mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 07:36:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 182014 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
sonja
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 356

« Odgovor #465 : sreda, 16.02.2005 : 10:53:35 »

Zanimivosti
V SLovenskih novicah je danes na zadnji strani zelo lepa slika mastina,ki spada k naslednjemu članku:
Na valentinovo zvečer so lahko Američani v newyorškem Madison Square Gardnu na prestižni razstavi pasjega kluba Westminster občudovali kar 2581 psov 165 različnih pasem,ki imajo eno skupno lastnost-prav vsi so prvaki.
A Američani ne bi bili Američani,če ne bi tekmovali še za naslov najlepšega in najboljšega kosmatinca v vsaki pasmi!
Pod sliko mastina Mafiosota pa je kometar:
Če je Mafioso najlepši neapeljski mastif,potem si ne želite videti najgršega!
 Grin Grin Grin -ja,ja,definicija lepote je taaako različna

Če pa koga zanimajo podrobnosti:
http://www.westminsterkennelclub.org/2005/results/breed/neamastif.html

Logiran
altervita
živim tukaj
Spol: Moški
Sporočil: 4.029

« Odgovor #466 : sreda, 16.02.2005 : 16:50:14 »

....No, pa je Bobi izvedel zakaj je tista majhna ročica na stolu Grin. In tako ji je uspelo Bobija spraviti na hrbet ene trikrat v prejšnjem tednu Grin Grin Grin.
Grin Grin Grin Grin Grin Grin
sej vem, da je bolelo, samo... ne morem da se ne bi na smrt krohotal  Grin  Grin faca mejhna...
Logiran
altervita
živim tukaj
Sporočil: 4.029

« Odgovor #467 : sreda, 16.02.2005 : 16:58:58 »

čestitke Mefistovim Cheesy Cheesy
Logiran
MISSA
odvisnež
Sporočil: 813

« Odgovor #468 : petek, 25.02.2005 : 21:51:11 »

LP!
Ker je tudi moja Betka paštetka bolj mini izvedba (ali pa se meni samo zdi, ker imam take velikane okrog sebe)

Ja, ta mala je res mini izvedba, zato pa maxi Marsovski značaj Grin Grin Grin

...me zanima sledeče. Kje bi lahko prebrala, našla, dobila Huh uradni slovenski prevod  standrada za mastine.
Da bi si bila bolj na jasnem o vsem skupaj, predvsem pa, ali je določena spodnja meja višine?
LP,Miša
Logiran
mefisto
odvisnež
Sporočil: 507

« Odgovor #469 : sobota, 26.02.2005 : 09:42:24 »

Citat
Kje bi lahko prebrala, našla, dobila  uradni slovenski prevod  standrada za mastine
Imaš več možnosti:
- ga poskusiš dobiti na KZS
- prebereš povzetek na spletni strani SKVPM
- prebereš povzetek in delne komentarje v Kinologu 2/2005 ali Moj pes 2/2003 ( pa ne se ustrašit Shocked naše "lepotice" Beybe na naslovnici )
- počakaš nekaj dni na presenečenje Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
- pri meni v italijanščini, angl., francoščini uradni kompletni standard s komentarji Maria Perriconeja

Citat
ali je določena spodnja meja višine?
uradno: psice od 60 - 68 cm, dovoljena odstopanja+/- 2 cm
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #470 : ponedeljek, 28.02.2005 : 08:18:20 »

