink
Logiran
anjcy
otrok do 14 let
*

« Odgovor #673 : petek, 03.11.2006 : 15:50:21 »

No, vrjetno sem res malo preveč krut izraz uporabila- "kreganje"! Ampak vseeno je bil nekakšen  nesporazum ali manšegi "prepirček"! Pa toliko, da veš midve nisva zagnale nikakšnega vika in krika, kot praviš ti.

Vendar bi pa svoje mnenje lahko povedala na lepši način, ker ni res da lepšega načina ni!!

Logiran
tadeja_n
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #674 : petek, 03.11.2006 : 16:52:06 »

In kakšen je po tvojem mnenju lepši način?
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.