mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 03.12.2024 : 21:53:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 192 193 194 195 196 [197] 198 199 200 201 202 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 553547 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #2940 : četrtek, 19.08.2010 : 10:24:43 »

Jaz bom tko rekla, da se tudi pri dobrih vzrediteljih lahko dobi veliko ceneje mladicka.
Meni je najbolj neumno, ko mi nekdo rece koliksna bo cena mladicka se predno se skoti.
Groza, kje pa pise da bo cista kopija mame ali oceta...
Jaz osebno postavim le okvirno ceno (od - do) in sele kasneje fiksno, ko vidim razvoj mladicka itd.
Npr v mojem zadnjem leglu sem imela predgrizavo samicko, to je izkljucno vzrejna napaka in nikakor ni vplivala na njeno zdravstveno stanje
kot tudi ne estetsko, saj je bil predugriz minimalen in se je videl izkljucno ob pregledu ugriza
skratka meni se ne zdi posteno prodajati takega bladica po isti ceni kot nekega, ki je bil pri 2 mesecih potencialno dober vzrejno - razstavni primerek.
Sicer poznam bolj slabo razmisljanje vzrediteljev kavalirjev, vendar pri RW vecina vzrediteljev pove za to napako in proda po veliko nizji ceni pa ceprav
je iz "vrhunskega" legla in tako se mi zdi edino prav in posteno.
Gven povprasaj pri priznanih vzrediteljih po "pet" kvaliteti (v koliko iscete le hisnega ljubljencka)
Logiran
Quido
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95

« Odgovor #2941 : četrtek, 19.08.2010 : 10:28:52 »

Jaz se glede cene in zdravja čisto strinjam z ALG Smiley
Lahko dobiš zdravega psa za 500€, lahko pa dobiš tudi bolanega psa za 1200€.

gven, samo tako vprašam, ni treba da odgovorite, iz kje pa ste? Wink

Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #2942 : četrtek, 19.08.2010 : 12:38:03 »

Quido cisto se strinjam s tabo,
zato sem pa napisala da so ziva bitja in nikoli ne ves kaj bo.
Mi smo pred leti kupili odraslo psicko za 6000 eur predno smo jo kupili je ze imela zdrave mladicke
a pri nas je vsakic nekaj bilo narobe ze v razvoju pred kotitvijo tako da je kotila nerazvite mladicke
poskusali smo 3 krat, od tega 2 krat ob veterinarski kontroli (se tam pustili par tisoc eur).
Ker tudi v tretje ni slo smo jo sterelizirali in sedaj uziva najlepse pasje zivljenje.
Tako da cena res ni nikoli zagotovilo Wink
Logiran
gven
novinec
*
Sporočil: 4

« Odgovor #2943 : četrtek, 19.08.2010 : 13:05:08 »

ALG@ mogoče sem se res narobe izrazila, ja kupili bomo družinskega psa, ampak moja hčerka je tista ki vedno poudari da lastnica bo pa ona...  Roll Eyes
Seveda mi je jasno, da ga bomo tudi ostali družinski člani vodili na sprehode, umivali in hranili in vse kar še pač paše zraven. Če lahko sedaj skrbim za 3 otroke, bom pa še za enega...  Wink

Quido hvala za nasvet, smo pa iz Sav.doline.  Smiley
Logiran
Quido
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2944 : četrtek, 19.08.2010 : 21:14:38 »

aha (: sem mislila da ste iz našega konca, ker je tu neka deklica ki tudi zeloo veliko ve o kavalirčkih, in si ga močno želi Smiley
Logiran
polinezija9
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #2945 : četrtek, 19.08.2010 : 22:51:44 »

Samo pripis: povsem se strinjam z ALG, Quido in rottikingdom... podale ste najboljše nasvete in najmodrejša opozorila pred nakupom cavalierja  Cool... Gven pa želim premišljenost in srečno roko pri izbiri novega družinskega člana  Wink. Res je potrebno narediti dobro raziskavo in priti do ožjega izbora vzrediteljev... potem pa samo  čimveč kontakta. Mi smo še sedaj, ko je psička pri nas že dobrih 7 mesecev, v stalnem stiku z vzreditelji ( niso iz Slovenije ), ker se skozi rast in razvoj kužka pojavljajo številna vprašanja, na katera lahko odgovore podajo samo izkušnje.