LP!
Hvala za odgovor.
Nikjer na uradnih straneh ne piše kdo je prevedel standard in iz kje je prevod ter ali je URADNO priznan.
Tistega kinologa sem prebrala in se mi zamalo zdi, da sem vstran vrgla 680 sit. Pričakovala bi, da bo vsaj avtor članka ali bolje rečeno prevoda, napisan. Tudi povzetek standarda je preveden brez ustrezne obrazložitve kdo ga je prevedel in od kje je prevod.
Drugače pa imam tudi jaz doma standarde v vseh svetovnih jezikih, na katere se zelo težko jemljem resno, saj so pisani vsak po svoje in različno podajajo standard. Predvsem zelo na široko in tako, da si ga vsak po svoje razlaga.
Mogoče sem napačno oblikovala vprašanje. Zanimam se za uradno preveden standard, ki ga je priznala tudi naša KZS in po katerem se ravna vzrejna komisija ter je priznan tudi od FCI. Predvsem me zanima kdo ga je prevedel, iz kje je prevod in ali so ga požegnale naše uradne "oblasti".
Presenečenja imam rada in bom z veseljem počakala nanj.
(če bo to zame še presenečenje Wink)
LP,Miša
Logiran
sonja
rad pišem

« Odgovor #471 : ponedeljek, 28.02.2005 : 20:03:10 »

Obvestilo!
Vse lastnike računalnikov obveščamo,da je očitno na nekaterih spletnih straneh  na pohodu nov računalniški virus imenovan "brown circles"  Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Logiran
miki13
novinec
*
Sporočil: 4

« Odgovor #472 : ponedeljek, 28.02.2005 : 20:30:41 »

Res je nek  hud virus, eno mapo slik imam že čist pikčasto -)))
A so to vodene koze  Huh

Grin Grin Grin Grin Cheesy
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #473 : četrtek, 10.03.2005 : 08:57:17 »

Sem se namerno izogibala tele teme, ker sem upala, da bo Jana izbrisala zadnja dva posta. Ne samo zaradi tega, ker sta nesramno žaljiva, posmehljiva in arogantno privoščljiva ter napeljujeta na pranje umazanega perila, ampak zato, ker nimata nobene zveze s temo o mastinih in kot taka ne sodita sem.
FUJ in FEJ !!!
LP,Miša
Logiran
miki13
novinec
*

« Odgovor #474 : četrtek, 10.03.2005 : 18:10:36 »

Lep pozdrav !!
Če zgornji post nebi imel nobene zveze z mastini ga sigurno nebi Sonja objavila tu, kdor ve zakaj je to napisala ji bo itak dal za prav...Sicer pa saj ni Sonja začela,začelo se je na določeni spletni strani in jaz sem jo samo podprl,tako kot si se ti (MISSA) postavila na drugo stran.
Kar se pa glede pralnih strojev tiče imam pa dva,da še lahko tebi kaj operem če ga sločajno nimaš (nevem toliko ponam tebe kot it mene) !!

Kar se pa tiče  spletne strani od Mefisto se mi stran zelo dopade,samo pri opisih posameznih psov me moti,da je izpostavljala karakter od vsakega psa,saj je le ta odvisen od gospodarja,le v malem delu od pasme.Kdor še ne pozna kako prijazni in nežni psi so lahko ob pravilni vzgoji si jih naj gre pogledat k Sonji....Pa en slovenski vzreditelj mastinov majnka,glede nato,da poudarja da so vsi podatki zbrani na enem mestu!!

Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #475 : petek, 11.03.2005 : 10:14:59 »

LP!
Za vse  prizadete v zgornji zgodbici:

Stoji škorpion na bregu in razmišlja kako bi prišel na drugo stran, saj ne zna plavati. Mimo pride dobrosrčna žaba. Ponudi mu, da ga na svojem hrbtu odnese na drugi breg. Škorpion pa obljubi, da je ne bo pičil. Ko prideta na polovico poti, škorpion stegne svoj rep in piči žabo. V zadnjih vzdihljajih ga žaba vpraša:"Zakaj?". "Zato, ker je to v moji naravi", ji odvrne škorpion.

Vsaka podobnost z zgoraj prizadetimi je zgolj naključna.

Miki13, samo zate: nauči se uporabljati slovnico ali pa daj komu lektorirati  prispevke, da bodo vsaj berljivi.
Glede na to, da imaš že prakso v "škovacinskih poslih" ti svetujem, da odneseš na smetišče oba pralna stroja - slabo pereta!
Pa še moj nasvet vreden 2 mio sit: NIJE ŽVAKA ZA SELJAKA - NI MASTINO ZA BEDAKA !

