mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 03.12.2024 : 21:40:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 191 192 193 194 195 [196] 197 198 199 200 201 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 553525 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #2925 : sreda, 18.08.2010 : 13:25:00 »

gven, zlatolasska ti je krasno opisala problematiko nakupa kavalirja (projecira se lahko na nakup katerekoli pasme). Kaj bos od tega pametnega zase potegnila, pa ni vec nasa stvar.

Tukaj lahko dobis samo podatke o vzrediteljih rodovniskih kavalirjev, ki so navedeni na http://www.mojpes.net/modules/vzreja/index.php?storytopic=40, o drugih vzrediteljih pa ne, zagotovo pa nobenega nasveta ali informacije o nerodovniskih psih ali celo preprodajalcih.

Preberi http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=1265, pa bos vedela, zakaj tako.
Logiran

yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #2926 : sreda, 18.08.2010 : 13:38:57 »

Gven, pri nakupu kavalirčka NE GLEJ NA CENO, pa čeprav se še tako grdo in nesramno sliši. Na koncu ni računice, verjemi mi. Vzemi si čas, malce pobrskaj po spletu, preberi, kje te pri nakupu čaka »maček v žaklju«, vmes pa lepo šparaj evrčke. Jaz sem na svojo pupo čakala eno celo leto, pa je čisto malo manjkalo, da bi še eno dodala zraven. Pa mi ni niti malo žal. Cene pa so take, kot ti je že zlatolasska omenila, so večinoma res okoli 1000 EUR in več. Kupi le pri preverjnemu rejcu in le z rodovnikom. Da pa kuža stane pa verjetno itak že veš. Samo za primerjavo, jaz sem za mojo dala v približno pol leta pri veterinarju skoraj 300 EUR, pa ni bilo nič posebnega, le enkrat je bilo treba kupiti zraven nekaj dietne hrane, kaj šele, da bi morala plačevati kakšne zahtevne preglede, potem bi z lahkoto dodala še eno ničlo zadaj.
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #2927 : sreda, 18.08.2010 : 15:31:44 »

Citat
Poceni kavalir ni vec kavalir ampak stepani mesancek. Smiley

Sori, ampak tukaj se pa nikakor ne strinjam. Tudi poceni kavalir ima lahko rodovnik, torej ni nikakršen mešanček. Cene se razlikujejo po različnih državah, odvisne pa so povečini od standarda določene države, ne od kvalitete legla. Seveda se da dobit kavalirja pod 1000eur (hvala Bogu, konec koncev je ta cena zelo nabita glede na to, v kakšnih pogojih so mladiči ponekod zrasli in kakšne socializacije so bili deležni, s koliko stvarmi so se spoznali že v leglu, s čim so bili hranjeni itd. - sori, ampak nekateri določijo tako ceno samo zato, ker vidijo da so se nekje za tako visoko že prodali ali pa pač ker vsi dajo za toliko). Jaz pravim, da cena ne pokaže vsega, sploh pa ne tega, kakšno zdravstveno stanje imajo malčki. Zdrave, dobre pse se najde tudi npr. na Češkem za polovično ceno oz. vsaj za četrtino 'naše' cene manj. Seveda je pomembno, da spoznaš vzreditelja in njegovo delo (če si ne moreš privoščiti obiska, pač preko številnih majlov), lahko prosiš, da ti pošlje slike, ki kažejo na to, kje živijo njegovi psi, kje so mladiči, kaj imajo na razpolago, kako postopa z njimi, na kaj jih vse navaja. Vedno se moraš pozanimati za zdravstveno stanje njihovih psov, bolj podrobno o starših in prednikih legla, iz katerega nameravaš vzeti malčka (pa tu ne govorim o tem, ali so prehlajeni ali ne, ampak če imajo redno opravljene preglede za obolenja, ki se pri tej pasmi množično ponavljajo - tu je predvsem pomembno, da imajo predniki zdravo srce)
Cene so pri marsikaterih leglih prevelike, glede na to, kaj ponujajo.
Razstavni uspehi meni niso važni, ker so velikokrat podeljeni na lepe oči ali zaradi bilo česa še. Prav zaradi tega so nekateri nehal hodit (kljub temu, da je njihov pes  ponavadi dobil naziv in so priznani vzreditelji), saj so sodniki gledali le na to, kolikokrat je kdo že zmagal in če je pač nek pes enkrat že osvojil večji naslov, ga mora še enkrat, ne glede na to, če je mogoče v skupini nova kri, ki pa je mogoče boljša predstavnica pasme. To je vse popolnoma relativno in s številom naslovov se prav tako ne bi smelo nabijat cene.
Moje mnenje. Wink Gven, ne padaj na lepo urejene spletne strani, ampak začuti pravega vzreditelja, ki da svojo dušo za mladiče in njihovo socializacijo, zdravje. Vztrajaj pri goro vprašanjih, ne odloči se na vrat na nos za eno leglo ali vzreditelja. Verjetno bo potrebno malo dalj časa, da boš spoznala psarno na tak način, ampak bolje to, kot pa da boš potem plačevala mesečno 70 eur za zdravila, kot je to doletelo mene. Za novo psičko sem bila tudi jaz veliko bolj previdna, z vzrediteljico se pogovarjava že več kot 2 leti, tudi 2x sem bila na obisku (pa ne le v času tega legla), pa je iz Švice, psička pa pride k meni čez 2 tedna. Res da nisem gledala na ceno, ampak verjamem, da marsikje to je problem, a z dobrim poizvedovanjem se vse najde - tudi dobro kljub nižji oz. nenabiti ceni Wink
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #2928 : sreda, 18.08.2010 : 15:52:50 »

