o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 05.12.2024 : 04:05:12
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani:
1
...
206
207
208
209
210
[
211
]
212
213
214
215
216
...
305
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek (Prebrano 553867 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151
Re: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
«
Odgovor #3150 :
petek, 08.10.2010 : 13:27:06 »
Ojla Tjasa, lepo da si se oglasila tudi na forumu..
Skoda, da se nismo srecali pa kako rekli na razstavi.
Ce vprasas mene, bi prednost dala briketom. konzerve so zame le razvada in to ne prevec zdrava. Boljsi so briketki, ker vsebujejo vse potrebne snovi za kuzka, pa se boljsi so za zobe in prebavo.
Jaz bi pogledala, koliko briketov naj bi toliko star kuza pojedel, potem pa mu dodala se malo konzerve, le za okus.
Moji dve jesta cez teden le brikete, za okus jima vsako jutro dodam lososovo olje, ki je dobro se za kozo in dlako, med vikendom pa pri mojih starsih dobita se kako konzervo, meso, riz ali testenine.
Jutri je v Tivoliju prireditev ob svetovnem dnevu zivali. Ali kdo pride? Jaz bom prisla s svojima dvema, upam, da se kaj vidimo!
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 7.504
«
Odgovor #3151 :
petek, 08.10.2010 : 14:21:32 »
Ob kateri uri pa je prireditev v Tivoliju?
Branka hvala ker misliš na Poppyja, tudi jaz upam da ni nič resnega.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
«
Odgovor #3152 :
petek, 08.10.2010 : 15:23:39 »
Ob 10h.
Aja, Tjasa, pozabila sem ti napisat glede oprsnice pa flexe.
Jaz imam Elly ze od vedno na flexi, ker so mi sli striki na zivce, ker se vlecejo po tleh, ali so pa prekratki. Tudi na vrvici vlece, ce ga ne naucis, da mora hodit poleg. Po moje ni bistveno na kaki vrvici je, ce noces da vlece, ga pac tako naucis. - am, da me ne bo kdo napadel, pac to je moje nestrokovno mnenje.
Glede ovratnice in oprsnice sem pa tudi jaz slisala ze vse mogoce in tudi sama ne vem vec, kaj bi bilo bolje. Kao da ovratnica ni dobra, zaradi syringomyelie - da prevec pritiska na vrat, ali nekaj podobnega - se sama ne vem vec dobro, kako ze..
Oprsnica pa naj bi prevec pritiskala na prsni kos, ce ni taka, kot mora bit - oprsnic pa obstaja malo morje...
Tu je moje mnjenje, da se pac moras sam odlocit kaj bos uporabljal, ali pa poslusat strokovnjake pa razna mnenja... in na koncu postat cist zmesan od vseh skrbi, kaj delas slabo svojemu kuzku... (to se jaz namrec vcasih sprasujem, glede na vsa mnenja, ki jih slisim)...
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
Sporočil: 76
«
Odgovor #3153 :
petek, 08.10.2010 : 19:07:39 »
Tjaša,
jaz uporabljam večinoma orsnico, občasno tudi ovratnico. Pa oprsnico uporabljam bolj zaradi sebe, kerse enostavno bolje počutim, pa še Lego se ne zaduši.
Večino dni uporabljam flexi, za na agility, v mestu pa ga imam na navadnem povodcu. Mi pa na navadnem hodi čisto lepo, čeprav ga imam večino časa na flexiju.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #3154 :
nedelja, 10.10.2010 : 20:59:10 »
Moja dva najbolj ljubljena kavalirčka
, najboljša prijatelja ki se imata zelo, zelo rada...
Boni in Poppy... na sprehodu...
...zvečer pa skupaj zaspita in se zazibata v prelepe pasje sanje...
Pa lahko noč.
