o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 26.02.2025 : 00:03:45
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani:
1
...
256
257
258
259
260
[
261
]
262
263
264
265
266
...
305
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek (Prebrano 564898 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
Pineaple
še malo sramežljiv
Sporočil: 60
Re: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
«
Odgovor #3900 :
četrtek, 14.04.2011 : 10:58:29 »
Bacek: Na lep način jim poveš, naj imajo psa na povodcu, saj ne želiš, da bi prišlo do neljube situacije. Sama sem imela enak primer, le da je bil sosedov pes (kraški ovčar, ki sovraži ostale pse), cele dneve izpuščen. Povedala sem jim na lep način in še vedno smo v dobrih sosedskih odnosih, pes pa je končno na vrvici.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151
«
Odgovor #3901 :
četrtek, 14.04.2011 : 18:59:28 »
Petra, pac povej sosedoma, da tvojima psickama ni vsec, ce mala skace po njima. Pa da se bosta branili, ce bo prevec nadlezna. In da pac prosis, ce jo lahko odnese stran, ce je ze nima privezane.
Meni je v takih situacijah tudi groza karkoli narest, ker imam tudi jaz odvezane. Ze dvakrat ju je napadla sosedva nora psica, a kaj, ko sem ju imela odvezane. Pac sosedu nisem mogla zatezit, da ga bom tozila ali karkoli glede na to, da so bile moje tudi spuscene. Hvala bogu je ni veliko naokoli, in ce jo vozi ven oce, je privezana. Ce jo pelje sin jo ima kar spusceno, pa ceprav je napadla ze skoraj vse pse v okolici..
Upam, da ce bodo mogle bit se kdaj napadene, da bodo, ko bodo privezane, da potem ukrenem kaj proti njim. Ker psicka je res grozna.. :S
Logiran
teja.
novinec
Sporočil: 6
«
Odgovor #3902 :
sobota, 16.04.2011 : 12:50:20 »
v tole pasmo sem se zaljubila...dobesedno...upam,da mi bo sreča nekoč dana...
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311
«
Odgovor #3903 :
sobota, 16.04.2011 : 13:09:25 »
Živjo!
Pride kdo jutri na Barje? Prijavljenih je bolj malo, a boste raje prišli gledat?
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133
«
Odgovor #3904 :
sobota, 16.04.2011 : 19:03:30 »
Mi pridemo gledat in navijat
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231
«
Odgovor #3905 :
sobota, 16.04.2011 : 20:13:32 »
In potem danes srečamo trikolorčka, ki je bil zaradi svojih pik in dolgega gobčka bolj podoben dalmatincu kot kavalirju in lastnik ves navdušen pove, da oni bodo pa jeseni parili
ne da je totalno mimo po izgledu, poleg vsega je še nerodovniški, ampak oni bi tko radi enga obdržal. Žalost.
Sem jih prepričevala že, ko je bil še mladiček, naj ne delajo take neumnosti, pa se jih očitno ni nič prijelo.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151
«
Odgovor #3906 :
sobota, 16.04.2011 : 20:20:01 »
Petra, a je samicka?
Enih se na zalost res ne da prepricat. Jaz upam, da sem nekoga odvrnila od nerodovniskega parjenja,...
Na zalost je slovenska pamet taka, da vecina ljudi se vedno raje kupuje nerodovniske pse, ker so pac bolj poceni. Jaz vsem povem svoje mnenje o tem, a kaj ko me na zalost malokdo uposteva in vseeno kupi nerodovniskega psa..
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
«
Odgovor #3907 :
sobota, 16.04.2011 : 23:06:08 »
Ja, samička je...
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 7.504
«
Odgovor #3908 :
ponedeljek, 18.04.2011 : 00:55:22 »
Citat: teja. , sobota, 16.04.2011 : 12:50:20
v tole pasmo sem se zaljubila...dobesedno...upam,da mi bo sreča nekoč dana...
Hm, to je pa lepo slišat, tudi zame je to najčudovitejša pasma..... kavalirčki so zakon.
Moram povedat od mojega Poppyja kako pogumen je postal, danes smo bili z enimi prijatelji zunaj ki imajo samojeda in je ta samojed malo vanj silil in je potem Poppy kar zarenčal nanj in malo šavsnil proti njemu, mi je bilo lepo da se ga ni bal in da se je postavil zase, pol sta se malo igrala, samo je Poppy vseeno imel malo distance, ni maral da se sili vanj, srček moj.
Logiran
king-tjasa
novinec
Sporočil: 36
«
Odgovor #3909 :
ponedeljek, 18.04.2011 : 08:32:50 »
Ko ste ravno meli to temo!
Prejšnji teden, ko je deževalo, je Balija velik potepuški pes povohal in v vaslednji sekundi napadel, brez vsakega opozorila ali nekega vzroka. Vrgel ga je v zrak in zagrabil. K sreči je imel bali oblečen dežni plašček, jaz pa v rokah dežnik, s katerim sem potepuha pošteno (mi je zelo žal) tolkla po glavi, da je spustil. Zaenkrat se je srečno končalo, ampak me čudi kako se lahko to dogaja, ker mu Bali ni dal nikakešnega povoda, pa pravijo, da pes brez razloga in na tujem teritoriju ne napade!
