mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 04.12.2024 : 22:26:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 202 203 204 205 206 [207] 208 209 210 211 212 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 553821 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #3090 : ponedeljek, 20.09.2010 : 20:50:11 »

Mi smo mimo Cheesy
Najprej super izvidi s pregleda srčka: stanje se ni nič poslabšalo od lanskega leta!! Cheesy Cheesy Na rentgenski sliki je srce normalno-nič povečano, pregledali so tudi kri in tudi jetra delujejo normalno. Zahvala gre sicer dragim tabletom Vetmedin, pa vseeno, važno da ne gremo navzdol Kiss
Po pregledu srčka sem rešila še en vprašalnik glede raznoraznih stvari, potem pa so Iris odpeljali. Je bila čist vesela, da se nekam gre, s svojim repkom je ves čas migala, preden pa sta z veterinarko zavili za vogal, se je ustavila, obrnila in me z živimi očkami pogledala, češ, Petra, pejd no, nekam gremo! Kiss Potem pa je ni bilo več...Ura je bila cca 10. Rekli so mi, da jo bom lahko dvignila ob 18h, a sem že ob 14h dobila klic (ravno sem iskala ključ, da odklenem hišna vrata Roll Eyes ), da se je mala zbudila in je že čisto normalna. Ta, ki jo je operiral, je sicer rekel, da naj počaka pri njih kar do jutri zjutraj, pa so me poklicali prej, saj so menili, da jo je brez veze zadrževati dalj časa, ko pa je že tako živahna. Tongue (hehe, to so pa moje kuzlice, za Rutko so pred enim tednom rekli, da bo še naslednji dan bolj slabotna zaradi pika insekta v glavo in ker je dobila injekcijo proti šoku, pa je že čez dve urci mami kravžljala živce Kiss )
Ko sem stopila iz avta, se je že zaslišal njen lajež Grin Je takoj vedela, da smo prišli. Čakala me je že v svojem boksu (menda je hotela sama notr). Takoj, ko smo stopili skozi vrata klinike, pa je že zbezljala za mačkom  Roll Eyes Evil Toliko o omamljenosti. Ker je bil danes zelo lep dan, smo po prihodu domov odšli na sprehod po Križni gori in lovili svetlobo sončnega zahoda.

Hvala vsem, ki ste držali pesti in mislili na naju! Kiss
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #3091 : ponedeljek, 20.09.2010 : 21:07:42 »

Hihi, super za Iris  Cheesy Pa se je le vse lepo izteklo  Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #3092 : ponedeljek, 20.09.2010 : 21:27:47 »

Super za Iris da je vse v redu z njo in da je že tako živahna! Kiss Smiley
Logiran
sonce rumeno
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.258

« Odgovor #3093 : ponedeljek, 20.09.2010 : 21:56:39 »

Smiley Super! Sem zelo vesela, da je Iris dobro prestala poseg in da je tudi sicer OK. Afro Vsem en lep pozdrav iz LJ.
Logiran
polinezija9
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #3094 : torek, 21.09.2010 : 12:13:01 »

Smiley res lepe novice in super, da je Iris tako dobro prestala operativni poseg in ima tako lepe izvide Cheesy Smiley Cheesy. Tvoj trud in obilno ukvarjanje s psičkami se je  poplačal Smiley.
Vsem ostalim lepim kavalirčkom pa želim , da s pridom izkoristite po-poplavne, s soncem obsijane jesenske dni  Smiley.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #3095 : petek, 24.09.2010 : 15:18:51 »

Smo veseli za Iris.. :*

Mi oz. najbrz le jaz in Aspen (Elly se goni, v zadnjih dneh upam) greva v Tivoli v nedeljo najbrz pogledat. Samo po moje bo malo slabo vreme.. :S
Kaj pa sploh je tam? Vem samo to, da je nek dogodek za zivali... Mi je Spela M. rekla, da povezuje, pa da bo imela tudi Karlota tam.. Smiley Kaj vec pa res ne vem.. Sad
Pa tudi na specialko greva sami z Aspen, Elly bom pustila pri mojih. Mi je pa cist grozno, ker je sele ob 17h.. :S Jaz imam raje jutranje razstave. Wink

Vceraj in danes ponoci smo meli pa pri nas pestro. Aspen je po moje pojedla mal ometa, ki je padel izpod okna, ko so zunaj delali fasado. In je imela vceraj drisko, pa tudi ponoci. In gremo ven okrog 1h in mala kaka in valda to ni potekalo tiho, ker je bila driskica.. Tongue Aspen pa panika, kaj je to, kdo to dela in zbezi stran. Pa spet zacne kakat in spet nekaj ropota, ona spet v beg.. Jaz sem se pa samo smejala.. Cheesy Bolj zabavnega nocnega sprehoda se nismo, pa po moje tudi ne bomo imeli.. Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3096 : petek, 24.09.2010 : 15:58:14 »

Mi bomo tudi mogoče šli kaj pogledat v Tivoli, odvisno od vremena..
Se pa tudi meni zdi, da so specialke ob 17-ih prepozne..