Petra, s stepanim mesanckom sem mislila poceni kavalirje brez rodovnika.
Vem, da se da dobiti kavalirje za 500€ na Ceskem in Slovaskem, ampak zraven moras dodati se potne stroske, pa si kmalu na 700€... Plus to, da je veliko kavalirjev in tudi drugih psov od tam bolnih.

Na zalost pa itak vecino ljudi kupuje pse na vrat na nos. Vsi smo bili taki pri prvem psu. Se pri drugem vcasih nisi dovolj pameten.
Res je bolj pomembno kot cena to, da se o vzreditelju dobro pozanimas, pa da si lahko v stalnem ali pogostem stiku z njim.
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem

« Odgovor #2929 : sreda, 18.08.2010 : 16:11:21 »

700eur je še vedno manj kot 1000. Sploh pa ni pravilo, da so češki psi bolj bolni, tudi tam se najde super pse, če se le dovolj potrudiš.
Logiran
kati_loti
novinec
*
Sporočil: 20

« Odgovor #2930 : sreda, 18.08.2010 : 19:34:27 »

V končni fazi lahko tudi v Slo dobiš bolanega kavalirja. Tako, da ni država tista, ki eliminira bolezen, ampak zdravstveni testi...
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #2931 : sreda, 18.08.2010 : 20:18:26 »

@Petra, ja najde se, nisem napisala, da se ne.
@Enna, itak da dobis. Za bolezen itak ni garancije. Zato pa moras najti dobrega vzreditelja, ki ti bo ali prodal zdravega psa, ali ti bo vsaj povedal pred nakupom, da s psom ni vse v redu in ti ga dal zastonj ali pa ti bo potem vsaj stal ob strani.
Tudi testi ti na zalost ne dajo garancije, da bo z malimi potem vse super ok.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2932 : sreda, 18.08.2010 : 22:48:45 »

Boni je res čudovit kuža, z veliko volje do življenja  Kiss Kiss Kiss res cuker!  Smiley Le tako naprej, Bonči! Smiley

Poppy mu je pa zelo podoben tukaj na slikcah, le da je malenkost manjši. Zelo zelo je lep in srčkan  Kiss Kiss Kiss

Branka, hvala za lepe besede Smiley, Bonči je res čudovit kuža z neverjetno voljo do življenja in prepričana sem da bo še dolgo z mano! Kiss