Logiran
king-tjasa
novinec
Sporočil: 36
«
Odgovor #3155 :
nedelja, 10.10.2010 : 22:08:28 »
Hvala za mnejne :-)
Tut jaz se nekak boljše počutim če ga imam na oprsnici, mam filing da ga ovratnica zaboli če ga povlečem. Ampak sem bla že 2x napadena s strani domnevnih poznavalcel kar na ulici... Potem pa prideš v trgovino za živali, kjer naj bi bili strokovno podkovani, se pa že trgovca med sabo skoraj skregata, ker sta različnega mnenja! Smešno in žalostno!!!
Drugače pa glede hrane, tut mi smo dajali prednost briketom, ki pa jih vztrajno zavrača, vse firme! Zdaj mu briketke dajem kot priboljške v pasji šoli, in takrat jih poje :-) Če mu jih dajem z roko, in sedim zraven pol ure bo tudi mogoče kakšnega pojedel, drugače pa eno konzervico na dan in nič več!
Zato me je zanimalo količinsko koliko so vaši pojedli pri 6ih mesecih. Ker je zelo zelo suhcen, vendar velik, in praktično ni nič narobe z njim :-)
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311
«
Odgovor #3156 :
ponedeljek, 11.10.2010 : 00:00:09 »
Mah, to je brezveze glede ovratnic in oprsnic. Nam je vzrediteljica ob nakupu dobesedno prepovedala oprsnico, češ da se pes potem narobe razvija ali nekaj v tem smislu :/ Tako da ga imamo že od začetka na ovratnici, ampak pomojem je "isti drek" na čem ga maš. So pa men ovratnice bolj všeč. Tako da pomojem, da je res brezveze se kregat okoli tega; naj ima vsak psa na tistem kar mu je bolj všeč.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
«
Odgovor #3157 :
ponedeljek, 11.10.2010 : 07:10:39 »
Tjasa, kavalirji so ful razlicni, tako glede velikost kot glede 'debelosti'. Moja Elly je recimo vedno oznacena za debelo, pa ceprav to ni. Ima ful sirok prsni kos, zdaj ima tudi ful gosto dlako in zgleda ful bajsek.
Polega tega pa je se pravi mali velikan..
Ampak kaj ces. Taka pac je in proti temu ne morem nic. Aspen pa je zaenkrat sicer velika, je pa suhica. Ima nekje okoli 6-7kg, zdaj srcno upam, da se bo kmalu zacela gonit, da se ustavimo v rasti, in da bo vsaj malo manjsa kot Elly.
Recimo v Tivoliju smo videli ful kavalirjev, vecina jih je bila zelo majhnih, eden je bil celo tudi zeeeeeloooo suhcen. Je zgledal cisto shiran.
Tako da, ti se cim manj sekiraj zaradi Balija, imeja ga le rada in ne poslusaj drugih 'dobronamernih' nasvetov okoli njega. Meni se zdi cudovit kuza, po slikah sodec se mi ne zdi presuh. Glavno je, da je zivahen, zdaj ko je se mali.
A briketov ne poje niti, ce jih zmesas s konzervo? Pri nas je to ful palilo, ko Elly ni hotela jest.
Logiran
polinezija9
novinec
Sporočil: 47
«
Odgovor #3158 :
ponedeljek, 11.10.2010 : 12:14:17 »
Tjasa, veliko in bistveno ti je že povedala zlatolasska, morda še moje mnenje : jaz imam Arleno ves čas na povodcu in ja, od začetka, ko je bila še mala, se je zelo zaganjala in sem imela vedno občutek, da jo preveč davi... potem sva se v mali šoli naučili hoditi poleg in je bilo konec davljenja ( včasih, ko je vznemirjena - npr.ko srečamo mačka- se še zaletava , pa se potem hitro spomni, da to ni dobro za njen vrat ) - tako da je ovratnica po mojih izkušnjah čisto v redu ... verjetno bi bila tudi oprsnica v redu - važno je , da navadiš kužka, da lepo hodi poleg tebe in potem ga nič ne ovira .
