mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 19.10.2024 : 22:20:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 179487 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #270 : sreda, 14.07.2004 : 22:26:44 »

Ogledala sem si "mastino" slikce in moram reči, da niste ravno fer do tega gospoda. Jaz verjamem, da se njemu zdijo njegovi psi najlepši in glede na to, kako lepo je naredil strani s slikcami si zasluži malo prizaneslivosti. Če pomislim na svoj prvi nakup mastina in izgled pred 15 leti me kar malo zvije.
 Res, da ni primerjave med "našimi" zato je pa tudi cena temu primerna.
Missa, če bi ti pred petnajst leti kdo ob strani stal, pa rekel bobu bob, bi se verjetno ne spomnila tega na ta način. Njemu so morda že najlepši, tudi moji so bili meni najlepši, dokler sem mislil da vem kaj bokser je. danes vem da imam dobre pse, kot pse, nikakor pa niso najlepši. Tudi jaz bi raje videl, ko bi imel koga pred leti, ko sem prvega kupoval s seboj, oz za svetovalca.
Zato je pa treba rečt: TO NISO MASTINI. Cena pa......ne vem, kot da je to važno. lahko je zastonj, ampak mastini to niso. Pika. In nima veze z "našimi" in "njihovimi". Pasma je ena, standard je en. Če je tak ljubitelj in entuziast, potem naj si kupi pravo mastinko, pari s pravim mastinom in naj vzreja prave mastine. Ne pa da oglašuje ta bedna opravičila za pse kot vrhunsko leglo kvalitetnih staršev. Tako prodajanje in zavajanje je navadna ciganarija. Če pa govorimo o tem da nek vzreditelj prodaja mladiče v tujino, pa je sploh treba bit pozoren in kritičen. Ker nam dolgoročno v nacijonalni kinologiji dela škodo. Sranje dajmo slovencem za par evrov, si misli, itak bojo vse kupili, ker so naši poceni. pajade. Škodljivce je treba zatirat, ne podpirat.
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #271 : sreda, 14.07.2004 : 22:56:14 »

bom za dodatek še eno splošno zgodbico povedal, ki velja verjetno za vse pasme.
Pr moji pasmi sem veliko ljudi s katerimi sem govoril o nakupu samca, ki bi ga kot kvalitetno svežo kri pripeljal v slovenijo, slišal: nikomur ne bom pomagal. če bom kakega našel ga bom zase. Pri drugih pasmah ni nič drugače. In tega samca ni in ni. Je pa cel kup "zgrešenih". Ker imajo tisti, ki bi ga kupili zase, če že, polno hišo. Vmes so se pojavili ljudje, ki bi samca res promovirali, ga "naredili" da bi nam bil v ponos. In ker jim od znalcev ni nihče pomagal s svojimi zvezami, so pripeljali škart. Kakor so vedeli in znali pač. Enako bi lahko rekel za psice. In potem mora vsak resen človek, ki hoče kaj dobrega, to it iskat v tujino k priznanim vzrediteljem. Kako se pa tam talajo dobri psi se pa ve: po letih znanstva. Zakaj mora to počet? Ker pač pari tisti drekecpekec, ki je tu samo zato, ker njegovemu lastniku ni nihče pomagal najti dobrega psa. op: tu govorim o domačih leglih ki se potem dogajajo, ne o resnih vzrediteljih, ki vedo s kom in v kateri liniji parijo svoje pse. Ampak teh je malo in so vpeti v druge mreže vzreje. Splošna slika na kaoncu je pa taka da imamo v državi več kot pol netipičnih predstavnikov neke pasme.
Obraten primer je (spet) Slavi. Ona združuje, namesto da bi razdvajala. Zato so v sloveniji doge v povprečju podobne dogam. Ali pa naveza ki je sedaj obrodila sadove: mefisto je pomagala sonji. in imamo nekaj, čemur lahko rečemo kvalitetno leglo iz te naveze.