Srečno in veliko lepih trenutkov s svojimi ljubljenčki želim vsem  Smiley
Logiran
Quido
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2946 : četrtek, 19.08.2010 : 22:56:51 »

Ja, tudi mi smo imeli do 1 leta stalen stik z vzrediteljem, sedaj pa mu vsake toliko časa pošljemo slikico in povemo kako je Smiley
Ima pa tudi najin album, blog in spletno stran, tako da lahko tam vidi kaj dogaja Smiley Smiley Smiley

Kontakt med vzrediteljem in kupcem je rees bistvenega pomena.
Medtem ko te on vsee izpraša (kje živiš, koliko časa boš s psom itd itd.) ga lahko tudi ti o opravljenih zdravstvenih pregledih, o prejšnjih leglih, o načinu vzreje itd.  Wink
Logiran
zverca
novinec
*
Sporočil: 29

« Odgovor #2947 : sobota, 21.08.2010 : 10:56:09 »

No, tokrat se ne bom vmešavala v trenutno tematiko, imam pa malce nenavadno prošnjo...

To sredo 18.8.2010 je Zuma (Kazumi Walking on Sunshinne) na zadnjem večernem sprehodu v Horjulu povozil avtomobil. Mirna vaška ulica pred travnikom, trenutek nepazljivosti, 1000krat smo šli tam, a kar bi moral biti miren sprehod pred spanjem se je končal kot katastrofa...
Voznik je bil pijan in nepazljiv, ni opazil odsevne oprsnice, ni se zmenil za moje in fantove krike, sploh ni  opazil, da je dobesedno prevozil psa!!! Ni bremzal, ni ustavil... samo šel je...

Boxer se je uspel umakniti, Zumu ni uspelo...

Umrl je v mojem naročju v lužici krvi, na srečo je bilo hitro zaradi masovne krvavitve in hudih notranjih poškodb- ni trpel; a njegov zadnji krik, ko ga je zadel avto, mi še vedno para srce...

Malček bo upepeljen in njegov pepel raztresen po vodi v Iškem Vintgarju kjer je tako veselo plaval in se potapljal za kamni in palicami.

Hvala vam za vse čohanje, ki ste mu ga namenili in za vse objeme, ostal bo v prelepem spominu mnogih dvonožnih in štirinožnih, katere je spoznal tekom svojega kratkega življenja.
Nikoli več ne bo takega malega enojajčnega posebneža...
Ni mu bilo namenjeno, da bi tekmoval v agilityju pa čeprav je bil izbran prav za to...

Lepo, lepo prosim vse, ki ste bili na srečanju kavalirčkov v Iškem Vintgarju, če imate kako fotografijo na kateri je Zum- To je mali black&tanček z odbojno hurtta oprsnico, ki se je potapljal za kamni, če mi jo pošljete  na e-mail naslov: pavlina-zverce@windowslive.com.

Najlepša vam hvala-
-pazite na svoje kavalirčke, tudi če se vam zdi popolnoma varno in ste šli po isti poti že neštetokrat, vedite da nas lahko vedno kaj presenet in samo enkrat je dovolj, pa je konec...
Navkljub vsej skrbi in previdnosti, sedaj vidim, da tudi to ni bilo dovolj, ne pustite, da se kaj takega pripeti tudi vam!!!
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672

« Odgovor #2948 : sobota, 21.08.2010 : 13:08:44 »

zverca, iskreno sožaljle Cry
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #2949 : sobota, 21.08.2010 : 14:13:07 »

Zverca, moje sozalje..  Cry Cry
Jaz imam nekaj slikic cudovitega Zuma, ti jih posljem.
Se ga bom vsakic spomnila, ko bomo sli v Iskega.
Naj pociva v miru v tem cudovitem kraju..  Kiss
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #2950 : sobota, 21.08.2010 : 14:51:31 »

Zverca, sožalje Cry Cry
Zum, naj ti bo lepo na drugi strani mavrice. Kiss
Logiran
nezzek
živim tukaj
Sporočil: 4.483

« Odgovor #2951 : sobota, 21.08.2010 : 15:55:53 »

Iskreno sožalje. Cry Cry
In hvala za opozorilo, tam sem tudi jaz z mojo včasih (v Horjulu) saj imamo tam sorodnike, in tudi oni imajo manjšega kužka..

Naj počiva v miru!
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #2952 : sobota, 21.08.2010 : 16:28:13 »

Sožalje.
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.334

« Odgovor #2953 : sobota, 21.08.2010 : 16:31:29 »

Grozno. zverca, iskreno sozalje. Cry Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2954 : sobota, 21.08.2010 : 16:36:56 »

Ojoj, kako zelo žalostno... Cry Cry Cry

Moje iskrene sožalje zverca, obogi Zum.. Cry Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 192 193 194 195 196 [197] 198 199 200 201 202 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.