mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 25.02.2025 : 20:50:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 263 264 265 266 267 [268] 269 270 271 272 273 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 564842 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
king-tjasa
novinec
*
Sporočil: 36

« Odgovor #4005 : sobota, 11.06.2011 : 11:54:22 »

Sva se pravkar spet vrnila iz veterinarske. Pravijo da je po vsej verjetnosti tujek že šel naprej, ker ga veliko manj jezi, a je sluznica poškodovana in razdražena, će bo normalno začel jesti, ne bomo ukrepali!
Upam, da bo vse OK, hvala za lepe želje! :-)
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #4006 : sobota, 11.06.2011 : 16:14:10 »

Tjasa, drzita se!
Upam, da bo vse ok.

Z vreckami pa imamo tudi pri nas same probleme. Elly ima prav tako ogromne, se ji skoz notri nabira. Ji je kak mesec vsak teden pucala, da je bilo pol vsaj malo ok. Zdaj smo na drugi hrani pa se mi zdi, da je boljse, se ne drgne vec toliko. Ampak zaradi globine vreck jih jaz sama ne morem pucat, sploh ker je Elly povrhu vsega se ful obcutljivcek.. Sad
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #4007 : nedelja, 12.06.2011 : 23:40:20 »

Tudi jaz držim pesti za vaju da bo vse ok! Smiley
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168

« Odgovor #4008 : sreda, 15.06.2011 : 14:54:10 »

Pa kaj kavalirji so nagnjeni k veliko boleznim? Imajo težav z zdravjem? Ker koliko jaz tukaj spremljam, se mi zdi, da je njihova slaba stran predvsem srce  Undecided Pa tudi kar precej jih to prizadene, ali se motim  Huh

Kiss za vse vaše kavalirčke, krasni so!
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4009 : četrtek, 16.06.2011 : 13:50:15 »

V glavnem res bolezni scra, samo s starostjo pridejo še drugi problemi in tudi tablete ki jih pes jemlje delajo škodo drugim organom, Boniju recimo so tablete za odvajanje vode prizadele ledvice... pa na učku se mu je naredil edem Undecided - to sem zvedela v torek ko sva bila na pregledu v Ljubljani na kliniki, tako da je dobil dvoje kapljic za oči in eno kremco.

So mi pa povedali da ima tudi zobke za ščistit, samo glede na srce jaz zelo dvomim da bi bilo to dobro, a ima kdo kake izkušnje oziroma pozna kak primer psa z bolanim srcem ki so ga dali pod anestezijo in je to tudi preživel?
No, jaz se bom pogovorila še s kardiologinjo ampak verjetno se za tak poseg ne bom odločila ker s tako bolanim srcem kot ga ima on, dvomim da bi se zbudil iz narkoze...
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.854

« Odgovor #4010 : četrtek, 16.06.2011 : 14:56:28 »

Lynn, saj verjetno ni življenjsko nujno odstranit kamen?
jaz ne bi dala zobe kar tako pucat
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #4011 : četrtek, 16.06.2011 : 16:25:41 »

a ima kdo kake izkušnje oziroma pozna kak primer psa z bolanim srcem ki so ga dali pod anestezijo in je to tudi preživel?

Moja. Jo tako priredijo. Čeprav je bilo že mene zelo strah, jaz tvojega, če ni nujno, ne bi dajala.

Iris nima nič od klopnih bolezni, šepa pa še vedno :/ Bomo kupili malo vitaminskih dodatkov za sklepe, če je kaj na tem. Sicer pa ostane samo še hrbtenjača, kot pravijo.
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #4012 : četrtek, 16.06.2011 : 21:56:16 »

Itlam, kavalirčke najbolj pogosti res zbolijo za MVD (mitral valve desease, to je okvara srčne zaklopke) in syringomyelia, kjer gre za okvaro živčevja, po domače povedano, kuža ima premajhno glavico za možgane. Odraža se v pretiranem praskanju po vratu in na koncu je videti zelo hudo, kužka močno boli in za razliko od MVD se večinoma ne zdravi, ampak le lajša bolečine. Oboje se da z odgovorno vzrejo zmanjšati, ne pa tudi izogniti. Včasih se narava tudi poigra in negativno preseneti. Če se ti da, v strička googla vtipkaj »Pedigree Dogs Exposed«, pa si poglej film. Pretresljivo in hkrati zelo poučno.