In  kaj sem hotel reči: imam nekoga s katerim že leto dni iščem psa. Ima svoje muhe, točno določeno slikico v glavi. Para mi živce, ker me dela za nekredibilnega pri priznanih vzrediteljih, ki jim potem rečemo : hvala lepa ( za pse, za katere bi si sam vse prste dal polomit, da bi jih lahko imel, ko sem sam kupoval samca, grrrrrrr).  Ampak kaj naj naredim? Ga pošljem nekam?  Ni šans. Ker potem bo kupil škart psa (ne verjamem v srečna naključja pri nakupu psa. dobrega ti da vzreditelj sam, on ga izbere in pokaže, ostalo so kavč šampijoni) naredil lep page, ga promoviral, itd. Pa večjo škodo delal, kot bi jo, če mu že najdemo tega prokletega cucka, da bo vsaj osnovo imel. Ker samega ga spustit v nakupe... Tempirana bomba.

Enako bo s temi bosančki. Čez dve leti bo na herino leglo skakal bosanček. Ker si bodo lastniki zaželeli imet eno leglo s psičko, en samček bo pa slučajno blizu. sicer dogi podoben, ampak leeeeeeeeeeeep (kaj pa v resnici ve en home made rejec o standardu: prvega psa ki mu paše iz okolice izberei in opacupa, pa dejmo, sej ma rodovnik, pa še prjatla sva z lastnikom...). Ali pa bo herin sine skočil na bosančico. To so trojanski konji ki jih je treba izločit že v štartu. ne pa govorit o tem, kak entuzijast je vzreditelj.

sori, sem malo zabluzil, ampak, mislim da je jasno na kaj sem hotel opozorit. Če bi malapensiero oddal oglas, bi tega pravgotovo ne pisal. Pa ima šit page. Ampak pse kupujem na osnovi psov in rezultatov, ne na osnovi dobrega pageta in entuzijazma. Tale moj je entuzijast, recimo.... a ma... psa pa ne bi znal izbrat, kaj šele vzredit. Imel ga bo pa v vsakem primeru, s pomočjo ali brez nje. In tudi potomce bo imel. Kot nek ljubitelj bi to lahko spregledal, kot bodoči vzreditelj in aktiven član pasemskega kluba imam pa neko moralno dolžnost, take zadeve blažit, če jih že popolnoma ne morem preprečit. če bi nas bi bilo več, bi bili glavni. tako smo pa donkey hoti.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #272 : sreda, 14.07.2004 : 23:21:30 »

LP!
Sem se ravnokar priplazila domov iz nočnega sprehoda in kuknila sem gor.
Altervita, nič od tega kar si napisal nisem zanikala. Tisti, ki me poznajo dobro vedo, da mislim enako kot ti in celo govorim o tem. Pa kljub vsemu smatram, da vse pa le ni za sem gor. Zakaj? Zato ker vem, da tisti, ki bo želel pravega mastina ( in s tem mislim, da bo vedel kako pravi mastino izgleda ) bo že vedel kje ga iskati in koliko je ta vreden. In prepričana sem, da vsaka brihtna buča ve, da se o pravem mastinu lahko pogovarja šele pri ceni od 1000 evrov dalje. Vse kar je nižje od tega zneska je nekvalitetno, vsak  pes  pod 500 evrov je pa škart.In vsak, ki gre v tak nakup je cepec iz druge vrste! Tako vidim jaz pravega mastina, ki pa se ne pozna samo po zunanjosti ampak je še kar nekaj dodatnih stvari. Tako kot pri vsaki pasmi, kar pa itak veš.
Meni je prekleto jasno, da tisti, ki bi želeli kupiti takšnega mastina ne zaidejo v naše vode in tega kar mi tukaj škrabamo, ne berejo. Ta tipček je preplavil cel slovenski net s svojimi oglasi. A misliš, da bo kakšen potencialni kupec zajadral sem gor in prosil za nasvet? Če se bo pa slučajno kdo našel, ki bo želel mnenje naše kinološke srenje, ga bodo pa veselo napotili h kakšnemu še "hujšemu" šteparju mastinov. Vsaj moja izkušnja je takšna.
Seveda sem proti, tako kot ti, vendar poizkušam nasprotovati na prizanesljiv način. Tudi jaz nočem, da bi čez leta mali bosančki skakali po mojih belgijančkih.
Nočko, Miša
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #273 : sreda, 14.07.2004 : 23:29:00 »

