mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 04.12.2024 : 21:54:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 203 204 205 206 207 [208] 209 210 211 212 213 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 553797 krat)
0 članov in 47 gostov pregleduje to temo.
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #3105 : petek, 24.09.2010 : 22:31:20 »

Yaris, Rozi je zelo lepa! Kiss Kiss Gotovo bosta zelo uspešni v Celju! Smiley
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #3106 : petek, 24.09.2010 : 22:37:42 »

A mislite da je lahko to posledica tega da je njegova mamica že prej imela nekaj legel in so zdaj mladički (psi) bolj majhni?

Ne.  Število predhodnjih legel nima vpliva na velikost psov, kvečjem številčnost samega legla, pa še to ni nujno.

Lynn, daj no, prosim...v vsakem postu izražaš svoje nezadovoljstvo nad njegovo postavo, s katero ni prav nič narobe. Mladič more bit mladič, le kako bi gledali na to, če bi bili otroci pri 12ih letih že čisto nabiti, s širokimi čeljustmi, brado itd.? Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3107 : petek, 24.09.2010 : 22:50:45 »

Ja sem popolnoma zadovoljna s Poppyjem, dvome da je z njim nekaj narobe pa je vame zasadil sodnik na razstavi, ki ga je čist razstrgal, da je droben, majhen, z majhno glavo, prekratkim gobčkom..
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3108 : petek, 24.09.2010 : 23:02:29 »

Ja sem popolnoma zadovoljna s Poppyjem, dvome da je z njim nekaj narobe pa je vame zasadil sodnik na razstavi, ki ga je čist razstrgal, da je droben, majhen, z majhno glavo, prekratkim gobčkom..

No, ampak ne bom se več obremenjevala s tem, meni je lep takšen kot je in zagotovo se bo postopoma še razvijal.. Wink
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #3109 : petek, 24.09.2010 : 23:21:51 »

Vsem sodnikom ni za verjet, ocene so skozi vsako oko različne in so v veliki meri tudi subjektivne, nekateri sodijo, pa poznajo pasmo ravno toliko, da so si opis prebrali v knjigi, drugi gledajo na prej dobljene naslove, konec koncev pa tudi vsi psi ne morejo biti 'popolni'. Oz. so lahko, če ne razstavljaš Smiley
Zato se nekateri ogibamo razstav, ker v veliki meri nimajo smisla. Psi so prevečkrat obravnavani kot sredstvo ali eksponat, hočeš nočeš pes tko mora stat nepremično, tko držat glavo, tko se pustit 'lišpat'...sicer nima možnosti za rozeto in potem je brez veze. Ponavadi če pes ne dobiva nazivov, nehaš razstavljat. Torej je point vsega tega res materialna vidna nagrada? Kaj pa kuža? Verjetno res ne uživa ravno v tem, če so cilji vodnika taki.
Ocena psa pa vodnika naredi ali ponosnega ali pa ta začne dvomiti o odličnosti svojega psa in ga začne obravnavati drugače. Si to kakršenkoli kuža zasluži? Samo zaradi parih besed na papirju za katere si zapravil malo premoženje, pa se ni obrestovalo? Sigurno da ne.
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3110 : petek, 24.09.2010 : 23:30:17 »

Ocena psa pa vodnika naredi ali ponosnega ali pa ta začne dvomiti o odličnosti svojega psa in ga začne obravnavati drugače. Si to kakršenkoli kuža zasluži? Samo zaradi parih besed na papirju za katere si zapravil malo premoženje, pa se ni obrestovalo? Sigurno da ne.