ALG, vesela, da Iris nima nič od klopov. Tu v naši bližino je 11 let stara kavalirka (očitno se je izognila vsem zgoraj omenjenim  boleznim), ki je pred nekaj leti imela podobne težave kot Iris (zelo aktivna psička je bila, veliko so hodili z njo okoli, tudi v hribe), pa so ji začeli dodajat po veterinarjevem nasvetu vitaminske dodatke za sklepe, pa je bilo bolje. Sedaj je pri enajstih letih še kako poskočna. Upam, da bo tudi Iris počasi bolje.

Lynn, jaz Bonija ne bi dala pod narkozo. Bi me bilo preveč strah. Ne vem, naj ti res kardiologinja pove še svoje mnenje.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168

« Odgovor #4013 : petek, 17.06.2011 : 10:59:23 »

Aha, no hvala. Smiley

Lynn, ne dajaj ga pod narkozo, če res ni nujno... Nikoli ne veš...

Kiss za Bončija
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.451

« Odgovor #4014 : sobota, 18.06.2011 : 07:13:39 »

Lynn, ne dajaj Bonija pod narkozo. Naša Kaja nikoli v skoraj 17 letih ni imela očiščenega zobnega kamna, pa ima še vedno zobke in praktično nič težav.
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4015 : ponedeljek, 20.06.2011 : 01:11:18 »

Hvala vsem za nasvete oz. mnenje Smiley, ja sej jaz ga ne bom dala, ker ima veliko preslabo srce... včeraj je spet imel hud napad, sej sploh ne vem kaj sploh razmišljajo tile veterinarji ko take stvari svetujejo, pa on ima res hudo bolano srce in tisti čas ki ga še ima bo pač preživel z zobnim kamnom. Zdaj imam tako kremco ki naj bi tudi bakterije iz ustne votline odpravljala in čisti tudi zobke tako da upam da bo pomagala, sej Boni res ima zadah samo glede na vse napade, kašljanje sem stoprocentna da se nebi več zbudil iz narkoze ker je že zdaj hudo bogi. Undecided

Je imel čiščenje kamna pri 7 letih samo takrat še ni imel tako bolano srce ni kašljal in nič. Zdej pa ne morem tvegati da mi lahko še umre ko bi pa lahko še živel. Jaz upam no da mu bo tudi ta kremica in čiščenje zobkov malo pomagalo. Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4016 : ponedeljek, 20.06.2011 : 01:14:12 »

Zdaj tudi Poppyju in Sachi vsak dan zobke čistim in so se že kr navadli Smiley, Poppyju na začetku ful ni bilo všeč samo je fino da se čisti vsak dan da ne bo imel potem pri desetih letih take zobe kot bogi Bonči.

Ostali redno čistite zobke svojim kavalirčkom? Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4017 : ponedeljek, 20.06.2011 : 01:21:12 »

Lynn, saj verjetno ni življenjsko nujno odstranit kamen?
jaz ne bi dala zobe kar tako pucat

Veš kaj je bilo ko sva šla na pregled za oči mu je še zobke pogledal in rekel da ima zelo slabe in da bi bilo dobro sčistit in kakega spulit mogoče. Samo on se ne spozna srce, pa pravi da Bonija zobki bolijo samo jaz ne verjamem da ga res bolijo, ne vem.... tudi kostke grize in nikol nisem imela občutka da ga zobi bolijo? Huh
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4018 : ponedeljek, 20.06.2011 : 01:47:27 »

Zdele je spet imel manjši napad in je kr zajokal nekako.... Cry bogi.... sram pa precej je shujšal spet. Revček, moj Bonči Kiss Kiss Kiss
Logiran
king-tjasa
novinec
*
Sporočil: 36

« Odgovor #4019 : ponedeljek, 20.06.2011 : 10:41:02 »

Živjo, zanima me KRI V BLATU (driski)...drugič v enem mesecu se je to zgodilo, tokrat veliko več krvi. Nič posebnega ni pojedel razen konzerve in briketkov.
Kaj bi lahko bil vzrok? Je treba takoj na veterinarsko? Mu lahko sama kaj pomagam? Ta mesec sva namreč bila že preveč pri veterinarju...

Drživa pesti za bogega Bončija!!!!
Logiran
Strani: 1 ... 263 264 265 266 267 [268] 269 270 271 272 273 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.