Missa, samo na uno: "vse pa ni za sem gor" bi rekel...... Je, vse je za sem gor. Jaz samo tu sodelujem, pa na pika comu občasno, ne vem koliko neta je preplavil tipček s svojimi oglasi. Ker če je tu gor, je vsaj možnost, da en lojzek tole vidi, pa se potem ne more zgovajat, da mu ni noben nič rekel.
Drugače pa itak vemo to kar sem že rekel. Več ali manj smo donkey hoti, ki nas vetrnice vsake toliko lopnejo po glavi. Ampak še vedno črke mečemo not, pa upamo da jih bodo sesule.

ps. nobenemu nisem mislil nič hudega, ni se treba zagovarjat, ker ni potrebe. s tem ko sem koga omenil. samo debatiram. Tvoja iztočnica "pred 15 leti" me je na mojo "kalvarijo" nakupa prve psice spomnila, pa sem ponucal.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #274 : četrtek, 15.07.2004 : 07:46:53 »

LP!
Če česa ne maram, je to, da se stvari ne povedo v obraz!
Altervita, najhuje je to, da pljuvaš vse povprek po teh mastinih, ki imajo, roko na srce, res pomanjkljivosti.Zakaj pa ne greš direktno na tiste strani, kjer je objavil oglas in mu vsega tega ne poveš? Mislim, da bi bilo več koristi od tega. Pa še tisti Lojzeti, ki  jim je  to namenjeno, bi 100%  prebrali!
Meni se ne zdi pošteno, da za njegovim hrbtom kritiziramo njegove pse in leglo. Resnico, kakršnjakoli je že, si jo vsak zasluži, da se mu jo pove direktno!
To je moje osebno mnenje in tega se tudi držim.
LP,Miša
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #275 : četrtek, 15.07.2004 : 08:53:01 »

Kaja o Sessii:
Citat
Tam pise, da je stara 8 let in 8 mesecev in na sliki ima ze cisto siv gobcek!

Sem mi slila, da je starejša.

Mars in Hera se tudi lahko pohvalita s še živim, 8 in 1/2 letnim prednikom - WCh. Mosejem. Fotka iz letošnjega junija, ko sem bila pri njih na obisku:
*****
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #276 : četrtek, 15.07.2004 : 11:42:39 »

LP!
Če česa ne maram, je to, da se stvari ne povedo v obraz!
Altervita, najhuje je to, da pljuvaš vse povprek po teh mastinih, ki imajo, roko na srce, res pomanjkljivosti.Zakaj pa ne greš direktno na tiste strani, kjer je objavil oglas in mu vsega tega ne poveš? Mislim, da bi bilo več koristi od tega. Pa še tisti Lojzeti, ki  jim je  to namenjeno, bi 100%  prebrali!
Meni se ne zdi pošteno, da za njegovim hrbtom kritiziramo njegove pse in leglo. Resnico, kakršnjakoli je že, si jo vsak zasluži, da se mu jo pove direktno!
To je moje osebno mnenje in tega se tudi držim.
LP,Miša
saj sem ti povedal: tu sem redni sodelujoči, na druge forume občasno zaidem in kdaj kaj napišem, če me že zbode. ne mislim pa skakat zaradi enega okoli po vseh forumih in mu pisat pisemčkov po celem netu samo zato, da bi mu povedal nekaj v obraz (matoša niiti objavlja ne svojih oglasov po forumih, pa ga imamo vsake toliko "za hrbtom" v zobeh). Če bo semle prisurfal oddat oglas, bo že videl kaj je bilo napisano. Ampak, konec koncev imaš prav: še tu je v resnici nepotrebno pisat, ker gredo te stvari zmeraj svojo pot ne glede na to koliko se kdo kje kaj buni. Kdor bo hotel mastina za par evrov, ga bo pač vzel. Oglas bo pa v salomoncu našel najverjetneje, ne na netu.