Glede cen kavalirčkov, kolikor jaz vem se cene rodovniških mladičkov gibljejo med 1000 in 3000 evrov, vendar pa je bolje kupiti mladička za par sto evrov dražje pri preverjenem vzreditelju, kot pa dati 300 ali 500 evrov šteparju in potem gledati svojega bolanega kužka kako trpi. Jaz npr. sem Bonija kupila na  Slovaškem za takratnih 120.000 SIT, pa ga iz Slovaške ne mislim nikoli več kupiti ker imam pač slabe izkušnje glede njihove skrbi za zdravje, zato sem Poppyja kupila pri vzrediteljici kjer je zdravje bolj pomembno in tudi imajo vse pse testirane ali imajo zdravo srce.
Vem pa iz zdravljenja Bonija, da stroški zdravljenja lahko precej prerastejo kupnino saj sem že v pol leta za njegovo zdravljenje odštela vsaj 800 evrov, sedaj pa jemlje zdravila že leto in pol. Seveda lahko tudi kuža iz dobre vzreje zboli in dobi popuščanje srca, vendar če so njegovi predniki zdravi je možnost za to veliko manjša. Zato ne šparaj pri kupnini in se raje prepričaj da ima vzreditelj pri katerem boš kupila svojega kavalirčka pse testirane da imajo srce brez šuma in tako boš naredila uslugo sebi in še mladičku, ki bo zdrav, ne pa nek bolan kuža od šteparjev, ki izkoriščajo svoje psice in producirajo bolane mladičke.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2933 : sreda, 18.08.2010 : 22:53:17 »

Za novo psičko sem bila tudi jaz veliko bolj previdna, z vzrediteljico se pogovarjava že več kot 2 leti, tudi 2x sem bila na obisku (pa ne le v času tega legla), pa je iz Švice, psička pa pride k meni čez 2 tedna. Res da nisem gledala na ceno, ampak verjamem, da marsikje to je problem, a z dobrim poizvedovanjem se vse najde - tudi dobro kljub nižji oz. nenabiti ceni Wink

O, a novo psičko boš kupila, vau, super! Cheesy Cheesy Kiss
Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #2934 : četrtek, 19.08.2010 : 08:24:04 »

Psi so ziva bitja, zato nikoli ne mores garantirati, kaj bo iz tiste male kepice nastalo ali bo celo zivljenje zdrav ali ga bomo vecino vozili okoli veterinarjev
Tudi zdravim starsem se rodi otrok z redko boleznijo in vsi se sprasujejo kako od kod je zdaj to prislo
Po mojih izkusnjah vem, da zdravje prednikov ni nikakrsna garancija, je pa vsekakor procentualno gledano veliko vec moznosti,
da se dobi zdravega kuzka, ce vemo, da so starsi preverjeno zdravi.
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748

« Odgovor #2935 : četrtek, 19.08.2010 : 09:01:41 »

700eur je še vedno manj kot 1000. .....
matematika ti pa šiba, to je v krvi  Wink
pa sem te najdla, žlahtnica! No ja, lahko bi uganila, da tale nick ne more bit od koga drugega kot tvoj! Grin
Logiran
gven
novinec
*
Sporočil: 4

« Odgovor #2936 : četrtek, 19.08.2010 : 09:59:04 »

Hvala vsem za dobre nasvete...  Smiley

Mislim da bo na koncu zmagal le pogled kužka in me prepričal da je tisti pravi, ki ga iščem...
Pravzaprav je s to idejo prišla na dan moja hčerka, ki je stara 8 let in že eno leto zbira podatke o cavalierčkih, kopira slikice in misli samo še nanj.  Najprej sem mislila da je to kar neka bežna želja, sedaj pa vidim da si to resnično želi in tudi sama sem se omehčala in se odločila, da ji ga kupimo. Seveda bo veliko več dela in skrbi, a vse to bo odtehtalo prijateljstvo med nami in kužkom. Smiley

Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem

« Odgovor #2937 : četrtek, 19.08.2010 : 09:59:23 »

Psi so ziva bitja, zato nikoli ne mores garantirati, kaj bo iz tiste male kepice nastalo ali bo celo zivljenje zdrav ali ga bomo vecino vozili okoli veterinarjev
Tudi zdravim starsem se rodi otrok z redko boleznijo in vsi se sprasujejo kako od kod je zdaj to prislo
Po mojih izkusnjah vem, da zdravje prednikov ni nikakrsna garancija, je pa vsekakor procentualno gledano veliko vec moznosti,
da se dobi zdravega kuzka, ce vemo, da so starsi preverjeno zdravi.

Ja, imaš prav.