Ja, se popolnoma strinjam s tabo, človek lahko zaradi sodnikovih besed podvomi v svojega kužka, čeprav ga zaradi tega ne obravnavaš drugače, vsaj jaz ga ne, Poppy in Boni sta zame čudovita in vedno bosta.. Smiley Kiss

Je pa tudi res da vsak sodnik ima neko individualno predstavo kakšen naj bi predstavnik neke pasme bil in nekaterim sodnikom je pes všeč, drugim ne..
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #3111 : sobota, 25.09.2010 : 00:37:29 »

Pa tudi bilo je ze povedano, da ta sodnik pac ni imel pojma o pojmu.. in da nas gre veliko ravno zato na specialko zdaj, da dobimo kako korektno mnenje...
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #3112 : sobota, 25.09.2010 : 12:13:38 »

Lynn, hvala za lepo željo. Bomo videli, kaj bo. Ne računam na kaj velikega, je Rozi vseeno premlada za razred mladih. Jo bo pa vsaj ocenil sodnik, ki pasmo pozna, ne pa nekdo, ki...., pa še handler jo bo odpeljal pred sodnika.

Bo pa verjetno to najina zadnja razstava vsaj tako velika. Nekako mi ne paše sistem, kjer o najboljšem ne odloča meter, štoparica ali tehtnica. Ne da se mi ukvarjati z "meglo", se sekirati zaradi ocen, sodnikov... Veliko jih gleda na cel nastop, nekateri so celo tako naštimani, da na koncu večjo težo pri oceni naredi globok dekolte  Angry Angry Angry Angry. HALO!!! Na koncu pa tudi jaz nočem, da Rozi v razstavnem ringu izgleda kot pliško pravkar vzet in sušilca Cheesy. Raje vidim, da ima polno semen po kožuščku in da je do kože mokra (kot npr danes) in da uživa. Samo kot primer, tudi Rozi je v Trbovljah dobila oceno dokaj podobno Poppyju: prelahka, majhna glava..... Veš, kaj se si jaz mislila? Da jo je sodnik popolnoma prav opisal, točno tako kot mora biti, ampak jo je na koncu samo ocenil narobe Cheesy.

Zato ti kar lepo uživaj s svojo pasjo bando, pa daj Poppyju čas, da se naredi. Tudi Rozi rabi čas. Včasih kakšne linije res kasneje dozorijo. Če bi bila sedaj najina dva že izdelana, kam bi pa potem še rasla?? Na koncu bi imela dogo doma Grin Grin Grin Grin

Jaz pa trenutno neznansko uživam, ker Rozi namreč razganja. Prav lepo jo je gledat, ker res uživa. Pa agillity naju čaka spomladi. Pa še nekaj vem, da bom kasneje ta čas hudo pogrešala se ga trudim sedaj maksimalno izkoristit.

Zlatolaska, samo v nedeljo bova obe v Celju. Mogoče se jaz primajem tudi v soboto malo pofirbcet Cool Cool

Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #3113 : sobota, 25.09.2010 : 12:56:22 »

Eh, ne sekirajte se zaradi razstav. Brezveze je tja hodit z enim in edinim ciljem, da dobiš CAC, CACIB, BOB.... in prideš domov s kupom rozetk. Važno je da pes in vodnik na razstavi uživata.  Kje pa je smisel, da daš kup denarja za prijavnino, potem pa si celo razstavo živčen in če pes ne dobi željene ocene še pol leta premišljuješ kaj vse je s tvojim psom narobe... Razstave niso le pridobbivanje nazivov, pač pa tudi oblika druženja ter izmenjava mnenj med lastniki psov. Vedno moraš imeti v mislih, da je tvoj pes najlepši med vsemi in tudi če dobiš oceno zadostno  oditi z dvignjeno glavo. Vsak pes je drugačen in vsi pač ne moraju biti všeč sodniku. Tudi meni včasih kakšen pes, ki dobi BOB sploh ne potegne, mi je pa strašansko všeč pes, ki je dobil slabo oceno. Pač, tako je in to morate vzeti v zakup.
In ne obupajte takoj... Z vztrajnostjo pridejo uspehi  Wink
Logiran
polinezija9
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #3114 : sobota, 25.09.2010 : 14:06:23 »

Lynn, v veliki meri se strinjam s tem, kar so ti dobronamerno napisale kolegice  super, seveda pa je vse odvisno od tebe, kako sprejemaš zunanje kritike in kakšne cilje imaš zastavljene Afro.

Zlatolasska, midve z Arleno prideva na specialko... tako kot vidve - pokazat se, pa pridobit oceno sodnika-poznavalca... pa kakršnakoli že bo  Wink.

Kar se tiče razstav, je prav luštno malo "vstopiti" v ta svet, tako za zabavo  Cheesy ( čeprav je po drugi strani res predraga zabava  Sad )... in ne vzeti ocene hudo resno, saj nenazadnje sodnik vidi našega kužka prvič v življenju, mi pa zanj z ljubeznijo skrbimo, z njim živimo, ga imamo za sopotnika, družabnika, ljubljenca in naš kuža nam ljubezen iskreno vrača - kaj drugega potem še sploh potrebujemo  Cheesy Smiley Cheesy Huh S tega vidika je naš kuža absolutno najlepši in najboljši pes razstave, pasje šole, družabnega srečanja, povsod,... ne glede na to, kar imamo od sodnika zapisano na papirju.  veselje veselje veselje
Najverjetneje tako razmišljamo vsi, ki smo ljubiteljsko naravnani... in verjamem, da tudi podobno razmišljajo vzreditelji, vendar njim ocene in naslovi le pomenijo nekaj več, zato pa se tudi pogosteje in kot pravi Lissa vztrajneje kot mi  udeležujejo razstav doma in izven naših meja, vsega skupaj se lotijo bolj poznavalsko ( npr.se tudi že vnaprej izognejo razstavam z neprofesionalnimi sodniki, itd.), ker v masi ocen se pa le najdejo tiste, ki  jih  lahko s ponosom prilepijo na svoje spletne strani.
Tako pač je... samo odločiti se je potrebno, v katero smer nas bolj nese... Cool

Kakorkoli že, želim vsem, ki greste v Celje veliko zabave, prijetnega druženja in seveda tudi uspehov  Smiley.
Mi se bomo verjetno pokazali še na kakšni razstavi ali dveh, potem pa bomo hodili spodbujat ostale, ki se boste še odločali za to, še rajši pa bomo prišli na kakšno nepozabno druženje, kakršno je bilo spomladi v Iškem Vintgarju ali v kakršnikoli drugi obliki  veselje.

Sončeka vsem štirinožcem in njihovim dvonožnim gospodarjem  Smiley
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem

« Odgovor #3115 : nedelja, 26.09.2010 : 17:08:25 »

Jaz sem malo zmedena.
Kdaj je specialka v soboto? Na potrditvi prijave mi pise ob 17h, na spletni strani pa pise ob 15h...

Huh
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #3116 : nedelja, 26.09.2010 : 17:14:55 »

Sojenje se pricne ob 17. uri, pisarno pa bomo imeli odprto od 15. ure dalje. lp
Logiran

bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #3117 : ponedeljek, 27.09.2010 : 02:12:36 »

Na spletni piše, da se pisarna odpre ob 15.tih.  Wink

Vsem, ki greste v Celje, držimo močno pesti in vse tačke!  Kiss
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem

« Odgovor #3118 : ponedeljek, 27.09.2010 : 16:01:23 »

Hvala.. Smiley) Se pravi, da lahko pridemo sele okrog 16.30? Placano ze je, samo se papirje moram dobit... Ali raje prej?
Hvala Varja :* Ti se ne bos nic oglasila? Sad
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3119 : ponedeljek, 27.09.2010 : 16:19:55 »

A ti tudi razstavljaš na evropski, Varja? Smiley

Tudi jaz vsem želim veliko uspeha in čim boljše rezultate! Cheesy Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 203 204 205 206 207 [208] 209 210 211 212 213 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.