Glede lepega pageta sem pa včeraj pozabil napisat nekaj: A slikce Marsa na Puppies na strani tega entuziasta ni noben opazil? Pa tip niti nima drapija.
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #277 : četrtek, 15.07.2004 : 21:07:43 »

Citat
A slikce Marsa na Puppies na strani tega entuziasta ni noben opazil? Pa tip niti nima drapija.

A ti slučajno govoriš o mojem Marsu?Huh   Groza, pa še res je!! Zdaj šele vidim, kaj pomeni free pretok info po netu Angry Angry Angry
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #278 : četrtek, 15.07.2004 : 21:32:52 »

Natasa, slika je sicer katastrofalna, ker mu je psa nekoliko raztegnilo Grin, pa vendar ga lahko malo po prstih, ce si jo je sposodil brez tvoje vednosti. To se namrec ne dela!

Sonja,
malo pozno, pa vendar iz srca: Iskrene cestitke za narascaj tako Heri in Marsu, kot vsem dvonoznim, ki so pomagali Smiley. Tamalim zelim prijetno pesjanarsko zivljenje na kavcih, kot se za mastincke spodobi Grin.
Logiran

JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #279 : petek, 16.07.2004 : 07:34:19 »

Dovolila si bom malce radovednosti: a bo gospod Milan (ki je mimogrede tudi odprl to temo) postal ponosni lastnik mladega Herinega mastincka/nke?! Res me firbca....
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #280 : petek, 16.07.2004 : 08:48:06 »


Jenny, to pa moraš vprašati njega osebno, tu ga brez njegove vednosti ne bova izpostavljali.

LP, N
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #281 : petek, 16.07.2004 : 09:58:32 »

Jana,hvala za čestitke,Hera pa bi se ti najraje sama zahvalila-torej Wink
Ja,tisti dvonožni,ki so pomagali,pa res zaslužijo vse pohvale,od mladih,zagnanih vetrinarjev pri nas,pa seveda najbolj dr.Matko,ki je svojemu delu res predan in ni važno,če ga zbudiš ob najbolj nemogočih urah Undecided
Sedaj mastinčki rastejo in pridno jedo,kar pa se tiče novih lastnikov,pa saj me nekateri že dovolj poznate in veste,da bom naredila selekcijo,da bo groza Tongue
Mastino je poseben pes za posebne ljudi in v poštev pridejo le takšni,ki se tega zavedajo
(he,he,Nataša,da ne bom še jaz tako stroga in bova lastnike preganjali namesto iskali Grin Grin)
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #282 : petek, 16.07.2004 : 10:07:30 »

Sonja!

Sigurno si ze kje napisala, ampak nisem sla brat vse za nazaj - je prevec! Imas ti oba - Marsa in Hero!

Lp, Ursa
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #283 : petek, 16.07.2004 : 10:16:42 »

Marsa ima mefisto, Hero ima pa Sonja  Wink Grin

LP nina
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #284 : petek, 16.07.2004 : 10:21:51 »

Marsa ima mefisto, Hero ima pa Sonja  Wink Grin

... in nista par - mefiso in sonja?

Ce pa nista - mefsito (ali pa ce kdo drug ve?) - imas ti samo Marsa? Pa koliko je mars star - cca 2,5 let?

Lp, Ursa
Logiran
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines