o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 16:11:27
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani:
1
...
15
16
17
18
19
[
20
]
21
22
23
24
25
...
305
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek (Prebrano 547872 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
roknik
še malo sramežljiv
Sporočil: 99
Re: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel
«
Odgovor #285 :
ponedeljek, 09.01.2006 : 23:21:55 »
pri prvem pisanju sem namesto 2 otroka napisala 2 dojenčka (nevem kako mi je to ušlo). starejši ima 5 let (ROK) mlajši je pa res še dojenček (11 mesecev-NIK).
ko sva imela Roka sva mesec pred njegovim rojstvom vzela tudi mladička, tako da vem kako to zgleda mali kuža pa še mali otrok (zraven sva imela še pritlikavega zajčka in enkratnega papagajčka). res je, da nama je skrb za vse ¨družinske člane¨ vzela dosti časa in energije ampak vam povem, da je vse to bilo poplačano. mogoče zveni malo pravljično ampak je res.
psička nama je poginila pet mesecev nazaj in že dva meseca se resno pogovarjava o novi psički, tako da sva že vse pluse in minuse pošteno preštudirala.
predvčerajšnem sva se odločila za calierko (malo sva nihala med cavalierji in beagli) in sva že bila pri vzreditelju, tako da sva jo tudi že videla. dobiva pa jo v soboto.
hvala vsem za pomoč.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #286 :
torek, 10.01.2006 : 16:01:22 »
o, super, da ste se odločili. če otroka nista dojenčka, bo verjetno lažje.
kje pa ste vzeli malo navihanko? smo verjetno vsi radovedni-hehe, pa še pomagali smo
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #287 :
torek, 10.01.2006 : 17:47:34 »
sem že odkrila odgovor, od kod bo psička....
Logiran
kužika
otrok do 14 let
Sporočil: 4
«
Odgovor #288 :
četrtek, 12.01.2006 : 18:19:38 »
pozdravljeni. sem nova članica zato sem bom najprej predstavla. sama nimam cavalirja, ga pa ima moja prijateljica. sama imam bradatega škotskega ovčarja. psa se vidita velikokrat na teden. njen pes je zelo ubogljiv,vodi ga tudi na razstave. mojega psa se malo boji,saj je 2 krat večji od njega. njenega cavalirja boste lahko videli na pasji razstavi ta vikend. lp
Logiran
mojčica
rad pišem
Spol:
Sporočil: 321
«
Odgovor #289 :
nedelja, 15.01.2006 : 14:19:21 »
Je mogoče na forumu kje opisana pasma cavalier? Kakšna je nega dlake oz. kolikokrat ga moraš česati?
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #290 :
nedelja, 15.01.2006 : 14:23:03 »
zdravo.
tu ni opisana, vsaj jaz je nisem našla.
kavalir ne potrebuje dosti nege, posvečati pa se je treba ušesom, kot pri vseh španjelih. dlako imajo svileno, daljšo, posebaj dolga je na ušesih. to je fino, če se redno češe, ampak ni "napor", saj imajo prijetno dlako. jojoj, kako sem to grozno opisala.
poznam pa tudi kavalirje, ki ne hodijo na razstave in jim lastniki porežejo dlako na ušesih-tako je problem rešen ( razen pregledovanja notranje strani). se zanimaš za kavalirja, mojčica?
Logiran
mojčica
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #291 :
nedelja, 15.01.2006 : 14:50:41 »
Kavalirji so mi res super lepi oh in sploh. Njihovo ime jim popolnoma ustreza Najlepše barve so mi taki kot je na vaši slikci, varja. Je to vaš kuža? Zelo je luštkan. Kje ste ga pa kupili?
Hvala za odgovor o česanju. Potem je tedensko česanje čisto dovolj. Mi lahko opišete še kakšna je nega ušes? Verjetno morate dlako v ušesih striči, da ne zaide v sluhovod in ne povzroči vnetja ušes?
Zanima me tudi kakšen je značaj kavalirčkov? Kakšna je plečna višina? Ali veliko lajajo? Imajo v stanovanju pasji vonj? Jim dlaka odpada, če ga češeš tedensko? Uf, upam da ni preveč vprašanj.
