No, tokrat se ne bom vmešavala v trenutno tematiko, imam pa malce nenavadno prošnjo...
To sredo 18.8.2010 je Zuma (Kazumi Walking on Sunshinne) na zadnjem večernem sprehodu v Horjulu povozil avtomobil. Mirna vaška ulica pred travnikom, trenutek nepazljivosti, 1000krat smo šli tam, a kar bi moral biti miren sprehod pred spanjem se je končal kot katastrofa...
Voznik je bil pijan in nepazljiv, ni opazil odsevne oprsnice, ni se zmenil za moje in fantove krike, sploh ni opazil, da je dobesedno prevozil psa!!! Ni bremzal, ni ustavil... samo šel je...
Boxer se je uspel umakniti, Zumu ni uspelo...
Umrl je v mojem naročju v lužici krvi, na srečo je bilo hitro zaradi masovne krvavitve in hudih notranjih poškodb- ni trpel; a njegov zadnji krik, ko ga je zadel avto, mi še vedno para srce...
Malček bo upepeljen in njegov pepel raztresen po vodi v Iškem Vintgarju kjer je tako veselo plaval in se potapljal za kamni in palicami.
Hvala vam za vse čohanje, ki ste mu ga namenili in za vse objeme, ostal bo v prelepem spominu mnogih dvonožnih in štirinožnih, katere je spoznal tekom svojega kratkega življenja.
Nikoli več ne bo takega malega enojajčnega posebneža...
Ni mu bilo namenjeno, da bi tekmoval v agilityju pa čeprav je bil izbran prav za to...
Lepo, lepo prosim vse, ki ste bili na srečanju kavalirčkov v Iškem Vintgarju, če imate kako fotografijo na kateri je Zum- To je mali black&tanček z odbojno hurtta oprsnico, ki se je potapljal za kamni, če mi jo pošljete na e-mail naslov:
pavlina-zverce@windowslive.com.
Najlepša vam hvala-
-pazite na svoje kavalirčke, tudi če se vam zdi popolnoma varno in ste šli po isti poti že neštetokrat, vedite da nas lahko vedno kaj presenet in samo enkrat je dovolj, pa je konec...
Navkljub vsej skrbi in previdnosti, sedaj vidim, da tudi to ni bilo dovolj, ne pustite, da se kaj takega pripeti tudi vam!!!