Pa malo ste me potolažili da tudi kavalirčki niso vedno totalni angelčki, sem mislala da je že z mojim kaj narobe :-) Motijo ga mali beli samčki! Če vidi malega maltežana, ali višavskega terierja, redko ostane miren!!!!! Res je, da se je začelo tako, da so oni začeli prvi, a jim je sedaj, ko je star leto dni, začel zelo zelo vračati! Saj še ni koga napadel, ampak se iz sladkega srčka spremeni v glasnega, lajajočega, samozavestnega cucka!!!!! To me grozno iritira, in ne vem kako pravilno reagirati! Običajno ga cuknem in nakregam, a čez 5 minut ko srečava drugega, sta si že spet "v dlaki"!!!
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
«
Odgovor #3910 :
ponedeljek, 18.04.2011 : 11:23:01 »
Probaj s preusmeritvijo. Moja tamala se je vedno zaganjala in lajala v tuje pse (še zdaj bi se in tudi se, če jo ne preusmerim), pa sem jo naučila da mi takrat z vso silo tišči smrček v dlan in se tako orientira name, dokler ne gredo motnje mimo. Isto ji moja dlan sporoči da se bo nekaj norega dogajalo (je pomembno da ji daš visoko vrednost ko to učiš), zato je ta vaja pri naju prisotna pri vsakem treningu ali igranju in jo vedno v polnem zagonu dela. Pač nekakšna vrsta samokontrole - namig je le ime psa (le da se obrne k tebi) in dlan, ne rabiš povelja, ker lahko izgubi na vrednosti > psa tako navadiš, da je to žur kot ene vrste igra in nikakor ne le klasična vaja.
Lynn, če ti Poppy renči in šavsa nazaj ni nujno, da to pomeni, da se postavi zase in se ne boji. Moja ima vedno rep med nogam ko se spravi na večjega psa (ker ji ne da miru), pri malih gre pa res bolj za odganjanje sitnežev kot strah.
Logiran
zuzi
nekaj malega že vem
Sporočil: 100
«
Odgovor #3911 :
ponedeljek, 18.04.2011 : 15:58:57 »
Citat: Lynn , ponedeljek, 18.04.2011 : 00:55:22
Moram povedat od mojega Poppyja kako pogumen je postal, danes smo bili z enimi prijatelji zunaj ki imajo samojeda in je ta samojed malo vanj silil in je potem Poppy kar zarenčal nanj in malo šavsnil proti njemu, mi je bilo lepo da se ga ni bal in da se je postavil zase, pol sta se malo igrala, samo je Poppy vseeno imel malo distance, ni maral da se sili vanj, srček moj.
Se strinjam z AgilityLovingGirl, takšno vedenje je pogosto (vsaj pri malih pasmah) odraz strahu, sicer se kuža postavlja in laja, da bi izgledal močen in pogumen v resnici pa ga je strah in se počuti ogroženega.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
Sporočil: 1.168
«
Odgovor #3912 :
ponedeljek, 18.04.2011 : 16:01:04 »
No, meni se ne zdi čisto nič narobe, če pes drugega popravi s hitro korekcijo, ker mu gre ta na jetra, sili vanj, mu ne da miru. Joj, koliko takih sitnežev midve poznava. Tudi ni prav, da psom nikoli ne dovolimo, da odreagirajo tako kot želijo, ker če neprenehoma zatiramo korekcije (čeprav je to le en šavs, češ, daj mi že enkrat mir), lahko popolnoma zgubijo zanimanje za druge pse, ker vejo, da bodo male tečneže enostavno MOGLI prenašat v nedogled, ker jim niti pokazati (seveda odvisno, na kak način to naredijo, ampak s korekcijami v veliki večini ni nič narobe, tukaj nikakor ne gre za napad, hiter "šavs" in je to to.) ne smejo, kje so njihove meje.
Je pa treba ločevati med korekcijo in napadom. Dobro, tisto, ko se med seboj zaradi kakšne hrane ali igrače ali pa drugega psa stepejo prijateljčki, ki se poznajo že od prej, ni blazno hudo, ker se kar hitro potem nazaj pobotajo in divjajo naprej. Največji problem so odvezani psi brez lastnika, ki jih zelo težko odženeš stran. V takem primeru pa lahko na pes, če se nanj že od daleč histerično dere vse le še poslabša. Če pa agresivno laja, renči tuji pes, pa e toliko slabše
Mi se vedno pozdravljamo z novimi psi na povodcih - nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi...
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 7.504
«
Odgovor #3913 :
torek, 19.04.2011 : 00:25:21 »
Aja, možno, čeprav nisem imela nek občutek da se ga boji, dal mu je samo vedet da se ne bo pustil....... meni je bilo srčkano vse skupaj, tudi sicer je že nalajal kake pse na sprehodu kar prej ni počel, jaz imam to za dober znak, tudi se ne boji tako drugih psov itd.
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
«
Odgovor #3914 :
torek, 19.04.2011 : 10:57:55 »
Uh, ti dam Iris za en teden pa boš videla, da ti to rata vse prej kot pohvalno. Ona ti bo na tak način 'spedenala' vse, ki bodo v radiju pol metra. Itlam, ravno zaradi tega jaz ne odobravam, da se psi sami menijo. Njej je to priraslo v značaj in se spravi prav na vse (niti otroci in ljudje niso izjeme). Pa četudi je to en kratek šavs in nikakor ugriz. Meni je to predvsem nadležno in sploh ni podobno več korekcijam.
Logiran
Strani:
1
...
256
257
258
259
260
[
261
]