Se opravičujem,če je kje v tej temi to že napisano.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #292 :
nedelja, 15.01.2006 : 15:01:28 »
ni preveč vprašanj, pa prosim, ne me vikat
.
v avatarju je moja psička. samo jaz ravno še nisem nek strokovnjak, imam jo šele 2 meseca. jaz bi vseeno česala kavalirja več kot enkrat na teden, ker se dlaka na ušesih rada zavozla, ampak saj to res ne vzame dosti časa, ne tako kot pri šicuju ali čem podobnem. tako da jaz češem vsakodnevno, ali vsaj na 2 dneva.
to z striženjem dlake je res, pa tudi redno čiščenje je fino. jaz imam posebno tekočino, s katero ji čistim ušesa.
plečna višina je med 30-35 cm. če bi ga česali tedensko, bi dlaka že odpadala. verjetno tudi odpada, če se češe več, ampak ne dosti. moja ne laja dosti, drugi že lajajo, ampak ne kot terierji. pa to z lajanjem se tako da naučit, tako da ni problem.
moja je zelo prijazna, obožuje ljudi pa tudi druge pse. se rada dosti carta, potrebuje pozornost. je tudi zelo igriva. kolikor vem, so vsi kavalirji zelo prijazni in potrpežljivi, kar se tiče otrok.
če imajo mokro dlako, potem že oddajajo vonj. jaz annie po skoraj vsakem sprehodu umijem tačke.
meni se ne zdi, da bi pa ravno smrdela, ali pa sem se že navadila.
Logiran
Joni
odvisnež
Spol:
Sporočil: 799
«
Odgovor #293 :
nedelja, 15.01.2006 : 20:18:13 »
No Varja, pa se nič ne pohvališ - bom te kar jaz
Mala Annie je dobila na specialki pritlikavih pasem to soboto v razredu mladičev zelo perspektivno.
Čestitke in lp,
Tinkara
Logiran
mojčica
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #294 :
nedelja, 15.01.2006 : 21:02:11 »
Varja čestitke! A tako mlade psičke tud lahko tekmujejo?
Na ušesih mu pa nebi strigla dlake, ker daje ta dlaka kavalirju poseben čar, lepoto. Tista dva uhlja bi se mi še ob 00:00 dalo počesat.
No pa tudi, če ga češeš skoraj vska dan česanje ni tako težko oz. je lažje kot npr. pri maltežanih?
Imam še nekaj vprašanj:
Se kavalirji radi kopajo v morju, v kopalnici? Koliko gibanja potrebujejo? Kako se vedejo v stanovanju? Se radi potepajo ali na sprehodu zvesto sledijo gospodarju? So primerni za agiliti? Imajo radi druge hišne živali?
HVALA
Logiran
kužika
otrok do 14 let
Sporočil: 4
«
Odgovor #295 :
nedelja, 15.01.2006 : 23:27:38 »
Citat: kužika , četrtek, 12.01.2006 : 18:19:38
pozdravljeni. sem nova članica zato sem bom najprej predstavla. sama nimam cavalirja, ga pa ima moja prijateljica. sama imam bradatega škotskega ovčarja. psa se vidita velikokrat na teden. njen pes je zelo ubogljiv,vodi ga tudi na razstave. mojega psa se malo boji,saj je 2 krat večji od njega. njenega cavalirja boste lahko videli na pasji razstavi ta vikend. lp
oprostite v tem sporočilu je veliko napak saj ga je napisala moja mlajša sestra. imam mejnega škotskega ovčarja in moja sestrična ima cavalierja, da ne bo pomote. moja sestrična se je že zbunla.haha
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
Sporočil: 99
«
Odgovor #296 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 00:24:13 »
cavalierko smo dobili v soboto iz Krškega (imena ne bom pisala, ker ga bojo najverjetneje zbrisali v uredništvu). ne bom preveč pametna o negi, ker jo imamo šele tri dni in je stara šele dva polna meseca ampak je prekrasna. je svetlorjavo-bela. vzreditelja sta nam dosti povedala o negi in o vsem kar je treba vedeti o cavalirjih.