Kar se tiče briketkov, jih pa toplo priporočam... predstavljali naj bi večino pasjega jedilnika zdravega psa tako zaradi hranilnih snovi kot tudi zaadi bolj zdravih zobkov. Tudi naša gospodična se je že večkrat zmrdovala nad njimi, pa poskusim vedno kaj skombinirati , da jih vendarle poje- npr. jih čisto malo potrosim z mešanico jedilnih semen; jih prelijem s pol kavne žličke lososovega ali olivnega olja; jim dodam žličko kislega mleka ali kisle smetane; naribam nanje malce svežega korenčka; potem skuham košček piščančjega ali puranjega mesa, ga razrežem na mini-mini koščke in vmešam med brikete, prav tako integriran riž; briketom dodam na koščke nalomljene neslane riževe vaflje; itd.,itd... včasih kupim tudi kakšne čisto navadne brikete (npr.pedigree), ki so po sestavi sicer bolj ubogi, ampak zelo lepo dišijo in jih vmešam par koščkov med njene brikete - potem pa vse poje... v glavnem malo ji zmešam vonj in okus, pa potem pomaže po polovico skledice na obrok 2-3x na dan pri starosti skoraj 1 leto. Težka je pa 8 kg ( malo se je poredila) , ampak ker v kratkem pričakujemo njeno drugo gonitev,se bo verjetno spet pojavila izbirčnost , z njo bo pa tudi izginil kakšen kilogram ( pač hormoni naredijo svoje).
Res pa ji nikoli ne ponujam tistega, kar jemo mi ( bolj izjemoma dobi kakšen košček česa iz naše mize, ker zanjo skuham posebej) , dobi pa vmes med obroki kakšen priboljšek za nagrado ( paziti je potrebno tudi pri priboljških, ker nekateri so bolj za oči, kot pa po sestavi primerni za naše kužke) - priporočam naravno sušene kose mesa, vampov,kit, kož...
Aja, pa morda bi bilo dobro neješčemu kužku dodajati kakšen dan kakšno vitaminsko tabletko ( npr.VMP), to tudi pomaga pri spodujanju teka.
Toliko o mojih izkušnjah - mislim, da se kar obnesejo... seveda pa se od kužka do kužka pojavljajo razlike v velikosti,teži, odlakanosti, karakterju, ješčnosti, potrebi po gibanju, občutljivosti, pa še kaj bi se našlo... zato nekega splošnega pravila ni - je le neko vodilo, ki se ga lahko glede na individualnost kužka in lastnika držimo ali pa v niansah odstopamo od njega.
Veliko veselja z vašimi kavalirčki želim
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 8.174
«
Odgovor #3159 :
torek, 12.10.2010 : 09:16:08 »
Uau, Lynn, super slikce
res se vidi, da sta zadovoljna eden z drugim
srčka.
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
Sporočil: 2.450
«
Odgovor #3160 :
sreda, 13.10.2010 : 07:24:54 »
Lynn, prav luštna sta oba. Mislim, da ta mali zelo dobro vpliva tudi na Bonijevo počutje.
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231
«
Odgovor #3161 :
sreda, 13.10.2010 : 14:42:55 »
Ja, teli mladički so res neverjetni. Moja, ki se sicer že od prvega leta starosti naprej ni igrala, se zdaj s tamalo lovita čisto vsak dan, tudi po večkrat! Kar ne morem verjet
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
«
Odgovor #3162 :
sreda, 13.10.2010 : 15:48:09 »
Ja, enako tudi pri nas..
Elly je drugace ful mirna, celo prevec. Se vcasih se sprasujem, ce je kaj narobe z njo. Tudi, ko je vec kavalirckov na kupu, se kar odmakne. Z Aspen pa se podi naokrog, da je veselje..
)
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #3163 :
sreda, 13.10.2010 : 23:09:18 »
Branka
in
pudelj
hvala za vajine lepe komentarje!
Ja, res je tudi jaz mislim da Poppy zelo dobro vpliva na Bonija
, odkar ga imamo se mi zdi da je kar veliko bolj živahen, videti je vesel da ima družbo kužka iste pasme, jaz pa sem itak presrečna ker sta najčudovitejša kužka na svetu!
Boni tudi nima že kar nekaj mesecev več napadov
, ni več suh ker je pred časom shujšal in zdi se mi da mu te tablete zelo pomagajo, sem pa opazila da mu je izpadlo kar nekaj dlake, ker ni več tako košat kot je bil, ampak nič kritičnega.
S Poppyjem smo bili pri veterinarju, ni točno vedel kaj ta bulica je, je rekel da najverjetneje zgolj zamašena lojnica, ampak da če bulica začne rastit da ga takoj pripeljemo. Naredil so mu tudi ene teste ker se mu učke tako solzijo in so rekli da ima zamašene te kanale ki so pri učkah, sej ne znam razložit ampak da enim kužkom se ne razvijejo ali pa se zamašijo, da se da to sčistit ampak pod narkozo samo smo rekli da ga ne bomo po nepotrebnem izpostavljali.
Poslušal je tudi srček in je vse v redu
, tako da upam da on ne bo imel iste bolezni kot Bonči.
Sem pa prijavila Poppyja v Vrtojbo
in po pravici povedano že komaj čakam da bomo šli, čeprav je še dolgo do takrat.. Upam da bomo uspešni, trenutno se trudimo da bi se Poppy malo poredil ker je bolj suh, ampak ni preveč navdušen nad našo idejo in še vedno bolj malo je - tudi če dobi meso, ne vem mogoče ima majhen želodček, ampak v primerjavi z Bonijem ki je sedaj dobil kar nek 'navdih' in poje čisto vse kar dobi, on res bolj malo poje.
No, toliko od nas!
Poljubčke vsem vašim prelepim kavalirčkom
in seveda kosmatincem in kosmatinkam od Branke in pudelj!
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133
«
Odgovor #3164 :
četrtek, 14.10.2010 : 08:37:48 »
Lynn, ti imaš doma prave lepotce, prav veselje ju je pogledati
Kar pa se tiče bulice pri Poppyju, ti moram povedati, da jo je tudi Rozi imela tako majhno na glavici. Če si dobro pogledal, je že malo štrlela iz dlake ven. Tako da sem bila že dogovorjena za pregled, ko je dan pred pregledom nisem več opazila. Je znala biti res zamašena lojnica.
Tudi moja princesa je bila prav do predkratkim hudo izbirčna. Po gonitvi je dobila še prebavne motnje, tako da je še shujšala. Pa dlaka je šla stran, je zgledala prava suhica. Sva dali skoz vse, kar se je dalo (antibiotike, dieta), ko sem na koncu ugotovila, da ji enostavno hrana več ne paše. Čim sem šla nazaj na staro prehrano, sva bili zopet na začetku. Se je takrat zgodilo, da kakšen dan čisto nič ni pojedla. Potem pa sem zamenjala hrano in ukinila vse dodatke, ki sem jih do takrat dodajala (meso, jogurt....). Sedaj lepo je Fish4dogs in si ne moreš misliti, kako. Prvič jo vidim, da hrano res z veseljem pospravi in to brez dodatkov, same briketke. No, enkrat na dan jih vseeno prelijem z oljem. Nič ne ostane v skodelici, jo pospravi preden se jaz uspem obrnit. Jo je res pravo veselje gledat.
Tebi in Poppyju želim veliko uspeha v Vrtojbi. Me močno mika, da bi se tudi jaz prijavila (čeprav sem rekla, da sem zaključila
), pa tisti vikend verjetno ne bo šlo. Sem pa zelo, zelo vesela, ker sva z Rozi v Celju dobili oceno Odlično
, zame je to enako zmagi.
Logiran
Strani:
1
...
206
207
208
209
210
[
211