LP!
Maj, moja Zoya bo zame za vedno ostala moja mala žabica, pa če je to njej všeč ali ne. Tudi jaz sem za mojo mamo še zmeraj tista mala mišika, pa čeprav mi je včasih nerodno, ko me tako pokliče v javnosti!
No, sedaj, ko imamo doma še eno malo mastinčico, je Zoya zmeraj bolj "samo" Zoya!
In sedaj pomembno obvestilo!!!
Slovenija je bogatejša za še eno mastinčico
Ker jo veliko ljudi in kar nekaj forumašev še zmeraj zamenjuje za modro nemško dogo
, obveščam bljižnjo in dalno javnost, da je Betty Blue pasme mastino napoletano!
Prejšnjo nedeljo sem postala ponosna lastnica enega malega vražička!
Stara je nekaj čez dva meseca, težka 11 kg in v sebi nosi karakter starodavnih mastinov.
Če smo Zoyo označili s kratico PRS (prdi, renči, smrči)
, je Betty Blue okarakterizirana s ŽKC ( žre, krade, carta)
Naša dva kerozinca sta bila na začetku presrečna, ker sta dobila novo družbo v igri. Sedaj, po enem tednu pa se pred Betko samo še skrivata. Zoya ima seske že čisto "znucane" in Zoro se kar vsede, če Betty zavije proti njemu. Misli, da si bo na tak način zavaroval svoja jajčka, ki so mu končno malo zrasla.
Betty je živo nasprotje vseh mastinov, ki sem jih do sedaj imela. Razbijač na celi črti. Krade kar ji pride pod gobček.(časopis,knjige,čevlje,brisače,obleke,napolnjene vreče,tepihe, torbice obiskovalcev, predvsem hrano, ki ni namenjena njej...
) In je prvi pes v mojem življenju, ki gre zvečer ob 23h spat in spi do 7h zjutraj, pri tem pa se ni niti enkrat samkrat ponečedila na svojem ležišču. To je živi dokaz, da lahko mladički vzdržijo po osem ur brez težav!
Je požerušček med požeruhi.
Brez večjih težav prebavlja vse in kar je interesantno, pri jedi ima mero. Ker je hiperaktivna na kvadrat, se ji njena ješčnost nikjer ne pozna.
Najprej utruja Miškotu, potem uničuje Zoyino potrpežljivost, za konec pa si pusti neumornega Zora. Ko vsem uniči voljo do življenja, poišče varno zavetje v Bobijevem ali mojem naročju. Najbolj srečna je, če lahko zleze k nam pod kovter
Trenutno nam pokuri ves prosti in še nekaj službenega časa, tako, da boste do naslednje njene zgodbice malo počakali!
LP,Miša in Betty Blue