mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 17.02.2025 : 14:06:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 563805 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
SISSI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30

« Odgovor #420 : sreda, 03.05.2006 : 04:22:31 »

Pri naši Mayi, so zaostajali kar trije podočniki. Zelo trdno so se še držali v dlesni, niti malo se niso majali, en stalni zobek pa je že začel rasti navzven. Morala sem se odločiti za poseg, saj bi sicer verjetno tvegala nepravilen izrast stalnih zob. Sedaj mislim, da se bo tisti zob še poravnal.

Sem pa govorila z nekim znancem, ki pravi, da je njegov cavalier star 9 mesecev in ima poleg stalnih podočnikov še vedno tudi mlečne. Ne vem, kako mu ležijo stalni zobje v dlesni, ne vem pa tudi, kako je glede higiene zob, saj se je moji med zobmi zadrževalo vse kar je dala v gobček. No, tega gospoda razstave ne zanimjo in ga to prav nič ne skrbi. Mene pa, zelo! Zato tudi sprašujem, če se to pri cavalierjih pogosto dogaja.

Ni mi tudi jasno, kako bi lahko puljenje škodilo. Vsekakor imajo sedaj zobje več možnosti, da ostanejo zdravi, saj se hrana ne zadržuje več na njih, pa tudi očistiti jih je lažje. Prej je bilo pa čiščenje skoraj nemogoče, saj je vedno še kaj ostalo med zobmi, ki so bili stisnjeni skupaj. Kuža pa mlad, neučakan... Meni se zdi, da sem ravnala prav!? No, upam!

Lp           
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #421 : sreda, 03.05.2006 : 16:49:17 »

meni je rekla prijateljica, ki študira veterno in so zdaj v 5. letniku imeli stomatologijo, da je rekel profesor, da zdaj raje dajo čiprej puliti, če ne lahko pride do nepravilne rasti. vem pa, da so včasih govorili, da počakat.

jaz vsekakor ne bi do 9tih mesecev čakala, če ne drugo, zobeki lahko začnejo tako rasti, da ovirajo žvečenje oziroma se vtisnejo v dlesni...

annie so se na srečo zobki popravili, ko so mlečni padli ven.

aja, sem bla pa tudi pri 2 veterinarjih, en bi pulil, en pa bi počakal...  Huh

no, jaz sem vesela, da so ven padli, sem pa imela za tisti teden že v mislih iti na puljenje!  Wink

bilo bi super, če bi lahko dala na forum kako slikico od tvoje psičke. morda pa, če pošlješ slike Jani, pa ji lahko da ona na forum? ( Jana?)

pozdravček,
varja
Logiran
Nicky
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #422 : četrtek, 04.05.2006 : 10:13:30 »

No pa sem se tudi jaz opogumila.
Sem lastnica 6 mesečnega BT Nickyja in samo testiram, če se bo sploh kaj pojavilo na ekranu.
Glede na to da imate debato o zobkih, pa moram povedati da mi s tem zaenkrat nimamo problemov.
Bom pa hvaležna, če mi kdo od lastnikov kavalirčkov fantičkov pove ali ste tudi vi imeli probleme, ko so začeli dvigovati tačko in opravljati potrebo po moško, da so se celi polulali. Nicky je namreč grozno neroden in potem je ves moker in smrdi itd... Smiley
Upam sicer da bo kmalu minilo ampak kdo z izkušnjami???
Lep pozdrav iz Krasa
Mirjana

Varja, lep pozdravček, vidiš sem se opogumila. Se kaj slišimo?! Smiley
Logiran
SISSI
novinec
*

« Odgovor #423 : četrtek, 04.05.2006 : 11:28:57 »

Varja, praviš, da so se tvoji Annie zobki popravili. Zanima me, če so tudi že začeli rasti postrani? In če prav razumem, so se potem lepo poravnali. Mene malo skrbi, ker raste en zob navzven, kljub temu, da mislim, da se bo sedaj, ko ima prostor vrnil v pravo lego.
Rada bi namreč razstavljala, pa ne bi rada, da bi zaradi tega imela probleme.
LP

Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #424 : četrtek, 04.05.2006 : 16:48:50 »

o, mirjana! super!  Grin dobrodošla-končno.  Wink

sicer nimam samčka, ampak kolikor sem opazila pri prijateljih, ki iamjo samčke, imajo podoben primer. tudi najboljši prijatelj od Annie ima ta problem (Kimi ).

Sissi, zobki so ji rasli malo ven, mislim, težko opišem, pod kotom, pa se je popravilo. tudi midve razstavljava, sicer bolj za zabavo, ker verjetno ravno ni neka zvezda ( je pa moja zvezda  Grin ). če še ni čisto prišel ven, bi se moral popraviti!

Sissi, čakamo na slikice  Wink.
Logiran
SISSI
novinec
*

« Odgovor #425 : četrtek, 04.05.2006 : 18:58:07 »

Hvala, za vzpodbudo glede zobka. Ni še čisto cel zunaj in mislim, da se bo popravil. Prav je, da ti je tvoja Annie najlepša in najboljša. Prideš morda 28.5. v Hrušico? Jaz bom tam Mayo prvič razstavljala. Če prideš, bova lahko kakšno pametno rekli Smiley

Naj slikce pošljem kar Jani po ZS?

LP           Andreja
Logiran
Joni
odvisnež
Sporočil: 799

« Odgovor #426 : četrtek, 04.05.2006 : 18:58:31 »

Sicer nimam kavalirja, ampak poznam ta problem s samcki. Pa je v bistvu se malo resnejsi ker ima moj peso dolgo belo dlako po trebuhu. Nekako se s casom naucijo drzati ravnotezje, Joni je komaj stal na treh tacah na zacetku, enkrat se je celo zvrnil ampak to z lulanjem in vonjem pa bo zal ostalo. Pomaga samo umivanje po sprehodu in puder v spreju (ki popivna mokroto in nevtralizira vonj po urinu). Jaz puder uporabljam samo za razstave ampak za vsak dan pa dokler se ne posusi, zal vonj ostaja.

Lp, Tinkara
Logiran
Joni
odvisnež

« Odgovor #427 : četrtek, 04.05.2006 : 19:03:10 »

Sissi, bom prisla se jaz pocohat malo tvojo tamalo, ce lahko  Wink Upam, da bosta v redu opravili, prve razstave so zmeraj zabavne in stresne hkrati.

Lahko tud meni posljes slike pa ti jih pripnem, email tinkara@papijoni.com

Lp, Tinkara
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #428 : četrtek, 04.05.2006 : 19:22:21 »

super Sissi, potem pa se vidimo! prideva v hrušico! no, slikice lahko tudi meni pošlješ, pa jih bom kar v album dala! kot novi prijatelj!  Wink
Logiran
mojčica
rad pišem
Sporočil: 321

« Odgovor #429 : petek, 05.05.2006 : 17:21:58 »

Roknik, iz katere psarne prihaja oče tvoje psičke?
Logiran
Joni
odvisnež

« Odgovor #430 : petek, 05.05.2006 : 19:18:08 »

Evo slikice male Maye, ki mi jih je poslala Andreja! Mala je prava lepoticka  Kiss

[attachment deleted by admin]
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #431 : torek, 09.05.2006 : 12:39:59 »

mojčica šele prišla sem iz hrvaške kjer smo bili na kratkem dopustu. Lady se je totalno zgubila od vsega tistega ¨odvečnega¨ prostora. oče ima tam vikendico (v bistvu je to že kar orenk hiša) in okoli je morje zemlje. niti en dan je nisem imela ne povodcu, cel dan je bila na prostem brez kakršnih koli omejitev kot so ograje, avti in podobne civilizacijske zapreke. res je enkratno gledat psa kako uživa.
mama od Lady, Nelly, je bila parjena z Max-om iz zagrebške psarne Lord of the Manor.
tudi mi imamo probleme z ¨dvojnimi¨ podočnjaki. nam so rekli, da počakamo še kakšna 2 tedna (še en teden imam fore) potem pa bojo najverjetneje pulili.
jaz sploh ne bom probala pripeti slike gor ker najverjetneje tudi ne grejo; Joni ali jih lahko tebi pošljem pa jih ti daš gor.
Logiran
Joni
odvisnež

« Odgovor #432 : torek, 09.05.2006 : 13:04:12 »

Roknik, lahko posljes, bom dala gor.

Mi je pa Andreja se poslala 3 slikice Maye, tako da bom tudi te pripopala.

Lp, Tinkara

[attachment deleted by admin]
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #433 : torek, 09.05.2006 : 13:13:42 »

joni ma ti si krasna. bom ti poslala bolj proti večeru ko bom imela več časa. maya je pa čudovita-ker kavalirček pa ni? glih mal gledam po netu in vidim da imajo v Zagrebu novo leglo. pa rečem mojemu dragemu, če bi Ladyki vzeli enega za družbo. raje ne povem kam me je poslal. dobro da imam njega, da me malo nazaj drži. zmenila sva se da šele čez kako leto ali dve, ko bo Lady malo bolj socializirana in navajena vsaj osnovnih stvari. mogoče mi bo pa ratalo malo prej. moram biti lepo žensko zvita. ha-ha-ha. malo heca. res bom počakala še kaki 2 leti
Logiran
Joni
odvisnež

« Odgovor #434 : torek, 09.05.2006 : 13:39:18 »

Roknik, ni problema, mail je v spodnjem postu. Saj vsi radi gledamo kavalircke  Wink

Lp, Tinkara
Logiran
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.