LP,Miša
Logiran
sonja
rad pišem

« Odgovor #476 : petek, 11.03.2005 : 13:29:48 »

Ob zadnjem taksnem "napadu" name prav tako v tej temi sem se odlocila,da na provokacije Misse  ne bom vec odgovarjala,a tokrat(upam,da zadnjic)bom tole   komentirala.
Enkrat sem ze napisala,da ne obsojaj in zali ljudi,ki jih osebno ne poznas in ne ves o njih nicesar,a ocitno je to tvoj standarden nacin
komuniciranja z ljudmi,ki niso po tvoji meri-prav,mene to ne moti,dokler  ne vklucuje mene!
Kar se tice mojega zadnjega pisanja v tej temi-nikakor ni bilo misljeno kot zalitev,nesramnost ali kaj podobnega...Lahko bi rekla,da je slo za "interno"salo oziroma reakcijo na eno zelo izvirno idejo,ki me je posteno nasmejala in sem jo tako tudi kometirala.
O nesramnosti sporocil pa bi lahko debatirali,mislim,da si na tem forumu in v kar nekaj razlicnih temah prav ti avtorica kar precej sporocil,ki bi jih lahko imenovali nesramna.
Prav tako sem ti enkrat ze napisala,da ima vsaka medalja dve plati
in da se prepricaj,preden koga obsojas..
V pralnem stroju pa perem izkljucno in samo moje umazano perilo!!!.
Ne cutim se ti dolzna karkoli  razlagati,a ker si o dolocenih stvareh ocitno dobro obvescena,bom enkrat za vselej razlozila;
NIKOLI in NIKDAR nisem zanikala,da mi je  dolocena oseba veliko pomagala -njeno teoreticno poznavanje pasme je  ogromno, v praksi,predvsem v vzgoji pa se najino mnenje mocno razhaja in samo cas bo pokazal,kaj je bolje za pasmo.
Vse ostale stvari pa se tebe ne ticejo in tudi ne spadajo na forum,resevali jih bomo sami,brez posrednikov.
Zgodbica,ki si jo opisala,je zelo poucna,a ce vzames v roke enciklopedijo o zivalih,bos prebrala,da skorpijon pici samo,ko se cuti ogrozenega...
Zadnji stavek,ki si ga napisala,pa je TAKO resnicen,da ti lahko zanj samo cestitam!
Logiran
miki13
novinec
*

« Odgovor #477 : petek, 11.03.2005 : 17:00:03 »

Za MISSA

Zakaj navajaš za zgoraj prizadete a se je ta post tikal slučajno tebe!!!!
Bila je namenjen drugemu uporabniku ne tebi,le ta je pa polnoleten in se lahko sam brani,če se spoloh čuti prizadetega.Če se smatraš policaja na forumu ti pa ne morem pomagat.
Če pa ne znaš prebrat mojega posta je pa nehaj hudo narobe z tvojo slovnico in ne z mojo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  
Logiran
mefisto
odvisnež
Sporočil: 507

« Odgovor #478 : petek, 11.03.2005 : 20:33:21 »

Saj ni res, pa je!  API JE ŠE ŽIV!

Api - zimski potapljač:
pred dvema tednoma se je Apiju udrl led na zaledenelem potoku. Cca 30 - 50 s je plaval pod ledom.  Razbijali smo led, ven pa je na vhodni luknji prilezel sam. Otresel se je in dokončali smo sprehod kot da ni bilo nič. Veterinarski pregled ni pokazal nič posebnega, tudi do danes ni opaziti posledic.
Ima pa še vedno na vsakem sprehodu željo po potapljanju Smiley

" Osel gre 1x na led, Api pa vsakič!"

Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #479 : petek, 11.03.2005 : 22:38:23 »

Mefisto, a to tvoj Api?  Shocked Bozcek neumni! Grin Upam, da ga bo kaj izucilo! Kiss

Pozdrav od poletne potapljacice Kaje!
Logiran

Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.