Zlatolasska, a ti si tudi prijavila svojo na specialko? Jaz komi čakam da greva s Poppyjem v Vrtojbo Cheesy Cheesy veselje veselje, upam da bo se kej poredil do takrat.. Ne razumem pa nikakor zakaj je tako majhen Huh in droben, to se mi sploh ne zdi normalno..?
Logiran
Zoia
odvisnež
Sporočil: 717

« Odgovor #3097 : petek, 24.09.2010 : 16:29:40 »

Koliko lažji/manjši pa je od enako starih mladičkov tvoje pasme? So njegovi bratci in sestrice precej večji? Ker če res tako odstopa bi bilo fajn it k veterinarju na podrobnejše preiskave, obstaja namreč neka bolezen, pri kateri psiček zaostaja v rasti. Lani je tako ena forumašica izgubila svojo psičko, saj se ji ni dalo nič pomagati. Bom poiskala ime bolezni pa lahko nato malo poguglaš..
Logiran
Zoia
odvisnež
Sporočil: 717

« Odgovor #3098 : petek, 24.09.2010 : 16:51:00 »

Evo, liver shunt. Sicer ni ravno pogost, tako da ni treba takoj panike delat, mi pa ne pade nič drugega na pamet.
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #3099 : petek, 24.09.2010 : 17:00:30 »

Koliko lažji/manjši pa je od enako starih mladičkov tvoje pasme? So njegovi bratci in sestrice precej večji? Ker če res tako odstopa bi bilo fajn it k veterinarju na podrobnejše preiskave, obstaja namreč neka bolezen, pri kateri psiček zaostaja v rasti. Lani je tako ena forumašica izgubila svojo psičko, saj se ji ni dalo nič pomagati. Bom poiskala ime bolezni pa lahko nato malo poguglaš..

Ima na prejšnji strani objavljenih par fotk, ampak sploh ni kritično.
Pač od psa ne moreš pričakovati, da se v enem letu popolnoma razvije in naredi. Sicer pa meni izgleda popolnoma normalen. Dlaka itak raste še vsaj do 3 leta, enako je s konkretnostjo postave. Lynn, prosim ne glej na Poppyja tako kritično. Vsak kuža raste in se razvija po svoje in s svojo hitrostjo. Wink A ni fajn ko je mladiček in tako radoživ? Jaz bi uživala z njim v tem času, pustila naravi svoje in se ne obremenjevala zakaj 'tako počasi'' postaja odrasel in bila neučakana, da se bo naredil, da bosta lahko 'pobirala' rozetke in pokale..Važno je sodelovati in to tako, da pes uživa v tem (sicer nima smisla), ne imeti pred očmi stopničk in samo stremeti k tem Wink To pride mimogrede.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem

« Odgovor #3100 : petek, 24.09.2010 : 17:06:33 »

Lynn, zdi se mi, da res malo pretiravas s tem, da je Poppy droben.
Ena ocena iz Trbovlja ti ne bi smela tako zlesti pod kozo.
Poppy se tudi meni zdi cudovit pes, cisto normalen in nic majhen oz. predroben.

Tako kot ljudje so tudi kavalircki cist razlicni. Mojidve sta pac vecji, ampak se s tem niti podrazno ne obremenjujem tako zelo kot ti, pa je to vcasih se vecji problem. Sicer pa meni niti ni do razstav in mislim Aspen peljat samo se zdaj na specialko, da dobim neko bolj realno oceno in da vidim, kje smo.

Rajsi ga imej le rada takega kot je, ker je itak cudovit. Pac je bolj suhe narave, vseeno je to boljse za zdravje in zivljenje kot ce bi bil bajsek.
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #3101 : petek, 24.09.2010 : 18:18:35 »

Naša dama bo v ponedeljek stara 10 mesecev. Kako gre hitro čas, se mi zdi, da smo jo pravkar prinesli domov Smiley Trenutno je nabrita do konca, ima energije na pretek in končno se ji je vrnil apetit (po nekih čudnih prebavnih motnjah Huh Huh). V glavnem super je.

Lynn, ne skrbi za Poppyja. Kolikor sem ga uspela videti v Trbovljah mu čisto nič ne manjka. Še vedno je, sem 100% prepričana, bolj konkreten kot Rozi. Meni bi se lahko tudi zmešalo od skrbi, saj sem na sprehodih tudi že slišala, da je moja kuža zaostala v rasti in da je z njo sigurno nekaj narobe Shocked Shocked Shocked. Pa vem, da ni, še posebej, ker vem, kakšna je njena mamica in kakšni so ostali kužki pri Colepeppers. Nič ni narobe z njo in sigurno ni nič narobe tudi s Poppyjem.

V Celju pa bova v nedeljo aktivni udeleženki, v soboto pa znam priti samo malce pogledat.

* Rozi.JPG (41.25 KB, 300x300 - pogledano 311 krat.)
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #3102 : petek, 24.09.2010 : 18:28:57 »

Za vse, ki ste nameravli prit v nedeljo v Tivoli, je prireditev odpovedana zaradi slabega vremena.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem

« Odgovor #3103 : petek, 24.09.2010 : 18:43:59 »

Hvala Iza.. Skoda.. Sad

Polona, a pol ne gresta na specialko?
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3104 : petek, 24.09.2010 : 22:29:13 »

No, ne vem kakšni so njegovi bratci, ampak je pa manjši od Bonija, predvsem v glavo (to ima bolj majhno), drugače je precej suh, sicer sem sigurna da nima kakšne bolezni, ampak ko sem na razstavi videla v razredu mladih dva kavalirja, oba večja in močnejša od Poppyja sem se vprašala če ni z njim kaj narobe.. Sicer sta bila oba starejša, eden dva meseca, drugi pol leta, ampak on je bil zelo majhen v primerjavi z njima. Vem da je Boni tudi zelo počasi rastel in je bil dolgo časa majhen in droben, samo tako kot Poppy pa ne..

A mislite da je lahko to posledica tega da je njegova mamica že prej imela nekaj legel in so zdaj mladički (psi) bolj majhni?
Logiran
Strani: 1 ... 202 203 204 205 206 [207] 208 209 210 211 212 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.