o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 30.11.2024 : 08:25:55
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani:
1
...
277
278
279
280
281
[
282
]
283
284
285
286
287
...
305
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek (Prebrano 550683 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
yaris
midi
Sporočil: 133
Re: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
«
Odgovor #4215 :
ponedeljek, 14.11.2011 : 08:32:32 »
Jaz sem bila v soboto. En kup slikc je ta FB, konkurenca je pa bila HUUUDA. Cel kop lepih kavalirčkov, zmagal pa je spet Nino de Angelo du Chateau Noblesse.
Strašansko lep kuža.
Logiran
nezzek
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.483
«
Odgovor #4216 :
ponedeljek, 14.11.2011 : 16:53:30 »
Lynn oba dni je dobil BOB Nino tako kot v Kopru, če se ga spomniš, sem ga jaz razstavljala
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 7.504
«
Odgovor #4217 :
ponedeljek, 14.11.2011 : 22:44:30 »
A res, tolk huda konkurenca je, uh pol pa ne vem če čem sploh Poppyja prijavit v Celje če je taka huda konkurenca....?
Hm eni majo srečo da znajo dobrega razstavnega psa kupit, jaz nikoli ne vem kaj bo iz mladička ratalo, čeprav jaz vedno vzamem mladička ki mi je tudi karakterno najbolj blizu, tako da se začutiva, kot pri mojem Poppyju.
A mi lahko kdo napiše imena od kavalirjev samcev ki so se razstavljali v razredu Odprti (za oba dni)?
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #4218 :
ponedeljek, 14.11.2011 : 23:44:07 »
Ampak joj, mojemu Bončiju se neki slabša
, zdaj je imel danes in včeraj napad, zelo me skrbi zanj... joj, prav skrbi me da ne bo umrl.
Sem že mislila da ga bom morala kar k dežurnemu veterinarju peljat, no pa je ok na srečo, me pa tako prestraši, zelo hudo mi je zanj, zelo me skrbi.
Kar zbudi se iz spanja, začne kašljat potem pa se kar zvrne in začne vrteti oči. Bogi, bogi Bonči...
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #4219 :
torek, 15.11.2011 : 00:16:28 »
Ne vem tudi sploh kaj moram naredit če recimo pes ponoči umre, poklicat veterinarja da ga pride pogledat če je res mrtev, kar groza me je, bogi Bonči, joj, kako me skrbi, upam da ne bo umrl....
Pa ravno par dni nazaj sem rekla da naš Bonči bo pa sigurno še dolgo živel, zdaj pa kar dva dni zapored ima napad. Jutri bom poklicala njegovo kardiologinjo pa da vidim kaj bo rekla... Še Poppy, kako je sočuten ga je prišel pogledat ker sem jaz ob njemu klečala...
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #4220 :
torek, 15.11.2011 : 03:02:36 »
Prosim mislite vsi na mojega Bončka, z njim je zelo slabo, tako še ni bilo, ko vstane se opoteka, čudno gleda, mežika z učkami, vse je nekam čudno.... mislim da bo umrl....
Jaz bedim ob njem jutri pa ga peljem do veterinarja, grozno me je strah ker tak še ni bil nikoli...
Logiran
yaris
midi
«
Odgovor #4221 :
torek, 15.11.2011 : 08:50:55 »
Lynn, mislimo nate in na tvojega srčka.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #4222 :
torek, 15.11.2011 : 18:58:44 »
Yaris hvala, Boni nekje ob petih zjutri si je le opomogel in vstal, prej se sploh ni mogel premakniti, tako slabo še ni bilo, čez dan je bil ok, bolj miren ampak groza me je noči, jaz sem bila 100 procentna da umira in je konec.... držim pesti, joj, da danes nebo isto. To si človek sploh ne zna predstavljati dokler sam to ne doživlja, eno je da pes zaspi, si žalosten, trpiš, Boni pa boleha, srček se slabša in vsakič misliš to je to, zdaj je konec.
Pa sem mislila če bom imela še Poppyja pol mi bo pa manj hudo, sploh ni, ta bolezen je grozna, ne samo za Bonija in tudi zame, ker je moj kužek, strašno težko je ko si sam, zmeden, ne veš kaj bi naredil, kako mu pomagati, ne veš a ga kar pograbit in letet do veterinarja, sam saj kaj mu bo pa naredil, le prehladil bi se sredi noči, samo molim da danes ne bo tako kot včeraj, ker je zelo stresno, mučno...
Logiran
uraa
midi
Spol:
Sporočil: 2.874
«
Odgovor #4223 :
torek, 15.11.2011 : 20:43:16 »
Lynn, v tvojo temo ne morem pisati, ti bom pa napisala tukaj. Ne vem, kako ti mora biti sedaj grozno, ker sama še nisem imela teh izkušenj ( prvi pes je še vedno ob meni
), ampak glede na tvoje opisovanje Bonija, se mi zdi, da moraš res dobro premisliti o evtanaziji. Res ni fer, da bi psiček trpel, zato ker se ti sama ne zmoreš odločiti. Bodi močna! Želim vam mirno noč
Pa brez zamere.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #4224 :
torek, 15.11.2011 : 21:27:16 »
Ni sploh nobene zamere, uraa, jaz o evtanaziji sem sama že veliko premišljevala, sama sem prva ki noče da Bonči trpi, samo dokler je čez dan v redu, ne morem se odločiti za tako stvar, jaz samo upam da bo danes ponoči v redu... je pa težko meni pomisliti na evtanazijo, ker nočem se igrati boga, s kakšno pravico jaz odločam da je zdaj čas da je za Bonija preveč, je pa ta dva dni res zelo hudo, dokler še je, hodi, me je pa groza današnje noči, včeraj je bil ful bogi... žalostno je ker se tako zelo trudim da bi mu pomagala, da nebi imel teh napadov, mu masiram srce in moram reči da se mi zdi da mu to pomaga, samo ne vem kaj bi Bonči si mislil o meni, da mu jemljem življenje, jaz ne vem, morda pa si vseeno kljub temu da trpi želi živeti... jaz ga veliko božam ves čas in čutim da je vesel, moja želja je da bi mirno zaspal in nebi bila potrebna evtanazija...
Logiran
spelamg
rad pišem
Sporočil: 266
«
Odgovor #4225 :
torek, 15.11.2011 : 22:33:13 »
Lynn, zdrži. Važno je, da si z njim, zraven, ves čas. Če le moreš! Praviš, da se trudiš pomagat, da ne bi imel teh napadov: seveda ne vem, ali Bončiju to pomaga, ampak gotovo mu je prav, da si zraven. Najbrž ga je stah.... mislim, tako nekje "v globini" in mu je vsaj malo lažje, če si ob njem. Tudi če se odločiš za evtanazijo, bodi zraven in z njim, lažje mu bo.... Ampak, hej, to še ne bo zdaj. Prestala bosta to noč, gotovo! Držim pesti za oba!
Logiran
yaris
midi
«
Odgovor #4226 :
torek, 15.11.2011 : 22:37:47 »
Lyn, take odločitve so vedno težke. Samo eno zdodbico ti zaupam. Kot študentka sem imela kunčico, z mano je bila od srednje šole preko celega faksa in še kasneje. Ko je bila star približno 11 let, mi je nerodno skočila iz naročja. Priletela je v stranico postelje in si zlomila medenico. Veterinarji so rekli da ali se bo samo zaraslo, me opremili s protibolečinskimi tabletami, ali pa bo počasi ugasnila sama. Na žalost se je zgodilo zadnje. Pa vendar sem čakala in jo opazovala, nekaj časa je še bila OK, poskušala je hodit, priti k meni, jedla je, skratka nekaj časa je še izledalo OK. Ne morem pa pozabit njenega zadnjega dneva. Ko sem prišla domov je sedela v kletki in me tako žalostno pogledala, da ne morem povedat kako, položila glavico na tla in zakašljala (revica je od vsega napora, da bi se pozdravila dobila plučnico). Takrat mi je bilo kristalno jasno, kaj mi je povedala. Nimam pojma, kako sem prišla do veterinarja tisti dan, samo danes vem, sem ji pomagala v boljši svet preko mavrice.
Želim ti povedati le to, da ti bo Bonči sam povedal, kdaj je čas za odhod. Boš čisto jasno videla v njegovih očeh. Dokler pa v to dvomiš, bodi ob njem in jaz bom v mislih s teboj, pa kdo drug še tudi. Pa mirno noč.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #4227 :
torek, 15.11.2011 : 23:13:35 »
Hvala spelamg
in yaris
za lepe in tolažilne besede in ker držite pesti za mojega dragega Bončija, ki je special, res je special...
Zelo me je strah kakšna bo ta noč
, vem pa da Bončiju pomaga to da sem ob njemu in bom sigurno, do zadnjega bom ob njem, upam samo da se mu spet izboljša, bomo videli res kako bo danes.
Mislim pa da mu ta zobni kamen v ustih tudi obremenjuje srce, jaz mu sicer dajem tisto Stomodine pasto, sam se mi zdi da nič kaj ne pomaga... jaz še vedno upam da je to le neko slabo obdobje, pa da bo spet bolje. Čeprav včeraj sva bile pa res obe z mami prepričane da bo to konec.
Jaz sem bila povsem v šoku vse do jutra.
Logiran
metulkica
novinec
Sporočil: 13
«
Odgovor #4228 :
sreda, 16.11.2011 : 00:59:51 »
Lynn, tudi jaz mislim na vaju z Bonijem
Logiran
yaris
midi
«
Odgovor #4229 :
sreda, 16.11.2011 : 22:35:56 »
Vsem bodočim lastnikom kavalirčkov (velja seveda tudi za druge pasme), ki berete ta forum bi rada povedala sledeče. LEPO PROSIM, pred nakupom opravite domačo nalogo. Pozanimajte se o pasmi, preberite forume, domače, tuje, uporabite strička Googla, vprašajte lastnike kavalirjev in oboroženi z znanjem odidite k vzreditelju. Sprašujte, poslušajte, bodite tečni. Pravi vzreditelj vas bo poslušal in odgovarjal ter bil vam bil hvaležen za vaša vprašanja. Zavedajte se, da boste vzreditelja večkrat rabili tudi kasneje. Če ne bo, potem se samo obrnite in odidite. Brez slabe vesti.
Logiran
Strani:
1
...
277
278
279
280
281
[
282
]