Ampak še vedno ne vem zakaj tako zagovarjate velikokrat napihnjene cene, če je punca pač vprašala za nasvet, kje bi se lahko dobilo kavalirčka malo ceneje (kar seveda nič ne pomeni, razen to da bi bil ceneje), sploh pa ne pomeni da bo brez rodovnika in da so vsi poceni psi slabi tako po zunanjosti kot po zdravstvenem stanju.
Jaz jo zagovarjam, vem, da je včasih denar problem glede na željo, pa četudi se prišpara 'samo' 300eur. Posledice bo tako nosila sama, pasma je vse prej kot zdrava, vendar VEDNO obstajajo možnosti, ki so cenovno ugodne in so psi tudi dobri, zdravi, deležni prav takšne oskrbe in socializacije kot tisti za 1000 ali celo več. In take možnosti se da najdit ne le slučajno, ampak tudi namerno, če je človeku mar in ima postavljene meje. Torej, če je vprašala po tem, ni odgovor, da naj ne gleda na ceno (a mi smo pa kej drugačni pri pomivalnih strojih in drugih hišnih zadevšnah? - ni isto, ker je pes pač živo bitje, vem, ampak še vedno ponavadi izberemo cenovno ugodno za to kar ponujajo in ne letimo le na najdražje, ker to je pa zihr dobr. Pa tudi mi ne želimo stalnega klicanja serviserja, še vedno pa se odločimo za čim ceneje. Smo ljudje, tko je. Princip nakupa je enak.), ampak se jo le opozori na nevarnosti in pomaga svetovat pri izbiri najboljše možnosti v mejah, ki jih postavi ona. Na tem forumu imamo sicer bolj zvezane roke, tako da jaz lahko rečem samo tole:
Na žalost boš verjetno našla psa ceneje le na Češkem (Slovaško ti ne priporočam, ker je pomoje še z večjim odstotkom slabše vzreje), vendar zelo pazi pri izbiri, saj je tudi tam odstotek slabših vzrediteljev precej visok, ti pa si ne želiš kasnejših rednih obiskov na veterini, pa tudi ne živčnega, plahega psa. Vedno se moraš pozanimati za razmere v psarni, kakšnih stikov so deležni psi itd.

Aja, pa tudi niso vsi pri prvem psu leteli na vrat na nos v nakup v stilu 'samo da je te pasme'. Marsikdo, ki je dovolj star, razume problematiko in je malo bolj pozoren in premišljen pri nakupu psa. Konec koncev zaupam v glen, da bo tudi ona po prebranem tako ravnala. Če pač ne, bo ali imela srečo ali pa nesrečo, ki jo bo vsaj v denarnem smislu močno obžalovala (ker pač v psa se tako ali tako zaljubiš, ne glede na to ali je zdrav ali je boln, le da je tvoj.)

Oaza88, jap, najdeš me povečini samo v tej temi, drugje sem bolj neaktivna. Nick je pa pač...resnica Tongue Smiley
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem

« Odgovor #2938 : četrtek, 19.08.2010 : 10:05:12 »

8 let, ojoj. Bolje bi bilo če bi se izrazili, da boste kupili družinskega kužka in ne psička za hčerko, ker dvomim, da bo le njen in da bo ona zmožna vedno hodit na sprehode, sploh pa ne sama.

Ne, pogled vas ne sme začarat. Še vedno morate biti dovolj objektivni pri izbiri legla. Vsaj tam. Sploh pa se v vsakem leglu najde kuža, ki vas z očkami očara, tako da tu ni dvoma, da ga ne boste najdli, če po premisleku ne padete na prvo leglo, ki bo imelo 'cort' mladiče.
Logiran
kocka
živim tukaj
Sporočil: 7.518

« Odgovor #2939 : četrtek, 19.08.2010 : 10:16:22 »

Psa kupite le, če ste zanj pripravljeni v celoti skrbeti vi, odrasli, pa čeprav sedaj hči obljublja celotno oskrbo - malo otrok je, ki to dejansko zmorejo, ne glede na njihove obljube.
Kar se pa tiče ljubezni na prvi pogled je pa jasno da morate vedeti kakšnega psa si želite - aktivnega, mirnega, razstavnega... in potem izberete iz legla takega, ki ustreza vašemu življenskemu slogu. Drugače bodo travme.
Logiran
Strani: 1 ... 191 192 193 194 195 [196] 197 198 199 200 201 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.