nekdo je imel nekaj povedati čez njih v tem forumu (ne da se mi hoditi gledati nazaj kdo je to) ampak vam povem, da je ta družina čisto v redu. sprejmejo je v svojem stanovanju, posvetijo se ti 100%; pokažejo pse, lahko prideš k njim vsak božji dan gledat (in se seveda igrati) izbranega psička, da te spozna; vzreditelji spoznajo tvoje razmere ti njihove-vam povem, da se mi zdijo resnično vredu. odgovarjajo na vsa možna vprašanja magar 100 krat eno te isto. midva z možem sva bila prav zadovoljna z njimi in druge družine (ki sva jih videla) tudi
Logiran
nusap
novinec
Sporočil: 30
«
Odgovor #297 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 02:37:52 »
Mojcica;
za ciscenje uses ti je ze Varja dobro odgovorila, strize pa se dlaka v usesih. krtaciti pa po moje ni potrebno tako pogosto, saj dlaka ni prevec dolga, niti ni tako svilena, da bi se vozlala. ce pa zelis psa cesati vsak dan, je to tvoja odlocitev, kar ni nic narobe. Jaz sem svojo kavalirko do sedaj pocesala tolikokrat verjetno, kot je varja svojo v dveh tednih
, pa nima nobenih tezav, zgolj iz estetskega videza (za mene), ji krajsam dlako na usesih, da so usesa videti tako dolga kot so v resnici.
s kopanjem jaz nimam tezav; kopanje doma ji predstavlja igro z vodo; zunaj, v sladki vodi je rada, vendar se bolje pocuti na globini, kjer se lahko malo stoji. definitivno pa ne mara tako zelo vode, kot jo obozuje moja druga psica (malo vecja, mesanka). poleti imata zmeraj svoj bazencek, po katerem z veseljem cofotata; morje ji ni tako simpaticno, ker so valovi, pa se slano je.
nobenega mladega psa ne smes prevec obremeniti z dolgimi sprehodi... ne mores reci, zdaj pa kavalir potrebuje toliko in toliko km sprehodov. tudi ce bi, jih v praksi nikoli ne stejes. sprehodi so pomembni za to, da se pes malo razgiba, da v miru opravi svoje potrebe, da vzdrzuje kondicijo... zelo pomembno je tisto, kar s psom pocnes po sprehodu in vec bos pocela, manj oz. nobenih problemov ne bos imela s stvarmi, za katere nadalje sprasujes. vec se ukvarjas s psom, bolj je nate navezan in ti vsepovsod sledi. "slabost"- radi grejo do drugih ljudi, vendar se hitro in veselo vrnejo do lasnika. pri mladicu je dobro urtditi odpoklic. zagotovo pa niso potepuhi.
s kavalirjem lahko teces na agilityju. v tem primeru je se posebej dobro, da ze od malega spodbujas njegovo hitrost in igrivost. inf.- v slo trenutno teceta dve kavalirki.
doma imamo muco, s katero se ne razume, ker muca ne sprejme nobenega psa. n.pr. pri prijatelju imajo prav tako muco, s katero se odlicno razume. morda bi o tem kaj vec varja povedala..
lp, polona
Varja, cestitam!
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #298 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 11:07:54 »
hvala za čestitke!
roknik, super, da ste zadovoljni z malo kepico.
jaz sem bila med drugim tista, ki je imela nekaj čez njih za povedati, ampak ne čez njih, kot osebe, ker jih ne poznam, možno, da so prav vredu ljudje in super, da vam pomagajo. mene je motilo le, da so parili 10 ( ali 12 ) mesecev staro psičko. njih pa ne poznam, zato o njih kot o ljudeh nisem govorila.
če pa vas karkoli zanima, vam bomo seveda tu z veseljem odgovorili!
hehe, polona, jaz sem samo glasna, kar se nege tiče, samo pretiravam pa ne
. vsak dan je ravno ne češem, saj še sploh nimam kaj česati. no, po ušesih jo redno, ker se ji tam rada dlaka sprime.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #299 :
ponedeljek, 16.01.2006 : 14:38:48 »
Čestitke Cavalierjem!!! varja, sva se midve v Soboto pogovarjale na razstavi? Mislim, da je tvoja tista psička, ki je bila prijavljena v soboto na specialko
. Žal sem bila tako utrujena, da nisem uspela počakati vajinega nastopa
.
Še par slikic:
http://christina.moj-album.com/slike/116429/rpjaXDHvDW6ZljlE.jpg
http://christina.moj-album.com/slike/116429/mznMwNkSh8REMthF.jpg
lp
Logiran
Strani:
1
...
15
16